انتقاد فرمانآرا از سانسور و حجاب اجباری: «سینما در مسیر نابودی است»
بهمن فرمانآرا، کارگردان و تهیهکننده سرشناس سینمای ایران، در گفتوگویی که روزنامه اعتماد روز شنبه، ۲۷ خرداد، منتشر کرد از سیاستهای جمهوری اسلامی در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی انتقاد کرده است.
این فیلمساز باسابقه سینما با بیان این که «مملکت از هر نظری که شما فکر کنید دوران بحران را سپری میکند» از بیارزش شدن پول ایران انتقاد کرده و میگوید: «از دلار شش تومان و هشت هزار، رسیدیم به قیمتهای امروز. به همین دلیل است که آشفتگی عمومی را شاهدیم.»
پیام مشترک شاهزاده رضا پهلوی با دو چهره مخالف جمهوری اسلامی
شاهزاده رضا پهلوی به همراه دو چهره فرهنگی و ورزشیِ مخالف جمهوری اسلامی با انتشار پیام مشترکی در صفحات شبکههای اجتماعی خود خواستار برپایی «کارزاری سهماهه» برای ادامه اعتراضها در ایران شد.
این پیام به مناسبت سالروز تولد مجیدرضا رهنورد، از اعدامشدگان اعتراضهای سال گذشته، در صفحات علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال، و شاهین نجفی، خواننده و فعال سیاسی مخالف حکومت ایران، نیز منتشر شده است.
در این پیام آمده است: «زادروز قهرمان سربلند وطن مجیدرضا رهنورد است و ایرانیان آزادیخواه و میهندوست یاد او را در سراسر جهان گرامی میدارند.»
این چهرههای مخالف جمهوری اسلامی در ادامه نوشتهاند: «زادروز مجیدرضا را به شروع کارزاری سه ماهه بدل کنیم و با برنامهریزی، سازماندهی و همبستگی بیشتر، آماده اعتراضات و اعتصابات در سال روز جاودانه شدن مهسا امینی شویم.»
مجیدرضا رهنورد، از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری در مشهد، روز ۲۱ آذر ۱۴۰۱ به فاصله ۲۳ روز از زمان بازداشت به اتهام کشتن دو بسیجی و با صدور حکم «محاربه» از سوی دادگاه انقلاب، اعدام شد. او از حق دسترسی به وکیل اختیاری در طول بازداشت و محاکمه محروم بود.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میداد در سالروز تولدش، نیروهای امنیتی مانع از حضور مردم در آرامگاه محل دفن او شدهاند.
آتش زدن پوستر خامنهای در روز روشن
خانوادههای دادخواه در حمایت از خانواده ابوالفضل آدینهزاده، خواستار برگزاری تولد برای او شدند
در واکنش به بازداشت اعضای خانواده و بستگان ابوالفضل آدینهزاده، شماری از خانوادههای دادخواه خواستار حمایت از این خانواده از طریق انتشار ویدئوهایی از برگزاری «تولد کوچک» و سراسری برای این نوجوان کشتهشده در اعتراضات، از سوی کاربران شبکههای اجتماعی شدند.
تعدادی از خانوادههای قربانیان جمهوری اسلامی با انتشار یک توئیت مشترک، با اشاره به بازداشت خانواده ابوالفضل آدینهزاده یک روز پیش از زادروز او، از «مردم» خواستند که روز شنبه ۲۷ خرداد «برای ابوالفضل تولد کوچکی بگیرید و ویدئوی آن را منتشر» کنند.
ارشاد به گروههای موسیقی درباره عدم رعایت حجاب اجباری در کنسرتها هشدار داد
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد در پی انتشار اخباری مبنی بر «حمله» افراد «ناشناس» به محل برگزاری یک کنسرت در تهران هشدار داد که در صورت عدم رعایت حجاب اجباری از سوی مخاطبان در کنسرتهای موسیقی، «اقدامات قانونی» انجام خواهد شد.
محمد اللهیاری روز شنبه ۲۷ خرداد گفت که مسئولیت نظارت بر حجاب اجباری در جریان کنسرتها با «برنامهگذاران و سالنهای برگزاری» است و «چنانچه از سوی گروهها و افراد مورد غفلت قرار گیرد، برابر ضوابط، اقدامات قانونی به عمل خواهد آمد.»
او درباره جزئیات این «اقدامات قانونی» توضیحی نداد.
این اظهارات پس از آن مطرح شده است که کاربران شبکههای اجتماعی از «حمله» افراد «ناشناس» به تالار وحدت، به «قصد بر هم زدن کنسرت گروه لیان و محسن شریفیان» خبر داده بودند.
پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱ بسیاری از هنرمندان برگزاری کنسرتهای خود را متوقف کردند، و شمار زیادی از خوانندگان ممنوعالکار شدند. با این حال ارشاد تلاش دارد برای عادینشان دادن اوضاع کشور، خوانندگان را به برگزاری کنسرت تشویق کند.
اعلام حمایت دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس از دانشجویان دانشگاه هنر
شماری از دانشجویان دانشگاه تربیتمدرس در واکنش به بازداشت ۱۰ دانشجوی دانشگاه هنر، در بیانیهای ضمن حمایت از دانشجویان این دانشگاه اعلام کردند: «استبداد رفتنی است و مبارزه ادامه دارد.»
در این بیانیه که دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس روز شنبه ۲۷ خرداد منتشر کردند، آمده است: «در حکومت جمهوری اسلامی که همواره هنر را خوار داشته و جادویی را ارجمند، دانشجویان هنر، همواره رخت سرکوب را دریدهاند و با زیستی آزادانه تجسم زن، زندگی، آزادی بودهاند.»
در ادامه این بیانیه دانشجویان با اشاره به بازداشت ۱۰ دانشجوی دانشگاه هنر تهران گفته شده است که آنها « خاموشی را روا» نمیدارند و «دوشادوش دانشجویان هنر» میایستند تا نگذارند «شعله مبارزه را در دانشگاه و جامعه خاموش کنند».
در پی تأکید «حراست» و مدیران دانشگاه هنر مبنی بر اجباری شدن مقنعه از روز ۲۷ خرداد، دانشجویان این دانشگاه از روز چهارشنبه گذشته در پردیس باغ ملی این دانشگاه تحصن کردند.
بر اساس گزارشها فشارها بر دانشجویان دانشگاه هنر حتی در خوابگاهها در روزهای گذشته بیش از پیش افزایش یافته است و روز شنبه دست کم ۱۰ دانشجوی معترض بازداشت شدهاند.
پیش از این دانشجویان دانشگاههای تهران و سوره با صدور بیانیههایی از اعتراض اخیر دانشجویان دانشگاه هنر حمایت کرده بودند.
گزارش شبکههای اجتماعی حاکی از بازداشت افرادی است که برای تولد ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان کشتهشده در اعتراضات، به مزار او رفته بودند.
ویدئوهایی نیز از حرکت خودروهای امنیتی در مسیر منتهی به آرامگاه این نوجوان است که اگر کشته نمیشد، ۲۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۸ ساله میشد.
اعضای خانواده و بستگان این جوان، در آستانه سالروز تولد او بازداشت شدهاند.