معاون اول قوه قضائیه درباره «شکستن گردن» متهمان: این ادبیات در شان یک فرمانده نبود
معاون اول قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران از اظهار نظر فرمانده جدید نیروی انتظامی استان مازندران درباره «شکستن گردن هنجارشکنان» انتقاد کرد اما در عین حال گفت که حرفهای این مقام پلیس درباره افراد «بیحجاب» نبوده است.
محمد مصدق روز یکشنبه گفت که این ادبیات در «شان یک فرمانده» نبود و افزود: «این طور نیست که او گفته باشد اگر کسی بیحجاب باشد گردنش را میشکنیم بلکه سخنان ایشان در رابطه با افراد شرور و کسانی که امنیت برهم میزنند و سرقتهای مسلحانه بوده است. فیلم پخش شده هم تقطیع شده است.»
در ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، حسن مفخمی، فرمانده نیروی انتظامی استان مازندران، در جریان بازدید از ساحل بابلسر در پاسخ به خبرنگاری میگوید: «در این استان، در این شهرستانهای ما، خدای نکرده کسی خواست ناهنجاری کند به حکم قانون گردنش را بشکنید پاسخش هم با من.»
انتشار این اظهار نظر در روز ۲۶ خرداد، با واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی مواجه شد و بسیاری از کاربران از ادبیات این مقام نیروی انتظامی و تهدیدش علیه شهروندان انتقاد کردند.
یک روز بعد، جمعی از دانشجویان دانشگاه مازندران در بیانیهای در حمایت از تحصن دانشجویان دانشگاه هنر تهران علیه حجاب اجباری فاش کردند که حمزه برزوییکوتنائی، رئیس حراست دانشگاه هنر، در جلسهای دانشجویان را تهدید کرده که آنها را «با دوشکا میزنیم.»
ادعای وزیر ارشاد: ۸۴ درصد مردم با حجاب اجباری «ابراز همراهی» میکنند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران ادعا کرد بر اساس نظرسنجیهای جدید «مجموعههای مختلف»، حدود ۸۴ درصد ایرانیان درباره رعایت حجاب اجباری در ایران «ابراز همراهی» میکنند.
محمدمهدی اسماعیلی بدون اشاره به زمان و شیوه انجام این نظرسنجیها اعلام کرد که این ۸۴ درصد درباره «عفاف و حجاب» از دولت «مطالبه» دارند.
در حالی که بسیاری از زنان ایرانی همچنان مقاومت مدنی در برابر حجاب اجباری را در اماکن عمومی ادامه میدهند، وزیر ارشاد گفت «معتقدیم عفاف و حجاب مسئله اصلی کشور ما نیست چرا که مردم عمیقاً به این مهم اعتقاد دارند.»
این نخستین بار نیست که مقامهای جمهوری اسلامی ادعای حمایت مردم از حجاب اجباری را مطرح میکنند.
آبانماه پارسال و در جریان اعتراضها در ایران، رئیس نهاد نمایندگی رهبر حمهوری اسلامی در دانشگاهها ادعا کرد بر اساس یک نظرسنجی، «تنها ۳.۵ درصد، آزادی زنان را در حجاب و پوشش خواستار شدهاند.»
در تابستان سال ۱۳۹۸ نیز جانشین فرمانده وقت نیروی انتظامی ایران گفته بود که ۹۰ درصد مردم «حجاب» را قبول دارند و منبع این آمار را نظرسنجی نیروی انتظامی اعلام کرده بود.
این در حالی است که هک یک بولتن خبرگزاری فارس توسط گروه هکری «بلک ریوارد» در سوم آذر ۱۴۰۱ فاش کرد که بر اساس نظرسنجی وزارت کشور با جامعه آماری ۳۹۷۷ نفر در کل کشور، ۵۱ درصد معتقد بودند حجاب باید اختیاری باشد و فقط حدود ۳۷ درصد بر اجباری بودن آن تأکید داشتند.
احضار پنج معلم در یزد و یک معلم در خراسان شمالی
در ادامه موج تازه و شدید فشارها بر معلمان، پنج معلم در یزد و یک معلم در خراسان شمالی به دادگاه انقلاب احضار شدند.
کانون شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران نامهای معلمان را در یزد حمیده زارعچشمه، احمد چنگیزی، منصور میرزایی، سیدمحمد فخرالحسینی و مهدی کلانتری اعلام کرده و گفته است که آنها روز شنبه ۲۷ خرداد احضار شدهاند.
به گزارش این شورا همچنین زهرا عوضزاده مقدم، یکی از فعالان صنفی و عضو هیئت موسس انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی، نیز برای سومین بار از آغاز سال ۱۴۰۲ به دادگاه فراخوانده شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرده است که «پروندهسازیها» علیه خانم عوضزاده با دستور مدیر کل استان و مدیر آموزش و پرورش بجنورد در واکنش به نقدهای این معلم به «اعمال و رفتار خلاف قانون آنها» صورت گرفته است.
روزنامه کیهان مخالفت زنان ایرانی با حجاب اجباری را «پروژه بهائیت» خواند
روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود، در واکنش به بیانیه یک حزب سیاسی ادعای جدیدی مطرح کرد و نوشت مخالفت زنان ایران با حجاب اجباری «پروژه»ای وابسته به «بهائیت» است که برخی «بازیگران دم دستی» در آن «نقشآفرینی» میکنند.
با این حال این روزنامه هیچ مدرکی برای ادعای خود منتشر نکرد.
حزب کارگزاران سازندگی در روزهای گذشته با انتشار بیانیهای خواستار تجدیدنظر حکومت درباره سختگیریها درباره حجاب اجباری شده بود.
بازداشت تایماز افسری
برخی گزارشها از بازداشت تایماز افسری، نویسنده و مترجم، روز شنبه ۲۷ خرداد حکایت دارد. دلیل بازداشت آقای افسری هنوز مشخص نیست اما برخی روزنامهنگاران داخل کشور گفتهاند مأموران امنیتی با لباس شخصی صبح ۲۷ خرداد به خانهٔ او یورش برده و ضمن تفتیش خانه، لوازم الکترونیکی او و اعضای خانوادهاش را نیز همراه خود بردهاند.
گیلخبر که اخبار استان گیلان را پوشش میدهد، نوشت که «عدهای» در پی تغییر «پیادهراه فرهنگی شهرداری رشت» به دلیل «بروز برخی ناهنجاریها» در آن هستند.
این رسانه محلی روز شنبه گزارش داد که بحث بر سر این «پیادهراه» از نیمه خرداد امسال شروع شده و برخی از «فعالین سیاسی-مذهبی رشت»، تردد مردم در این شهر را «نمایش بیحجابی و بیغیرتی» خواندهاند.
میدان شهرداری رشت یکی از مکانهای اصلی تجمعهای اعتراضی مردم این شهر در جریان اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» بوده است.
در شب چهارشنبه سوری نیز بسیاری از مردم با تجمع در این میدان شعارهایی علیه حکومت سر دادند.
همچنین تصاویر متعددی از حضور زنان و دختران بدون حجاب اجباری در این میدان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
پیام جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر
پیام رضا پهلوی به مناسبت تولد سه معترض کشتهشده
تولد مجیدرضا رهنورد بر مزار سیاوش محمودی