احضار نسیم سلطانبیگی، روزنامهنگار، به دادگاه انقلاب
نسیم سلطانبیگی، خبرنگار، با انتشار تصویر احضاریهای، از احضار خود به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای روز ۱۲ تیر خبر داده است.
در این احضاریه نوشته شده که او به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/ خارجی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» احضار میشود.
خانم سلطانبیگی که پیش از این نیز بازداشت و زندانی شده بود، در متنی درباره وضعیت نگهداری خود در زندان اوین نوشته: «در بازداشت اخیرم در دو الف، دستمال کاغذی جیرهبندی بود. روزانه هفت تا هشت عدد دستمال توالت به ما میدادند و باید جوری مصرف میکردیم که این دستمالهای محدود تا فردا صبح که جیره جدید را میدهند کِش بیاید.»
این خبرنگار افزوده: «در زندان، جزییات زندگی به حبس میروند. زندانی رویاهای ساده اما دستنیافتنی دارد. مثل اینکه راه برود و به دیوار نخورد، به جای دمپاییهای بزرگ و زشت کفشهایش را بپوشد، دوربینی بالای سرش نباشد که حریمش را ناامن کند، وقتی پریود میشود پدبهداشتی در اختیار خودش باشد و لازم نباشد برای هر با عوض کردن پد از زندانبانها بخواهد. این لیست میتواند به تعداد رویاهای زندانیان امتداد پیدا کند…»
پلمب مغازهای که مشتریانش را به چالش رقص دعوت کرده بود
گزارشهای شبکههای اجتماعی حاکی از پلمب مغازه «لبنیات ابوالفضلی» است که مشتریانش را به چالش رقص دعوت کرده بود.
این مغازه با نصب پوستری بر روی ورودی مغازه، به مشتریان وعده داده بود اگر با رقص وارد شوند، به آنها شیر رایگان خواهد داد.
این خبر با واکنشهای بسیاری در شبکههای اجتماعی مواجه شده و کاربران نوشتهاند حکومتی که رهبرش گفته بود «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته»، طبیعتاً با رقص و شادی مردم مخالفت میکند.
کاربران متعددی نوشتهاند که جمهوری اسلامی تنها با روضه و گریه و نوحه موافق است و هر تجمعی را که ذرهای شادی در آن برای مردم وجود داشته باشد، برنمیتابد.
گزارشهایی از وخامت حال نصرالله فلاحی، معترض بازداشتی در اوین
گزارشهای شبکههای اجتماعی حاکی از وخامت حال نصرالله فلاحی، از بازداشتشدگان اعتراضات ۱۴۰۱ در زندان اوین است.
این معترض ۶۶ ساله به همراه پسرش اردوان ۲۳ ساله، در بند چهار زندان اوین زندانی است. ارغوان، دختر ۲۲ ساله آقای فلاحی هم در بند زنان همین زندان محبوس است.
آنها به اتهام «محاربه»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «افساد فی الارض از طریق اقدام گسترده علیه امنیت کشور» در بازداشت هستند.
با آنکه بارها نسبت به وضعیت جسمی نصرالله فلاحی ابراز نگرانی شده، او کماکان در زندان نگهداری میشود.
عرفان کرم ویسی، وکیل خانواده فلاحی پیش از این خبر داده بود که «از زمان بازداشت به صورت بلاتکلیف و با تمدیدهای مکرر بازداشت موقت مواجه هستند و با تقاضای تبدیل قرار به وثیقه نیز تا کنون مخالفت شده است.»
افشاگر «عروسبازی»: تهدید و تحریف واکنش طبیعی مسئولان ما به افشای تخلف است
وحید اشتری، فعال رسانهای که به تازگی افشا کرد یک موقوفه ۱۵۰ هکتاری به همراه یک دامداری با هزار راس دام، با اجارهبهای ماهانه یک میلیون تومان به عروس مهدی خاموشی، رئیس اوقاف واگذار شده، در حساب کاربری خود در توئیتر، بر درستی خبر خود پافشاری کرده و نوشته: «هوا معمولا کم کم روشن میشود. عجله نکنید.»
او همچنین اضافه کرده: ««انکار، تکذیب، تهدید، تایید ضمن تطهیر، تحریف، تخفیف و...این چرخه طبیعی واکنش به افشای تخلف مسئولان در ایران ما است.»
یک روز پس از این افشاگری، خانواده متولی این موقوفه هم این موضوع را تأیید کرد.
ابوالفضل امینیها، فرزند متولی حسینیه امینیها در قزوین، به خبرگزاری ایلنا گفته این موضوع صحت دارد و در سالهای گذشته این خانواده برای مسکوت گذاشتن موضوع «تحت فشار» بوده است.
از این پرونده در شبکههای اجتماعی با عنوان «عروسبازی» یاد میشود.
همراهی دانشجویان زن با دانشجویان دانشگاه هنر؛ «من هم نه»
برخی از دانشجویان زن با انتشار تصاویر خود در کلاسهای درس بدون رعایت حجاب اجباری با دانشجویان دانشگاه هنر همراهی کردند.
این دانشجویان با انتشار جملاتی چون «من هم نه»، «بدون مقنعه برید دانشگاه و تاریخ تئاتر ارائه بدید» و «بدون مقنعه دفاع کنید حتی» در شبکههای اجتماعی، عنوان کردهاند که با وجود تذکرات برخی اساتید به آنها «نه» گفتهاند.
اعتراضات در دانشگاه هنر تهران از چهارشنبه گذشته و در پی تاکید حراست و مدیران دانشگاه هنر مبنی بر «اجباری شدن مقنعه» اوج گرفت و دانشجویان در پردیس باغ ملی این دانشگاه اقدام به برپایی تحصن کردند، اما نیروهای حراست اقدام به ضربوشتم دانشجویان کردند.
پس از آن بود که جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر در واکنش به برخورد نیروهای لباس شخصی و حراست در بیانیهای عنوان کردند: «هیچ حرفی با شما نداریم الا یک کلمه: نه».
در این زمینه دانشجویان دستکم دوازده دانشگاه روز یکشنبه با انتشار بیانیههایی ضمن حمایت از دانشجویان معترض دانشگاه هنر تهران، به مقامهای حکومتی نسبت به پیامد قدرت گرفتن حراست و نیروهای امنیتی و ایجاد فضای پادگانی در دانشگاهها هشدار دادند.
محکومیت یک زن به کار با عنوان «نظافتچی اماکن» بهدلیل عدم رعایت حجاب اجباری
یک دادگاه کیفری در ایران زنی را بهدلیل عدم رعایت حجاب اجباری، به انجام ۲۷۰ ساعت خدمات عمومی رایگان، نظافتچی اماکن، محکوم کرد.
بر أساس عکس حکمی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، این زن به اتهام عدم رعایت حجاب اجباری، به دو ماه حبس محکوم و به عنوان مجازات جایگزین برای او خدمات عمومی رایگان در نظر گرفته شده است.
دادرس شعبه در این رای با ادبیات نزدیک به بخش افراطی حکومت جمهوری اسلامی، عدم رعایت حجاب را «حرام سیاسی»، «کمک به تهاجم دشمن به ملت ایران»، «کشاندن جامعه به مرزهای هرزگی جنسی» و «کمک به واپاشی خانواده ایرانی» توصیف کرده است.
در این حکم اشاره شده که «بر أساس تصاویر دوربینهای هوشمند شهری»، دفاعیات «غیرموجه متهم» و «وضعیت پوشش و شیوه حضور متهم» این رای صادر شده است.
با آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، عدم رعایت حجاب اجباری در خیابانهای ایران به معضلی بزرگ برای جمهوری اسلامی و نهادهای نظارتی آن تبدیل شده است.
در همین زمینه، سخنگوی نیروی انتظامی هفته گذشته اعلام کرد از ۲۶ فروردین امسال که برخوردهای این نیرو علیه مردم در ارتباط با حجاب اجباری آغاز شده، بیش از ۳۰۰ نفر در ارتباط با رعایت نکردن حجاب اجباری در اماکن و اصناف بازداشت شدهاند.
اما از زمان آغاز طرح جدید نیروی انتظامی برای برخورد شدیدتر با زنان و دختران مخالف حجاب اجباری، تصاویر و گزارشهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی حاکی است که شمار قابلتوجهی از زنان و دختران ایرانی همچنان در برابر این طرح مقاومت میکنند.
ابراز نگرانی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از افزایش شدید اعدامها در ایران
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه در یک نشست خبری از تبعیض علیه زنان و افزایش اعدامها در ایران ابراز نگرانی کرد.
با وجود این، فولکر تورک گفت که رابطه رسمی ایران با این کمیساریا، درباره مسائلی مانند تبعیض علیه زنان، نقض شدید حقوق بشر، و اعدامهای قریب الوقوع ادامه دارد.
بر اساس گزارش ماه گذشته این کمیساریا، جمهوری اسلامی ایران در سال جاری میلادی بیش از ۲۰۹ نفر را اعدام کرده است.
آقای تورک در زمان انتشار این گزارش در روز ۱۹ اردیبهشت، با «نفرتانگیز» خواندن این آمار، خواهان توقف اعدامها توسط جمهوری اسلامی شده بود.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز دوشنبه با اشاره به وضعیت اضطراری حقوق بشر در دهها کشور از جمله ایران، مالی و روسیه، عنوان کرد که عدم همکاری قوی با سیستم بینالمللی حقوق بشر، کشورها را «سردرگم» میکند.
این مقام سازمان ملل در آخرین گزارش خود که چند هفته پیش ارائه کرد گفته بود با فروکش کردن اعتراضات اخیر در ایران، فشار علیه زنان شدت گرفته و همچنین حکومت برای ایجاد ترس، به افزایش اعدام روی آورده است.
از سوی دیگر او خاطرنشان کرده بود که «اقلیتها» در ایران سهم بیشتری از افزایش اعدامها داشتهاند.
در شش ماه گذشته، به طور متوسط هر هفته بیش از ۱۰ نفر در کشور اعدام شدهاند که این آمار، ایران را به یکی از پیشتازان اجرای حکم اعدام در سراسر دنیا مبدل کرده است.
پلیس امنیت عمومی خبر میدهد که سالن زیبایی متعلق به ساره بیات، بازیگر سینما، بهدلیل «رعایتنکردن مقررات، کشف حجاب و پخش فیلمهای آن در شبکههای اجتماعی» پلمب شده و «افراد متخلف» به مرجع قضایی معرفی شدند.
حضور محمدرضا گلزار، در افتتاحیه سالن آرایشی ساره بیات با واکنشهای متفاوتی از سوی کاربران در شبکههای اجتماعی روبهرو شده است. حامیان حجاب اجباری به نوع پوشش زنان و مردان در افتتاحیه این سالن انتقاد کردهاند.
آماری دیگر از تعداد بازداشتیهای «عفوشده» اعتراضات: ۱۵ هزار نفر
رئیس کل دادگستری استان تهران روز ۲۹ خرداد تعداد افرادی را که در استان تهران پس از اعتراضهای سراسری ۱۴۰۱ شامل «عفو» منسوب به رهبر جمهوری اسلامی در بهمن ماه سال گذشته شدند، «۱۵ هزار نفر» اعلام کرد.
علی القاصیمهر گفت: «۱۵ هزار نفر از محکومان اعم از محکومین با متهمین اغتشاشات اخیر و سایر جرایم دیگر در سال گذشته مشمول عفو قرار گرفتند.» منظور او از «اغتشاشات»، اعتراضات جنبش «زن زندگی آزادی» در ایران است.
این در حالی است که صادق رحیمی، معاون قوه قضائیه، روز چهارشنبه ۲۳ فروردین گفت تعداد افرادی که در سراسر ایران مورد «عفو معیاری» قرار گرفتهاند، حدود ۹۰ هزار نفر است و شامل متهمان و محکومان اعتراضها میشود.
مقامات قوه قضائیه از بهمن پارسال چند بار آمار عفو را تغییر داده و در هر تغییر این آمار را اندکی افزایش دادهاند. به عنوان مثال، آقای رحیمی ۱۴ فروردین امسال عنوان کرده بود که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۸۸ هزار نفر از «عفو معیاری» بهرهمند شدهاند.
پس از این اظهارنظر بود که برخی وکلای دادگستری و کاربران شبکههای اجتماعی خبر دادند پس از «عفو» ادعایی حکومت، پرونده اتهامی معترضان سال گذشته دوباره به جریان افتاده است.
در یک مورد، زهرا و هدی توحیدی که انتظار میرفت مشمول «عفو معیاری» قوه قضائیه شده باشند، روز دهم خرداد پس از مراجعه به دادسرا به زندان اوین منتقل شدند.
این دو خواهر روزنامهنگار که ۳۱ شهریور پارسال در روزهای آغازین اعتراضات سراسری بازداشت شده بودند، پس از گذراندن نزدیک به سه ماه بازداشت موقت، ۲۶ آذرماه به قید وثیقه از زندان آزاد شدند.