فاطمه حیدری، برادر جواد حیدری که در اعتراضات قزوین کشته شد، تصویری از محلی که قرار است پویا مولاییراد، پسرعموی ماهمنیر مولاییزاد، مادر کیان پیرفلک، کودک کشتهشده در ایذه، در آنجا دفن شود، منتشر کرده است.
بر اساس توئیت، این محل بالای آرامگاه کیان پیرفلک قرار دارد. با این حال گزارشهایی با مخالفت دستگاههای امنیتی با دفن پویا در این محل منتشر شده است.
این تصویر در شرایطی منتشر شده که سجاد پیرفلک، عمومی کیان پیرفلک بازداشت و توئیتر وی از دسترس خارج شده و ماهمنیر مولاییراد، مادر کیان نیز به اداره اطلاعات احضار و اینستاگرام او نیز از دسترس خارج شده است.
گزارشهای شبکههای اجتماعی حاکی است که این اقدامات امنیتی برای برگزاری بدون سروصدای مراسم خاکسپاری پولا مولاییراد است که در مراسم تولد کیان به ضرب گلوله مأموران انتظامی کشته شد.
غزاله شارمهد: فعالان ساکن آلمان هم برای برگزاری تجمع هشدار گرفتهاند
بهدنبال انتشار گزارشهایی از لغو گردهمایی آتی سازمان مجاهدین خلق از سوی پلیس فرانسه بهدلیل بیم حمله به آن، غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، زندانی سیاسی دوتابعیتی در ایران نیز نوشته فعالان ایرانی ساکن آلمان نیز اخطار مشابهی دریافت کردهاند.
خانم شارمهد به جزئیات این موضوع و اینکه کدام گروهها چنین درخواستی و از سوی چه منبعی دریافت کردهاند، نکرده است.
او با انتقاد از آنچه «عقبگرد اروپا» خوانده، در توئیت خود نوشته: «شما نباید آزادی تجمع و بیان ما را محدود کنید».
تصمیم پلیس فرانسه برای ممانعت از این گردهمایی در نامهای به «شورای ملی مقاومت ایران» اعلام شده است. این گروه پیش از این برای تجمع هزاران نفر از هواداران خود در مرکز پاریس برای روز شنبه ۱۰ تیر ماه فراخوان داده بود.
در نامه پلیس فرانسه که خبرگزاری رویترز به آن دست یافته و امضای «لورن نونِز» رئیس پلیس پاریس را در پای خود دارد، قید شده است: «مخاطره امنیتی بسیار چشمگیری وجود دارد و از این رو این گردهمایی سالانه که از سال ۲۰۰۸، هر سال برگزار میشود، نباید امسال برپا شود.»
در مدارکی که گروه هکری «عدالت علی» از مکاتبات قوه قضائیه منتشر کرده، معاون اول دادستان عمومی و انقلاب تهران، «بازرسی بدنی در برهنگی کامل» یک زندانی سیاسی زن را تأیید کرده است.
بر این اساس احمد رحمانیان سال گذشته در نامهای با عنوان «خیلی محرمانه» خطاب به رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه نوشته است که «موضوع بازرسی بدنی در برهنگی کامل» مژگان کاوسی در بازداشتگاه پلیس اطلاعات و امنیت کرج «در چندین مرحله صورت گرفته» است.
خبرگزاری هرانا، روز ۲۷ مهر سال گذشته در گزارشی نوشت که خانم کاوسی در جریان انتقال به زندان کچوئی کرج، مدت ۳ روز را در بازداشتگاه نیروی انتظامی سپری کرده و در میان متهمان به جرائم عمومی نگهداری شده بود.
این زندانی سیاسی در زمان انتقال مجبور به «بازرسی بدنی تا برهنگی کامل» شده و «مورد بدرفتاری و توهین ماموران نیروی انتظامی» قرار گرفت.
روزنامه جمهوری اسلامی: حکومت دچار ناکامی فرهنگی است
بهدنبال درخواست رئیس ستاد اقامه نماز از ابراهیم رئیسی، برای بازنگری در آئیننامه ترویج و توسعه فرهنگ نماز، ایجاد ساختار سازمانی برای ترویج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاههای اجرائی توسط سازمان اداری و استخدامی کشور و در نظر گرفتن طرح و بودجه برای کارهای فرهنگی در تمامی وزارتخانهها، روزنامه جمهوری اسلامی به این موضوع واکنش نشان داد.
این واکنش پس از آن ابراز میشود که رئیس دفتر رئیسجمهور نیز در نامهای خطاب به معاون اول و وزرا، موافقت رئیسی با نامه ارسالی محسن قرائتی را ابلاغ کرد.
جمهوری اسلامی نوشته: «چرا کار جمهوری اسلامی به جائی رسیده که باید با بودجه دولتی، مردم را به خواندن نماز و انجام عبادات ترغیب و تشویق کند؟»
این روزنامه افزوده: «اینکه بعد از گذشت ۴۴ سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی و آنهمه تبلیغات دینی که در این چهار دهه و نیم توسط رسانه ملی صورت گرفته و آن همه برنامه که دستگاههای متعدد و مختلف فرهنگی با بودجههای کلان اجرا کردهاند و آنهمه نیرو که برای این کار استخدام شدهاند، هنوز به بازنگری در آئیننامه ترویج و توسعه فرهنگ نماز و ایجاد ساختار سازمانی برای ترویج و توسعه فرهنگ نماز در دستگاههای اجرائی نیاز داریم، نشانه بینتیجه بودن آنهمه فعالیت و بیهودگی هزینه کردن آنهمه بودجه برای ترویج نماز و توسعه فرهنگی است.»
جمهوری اسلامی به «ناکامی فرهنگی» حکومت ایران اشاره کرده و نوشته: «ناکامی فرهنگی هنگامی نمایانتر میشود که امروز را با دوران قبل از انقلاب مقایسه کنیم که در آن زمان بدون آنکه حتی یک ریال بودجه دولتی به ترویج نماز اختصاص یابد، مردم با شوق فراوان و با بودجه شخصی خود به ساختن مساجد، ایجاد نمازخانه در ادارات و پرداخت هزینههای تبلیغات دینی اقدام میکردند و روز به روز بر تعداد نمازخوانها و افراد متدین اضافه میشد.»
بازداشت چهار تبعه خارجی در ارتباط با کشف یک «بسته انفجاری» در هشتگرد
یک روز پس از اظهارات اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، مبنی بر فعالیت «دهها سرویس اطلاعاتی خارجی علیه امنیت کشور، معاون روابط عمومی و تبلیغات سپاه «امام حسن مجتبی» در البرز، اعلام کرد «بسته انفجاری در شهر هشتگرد» کشف شده است.
علی چوبداری دوشنبه شب در گفت وگو با ایرنا گفت که «این بسته در یک مرکز نگهداری نخاله و در اطراف پست فشار قوی برق و ایستگاه تقلیل گاز کشف شده است.»
او در عین حال از بازداشت «چهار تبعه خارجی» در ارتباط با این بسته انفجاری خبر داده است.
نامه درخواست استعفای خامنهای پنج ساله شد
هنگامه واحدیان، دختر عباس واحدیان شاهرودی، از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنهای که در زندان وکیلآباد مشهد محبوس است، در پنجمین سالگرد انتشار این نامه، با انتشار تصویری از خود و پدرش در توئیتر، نوشته: «ما هم میگیم نه».
عباس واحدیان شاهرودی، معلم و نویسنده و یکی از ۱۴ فعال مدنی و سیاسی داخل ایران است که ۲۱ خرداد سال ۹۸ با انتشار نامهای سرگشاده خواستار استعفای علی خامنهای از رهبری حکومت ایران و تغییر بنیادین قانون اساسی شدند.
امضاکنندگان این نامه گفته بودند در شرایطی که «نه از جمهوریت خبری هست و نه از آزادی»، چانهزنی فعالان مدنی «بدون استعفای سیدعلی خامنهای و تغییر قانون اساسی» راه به جایی نخواهد برد.
تقریبا همه امضاکنندگان این نامه با احکام سنگین حبس روبرو شدند.
عباس عبدی: نارضایتی واقعی از دولت رئیسی خیلی بالاتر از آمار نظرسنجیهاست
بهدنبال انتشار گزارشهای محمد مهاجری، روزنامهنگار و از مدیران سایت خبرآنلاین که در دومین سال ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی به «اطلاع» او رساندهاند که بر اساس نظرسنجیهای معتبر «دستکم ۷۲ درصد مردم» از دولت او ناراضی هستند، عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی نیز به این موضوع واکنش نشان داد.
آقای عبدی با همرسانی توئیت آقای مهاجری در این زمینه، نوشته: «بر حسب شواهد قبلی و تحولات چند ماه اخیر، نتایج واقعی خیلی بدتر از اینها است. اگر این رقم باشد باید خوشحال باشند.»
احضار نسیم سلطانبیگی، روزنامهنگار، به دادگاه انقلاب
نسیم سلطانبیگی، خبرنگار، با انتشار تصویر احضاریهای، از احضار خود به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای روز ۱۲ تیر خبر داده است.
در این احضاریه نوشته شده که او به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/ خارجی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» احضار میشود.
خانم سلطانبیگی که پیش از این نیز بازداشت و زندانی شده بود، در متنی درباره وضعیت نگهداری خود در زندان اوین نوشته: «در بازداشت اخیرم در دو الف، دستمال کاغذی جیرهبندی بود. روزانه هفت تا هشت عدد دستمال توالت به ما میدادند و باید جوری مصرف میکردیم که این دستمالهای محدود تا فردا صبح که جیره جدید را میدهند کِش بیاید.»
این خبرنگار افزوده: «در زندان، جزییات زندگی به حبس میروند. زندانی رویاهای ساده اما دستنیافتنی دارد. مثل اینکه راه برود و به دیوار نخورد، به جای دمپاییهای بزرگ و زشت کفشهایش را بپوشد، دوربینی بالای سرش نباشد که حریمش را ناامن کند، وقتی پریود میشود پدبهداشتی در اختیار خودش باشد و لازم نباشد برای هر با عوض کردن پد از زندانبانها بخواهد. این لیست میتواند به تعداد رویاهای زندانیان امتداد پیدا کند…»
پلمب مغازهای که مشتریانش را به چالش رقص دعوت کرده بود
گزارشهای شبکههای اجتماعی حاکی از پلمب مغازه «لبنیات ابوالفضلی» است که مشتریانش را به چالش رقص دعوت کرده بود.
این مغازه با نصب پوستری بر روی ورودی مغازه، به مشتریان وعده داده بود اگر با رقص وارد شوند، به آنها شیر رایگان خواهد داد.
این خبر با واکنشهای بسیاری در شبکههای اجتماعی مواجه شده و کاربران نوشتهاند حکومتی که رهبرش گفته بود «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته»، طبیعتاً با رقص و شادی مردم مخالفت میکند.
کاربران متعددی نوشتهاند که جمهوری اسلامی تنها با روضه و گریه و نوحه موافق است و هر تجمعی را که ذرهای شادی در آن برای مردم وجود داشته باشد، برنمیتابد.
گزارشهایی از وخامت حال نصرالله فلاحی، معترض بازداشتی در اوین
گزارشهای شبکههای اجتماعی حاکی از وخامت حال نصرالله فلاحی، از بازداشتشدگان اعتراضات ۱۴۰۱ در زندان اوین است.
این معترض ۶۶ ساله به همراه پسرش اردوان ۲۳ ساله، در بند چهار زندان اوین زندانی است. ارغوان، دختر ۲۲ ساله آقای فلاحی هم در بند زنان همین زندان محبوس است.
آنها به اتهام «محاربه»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «افساد فی الارض از طریق اقدام گسترده علیه امنیت کشور» در بازداشت هستند.
با آنکه بارها نسبت به وضعیت جسمی نصرالله فلاحی ابراز نگرانی شده، او کماکان در زندان نگهداری میشود.
عرفان کرم ویسی، وکیل خانواده فلاحی پیش از این خبر داده بود که «از زمان بازداشت به صورت بلاتکلیف و با تمدیدهای مکرر بازداشت موقت مواجه هستند و با تقاضای تبدیل قرار به وثیقه نیز تا کنون مخالفت شده است.»