ممنوعالکار شدن کارگردان تئاتر در ارومیه بهدلیل رقص بازیگران
ولی لطف دوخت، کارگردان تئاتر «شهریار» در ارومیه به دلیل رقص بازیگران، برای سه ماه «ممنوعالکار» شد و اجراهای دو روز پایانی این تئاتر نیز توسط اداره کل ارشاد لغو شده است.
آن طور که روزنامه همشهری خبر داده، علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی، «اقدام بازیگران به رقص در اواسط نمایش» را علت ممنوع الکار شدن کارگردان این تئاتر عنوان کرد.
در تئاتر «شهریار» به نویسندگی و کارگردانی ولی لطف دوخت، به زندگی محمدحسین شهریار، شاعر مشهور، پرداخته شده بود که در سالن شمس شهرستان ارومیه به روی صحنه رفت.
مقامهای قضایی در روزهای اخیر برخورد با رقص شهروندان را وارد فاز تازهای کرده و به پلمب اماکن صنفی و تعطیلی برنامههای فرهنگی دست زدهاند.
تبلیغ کتابهای «دختر ابراهیم رئیسی» در میان زائران حج
یاشار سلطانی، روزنامهنگار، تصاویری از بروشورهای تبلیغاتی چند کتاب با عنوانهای «بانوان بهشتی»، «حج» و «مکتب دارالعفاف چادرت پرچم انقلاب اسلامی است»، در توئیتر خود منتشر کرده و نوشته نویسنده همه آنها ریحانه سادات رئیسالساداتی، «دختر ابراهیم رئیسی» است.
او نوشته که تصاویر این بروشورها را که «به صورت گسترده در هتلهای محل اقامت زائران پخش شده»، دوستانش که به حج رفتهاند، برای او فرستادهاند.
سلطانی افزوده است که تمامی کتابها را «مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت مکتب امام رضا» چاپ کرده که «متعلق به خانواده ابراهیم رئیسی است.»
او از دولت خواسته «مشخص کند هزینه این تبلیغات با مضمون حجاب از چه محل و با چه هدفی در سفر حج که به صورت گسترده تکثیر شده تامین کرده است. چون با توجه به ماهیت مراسم حج که زائران حجاب کامل دارند این نوع تبلیغات جای ابهام است.»
پلمب کافهای که مشتریانش را به چالش رقص دعوت کرده بود
دادستان عمومی و انقلاب کاشمر از پلمب یک واحد صنفی خبر داد که مشتریانش را به چالش رقص دعوت کرده بود.
اسماعیل بلوچزاده گفته «یک واحد صنفی در شهرستان که اعلام کرده بود با رقص وارد شوید، یک قهوه مهمان ما باشید، توسط پلیس اماکن پلمب شد.»
او افزوده: «با واحدهای صنفیای که بخواهند هنجارشکنی کنند یا افراد جامعه را تشویق و تحریک به هنجارشکنی یا رفتارهای مجرمانه بکنند، برابر قانون به شدت برخورد خواهد شد.»
در روزهای گذشته نیز یک لبنیاتفروشی که از مشتریانش خواسته بود با رقص وارد مغازه شوند تا شیر رایگان هدیه بگیرند، پلمب شد.
دختر جمشید شارمهد از هشت مقام قضایی جمهوری اسلامی شکایت کرد
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی محبوس در ایران که به اعدام محکوم شده، علیه هشت تن از مقامهای قضایی جمهوری اسلامی به دادستانی فدرال آلمان شکایت کرد.
خانم شارمهد از این افراد به اتهام نقض حقوق بشر، آدمربایی و بدرفتاری با پدرش شکایت کرده است.
جمشید شارمهد فعال سیاسی و مجری رادیویی، متولد سال ۱۳۳۴، تبعۀ ایران و دارای تابعیت مضاعف آلمان است. او مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی، توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی در دوبی ربوده و به ایران منتقل شد.
رسانههای رسمی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر» (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی کردند. او در دادگاههای جمهوری اسلامی به «فساد فیالارض» متهم شد.
قوه قضاییه اعلام کرد که حکم اعدام آقای شارمهد از سوی دیوان عالی کشور تأیید شده است.
غزاله شارمهد بارها دولت فدرال آلمان را به «کمکاری» در پرونده پدرش متهم کرده است.
گزارش عبدالله مومنی از «سوءاستفاده» نهاد امنیتی از تلفن همراه و حساب توئیتری او
عبدالله مومنی، فعال سیاسی که بهدنبال شرکت در نشست «نجات ایران» در کلابهاوس بازداشت شد، در یک رشتهتوئیت، از خودداری وزارت اطلاعات در پس دادن تلفن همراه وی که زمان بازداشت او، ضبط شده بود، خبر داد.
آقای مومنی نوشته «دوبار رسما درخواست از مراجع ذیصلاح نمودم که گوشی را باز پس بگیرم...اما هر بار با وعده و عید من را به روزهای بعد حوالت دادهاند.»
او با بیان اینکه عکسهای خانوادگی و شخصی وی در این گوشی ذخیره شده، افزوده: «اینکه یک نهاد امنیتی گوشی بازداشتی را پس از ۷۰ روز تحویل ندهد (با هدف بهرهبرداری) و پیغامهای آیمسیج ارسالی به سوی اینجانب را با بیاخلاقی بخواند و بعضاً لایک کند و توئیت مشکوک از سوی اینجانب با فردی که تعاملی با ایشان ندارم صادر کند؛ از عجایب و مضحک نهادهای امنیتی است.»
این فعال سیاسی هشدار داده: «تا کنون تجربه ۵ بار بازداشت داشته اما به صراحت میگویم که نه از زندان و بگیر و ببند میترسم و نه حاضرم در برابر این شیوههای غیرقانونی کوتاه بیایم، با توجه به شناختی که امنیتیها از من دارند، بیشک برای سوءاستفاده از گوشی اقدام کنند؛ در برابر تمام قدرت پوشالین آنها میایستم.»
مومنی به صراحت به نهادهای امنیتی گفته: «اینکه بنام من توئیت بزنید که با ادبیات، خط و مشی من در تضاد و یا بیربط باشه نمیتونه من را مرعوب نمایید؛ مرعوب کسی است که ملتی را به خاک سیاه نشانده.»
این فعال سیاسی هشدار داده که اگر گوشی تلفن همراه او پس داده نشود، «هیچ موضوعی نمیتواند مانع و سدی برای مبارزهام با استبداد باشد که بخواهد به نام اکانت توئیتری من سواستفاده نمایید.»
شاهزاده رضا پهلوی همزمان با سالروز کشتهشدن ندا آقاسلطان در اعتراضات بر سر نتیجه انتخابات ریاستجمهوری در سال ۸۸، با نامبردن از شماری از کشتهشدگان آن زمان، یاد آنها را گرامی داشت.
وکیل آتنا فرقدانی از ضربوشتم او در زندان خبر داد
محمد مقیمی، وکیل آتنا فرقدانی، کاریکاتوریست ایرانی و فعال حقوق کودکان، از ضربوشتم موکلش در زندان قرچک خبر داده است.
آقای مقیمی در توئیتی نوشته «موکلم آتنا فرقدانی متوجه مسموم بودن غذایش در زندان قرچک شده و از خوردن آن خودداری کرده. وقتی به بوفه زندان برای تهیه غذا مراجعه کرده از سوی چند زندانی جرایم عادی که از سوی نظام اجیر شدهاند، مورد ضرب و جرح قرار میگیرد و مجروح میشود.»
او به صراحت نوشته که جان خانم فرقدانی در «خطر» است.
سخنرانی نازنین بنیادی درباره ایران در جمع نمایندگان پارلمان و سنای استرالیا
نازنین بنیادی، بازیگر و از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی، از حضور مجازی خود در جمع نمایندگان پارلمان و سنای استرالیا خبر داد.
خانم بنیادی در توئیتی نوشته که او در این نشست درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و اقداماتی که دولت استرالیا میتواند برای تقویت جامعه مدنی ایران و فشار بر جمهوری اسلامی انجام دهد، صحبت کرده است.