مدیر حوزههای علمیه: بسیاری از سنگرها را از دست دادیم
علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه، با انتقاد از وضعیت «تبلیغ دین» در ایران تأیید کرد که حکومت در بسیاری مسائل دچار «تفرقه» شده است و به گفته او «بسیاری از سنگرها را از دست دادیم».
او در انتقاد از وضعیت موجود گفته که «در تبلیغ و تبیین دین، یک انسجام و راهبری واحدی وجود ندارد» و وقتی حوزههای علمیه قصد دارند کارهایی انجام دهند، به آنها گفته میشود «این امور مرتبط به جای دیگر است».
به گزارش خبرگزاری شفقنا، این عضو شورای نگهبان «پاسخگویی و کنشگری» را یکی از نکات مهم روحانیت و حوزههای علمیه دانسته و در عین حال گفته «پاسخگویی و کنشگری با واقعیتهای حوزه ما متفاوت است.»
اعرافی همچنین از انجام «۵۰۰ پروژه» در حوزههای علمیه برای «حل مسائل نظام» خبر داد، ولی به جزئیات بیشتری اشاره نکرد.
درگیری مسلحانه دو گروه کُرد مخالف جمهوری اسلامی؛ دو نفر کشته شدند
سایت حقوق بشری «ههنگاو» از درگیری مسلحانه اعضای دو گروه کُرد مخالف جمهوری اسلامی خبر داده است.
به گزارش ههنگاو این درگیری میان حزب کومله کُردستان ایران و حزب کومله زحمتکشان کُردستان در روز پنجشنبه یکم تیر رخ داده است.
این منبع، دلیل درگیری رخداده را «انشعاب و کشمکش سیاسی» در روز چهارشنبه، ۳۱ تیر اعلام کرده و از کشته شدن دست کم دو نفر در پی درگیری بامداد امروز خبر داده است.
این درگیری در حالی رخ داده است که در هفتهها و روزهای گذشته سپاه پاسداران علاوه بر استقرار گسترده نیروها و ادوات نظامی در غرب کشور، درگیریهای مسلحانه گستردهای را نیز با گروههای کُرد مخالف جمهوری اسلامی داشته که منجر به کشته شدن نیروهایی از دو طرف شده است.
دانشجویان دانشگاه آزاد یزد بهشرط «ازدواج»، شهریه نمیپردازند
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد اعلام کرد که «در این مرکز آموزشی شهریه دانشجویانی که ازدواج میکنند، در مقاطع کارشناسی صفر و در مقطع کارشناسی ارشد با ۵۰ درصد تخفیف محاسبه میشود.»
حمیده رسولی هدف از این اقدام را «ترویج فرهنگ ازدواج و تشویق دانشجویان به این امر» عنوان کرد.
در پی تشدید مشکلات اقتصادی و اجتماعی در ایران نرخ ازدواج در سالهای گذشته بهصورت قابل توجهی کاهش یافته است، اما نهادهای حکومتی با توجه به تأکید رهبر جمهوری اسلامی در خصوص ازدواج و فرزندآوری تلاش میکنند با سیاستهای تشویقی نهچندان کارآمد و موثر جوانان را به ازدواج تشویق کنند.
ترویج ازدواج «آسان» و تشویق به سهلگیری برای تشکیل خانواده در حالی از سوی مقامات و نهادهای مختلف جمهوری اسلامی تبلیغ میشود که خبرگزاری ایلنا در روزهای گذشته اعلام کرد نرخ فقر در تهران به ۳۰ میلیون تومان رسیده است و خانوادههایی با دو شاغل نیز همچنان زیر خط فقر هستند.
بیاطلاعی از وضعیت خواهر مجاهد کورکور پس از حمله نیروهای امنیتی به منزل آنها
حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» روز پنجشنبه، یکم تیر، به نقل از یسنا بختیاری، خواهر مجاهد کورکور، اعلام کرد که از خواهرش، نگار، در پی «حمله» دیشب نیروهای حکومتی به خانه پدرش توسط آنها، اطلاعی در دست نیست.
او در یک استوری اینستاگرامی نوشته که مسئولیت سلامتی خواهرش با «حکومت و نیروهای امنیتی» است.
نگار کورکوری، خواهر مجاهد کورکور، در روزهای گذشته در حساب کاربری خود در اینستاگرام گفته بود که وکیل انتخابی خانواده، اجازه ملاقات با برادرش را پیدا نکرده است.
او با تأکید بر اینکه هیچ فردی، شاکی برادرش نیست مسئولیت هرگونه اعتراف اجباری برادرش را «ضابطین و مأموران امنیتی» عنوان کرده بود.
عباس کورکوری، معروف به مجاهد کورکور، یکماه بعد از کشتهشدن کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله اهل ایذه، بازداشت شد. با آنکه خانواده پیرفلک بارها اعلام کردهاند از مجاهد شکایتی ندارند، اما جمهوری اسلامی نه تنها او را آزاد نکرده، بلکه به گفته وکلا و فعالان حقوق بشر، احتمال اعدام او وجود دارد.
آتنا فرقدانی، کاریکاتوریست ِ زندانی به بیمارستان منتقل شد
وکیل آتنا فرقدانی، کاریکاتوریست و فعال حقوق کودکانِ زندانی اعلام کرد که موکلش روز چهارشنبه، ۳۱ خرداد به دلیل وخامت وضعیت جسمانی به بیمارستان منتقل شده است.
به گفته محمد مقیمی، وخامت حال خانم فرقدانی در پی اعتصاب غذا در روزهای گذشته رخ داده است.
وکیل خانم فرقدانی پیشتر اعلام کرده بود که این فعال حقوق کودکان در زندان قرچک مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
پلیس ایران از بازداشت «مهاجم به زن محجبه» در رشت خبر داد
بهدنبال انتشار ویدئویی در شبکههای اجتماعی که حامیان حکومت مدعی بودند «هتک حرمت و برداشتن حجاب» درباره زنی «محجبه» را نشان میدهد، پلیس استان گیلان اعلام کرد فرد مهاجم را «ظرف کمتر از ۲۴ ساعت» بازداشت کرده است.
این ویدئو که وضوح چندانی ندارد، درگیری دو زن را نشان میدهد و برخی کاربران حامی حکومت آن را صحنه «تعرض» به زنی با حجاب اجباری همراه با فرزندانش توصیف میکردند.
خبرگزاری مهر در این باره نوشت «با توجه به اهمیت موضوع و پس از هماهنگی قضائی و انجام تحقیقات میدانی، مأموران پلیس موفق شدند ظرف کمتر از ۲۴ ساعت، فرد مهاجم را شناسایی و دستگیر کنند.»
در ادامه آمده که پرونده فرد مهاجم به دلیل «آسیب رساندن به مادر، هتک حرمت و بروز لطمات روحی برای کودکان وی» جهت رسیدگی به مرجع قضائی ارسال شد.
این خبرگزاری مدعی شده زن بازداشت شده ابراز «ندامت» کرده و «برخی مشکلات عصبی و ناتوانی در کنترل خشم» را دلیل کار خود دانسته است.
بازداشت زنان مخالف حجاب اجباری در ایران یک رویه است و هرگاه در برابر افراد موسوم به «آمران به معروف و ناهیان از منکر» مقاومت کنند، با برخورد انتظامی و قضایی مواجه میشوند.
ویدئوهای متعددی از درگیریهای لفظی و فیزیکی ماموران امر به معروف و نهی از منکر در مترو، به ویژه واگنهای زنانه منتشر شده که شماری از آنها از جمله ویدئوی درگیری یک مأمور زن با سپیده رشنو، مترجم، جنجالبرانگیز شد و زمینه بازداشت خانم رشنو را فراهم کرد.
تعدادی از این زنان بعد از بازداشت محبور به اعتراف اجباری و ابراز پشیمانی در مقابل دوربین شدهاند.
درخواست نمایندگان پارلمانهای خارجی برای دسترسی به پرونده توماج صالحی
نمایندگان پارلمانهای آلمان، اتریش، نیوزیلند و ایتالیا که کفالت سیاسی توماج صالحی، خواننده رپ اعتراضی را پذیرفتهاند، در ویدئویی تأکید کردند که صدای او و دیگر بازداشتشدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی» خواهند بود.
آنها در این ویدئو تأکید میکنند که به مبارزه برای آزادی توماج و دیگر زندانیان سیاسی در ایران و دفاع از حقوق اولیه آنها ادامه خواهند داد.
این نمایندگان از فقدان شفافیت در پرونده توماج انتقاد کردهاند و خواستار ارتباط مستقیم با او و دسترسی به پرونده این خواننده معترض شدهاند.
توماج صالحی که در سالهای اخیر با ترانههای اعتراضی دربارۀ مسائل اجتماعی به شهرت رسید، در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بازداشت شد. این خواننده ۳۳ ساله با اتهام «محاربه و افساد فیالارض» روبرو است که بر اساس قوانین کیفری جمهوری اسلامی میتواند حکم اعدام برای او بهدنبال داشته باشد.
ممنوعالکار شدن کارگردان تئاتر در ارومیه بهدلیل رقص بازیگران
ولی لطف دوخت، کارگردان تئاتر «شهریار» در ارومیه به دلیل رقص بازیگران، برای سه ماه «ممنوعالکار» شد و اجراهای دو روز پایانی این تئاتر نیز توسط اداره کل ارشاد لغو شده است.
آن طور که روزنامه همشهری خبر داده، علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی، «اقدام بازیگران به رقص در اواسط نمایش» را علت ممنوع الکار شدن کارگردان این تئاتر عنوان کرد.
در تئاتر «شهریار» به نویسندگی و کارگردانی ولی لطف دوخت، به زندگی محمدحسین شهریار، شاعر مشهور، پرداخته شده بود که در سالن شمس شهرستان ارومیه به روی صحنه رفت.
مقامهای قضایی در روزهای اخیر برخورد با رقص شهروندان را وارد فاز تازهای کرده و به پلمب اماکن صنفی و تعطیلی برنامههای فرهنگی دست زدهاند.
تبلیغ کتابهای «دختر ابراهیم رئیسی» در میان زائران حج
یاشار سلطانی، روزنامهنگار، تصاویری از بروشورهای تبلیغاتی چند کتاب با عنوانهای «بانوان بهشتی»، «حج» و «مکتب دارالعفاف چادرت پرچم انقلاب اسلامی است»، در توئیتر خود منتشر کرده و نوشته نویسنده همه آنها ریحانه سادات رئیسالساداتی، «دختر ابراهیم رئیسی» است.
او نوشته که تصاویر این بروشورها را که «به صورت گسترده در هتلهای محل اقامت زائران پخش شده»، دوستانش که به حج رفتهاند، برای او فرستادهاند.
سلطانی افزوده است که تمامی کتابها را «مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت مکتب امام رضا» چاپ کرده که «متعلق به خانواده ابراهیم رئیسی است.»
او از دولت خواسته «مشخص کند هزینه این تبلیغات با مضمون حجاب از چه محل و با چه هدفی در سفر حج که به صورت گسترده تکثیر شده تامین کرده است. چون با توجه به ماهیت مراسم حج که زائران حجاب کامل دارند این نوع تبلیغات جای ابهام است.»