شمار ادمینهای بازداشتشده کلابهاوس به هفت نفر رسید
در ادامه موج بازداشت اَدمینهای (گردانندگان) اتاقها و کلابهای شبکه «کلابهاوس» در فضای مجازی، رادیوفردا روز یکشنبه چهارم تیر توانست بازداشت سه نفر دیگر را تأیید کند.
بر اساس اطلاعات بهدستآمده فرهنگ آزادمنش، نیما آویدنیا (احمدبیگی) و امیر اخوان، سه فعال دیگری هستند که در روزهای گذشته بازداشت شدهاند. دلیل بازداشت و اتهامات منتسب به آنها تاکنون مشخص نشده است.
در روزهای گذشته بازداشت دانیال امین، مهوش (سایه) صیدال، سروناز میثاقیان و علیرضا عبدی تأیید شده بود. پس از برگزاری نشست مجازی «نجات ایران» در شبکه کلابهاوس نیز شمار زیادی از شرکتکنندگان در این برنامه، بازداشت شدند.
رئیس اتحادیه بارفروشان: یک پنجم مردم توان خرید میوه ندارند
رئیس اتحادیه بارفروشان روز یکشنبه چهارم تیر به خبرگزاری ایلنا گفت که ۲۰ درصد از مردم توان خرید میوه ندارند.
مصطفی دارایینژاد در ادامه با اشاره به کاهش مصرف در کشور با وجود تولید دوبرابری میوه در مقایسه با سال گذشته، خواستار برنامهریزی برای صادرات محصولات با توجه به فسادپذیری زودهنگام آنها شد.
در مدت اخیر بر اساس گزارشهای متعدد از رسانههای داخلی در پی افزایش لجامگسیخته و ادامهدار تورم و فاصله زیاد درآمدها و هزینهها در ایران، مصرف میوه در بسیاری از خانوارهای ایرانی کاهش یافته است.
در همین حال با توجه به کیفیت نامطلوب محصولات ایرانی و عدم تأیید سلامت آنها از سوی برخی کشورها، این محصولات بخش قابل توجهی از مشتریان بینالمللی خود را در سالهای گذشته از دست دادهاند.
روزنامه اطلاعات با انتقاد از معافیت سربازان دارای چهار فرزند، این روند را «افراطگرایی» توصیف کرد
این روزنامه نوشت: «یک ایرانی مذکر، برای اینکه در ۱۹ سالگی ۴ فرزند داشته باشد، طبعاً در ۱۱ یا ۱۲ سالگی باید ازدواج کند»، و سپس این پرسش را مطرح کرد که «این کار با کدام عقل، منطق، اخلاق، حقوق یا اساساً نحوه زیست شهروند قرن بیست و یکمی جور درمیآید؟»
خدمت سربازی در ایران اجباری است و بر پایه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، همه مردان بالای ۱۸ سال ایرانی، جز مواردی که استثنا شدهاند، باید ۲۴ ماه به خدمت سربازی بروند.
اجباری بودن این دوره و فشارهای جسمی و روانی بر سربازان که در مواردی منجر به خودکشی یا اقدامات خشونتآمیز آنها میشود، منتقدان بسیاری دارد.
از طرفی با تصویب «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»، بسیاری از سیاستهای دولت به سمت تشویق افزایش فرزندآوری گرایش یافته است.
سایت حقوق بشری «ههنگاو» شمار بازداشتشدگان بلوچ در شهرهای مختلف استان سیستان و بلوچستان را پس از نماز جمعه دوم تیر، دست کم ۱۹ نفر از جمله شش کودک اعلام کرده است.
«سی و هشتمین جمعه اعتراضی» روز جمعه دوم تیر ماه گستردهتر از هفتههای قبل در سیستان و بلوچستان برگزار شد و علاوه بر زاهدان، شعارهای مردم علیه جمهوری اسلامی در بسیاری از شهرهای جنوب این استان از جمله در ایرانشهر، سراوان، چابهار، سوران، پیشین و راسک طنینانداز شد.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در قرارگاه ثارالله مدعی شد در جریان اعتراضهای سراسری سال گذشته ۱۴۰۰ تن از نیروهای سپاه پاسداران زخمی شدند.
حسین نجات در جریان یک سخنرانی که خبرگزاریها در ایران روز شنبه سوم تیر بخشهایی از آن را منتشر کردند، با تکرار این ادعا که در جریان اعتراضات ۱۴۰۱، «هیچ پاسداری» اجازه به دست گرفتن اسلحه نداشت گفت که «یکی از بچههای ما به واسطه سنگ چشمانش از حدقه درآمد».
طرح این مدعا در شرایطی است که در جریان اعتراضهای سال گذشته، صدها تن از معترضان با شلیک مستقیم نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی از جمله اسلحههای ساچمهزن، بینایی یک یا دو چشم خود را از دست دادند.
روزنامه گاردین در آذر ماه گذشته در گزارشهای مختلف از آسیب دیدن صدها تن از معترضان در اثر شلیک نیروهای امنیتی با گلوله جنگی یا سلاحهای ساچمهزن خبر داد. بر اساس یکی از این گزارشها، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در موارد متعددی به «صورت، سینه و اندام تناسلی زنان» نیز شلیک کردهاند.
اقدام تازۀ دانشگاه اصفهان برای مقابله با پوشش آزاد دانشجویان و مراجعین
صفحه توئیتری «دانشجویان پیشرو» با انتشار نامه و مکاتبات داخلی دانشگاه اصفهان از همکاری «معاون بخش فرهنگی اجتماعی»، یکی از اعضای «هیئت علمی گروه معارف» و حراست دانشگاه اصفهان، برای «مقابله با پوشش آزاد دانشجویان و مراجعین» خبر داد.
در نامه منتشر شده از سوی این صفحه توئیتری، مریم سعیدیان، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه اصفهان از سرپرست حراست این دانشگاه خواسته بر «قوانین و ضوابط پوشش» و «اجرای ضوابط آئیننامه عفاف و حجاب» در تابستان، نظارت بیشتری داشته باشد.
در این نامه با اعلام نگرانی از «تردد افراد غیر دانشجو و با پوشش غیر متعارف به دانشگاه» به دلیل ارائه خدمات ورزشی و کلاسهای آموزشی در فصل تابستان از حراست خواسته شده که ارائه خدمات تنها مشروط به رعایت «عفاف و پوشش شرعی و اسلامی» باشد.
در عکسی که «دانشجویان پیشرو» از سیستم مکاتبات داخلی دانشگاه اصفهان منتشر کردهاند، محمود حاجیاحمدی، عضو هيئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه اصفهان، تقاضا کرده که این مسئله با «حراست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان» نیز هماهنگ شود.
افشای این نامهنگاری در حالی است که در موردی مشابه کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، با انتشار تصویری از یک نامه محرمانه، فاش کرد که معاونت دانشجویی دانشگاه الزهرا از حراست این دانشگاه، خواستار «واگذاری ابزار دفاعی» شده است.
در این نامه محرمانه که تاریخ آن ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ خطاب به رئیس حراست این دانشگاه ثبت شده، آمده است که این درخواست به دلیل «ضرورت دفاع در خصوص تهدیدهای احتمالی» صورت میگیرد.
در این نامه اشارهای به «تهدیدهای احتمالی» نشده، اما در ماههای اخیر و پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، دانشگاههای مختلف ایران از جمله دانشگاه الزهرا شاهد اعتراضات گسترده دانشجویی بوده است.
تأیید بازداشت علیرضا عبدی در جریان بازداشت «ادمینهای کلابهاوس»
در جریان موج بازداشت «ادمینهای کلابهاوس»، بازداشت علیرضا عبدی، فعال مدنی، تأیید شد.
نزدیکان او به رادیو فردا گفتهاند که روز ۳۱ خرداد مأموران امنیتی با هجوم به خانه مسکونی آقای عبدی در تهران، او را بازداشت کردهاند.
گزارشهای دریافتی حاکی است که این فعال مدنی هماکنون در بند ۲۰۹ زندان اوین، زیر نظر وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، به سر میبرد.
طی روزهای گذشته خبرهایی از بازداشت چند تن از ادمینهای کلابهاوس منتشر و در این میان بازداشت دانیال امین، مهوش (سایه) صیدال و سروناز میثاقیان تأیید شده بود.
احراز هویت «چهار کودک» در میان بازداشتشدگان «سیوهشتمین جمعه اعتراضی»
وبسایت حقوق بشری حال وش از احراز هویت ۱۴ شهروند بازداشتشده بلوچ، در اعتراضات جمعه گذشته، خبر داد.
این پایگاه خبری با انتشار اسامی این شهروندان اعلام کرده که در این میان، نام چهار کودک نیز دیده میشود.
در پی تظاهرات شهروندان علیه جمهوری اسلامی طی «سی و هشتمین جمعه اعتراضی» در شهرهای زاهدان، ایرانشهر، چابهار، سوران، پیشین، راسک، جکیگور و سراوان نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی موج جدید بازداشتهای گسترده جوانان و نوجوانان معترض را در زاهدان و دیگر شهرهای این استان آغاز کردند و همزمان چند تن از روحانیان اهل سنت را نیز در شهر راسک بازداشت و به مکانهای نامعلوم منتقل کردند.
در همین حال کانال رصد بلوچستان گزارش داد که اعتراضات در چند شهر تا ساعتهای پایانی شب ادامه داشته و جوانان معترض برخی از جادههای بین شهری از جمله جادههای جنوب سیستان و بلوچستان را مسدود کردند.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی با وجود بازداشتهای گسترده و صدور احکام سنگین زندان و اعدام علیه معترضان، در سرکوب جمعههای اعتراضی زاهدان ناکام مانده و اکنون در نهمین ماه پس از آغاز اعتراضات بار دیگر جمعههای اعتراضی در دیگر شهرهای این استان نیز برپا شده است.
احضار گسترده دانشجویان دختر دانشگاه چمران اهواز به کمیته انضباطی
بسیاری از دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه دانشگاه چمران اهواز به کمیته انضباطی احضار شدهاند.
کانال تلگرامی شورای صنفی دانشجویان کشور با انتشار این خبر عنوان کرده که این احضاریهها به دلیل «رعایت نکردن قوانین پوشش» و «پس از تاریخ تعیینشده برای مراجعه به کمیته»، به دست دانشجویان رسیده است.
دانشجویانی که توانستهاند در جلسه کمیته انضباطی حاضر شوند عنوان کردهاند که تنها استناد این کمیته برای تشکیل پرونده، «گزارش مسئول گیت» خوابگاه بوده است.
برخی از دانشجویان احضار شده عنوان کردهاند که «مسئول گیت به دلایل شخصی گزارش تخلف آنان را ارسال کرده است».
در هفتههای اخیر احضار دانشجویان به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری به کمیتههای انضباطی دانشگاهها افزایش یافته است.
در یکی از آخرین موارد شوراهای صنفی دانشجویان کشور، هفته گذشته، با تاکید بر «پروندهسازی گسترده برای دانشجویان دانشگاه مدنی آذربایجان»، گزارش داد که دستکم ۸۰ دانشجوی این دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شدهاند و «حراست و شورای انضباطی دانشگاه مدنی در روزهای پایانی ترم برای چندین تن از دانشجویان احکام انضباطی» صادر کردهاند.
از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در شهریور ماه پارسال و در پی کشتهشدن مهسا امینی حین بازداشت توسط نیروهای گشت ارشاد، دانشگاهها به یکی از کانونهای اصلی اعتراضات و نافرمانی مدنی زنان در زمینه حجاب اجباری تبدیل شدهاند.