مصباحی مقدم: جمعیت قانع چینی که به یک وعده غذا اکتفا کنند را نداریم
غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص نظام در رابطه با چرایی پیشرفت اقتصادی چین و رکود در ایران، بدون ارائه مدرکی، اینگونه اظهار نظر کرده که جمعیت چین «قانع است و با یک یا دو وعده غذا در شبانهروز اکتفا میکنند.»
او روز یکشنبه ۴ تیرماه در ادامه به سایت جماران گفته است «این فرهنگ کاملاً متفاوتی است».
پیشتر نیز رضا اردکانیان، وزیر سابق نیرو در سال ۱۳۹۸ مدعی شده بود «چینیها یک وعده غذا میخورند، اما ایرانیها بدعادت شدهاند».
احمد جنتی خطیب نماز جمعه تهران نیز بهمن ۱۳۹۲ اعلام کرد که چه اشکالی دارد اگر وضع بدتر شد، روزی یک وعده غذا خورده شود.
این ادعاها در حالی است که بر اساس آمارهای سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد، فائو، سرانه مصرف گوشت چینیها بیش از دو برابر ایران است.
همچنین گزارش پارسال «پایش فقر» وزارت کار ایران نشان میدهد میانگین کالری در سفره ایرانیها از روزی حدود ۲۷۰۰ کیلوکالری در سال۹۰ به حدود ۲۱۹۰ کیلوکالری در ۱۴۰۰ سقوط کرده است.
علی خامنهای حفظ نظام خود را مساوی با «حفظ کشور» توصیف کرد
رهبر جمهوری اسلامی، روز یکشنبه در یک سخنرانی برای خانوادههای کشتهشدگان هوادار جمهوری اسلامی، در مورد جان باختن شماری از هواداران حکومت خود در درگیری با معترضان طی یک سال گذشته گفت که این افراد «توانستند این کشور را حفظ کنند، سرنوشت کشور را اینها به سمت سربلندی کشاندند.»
علی خامنهای در این سخنرانی، حفظ نظام خود را مساوی با «حفظ کشور» توصیف کرده و از اعتراضات مردمی به نوع حکومت خود با عناوینی چون «آشوبافکنی» و «فتنه» یاد کرد.
جمهوری اسلامی آمار دقیقی از تعداد کشتهشدگان اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» ارائه نکرده، اما محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور پیشتر گفته است که در این اعتراضات، تعداد کشتههای نیروی انتظامی و بسیج «بیش از ۹۰ نفر» بود. او مدعی شده است که این تعداد بیشتر از تعداد معترضان کشتهشده است.
این در حالی است که بر اساس آمار سازمانهای حقوق بشری، در این اعتراضات بیش از پانصد معترض با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی جان خود را از دست دادند و جمهوری اسلامی هیچ پروندهای برای پیگیری کشته شدن معترضان نگشود.
محمود ملاکی، فعال صنفی معلمان در بوشهر، بازداشت شد
محمود ملاکی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، روز یکشنبه چهارم تیر بار دیگر بازداشت شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرده است که بازداشت آقای ملاکی پس از مراجعه او به دادگستری بوشهر برای «پیگیری وسایل ضبط شدهاش» صورت گرفته است.
درباره دلایل بازداشت این فعال صنفی تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده است.
آقای ملاکی پیش از این بارها به دلیل فعالیتهای صنفی و شرکت در تجمعهای اعتراضی معلمان بازداشت شده بود.
همزمان با سرکوب گسترده معترضان و کنشگران در ماههای گذشته، شمار زیادی از فعالان صنفی معلمان احضار، بازداشت و محاکمه شدند و برای برخی از آنان احکام سنگینی از جمله حبس صادر شد.
خبرگزاری مهر: در جامعه اسلامی جوان باید با نگاه به زن تحریک شود
خبرگزاری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی در مطلبی نوشت که در یک «جامعه اسلامی»، جوانان باید از دیدن زنان «تحریک» شوند.
خبرگزاری مهر نوشت: «در جامعه اسلامی انتظار آن است که یک جوان از نگاه به چهره و تصویر زن، تحریک شود و به دلیل ممنوعیت روابط آزاد، احساس کند نیاز به ازدواج دارد.»
این رسانه حکومتی ادامه داد: «تحریک نشدن جوانان برخی جوامع از زنان بیحجاب یا از برخی تصاویر مستهجن، ناشی از وجود تهذیب اجتماعی نیست، بلکه ناشی از بالا رفتن خط قناعت و رضایتمندی جنسی است.»
جمهوری اسلامی همواره در تلاش بوده که محدودیتهای اعمال شده علیه حق آزادی پوشش را با ادعاهایی مبنی بر مبارزه با «فساد اخلاقی» و حمایت از «خانواده» توجیه کند.
این در حالی است که کارشناسان معتقدند که مشکلات جوانان ایرانی برای ازدواج بیشتر ناشی از مشکلات اقتصادی است.
همچنین جمهوری اسلامی از «فساد اخلاقی» نیروهای خود نظیر سعید طوسی، قاری قرآن دفتر رهبر جمهوری اسلامی چشمپوشی کرده و خشونت و تجاوز جنسی را علیه زندانیان اعمال میکند.
«پروندهسازی امنیتی» علیه وکیل خانواده ابوالفضل آدینهزاده
وکیل خانواده ابوالفضل آدینهزاده، کودک کشتهشده در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی»، از «پروندهسازی نهادهای امنیتی» علیه خود خبر داد.
خسرو علیکُردی، روز یکشنبه چهارم تیر ضمن اعلام این خبر در حساب کاربری خود در توئیتر گفت که این پرونده توسط «یکی از نهادهای امنیتی شهرستان سبزوار» علیه او تشکیل شده، اما با توجه به این که محل اقامت او مشهد است، پرونده به این شهر ارجاع شده است.
آقای علیکُردی در ادامه گفته است که «فعلاً اطلاعی از مفاد پرونده» ندارد.
این وکیل دادگستری پس از بازداشت اعضای خانواده آدینهزاده در هفتههای گذشته درباره وضعیت آنها بارها اطلاعرسانی کرده بود.
شمار ادمینهای بازداشتشده کلابهاوس به هفت نفر رسید
در ادامه موج بازداشت اَدمینهای (گردانندگان) اتاقها و کلابهای شبکه «کلابهاوس» در فضای مجازی، رادیوفردا روز یکشنبه چهارم تیر توانست بازداشت سه نفر دیگر را تأیید کند.
بر اساس اطلاعات بهدستآمده فرهنگ آزادمنش، نیما آویدنیا (احمدبیگی) و امیر اخوان، سه فعال دیگری هستند که در روزهای گذشته بازداشت شدهاند. دلیل بازداشت و اتهامات منتسب به آنها تاکنون مشخص نشده است.
در روزهای گذشته بازداشت دانیال امین، مهوش (سایه) صیدال، سروناز میثاقیان و علیرضا عبدی تأیید شده بود. پس از برگزاری نشست مجازی «نجات ایران» در شبکه کلابهاوس نیز شمار زیادی از شرکتکنندگان در این برنامه، بازداشت شدند.
رئیس اتحادیه بارفروشان: یک پنجم مردم توان خرید میوه ندارند
رئیس اتحادیه بارفروشان روز یکشنبه چهارم تیر به خبرگزاری ایلنا گفت که ۲۰ درصد از مردم توان خرید میوه ندارند.
مصطفی دارایینژاد در ادامه با اشاره به کاهش مصرف در کشور با وجود تولید دوبرابری میوه در مقایسه با سال گذشته، خواستار برنامهریزی برای صادرات محصولات با توجه به فسادپذیری زودهنگام آنها شد.
در مدت اخیر بر اساس گزارشهای متعدد از رسانههای داخلی در پی افزایش لجامگسیخته و ادامهدار تورم و فاصله زیاد درآمدها و هزینهها در ایران، مصرف میوه در بسیاری از خانوارهای ایرانی کاهش یافته است.
در همین حال با توجه به کیفیت نامطلوب محصولات ایرانی و عدم تأیید سلامت آنها از سوی برخی کشورها، این محصولات بخش قابل توجهی از مشتریان بینالمللی خود را در سالهای گذشته از دست دادهاند.
روزنامه اطلاعات با انتقاد از معافیت سربازان دارای چهار فرزند، این روند را «افراطگرایی» توصیف کرد
این روزنامه نوشت: «یک ایرانی مذکر، برای اینکه در ۱۹ سالگی ۴ فرزند داشته باشد، طبعاً در ۱۱ یا ۱۲ سالگی باید ازدواج کند»، و سپس این پرسش را مطرح کرد که «این کار با کدام عقل، منطق، اخلاق، حقوق یا اساساً نحوه زیست شهروند قرن بیست و یکمی جور درمیآید؟»
خدمت سربازی در ایران اجباری است و بر پایه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، همه مردان بالای ۱۸ سال ایرانی، جز مواردی که استثنا شدهاند، باید ۲۴ ماه به خدمت سربازی بروند.
اجباری بودن این دوره و فشارهای جسمی و روانی بر سربازان که در مواردی منجر به خودکشی یا اقدامات خشونتآمیز آنها میشود، منتقدان بسیاری دارد.
از طرفی با تصویب «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»، بسیاری از سیاستهای دولت به سمت تشویق افزایش فرزندآوری گرایش یافته است.