درخواست یک آسیبدیده از چشم از مردم
وکیل خانواده: پدر و خواهر ابوالفضل آدینهزاده به تبلیغ علیه نظام متهم شدند
خسرو علیکردی، وکیل خانواده آدینهزاده، روز سهشنبه ششم تیرماه گفت٬ علی آدینه زاده و مرضیه آدینه زاده، پدر وخواهر ابوالفضل آدینهزاده٬ از کشته شدگان اعتراضات سراسری، به «تبلیغ علیه نظام» متهم شدند.
خسرو علیکردی در توییتی نوشته است: «امروز ۱۴۰۲/۰۴/۰۶ پروندهای با عنوان اتهامی؛«تبلیغ علیه نظام» علیه موکلینم؛علی آدینه زاده و مرضیه آدینه زاده،پدر وخواهر جاوید نام ابوالفضل آدینهزاده در شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای انقلاب مشهد ثبت شد.»
افشای نامههای محرمانه؛ از هزینههای سنگین امنیتی تا دردسر کمیتهٔ حقیقتیاب شورای حقوق بشر
گروه هکری «قیام تا سرنگونی» روز دوشنبه پنجم تیر متن دو نامه «بسیار محرمانه» و «محرمانه» دیگر را در ارتباط با بودجههای درخواستی نهادهای مذهبی و امنیتی جمهوری اسلامی منتشر کرد که در آنها خواهان اختصاص مبالغ کلانی از بودجه عمومی برای «جبران خسارات» ناشی از ناآرامیهای سال گذشته شده بودند.
این گروه هکری یک روز پیش از آن نیز نامهای دیگر با مهر «بسیار محرمانه» را منتشر کرد که در آن علی شمخانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی ایران، در میانۀ اعتراضهای ۱۴۰۱ به رهبر جمهوری اسلامی درباره پیامدهای تشکیل کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل هشدار داده بود.
تجمع اعتراضی بیماران نقص سیستم ایمنی پس از قطع کمک دارویی دولت
گروهی از بیماران دارای نقص سیستم ایمنی روز سهشنبه در اعتراض به گرانی و مشکلات تامین دارو در نزدیکی سازمان غذا و دارو در تهران تجمع کردند.
رسانههای ایران به نقل از این بیماران نوشتند که از پنجم خرداد سازمان غذا و دارو ارزی را که برای داروی این دسته از بیماران تخصیص داده شده، قطع کرده است.
یکی از این بیماران گفته است: «مبلغ داروی ما به به صورت آزاد نزدیک به پنج میلیون تومان است و این در حالی است که باید به صورت مادامالعمر هرماه این دارو را در بخش شیمی درمانی بیمارستان تزریق کنیم تا بتوانیم به زندگیمان ادامه دهیم.»
او افزود: «از آنجا که داروی ما گران است ۱۰ درصد از مبلغ دارو را بیمههای پایه و ۹۰ درصد دیگر را سازمان غذا و دارو پرداخت میکرد.»
با قطع کمک دولتی به بیماران نقص سیستم ایمنی طی یک ماه گذشته، بسیاری از این بیماران از خردادماه نتوانستند دارویشان را تهیه کنند.
در روزهای اخیر گزارشها حاکی از کمبود شدید دارو در ایران است و در این میان، بیماران خاص بیشترین نگرانی را دارند.
شنبه گذشته نیز خانواده بیماران «هموفیلی فاکتور هشت» در نامه سرگشادهای خطاب به ابراهیم رئیسی درباره پیامدهای توقف واردات داروهای مورد نیاز فرزندان خود بهبهانه «گرانی» ابراز نگرانی و از سیاستهای وزارت بهداشت انتقاد کردند.
به تازگی سازمان غذا و دارو با توزیع داروی خارجی مخصوص این بیماران مخالفت کرده است.
تصویب تحقیقوتفحص از کانونها و اتحادیههای وکلای دادگستری
نمایندگان مجلس شورای اسلامی تحقیقوتفحص از عملکرد کانونها و اتحادیههای وکلای دادگستری را تصویب کردند.
این طرح در حالی روز سهشنبه به تصویب رسید، که اعضای این کانونها در ابتدای خرداد گذشته از احضار دستهجمعی وکلا به دادسرای امنیت تهران خبر داده و تعداد وکلای احضار شده را بیش از ۱۰۰ تن عنوان کردند.
وکلای احضار شده گفتند که مقامهای دادسرای امنیت تهران درصدد بودهاند تا وکلا را به امضای «یک تعهدنامه» حاوی «ابراز ندامت» در مورد اعتراضات سراسری وادار کنند.
بسیاری از کارشناسان حقوقی و وکلا، تحقیقوتفحص از کانونهای وکلا را در تضاد با استقلال این نهادهای حقوقی و در راستای فشار بیشتر بر جامعه وکلا عنوان کردهاند.
«اعتصاب غذا» مهوش صیدالی در اعتراض به بازداشت
مهوش (سایه) صیدالی در تماس تلفنی با خانواده خود عنوان کرده که در انفرادی است و در اعتراض به «بازداشت غیرقانونی خود» دست به «اعتصاب غذا» زده است.
نرگس صیدالی، خواهر این شهروند بازداشتشده، روز سهشنبه، در یک استوری اینستاگرامی با اعلام این خبر از قول خواهرش نوشته است: «در صورتی که نتوانستم دوباره تماس بگیرم بدانید که تحت فشار هستم ولی زیر بار اعتراف اجباری نمیروم».
خواهر مهوش صیدالی در ادامه گفته که وکالت او برای خواهرش پذیرفته نشده و مسئولین به او گفتهاند که فقط «وکلای تبصره ۴۸» اجازه دارند وکالت او را برعهده بگیرند.
تبصره ماده ۴۸ آیین دادرسی کیفری متهمان سیاسی و امنیتی را از داشتن وکیل در مرحله پیش از برگزاری دادگاه منع و وکلای این متهمان را در مراحل بعد نیز به «وکلای مورد تایید رئیس قوه قضائیه» محدود میکند.
مهوش (سایه) صیدالی هفته گذشته در پی بازداشت ادمینهای کلابهاوس بازداشت شد. تا کنون علاوه بر خانم صیدالی بازداشت علیرضا عبدی، دانیال امین، سروناز میثاقیان، مصطفی نوری، فرهنگ آزادمنش و امیر اخوان تائید شده است.
به گفته منابع مطلع این افراد اکنون در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری میشوند.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی درباره بازداشتهای جدید فعالان این شبکه اجتماعی توضیحی ارائه نکردهاند و از اتهامهای احتمالی علیه این افراد نیز اطلاعی در دست نیست.
مولوی عبدالحمید: روسیه و حامیانش دست از سر مردم اوکراین و سوریه بردارند
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در توئیتی نوشت: «روسیه و حامیانش از نارضایتی خدا و آه بندگانش بترسند و دست از سر مردم مظلوم سوریه و اوکراین بردارند.»
او در این توئیت هیچ اشاره مستقیمی به جمهوری اسلامی که از حامیان بشار اسد در سوریه و نیز متحد روسیه است، نکرد.
آقای عبدالحمید اضافه کرده: «ظلم و غفلت از خدا تباهی به بار میآورد. اتفاقات اخیر روسیه یک هشدار به حکام روس بود که به خونریزی و تخریب شهرها در اوکراین و سوریه پایان دهند وگرنه با عواقب سختتری مواجه خواهند شد.»
انتقاد از حضور برخی هنرمندان در برنامههای صداوسیما
چیستا یثربی، نویسنده و کارگردان تئاتر از حضور برخی هنرمندان در برنامههای رادیو و تلویزیون دولتی ایران انتقاد کرد.
او در یک استوری اینستاگرامی نوشته: «لعنت به آدمها و بازیگرهای دورو، خونه تا فرش زیر پاشونو دولت داده، خبر دارم …الانم برای داوری یه برنامه تلویزیون خدا تومن میگیرن.»
این هنرمند نوشته که این افراد «ادای هنرمند مردمی» را درمیآورند.
پیش از این نیز هنرمندان دیگر و نیز کاربران شبکههای اجتماعی از حضور برخی چهرههای شناختهشده هنری همچون ایرج طهماسب در برنامههای صداوسیما انتقاد کرده بودند.
یک مرزبان دیگر هم در سراوان کشته شد
خبرگزاری تسنیم از کشتهشدن یک مرزبان ایرانی در جریان «حمله تروریستی» به هنگ مرزی سراوان در استان سیستانوبلوچستان خبر داد.
بر اساس این گزارش، این «گروه تروریستی» که به نام آنها اشارهای نشده، دوشنبه شب، پنجم تیرماه، قصد «ورود به کشور» را داشتند که با «مقاومت مرزبانان برجک ۱۶ پاسگاه مرزی میل ۱۳۹۰ هنگ مرزی سراوان» روبه رو شدند.
جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده است.
در حمله مسلحانهای که شامگاه ۳۰ اردیبهشت به یک برجک مرزبانی در سراوان روی داد نیز پنج نفر شامل سه سرباز وظیفه و دو «استوار دوم» کشته شدند.
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی این حمله را نیز «تروریستی افراد معاند» خواند و مدعی شد که حملهکنندگان «با تحمل تلفات از صحنه درگیری متواری شدند.»