انجمن پرواز پیاس ۷۵۲: شکایت از ایران را به لاهه میبریم
انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز پیاس۷۵۲ در بیانیهای اعلام کرد: «با تمام شدن مهلت شش ماهه جمهوری اسلامی برای پاسخگویی و حل اختلاف با کشورهای متضرر، انتظار میرود پرونده جنایت شلیک به هواپیمای مسافربری، با تلاش انجمن خانوادهها و اقدامِ دولتهای کانادا، اوکراین، بریتانیا و سوئد، پس از ۲۸ ژوئن ۲۰۲۳ به دیوان بینالمللی دادگستری لاهه ارجاع شود.»
در این بیانیه آمده که «اگر کشورهای متضرر مطابق انتظارات عمل کنند، جمهوری اسلامی به جرم ارتکاب این جنایتش به دیوان بینالمللی دادگستری برده میشود.»
این در حالی است که دادگاه عالی سازمان ملل روز چهارشنبه، هفتم تیرماه، اعلام کرد که جمهوری اسلامی دولت کانادا را به اتهام «نقض مصونیت دولتی» و وارد کردن ایران به لیست کشورهای حامی تروریسم، به دیوان بینالمللی دادگستری، (ICJ)٬ کشانده است.
حامد اسماعیلیون نیز در واکنش به شکایت ایران از کانادا در توئیتر نوشته: «در حالیکه چهار کشور برای بردن جمهوری اسلامی به دیوان بینالمللی دادگستری آماده میشوند، مشخص شد جمهوری اسلامی دو روز پیش به بهانهای دیگر از کانادا به این دیوان شکایت برده است.»
احسان بداغی، روزنامهنگار، ویدئویی در توئیتر منتشر کرده که نشان میدهد یک فرد معمم در تجمع حامیان حجاب مقابل مجلس شورای اسلامی، زنان مخالف حجاب اجباری را «هرزه» خطاب میکند.
این آخوند در این تجمع کمتعداد، میگویداین زنان «یک اقلیت یکی دو درصدی هستند اما خود را اکثریت جلوه میدهند».
همزمان با ادامه حضور زنان بیاعتنا به حجاب اجباری در اماکن عمومی نقاط مختلف ایران، برخوردهای پلیسی با آنها افزایش یافته و مقامهای حکومت تلاش میکنند آنان را از شماری از حقوق اجتماعی محروم کنند.
امکان افزایش زمان تحصیل برای دانشجویان باردار
براساس بخشنامه ای که همراستا با قانون جوانی جمعیت، تدوین و به دانشگاهها ارسال شده، دانشجوی باردار میتواند دو و نیم سال زمان تحصیلش را بیشتر کند، اما اگر دو فرزند داشته باشد این زمان ۵ سال می شود.
هاشم داداشپور، رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، در این زمینه گفته: «بخشنامهای را تدوین کرده و به دانشگاههای کشور ارسال کردیم که دانشجویی که باردار میشود، می تواند دو و نیم سال زمان تحصیلش را بیشتر کند، اگر دو فرزند داشته باشد پنج سال و عملاً اجازه دهیم افرادی که متأهل هستند از این ظرفیت و فرصت استفاده کنند و احیاناً فرزندآوری و بچهداری باعث نشود آنها برای تحصیل دچار مشکل شوند.»
مقامهای جمهوری اسلامی بدون توجه به دلایل اقتصادی و سیاسی اجتماعی کشور که یکی از موانع عمده در فرزندآوری است، تلاش میکنند با پاداش و کمکهای اقتصادی مقطعی، زوجها را به فرزندآوری بیشتر ترغیب کنند.
اهدا جایزه «قلم طلایی آزادی» به نیلوفر حامدی و الهه محمدی
جایزه «قلم طلایی آزادی» سال ۲۰۲۳ «انجمن جهانی روزنامهها و ناشران خبری» به نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو خبرنگار زن بازداشتشده در ارتباط با پوشش خبری پرونده جانباختن مهسا امینی، اهدا شد.
این جایزه در جریان برگزاری کنگره جهانی رسانههای خبری که در تایپه، پایتخت تایوان در حال برگزاری است به این دو روزنامه نگار زن ایرانی اهدا شد.
در بیانیه انجمن جهانی روزنامهها و ناشران خبری تصریح شده است٬ این جایزه برای تقدیر از «شجاعت و قاطعیت دو زن جوان شجاع روزنامهنگاری است که حقیقت را زنده نگهداشتند، در حالی که حکومت ایران تلاش کرد تا تاریخ را بازنویسی کند.»
نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه «شرق» و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه «هممیهن» به دلیل انتشار گزارش مرگ و نیز خاکسپاری مهسا (ژینا) امینی در همان روزهای نخست اعتراضات سراسری، توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند و همچنان در زندان هستند.
نیلوفر حامدی و الهه محمدی در شرایطی بازداشت شدهاند که مدیران مسئول روزنامههای آنها به صراحت اعلام کردهاند آنها با هماهنگی مسئولان رسانه متبوع خود و برای انجام کار خبری خود، به بیمارستان کسری تهران و سقز رفته بودند.
جرقه اعتراضات سراسری و ادامهدار در ایران از روز ۲۶ شهریور سال گذشته در پی جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد زده شد و دامنه آن به سرعت گسترش یافت.
نیلوفر حامدی اندکی پس از انتشار خبر جانباختن مهسا امینی و الهه محمدی پس از تهیه گزارش از مراسم تشییع ژینا در آرامستان سقز بازداشت شدند.
علیرضا عبدی، از فعالان کلابهاوس، به قید وثیقه از زندان آزاد شد
علیرضا عبدی، از فعالان شبکه اجتماعی کلابهاوس، روز چهارشنبه به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
آقای عبدی اواخر خرداد با یورش مأموران امنیتی به خانهاش بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.
شماری از فعالان شبکه اجتماعی کلابهاوس هفته گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. (سایه) صیدالی، سروناز میثاقیان، دانیال امین، امیر اخوان، نیما آویدنیا و فرهنگ آزادمنش از جمله این افراد هستند.
کلابهاوس یک شبکه اجتماعی بر مبنای گفتوگوی صوتی است.
این نخستین بار نیست که نهادهای امنیتی بر فعالان شبکه اجتماعی کلاب هاوس فشار وارد کرده یا آنها را بازداشت میکنند.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی درباره بازداشتهای جدید فعالان این شبکه اجتماعی توضیحی ارائه نکردهاند و از اتهامهای احتمالی علیه این افراد نیز اطلاعی در دست نیست.
شماری از تحلیلگران از این نوع سانسور به عنوان «فلیترینگ هوشمند» جمهوری اسلامی در این شبکه اجتماعی، تلاش برای کنترل آن و در عین حال بهرهبرداری سیاسی از این ابزار نام میبرند.
علیرضا آخوندی: برای گردش به ایران نروید
علیرضا آخوندی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد و از حامیان معترضان در ایران، روز سهشنبه در توییتی با یادآوری «دیپلماسی گروگانگیری» توسط جمهوری اسلامی از علاقهمندان به گردشگری در ایران خواست از سفر به ایران خودداری کنند.
گرامیداشت یاد معترضان کشتهشده در آستانه عید مذهبی قربان
«چون مادرم نمیتوانم سکوت کنم»