لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۱
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۰:۲۹ ۸.۴.۱۴۰۲

احضار وکیل چند نفر از معترضان در خرم‌آباد به دادسرا

حساب توئیتری دادبان که به معترضان و بازداشت‌شدگان، مشاوره حقوقی رایگان می‌دهد، از احضار علی امیدی، وکیل دادگستری اهل خرم‌آباد که در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ وکالت چندین نفر از بازداشت‌شدگان خرم‌آباد را برعهده گرفته بود، خبر داد.

بر اساس این گزارش، آقای امیدی با اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادسرا احضار شد.

این وکیل دادگستری، وکالت معترضانی چون برادران اختیاری و رضا کوشکی‌نژاد، عضو ارتش که در اعتراضات از مردم حمایت کرد را بر عهده داشت.

این گزارش افزوده: «در ۱۰۰ روز گذشته بیش از ۴۰ وکیل بازداشت‌ شده‌اند که نیمی از آنها هنوز زندانی هستند. پرونده بسیاری از وکلا برای تعلیق یا ابطال پروانه وکالت به حفاظت اطلاعات قوه قضاییه ارسال شده است.»

پس از آغاز اعتراضات و حمایت شمار زیادی از وکلا از مردم، تعداد قابل توجهی از آنها احضار یا بازداشت شده‌اند.

۱۰:۲۴ ۸.۴.۱۴۰۲

مخالفت مقام رسمی مرکز وابسته به نهاد قضایی با انسداد کد ملی

به‌دنبال انتشار اخباری مبنی بر انسداد کد ملی مخالفان حجاب اجباری پس از چند بار تذکر، رئیس اداره وکالت تخصصی مرکز وکلا قوه قضائیه، این موضوع را «نشدنی» دانست و گفت: «کدملی به‌عنوان شناسه یکتای هویتی را نمی‌توانیم از افراد سلب کنیم».

محمد مسعود یوسفی، با بیان اینکه «زمانی‌که شناسه هویت هر فرد مسدود شود، عملا هویت را از او سلب کرده‌ایم»، افزود: «شهروند بودن را نمی‌توانیم از افراد یک جامعه سلب کنیم...اگر یک فرد بدهکار است، جیب او بدهکار است، نفس و شخصیت او که بدهکار نیست.»

او اضافه کرده که «تنها در ورشکستگی است که فرد از را اهلیت می‌اندازیم. در ورشکستگی فرد دیگر نمی‌تواند معامله کند و کد ملی فرد به‌عنوان یک فرد محجور شناخته می‌شود. ما نمی‌توانیم دست و پا، چشم و دهان فردی که به مشکل قانونی برخورده را از او بگیریم.»

یوسفی، انسداد کد ملی شهروندان را با دوران برده‌داری مقایسه کرده است.

۱۰:۱۸ ۸.۴.۱۴۰۲

وضعیت جسمی نامساعد سهیلا حجاب پس از آزادی

سهیلا حجاب، زندانی سیاسی و از مخالفان حجاب اجباری، در پیامی ویدئویی می‌گوید جمهوری اسلامی تنها برای نپرداختن هزینه، او را از زندان آزاد کرده است.

او در این ویدئو در حالی که گریه می‌کند، می‌گوید خیال‌شان راحت است که این کنشگر، در بیرون از زندان به شدت مشغول امور سلامتی خود است و فرصت دیگری ندارد.

سهیلا حجاب، اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ در نامه‌ای از بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه، با شرح بدرفتاری‌ها و شکنجه روحی و جسمی توسط مسئولان زندان نوشت که «در جنگ ایران و عراق هم با اسرای ایرانی این‌گونه برخورد نشد».

۱۰:۱۱ ۸.۴.۱۴۰۲

دیدارهای شماری از خانواده‌های دادخواه در گیلان و مازندران

فرزانه برزه‌کار، مادر عرفان رضایی نوابی، از کشته‌شدگان اعتراضات در آمل، با انتشار تصاویری، از دیدارهای شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان در استان‌های گیلان و مازندران با یکدیگر خبر داد.

او نوشته: «ما خانواده‌های دادخواه صدای هم می‌شویم و بساط شیاطین را از ایران عزیز جمع می‌کنیم.»

۰۹:۳۶ ۸.۴.۱۴۰۲

بازگشت یکی از آسیب‌دیدگان چشم به دنیای ورزش

مرسده شاهین‌کار، مربی ورزش، که در جریان اعتراضات، یک چشم خود را از دست داد، در ویدئویی از بازگشت دوباره خود به دنیای ورزش خبر داد.

او در این ویدئو می‌گوید این تمرین‌ها را هم برای افزایش روحیه و ساختن دوباره بدن خود و هم برای آموزش زنان دیگر انجام می‌دهد.

در روزهای گذشته شماری از آسیب‌دیدگان چشم نوشته بودند به‌دلیل آسیبی که دیده‌اند شغل خود را از دست داده‌اند و به حمایت‌های مردمی نیاز دارند.

الهه توکلیان، از دیگر آسیب‌دیدگان چشم نیز در اینستاگرام درباره وضعیت روحی خود نوشته: «اگر بخوام راستش رو بهتون بگم نمیتونم از دردم و خشمم بگذرم نمیتونم از درد و زخمی که زدن بگذرم. اسیر تمام همه اون آدم‌هایی هستم که به چشم و روح من صدمه زدن و منو دچار خشم و نفرت کردن.»

او اضافه کرده:‌ «من ملعبه دست آدم‌های کثیفی هستم که به من اهانت کردند وصدمه‌ای که به من زدند جبران ناپذیر است. مدام از خودم این سوال را میپرسم و کلنجارم چرا زدن؟»

۰۹:۲۹ ۸.۴.۱۴۰۲

حسین رونقی: سیاهی می‌خواد ما را ببلعد، به ادامه‌دادن فکر کنیم

حسین رونقی، فعال حقوق بشر، پس از خودکشی پانته‌آ اقبال‌زاده، مترجم ادبیات کودک، در توئیتی نوشته «حکومت سعی می‌کند راه‌های بروز این خشم‌ و مبارزه و تغییر شرایط حاکم را برای ما مثل همه این سال‌ها سرکوب و مسدود کند تا ما آن را به سمت خودمان روانه کنیم، به کشتن خویش و نابود کردن هر آنچه داریم بیندیشیم.»

او نوشته: «هدف آنها همین است در زمانه‌ای که از زن، زندگی و آزادی می‌گوییم و به‌عنوان یک هدف، انگیزه و عامل محرک برایش جان می‌دهیم ما را به کشتن خویش سوق دهند، ما را به ترک خود ترغیب کنند، بگویند تغییر امکان‌پذیر نیست، آینده‌ای وجود ندارد، و هر آنچه در پیش‌رو است سیاهی و تباهی‌ست.»

رونقی خطاب به مردم ایران، اضافه کرده: «به ادامه دادن فکر کنیم. این سیاهی حاکم می‌خواهد همه ما را ببلعد و غرق کند، سخت است گذشتن از این وضعیت و سیاهی، اما به روزهای روشن پیش‌رو فکر کنیم، روی کاغذ از آینده‌ای که دوست داریم در آزادی بسازیم بنویسیم، اینها شاید امروز رویا و آرزو باشد، اما فردا زندگی واقعی ما خواهد بود، نقشه راه فردا و مسیر ما برای ساختن خواهد بود.»

۰۹:۱۹ ۸.۴.۱۴۰۲

حضور ماهیانه در بنیاد «شهید» به عنوان بخشی از مجازات

مهدی صالحی، فعال حقوق بشر، در توئیتر خبر داده سال ۱۳۹۹ به چهار سال و ۸ ماه حبس و شش ماه کار در مراکز فرهنگی قم محکوم شده بود و فکر می‌کرد پس از تجدیدنظرخواهی، دست‌کم مورد آخر حذف شود.

او اضافه کرده با این حال رئیس شعبه اول اجرای احکام اوین، با تغییراتی در این حکم، او را موظف کرده که برای شش ماه، ماهی یک روز برای شش ساعت در بنیاد «شهید و امور ایثارگران» حضور داشته باشد.

۰۸:۵۰ ۸.۴.۱۴۰۲

لیلا مهدوی، مادر سیاوش محمودی که در جریان اعتراضات کشته شد، در پستی اینستاگرامی، برای نخستین‌بار نوشته که قربانی خشونت خانگی بوده است.

خانم مهدوی اضافه کرده که با «هزاران امید و آروز»، «بی‌خبر از سرنوشت تلخ خویش»، پای به زندگی گذاشت و در طول‌سال‌ها خشونت، تنها به خاطر فرزندانش، به زندگی مشترک ادامه داد.

او نوشته پس از ترک همسر و گرفتن حضانت فرزندانش، برای پسرش هم پدر بود و هم مادر، تا شبی که «تمام آرزوها ی مامان لیلا به نامردی تمام با شلیک گلوله به سر فرزندم از هم پاشید».

شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان بارها نوشته‌اند که با چه مشقاتی فرزندان خود را بزرگ کردند و در اوج جوانی جمهوری اسلامی آنها را از خانواده‌ها گرفت.

۰۸:۴۱ ۸.۴.۱۴۰۲

دیدار سینماگران زن مخالف حجاب اجباری با کانون کارگردانان

روابط عمومی کانون کارگردانان سینمای ایران از دیدار شورای مرکزی این کانون با تعدادی از زنان بازیگر سینما که به‌دلیل اعتراض به حجاب اجباری پرونده قضائی دارند، خبر داد.

کانون کارگردانان سینمای ایران مخالفت خود با هرگونه تهدید، توقیف و ممانعت از حضور این بازیگران در فیلم‌های سینمایی را اعلام کرده است.

به نام این زنان در این خبر اشاره‌ای نشده است.

بر اساس این گزارش، کانون کارگردانان سینمای ایران اعلام کرده که در این دیدار دو ساعته این سینماگران «نقطه نظرات، پیشنهادات، گلایه‌ها و شرایط دشوار خود و دیگر بازیگران» را بیان کرده و اعضای شورای مرکزی کانون نیز آمادگی خود برای پیگیری «حقوقی، صنفی و رفع سوءتفاهم‌ها» برای حل مشکلات این گروه از همکاران سینمایی را اعلام کرد.



۰۸:۱۶ ۸.۴.۱۴۰۲

رژه موتوری در ساحل برای ارعاب گردشگران

همزمان با فرارسیدن تابستان و افزایش سفرها به سواحل دریای خزر، ویدئویی از رژه موتوری شماری از نیروهای سرکوبگر در ساحل فرح‌آباد ساری منتشر شده است.

مقام‌های محلی استان‌های مازندران و گیلان در هفته‌های اخیر بر ضرورت رعایت حجاب اجباری از سوی گردشگران تأکید کرده بودند.

حسن مُفخمی، فرمانده انتظامی استان مازندران نیز به تازگی گفته بود: «تو این استان، تو این شهرستان‌های ما خدای نکرده کسی خواست ناهنجاری کنه، به حکم قانون گردنش رو بشکنین، پاسخش هم با من.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG