حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» در توئیتر که اخبار مربوط به اعتراضات را پوشش میدهد، ویدئوی تازهای از قزوین در دوران اعتراضات ۱۴۰۱ منتشر کرده که یک مأمور گارد ویژه، به صراحت معترضان را تهدید میکند اگر متفرق نشوند و از خیابان نروند، به آنها شلیک میکند.
پخش صدای حبیب محبیان، خواننده فقید از شبکه دو سیما در شب عید قربان، هفت سال پس از مرگ تراژیک او در ایران، واکنشهایی را در شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
به نوشته اعتمادآنلاین، روز پنجشنبه، هشتم تیرماه، قطعه «قبله نما» از شبکه دو سیما پخش شد. این اثر سالها پیش تولید و منتشر شده بود و هرگز در زمان حیات این خواننده اجازه نشر و پخش نیافته بود.
در واکنش، محمد محبیان پسر حبیب اعلام کرد که هیچ رسانهای در ایران اجازه استفاده از ترانههای پدرش را ندارد. او از صداوسیمای حکومتی ایران به عنوان رسانه «هنرکُش» یاد کرد.
حبیب محبیان در سال ۱۳۸۸ با نوشتن نامهای به رئیسجمهور وقت، محمود احمدینژاد، خواستار حضور در کشور شد و با موافقت ضمنی و پذیرفتن رعایت برخی شرایط بههمراه خانوادهاش به ایران بازگشت.
با این حال علیرغم وعدهها، حبیب هرگز اجازه برگزاری فعالیت هنری و برگزاری کنسرت پیدا نکرد و در سال ۹۵ بر اثر ایست قلبی درگذشت.
پرسشهای دختر جمشید شارمهد از صدراعظم آلمان
همزمان با تبلیغات برنامهای برای پرسش شهروندان آلمان از اولاف شولتس، صدراعظم این کشور و پاسخ وی در یک برنامه تلویزیونی، غزاله شارمهد نیز پرسشهای خود از او را در توئیتر علنی کرد.
خانم شارمهد در ۷ مورد، از شوالتس پرسیده «بالاخره چه زمانی موضوع امنیت ما از جمله وضعیت یک آلمانی ربوده شده که قرار است در ایران به قتل برسد در اولویت اول قرار میگیرد؟»
اشاره او به ربایش پدرش جمشید شارمهد در سال ۱۳۹۹ در دوبی و انتقال به ایران است. این فعال سیاسی و مجری رادیویی، متولد سال ۱۳۳۴، تبعۀ ایران و دارای تابعیت مضاعف آلمان است.
رسانههای رسمی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر» (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی کردند. او در دادگاههای جمهوری اسلامی به «فساد فیالارض» متهم و به اعدام محکوم شده است.
غزاله شارمهد از اولاف شولتس پرسیده «چه زمانی گروگانهای آلمانی را مثل فرانسه گروگان مینامید؟ چه زمانی به جنایات علیه شهروندان خود مانند آدمربایی، ناپدید شدن اجباری و شکنجه اشاره میکنید؟ و بالاخره چه زمانی خواستار آزادی شهروندان خود خواهید شد؟»
او از صدراعظم آلمان پرسیده بالاخره قرار است برای آزادی پدرش و ناهید تقوی، دیگر زندانی ایرانی آلمانی در ایران چه کند و سؤالات خود را به این صورت به پایان برده است: «بالاخره کی جواب من را خواهید داد؟»
انتقال چند ساعته پدر دادخواه به درمانگاه؛ هشدار نسبت به در خطر بودن جان منوچهر بختیاری
خانواده منوچهر بختیاری با انتشار ویدیویی خبر دادند که نیروهای امنیتی روز چهارشنبه پدر دادخواه و زندانی پویا بختیاری را پس از چند ماه محرومیت از درمان، از زندان چوبیندر قزوین به یک درمانگاه منتقل کرده و ساعتی بعد او را به زندان بازگرداندند.
این در حالی است که به گفته این خانواده، پزشکان به دلیل پیشرفت بیماری، بر ضرورت مرخصی درمانی منوچهر بختیاری و بستری فوری او در یک بیمارستان تاکید کردهاند.
در بخشی از این ویدیو، تصاویری از منوچهر بختیاری، پدر دادخواه پویا بختیاری معترض کشته شده با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در اعتراضات آبان۹۸، در حالی مشاهده میشود که با اسکورت چندین نیروهای امنیتی زندان در حال انتقال به یک درمانگاه است.
در این تصاویر یک دست این پدر دادخواه زندانی با «دستبند» به یکی از ماموران بسته شده است و چندین مامور و نیروی امنیتی، او را در هنگام انتقال به درمانگاه احاطه کردهاند.
عفو بینالملل خواهان لغو فوری حکم اعدام مجاهد کورکور شد
ازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای، محاکمه و اتهامات مجاهد کورکور را «ساختگی» و «به شدت ناعادلانه» خواند، نسبت به خطر جدی و قریب الوقوع اجرای حکم اعدام این معترض بازداشت شده در شهر ایذه هشدار داد و از رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواست فورا حکم اعدام مجاهد کورکور را «لغو» کند.
در این بیانیه، سازمان عفو بینالملل با تاکید بر اینکه مجاهد کورکور از زمان بازداشت در معرض ناپدیدسازی قهری، شکنجه و «اعترافات اجباری» قرار گرفته است، افزود که او از دسترسی به دادرسی عادلانه، وکیل مستقل و انتخابی محروم بوده است و در دادگاهی نمایشی به استناد «اعترافات اجباری ناشی از شکنجه» به «اعدام محکوم» شده است.
عفو بینالملل گفت که در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله، در ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در اثر شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده است، تاکید کرد که خانواده پیرفلک و دیگر خانوادههای دادخواه کشته شدگان ایذه نیز نیروهای امنیتی را عامل کشته شدن فرزندان خود معرفی کردهاند.
در این بیانیه به عدم دسترسی مجاهد کورکور به درمان نیز اشاره شده و آمده است که این معترض بازداشت شده در جریان حمله نیروهای امنیتی به هنگام بازداشتش از ناحیه پا مصدوم شده و در طول بازداشت نیز به جای درمان تحت شکنجه قرار گرفته است.
عفو بینالملل در بخشی از بیانیه خود خطاب به محسنی اژهای افزود: «از شما می خواهیم که فورا حکم محکومیت و اعدام مجاهد (عباس) کورکوری را لغو کنید و امکان دسترسی او به وکیل مستقل، مراقبتهای پزشکی و ملاقات با خانوادهاش را فراهم کنید.»
اختلال شدید در دسترسی به اینترنت در مناطق مختلف ایران
نهادهای رصدکننده اینترنت گزارش دادهاند که روز پنجشنبه دسترسی به اینترنت در ایران با اختلال گسترده همراه بوده و حتی دسترسی به سرویسهایی مانند گوگل هم غیرممکن شده است.
در طول یک هفته اخیر، اختلال در اینترنت ایران به شدت افزایش یافته و وبسایت «فیلتربان» هم گزارش داده است که برنامه سه ساله جمهوری اسلامی برای صفر کردن پهنای باند بینالمللی به سرعت پیش میرود.
وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی دو روز پیش سرعت اینترنت در ایران را «عالی» توصیف کرد، اما ابراهیم رئیسی کارگروهی را برای رسیدگی به کُندی اینترنت تشکیل داد که یکی از اعضای آن وزیر ارتباطات است.
انجمن صنفی معلمان استان فارس حکم ۳۴ سال زندان برای هشت معلم را محکوم کرد
انجمن صنفی معلمان فارس احکام صادر شده برای هشت فعال صنفی این استان را «ناعادلانه، به دور از باور، و تاسفآور» خواند و این اقدام را محکوم کرد.
دادگاه انقلاب شیراز به تازگی هشت معلم و فعال صنفی فرهنگیان را مجموعا به ۳۴ سال زندان محکوم کرد.
انجمن صنفی معلمان فارس با بیان اینکه تنها جرم این معلمان «شرکت در تجمعات قانونی» با هدف عدالت آموزشی و پیگیری حقوق معلمان بوده است، خواستار تبرئه آنها شد.
به گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، از اردیبهشت پارسال تاکنون بیش از ۲۵۰ معلم و فعال صنفی فرهنگیان بازداشت، اخراج یا تبعید شدهاند.