مشاهدات یک کاربر از حضور پرتعداد زنان بدون حجاب اجباری در یک کنسرت
یکی از کاربران توئیتر از مشاهدات خود از کنسرت علیرضا قربانی نوشته که «از هر ۱۰ نفر، ۸-۹ نفر بدون روسری بودند و شرایط طوری بود که هر نوع برخورد یا کنترل حجاب افراد میتونست منجر به تنش و تعطیلی کنسرت بشه.»
این کاربر اضافه کرده که «بهعبارت بهتر کنسرت جز در همین وضعیت امکان برگزاری نداشت. یکبار در طول کنسرت شعار زن، زندگی، آزادی توسط چند نفر داده شد که با تشویق سایر شرکتکنندگان پایان یافت.»
در ماههای اخیر، گزارشهای متعددی از حضور پرتعداد زنان بیاعتنا به حجاب اجباری در برنامههای فرهنگی از جمله کنسرتهای موسیقی منتشر شده است.
مولوی نقشبندی: امید اصلاحات از رژیم آخوندی آب در هاون کوبیدن است
مولوی عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه پیشین شهرستان راسک، با انتشار تصویری از فردی که دفتر مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی میگوید قصد «ترور بيولوژيک» او را داشته، در توئیتی نوشت: «دستگاه قضایی که بیگناهان را با زور و شکنجه، توهین و تجاوز اعتراف میگیرد، اما مجرمان را با تقدیر و تکریم نوازش و جانبداری میکند را فقط در رژیم ولایت فقیه میتوان یافت.»
او افزوده «تحويل مجرم به دستگاه قضايی رژيم آخوندی و اميد اصلاحات و عدالتورزی از اين رژيم، آب در هاون كوبيدن است.»
مولوی نقشبندی نخستین فردی بود که خبر تعرض به یک دختر بلوچ از سوی ابراهیم کوچکزایی، فرمانده پیشین نیروی انتظامی چابهار را فاش کرد که بعدتر محمدجواد حاجعلیاکبری رئیس هیئت اعزامی علی خامنهای به سیستان و بلوچستان نیز به طور غیرمستقیم این تعرض جنسی را تأیید کرد.
آزادی یک فعال صنفی معلمان با پابند الکترونیکی
خبرگزاری هرانا از آزادی امید شاهمحمدی، فعال صنفی معلمان تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان بیجار خبر داد.
بر اساس این گزارش، این فعال صنفی روز چهارم تیرماه آزاد شده و باقیمانده دوران محکومیت خود را در خارج از زندان و با محدودیت تردد سپری خواهد کرد.
آقای شاهمحمدی پیشتر توسط شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج از بابت اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود. حکم وی در دادگاه تجدیدنظر به چهار سال حبس تعلیقی و یک سال حبس تعزیری بدل شد.
در سالهای اخیر فعالان صنفی به ویژه معلمان و کارگران به شدت تحت فشار قرار داشتهاند و تعداد زیادی از آنها بازداشت و به حبس محکوم شدهاند.
حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» در توئیتر که اخبار مربوط به اعتراضات را پوشش میدهد، ویدئوی تازهای از قزوین در دوران اعتراضات ۱۴۰۱ منتشر کرده که یک مأمور گارد ویژه، به صراحت معترضان را تهدید میکند اگر متفرق نشوند و از خیابان نروند، به آنها شلیک میکند.
پخش صدای حبیب محبیان، خواننده فقید از شبکه دو سیما در شب عید قربان، هفت سال پس از مرگ تراژیک او در ایران، واکنشهایی را در شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
به نوشته اعتمادآنلاین، روز پنجشنبه، هشتم تیرماه، قطعه «قبله نما» از شبکه دو سیما پخش شد. این اثر سالها پیش تولید و منتشر شده بود و هرگز در زمان حیات این خواننده اجازه نشر و پخش نیافته بود.
در واکنش، محمد محبیان پسر حبیب اعلام کرد که هیچ رسانهای در ایران اجازه استفاده از ترانههای پدرش را ندارد. او از صداوسیمای حکومتی ایران به عنوان رسانه «هنرکُش» یاد کرد.
حبیب محبیان در سال ۱۳۸۸ با نوشتن نامهای به رئیسجمهور وقت، محمود احمدینژاد، خواستار حضور در کشور شد و با موافقت ضمنی و پذیرفتن رعایت برخی شرایط بههمراه خانوادهاش به ایران بازگشت.
با این حال علیرغم وعدهها، حبیب هرگز اجازه برگزاری فعالیت هنری و برگزاری کنسرت پیدا نکرد و در سال ۹۵ بر اثر ایست قلبی درگذشت.
پرسشهای دختر جمشید شارمهد از صدراعظم آلمان
همزمان با تبلیغات برنامهای برای پرسش شهروندان آلمان از اولاف شولتس، صدراعظم این کشور و پاسخ وی در یک برنامه تلویزیونی، غزاله شارمهد نیز پرسشهای خود از او را در توئیتر علنی کرد.
خانم شارمهد در ۷ مورد، از شوالتس پرسیده «بالاخره چه زمانی موضوع امنیت ما از جمله وضعیت یک آلمانی ربوده شده که قرار است در ایران به قتل برسد در اولویت اول قرار میگیرد؟»
اشاره او به ربایش پدرش جمشید شارمهد در سال ۱۳۹۹ در دوبی و انتقال به ایران است. این فعال سیاسی و مجری رادیویی، متولد سال ۱۳۳۴، تبعۀ ایران و دارای تابعیت مضاعف آلمان است.
رسانههای رسمی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر» (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی کردند. او در دادگاههای جمهوری اسلامی به «فساد فیالارض» متهم و به اعدام محکوم شده است.
غزاله شارمهد از اولاف شولتس پرسیده «چه زمانی گروگانهای آلمانی را مثل فرانسه گروگان مینامید؟ چه زمانی به جنایات علیه شهروندان خود مانند آدمربایی، ناپدید شدن اجباری و شکنجه اشاره میکنید؟ و بالاخره چه زمانی خواستار آزادی شهروندان خود خواهید شد؟»
او از صدراعظم آلمان پرسیده بالاخره قرار است برای آزادی پدرش و ناهید تقوی، دیگر زندانی ایرانی آلمانی در ایران چه کند و سؤالات خود را به این صورت به پایان برده است: «بالاخره کی جواب من را خواهید داد؟»
انتقال چند ساعته پدر دادخواه به درمانگاه؛ هشدار نسبت به در خطر بودن جان منوچهر بختیاری
خانواده منوچهر بختیاری با انتشار ویدیویی خبر دادند که نیروهای امنیتی روز چهارشنبه پدر دادخواه و زندانی پویا بختیاری را پس از چند ماه محرومیت از درمان، از زندان چوبیندر قزوین به یک درمانگاه منتقل کرده و ساعتی بعد او را به زندان بازگرداندند.
این در حالی است که به گفته این خانواده، پزشکان به دلیل پیشرفت بیماری، بر ضرورت مرخصی درمانی منوچهر بختیاری و بستری فوری او در یک بیمارستان تاکید کردهاند.
در بخشی از این ویدیو، تصاویری از منوچهر بختیاری، پدر دادخواه پویا بختیاری معترض کشته شده با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در اعتراضات آبان۹۸، در حالی مشاهده میشود که با اسکورت چندین نیروهای امنیتی زندان در حال انتقال به یک درمانگاه است.
در این تصاویر یک دست این پدر دادخواه زندانی با «دستبند» به یکی از ماموران بسته شده است و چندین مامور و نیروی امنیتی، او را در هنگام انتقال به درمانگاه احاطه کردهاند.