انتقاد مهدی نصیری از حکومت بابت مهاجرت متخصصان ایرانی
مهدی نصیری، روزنامهنگاری که قبلا حامی حکومت بود و مدتی است به انتقاد از جمهوری اسلامی میپردازد، در کانال تلگرامی خود درباره سیاستهای حاکم نوشته که موجب افزایش مهاجرت از ایران شده است.
او نوشته: «دیشب، پسرم ماشینم را خواست تا دوست نخبه اش را که به اتفاق همسرش مهاجر به اروپا بود، به فرودگاه ببرد. دوستش گفته بود که مایل نیست خانوادهاش به فرودگاه بیایند، چون آنها یک بار در منزل هنگام خداحافظی اشک و آه و گریه پدر و مادر و خانواده را میبینند و دیگر طاقت ندارند مجددا در فرودگاه این صحنه دردناک برایشان تکرار شود.»
نصیری اضافه کرده بعد از شنیدن این خبر از پسرش، «بارها در خلوت اشکم جاری شد و بابت روزهایی که مدافع این حکمرانی شقاوتآمیز و ویرانگر بودهام، به شدت خود را سرزنش کردم.»
او افزوده: «آن وقت عده ای در ایران هر رطب و یابس و یاوهای را به هم میبافند و در رسانههای حکومتی منتشر میکنند تا مردم را تشویق به ازدواج و فرزند آوری کنند، چرا؟ چون فرمانده، فرمان داده و امر او مطاع است و به مغز این فانیان در فرمانده نمیرسد که از وی بپرسند چرا در سیاستها و شیوه حکمرانی خود تجدید نظر نمیکنی تا سالانه هزاران نخبه و متخصص را آواره دنیا نکنید؟»
بازداشت دو شهروند بلوچ برای نصب بنر تبریک به مولوی عبدالحمید
پایگاه خبری حالوش که اخبار مربوط به سیستانوبلوچستان را پوشش میدهد، از بازداشت دو شهروند بلوچ که اقدام به نصب بنر برای تبریک عید به مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی کرده بودند، خبر داد.
بر اساس این گزارش، «عمران براهویی» و «علی احمد لجهای» اهر دو اهل و ساکن زاهدان، توسط نیروهای لباس شخصی سوار بر چند خودرو سواری بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
این گزارش افزوده که بازداشت این دو شهروند با خشونت صورت گرفته است.
مولوی عبدالحمید در خطبههای نماز عید قربان، از وجود فساد در جمهوری اسلامی از جمله قوه قضائیه سخن گفته بود.
وزیر علوم بر اجرای مصوبه «عفاف و حجاب» در دانشگاهها تأکید کرد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری میگوید این وزارتخانه، به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره «عفاف و حجاب» و همچنین اجرای موارد قانونی در این حوزه که برای دانشگاهها وجود دارد، «اهتمام جدی» دارد.
محمدعلی زلفی گل، افزوده: «هر محیطی یک سری قواعد و مقررات خاص خودش را دارد که باید رعایت شود و طبیعی است که در دانشگاهها هم قواعد و مقرراتی وجود دارد و چناچه رعایت نشود ساز و کار قانونی برخورد با رفتارهایی که قانونی نیست هم دیده شده است.»
اظهارات وزیر علوم در شرایطی مطرح میشود که در هفتههای اخیر دانشگاههای مختلف کشور به ویژه دانشگاه علامه طباطبایی و هنر تهران شرایط پرالتهابی را در ارتباط با تحمیل حجاب میگذرانند.
شماری از نیروهای حراست با دانشجویان مخالف حجاب اجباری درگیر شده و به ضربو شتم آنها پرداختهاند و گزارشهایی از بازداشت چند دانشجو نیز منتشر شده است.
مهرماه سال ۱۳۹۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبهای با عنوان «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» را برای اجرا به دستگاههای مسئول ابلاغ کرد.
این شورا در مصوبه خود وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مراکز آموزش عالی و پژوهشی را مأمور کرده تا از ظرفیت دروس عمومی و معارف اسلامی برای آشنایی دانشجویان با مبانی، اصول و فرهنگ «عفاف و حجاب» استفاده کند.
مشاهدات یک کاربر از حضور پرتعداد زنان بدون حجاب اجباری در یک کنسرت
یکی از کاربران توئیتر از مشاهدات خود از کنسرت علیرضا قربانی نوشته که «از هر ۱۰ نفر، ۸-۹ نفر بدون روسری بودند و شرایط طوری بود که هر نوع برخورد یا کنترل حجاب افراد میتونست منجر به تنش و تعطیلی کنسرت بشه.»
این کاربر اضافه کرده که «بهعبارت بهتر کنسرت جز در همین وضعیت امکان برگزاری نداشت. یکبار در طول کنسرت شعار زن، زندگی، آزادی توسط چند نفر داده شد که با تشویق سایر شرکتکنندگان پایان یافت.»
در ماههای اخیر، گزارشهای متعددی از حضور پرتعداد زنان بیاعتنا به حجاب اجباری در برنامههای فرهنگی از جمله کنسرتهای موسیقی منتشر شده است.
مولوی نقشبندی: امید اصلاحات از رژیم آخوندی آب در هاون کوبیدن است
مولوی عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه پیشین شهرستان راسک، با انتشار تصویری از فردی که دفتر مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی میگوید قصد «ترور بيولوژيک» او را داشته، در توئیتی نوشت: «دستگاه قضایی که بیگناهان را با زور و شکنجه، توهین و تجاوز اعتراف میگیرد، اما مجرمان را با تقدیر و تکریم نوازش و جانبداری میکند را فقط در رژیم ولایت فقیه میتوان یافت.»
او افزوده «تحويل مجرم به دستگاه قضايی رژيم آخوندی و اميد اصلاحات و عدالتورزی از اين رژيم، آب در هاون كوبيدن است.»
مولوی نقشبندی نخستین فردی بود که خبر تعرض به یک دختر بلوچ از سوی ابراهیم کوچکزایی، فرمانده پیشین نیروی انتظامی چابهار را فاش کرد که بعدتر محمدجواد حاجعلیاکبری رئیس هیئت اعزامی علی خامنهای به سیستان و بلوچستان نیز به طور غیرمستقیم این تعرض جنسی را تأیید کرد.
آزادی یک فعال صنفی معلمان با پابند الکترونیکی
خبرگزاری هرانا از آزادی امید شاهمحمدی، فعال صنفی معلمان تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان بیجار خبر داد.
بر اساس این گزارش، این فعال صنفی روز چهارم تیرماه آزاد شده و باقیمانده دوران محکومیت خود را در خارج از زندان و با محدودیت تردد سپری خواهد کرد.
آقای شاهمحمدی پیشتر توسط شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج از بابت اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود. حکم وی در دادگاه تجدیدنظر به چهار سال حبس تعلیقی و یک سال حبس تعزیری بدل شد.
در سالهای اخیر فعالان صنفی به ویژه معلمان و کارگران به شدت تحت فشار قرار داشتهاند و تعداد زیادی از آنها بازداشت و به حبس محکوم شدهاند.
حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» در توئیتر که اخبار مربوط به اعتراضات را پوشش میدهد، ویدئوی تازهای از قزوین در دوران اعتراضات ۱۴۰۱ منتشر کرده که یک مأمور گارد ویژه، به صراحت معترضان را تهدید میکند اگر متفرق نشوند و از خیابان نروند، به آنها شلیک میکند.
پخش صدای حبیب محبیان، خواننده فقید از شبکه دو سیما در شب عید قربان، هفت سال پس از مرگ تراژیک او در ایران، واکنشهایی را در شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
به نوشته اعتمادآنلاین، روز پنجشنبه، هشتم تیرماه، قطعه «قبله نما» از شبکه دو سیما پخش شد. این اثر سالها پیش تولید و منتشر شده بود و هرگز در زمان حیات این خواننده اجازه نشر و پخش نیافته بود.
در واکنش، محمد محبیان پسر حبیب اعلام کرد که هیچ رسانهای در ایران اجازه استفاده از ترانههای پدرش را ندارد. او از صداوسیمای حکومتی ایران به عنوان رسانه «هنرکُش» یاد کرد.
حبیب محبیان در سال ۱۳۸۸ با نوشتن نامهای به رئیسجمهور وقت، محمود احمدینژاد، خواستار حضور در کشور شد و با موافقت ضمنی و پذیرفتن رعایت برخی شرایط بههمراه خانوادهاش به ایران بازگشت.
با این حال علیرغم وعدهها، حبیب هرگز اجازه برگزاری فعالیت هنری و برگزاری کنسرت پیدا نکرد و در سال ۹۵ بر اثر ایست قلبی درگذشت.