لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۵۵
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۲:۴۱ ۱۱.۴.۱۴۰۲

پلمب واحدهای صنفی به دلیل رعایت نشدن حجاب اجباری ادامه دارد

در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر پلمب چند واحد صنفی، کافه و باشگاه ورزشی در شهرهای مختلف ایران در ارتباط با «حجاب اجباری» منتشر شده است.

خبرگزاری فارس روز شنبه دهم تیر به نقل از اداره نظارت بر اماکن هرمزگان اعلام کرد که دست کم چهار کافه و یک باشگاه بدن‌سازی در روزهای گذشته به دلیل «رعایت نکردن شئونات اسلامی و کشف حجاب» در بندرعباس پلمب شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها یک کافه در تهران و یک شیرینی‌فروشی شناخته‌شده در سلمان‌شهر استان مازندران نیز از دیگر مراکزی بودند که در روزهای گذشته به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری پلمب شده‌اند.

موج گسترده پلمب اماکن صنفی، مراکز تفریحی و گردشگری در ماه‌های گذشته در پی اعتراض مدنی زنان با حضور در جامعه بدون پوشش مورد تأیید حاکمیت افزایش بسیاری یافته و گزارش‌های متعددی از پلمب مراکز و اماکن مختلف منتشر شده است.

۱۲:۱۶ ۱۱.۴.۱۴۰۲

انتقاد یک نماینده مجلس از انتصاب نظامیان در وزارت کشور و بحران ناکارآمدی در حکومت‌داری

نماینده خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر «بحران ناکارآمدی در حکومت‌داری» از انتصاب نظامیان در وزارت کشور انتقاد کرد.

جلیل رحیمی جهان‌آبادی روز یک‌شنبه ۱۱ تیر به خبرگزاری ایلنا گفت: «کشور در حال حاضر در موقعیتی به سر می‌برد که مردم از مجلس و دولت ناامید شده‌اند.»

آقای رحیمی در ادامه از انتصاب نظامیان در پست‌های حساس و مهم سیاسی در دولت سیزدهم انتقاد کرد و خطاب به ابراهیم رئیسی گفت: «این ‌که بیایید یک نظامی را وزیر کشور بگذارید، یک نظامی را معاون سیاسی بگذارید، در استان ما خراسان هم یک نظامی را استاندار کردند خدا وکیلی شبیه پادگان شده است و ما نمی‌دانیم درد ملت را به چه کسی بگوییم؟»

احمد وحیدی که پیشتر فرماندهی نیروی قدس سپاه را برعهده داشت از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم به‌ مقام وزیر کشور منصوب شد.

آقای وحیدی، محمدرضا غلامرضا را به‌عنوان معاون سیاسی خود برگزید در حالی که او نیز مانند خودش سابقه سیاسی و اجرایی نداشت و بیشتر پیشینه او نظامی و مربوط به سپاه بود.

این انتصاب‌ها در دو سال گذشته با انتقادهای گسترده‌ای حتی در بدنه حاکمیت همراه بوده است.

۱۱:۲۹ ۱۱.۴.۱۴۰۲

«عامل اصلی» حمله به کنسرت گرشا رضایی بازداشت شد

فرمانده انتظامی سیرجان تعداد مهاجمان به کنسرت گرشا رضایی را سه نفر اعلام کرد و گفت که «عامل اصلی» این حمله بازداشت شده است.

امیر سبتکی روز شنبه دهم تیر و یک روز پس از آن که گرشا رضایی از حمله «گروهی» به کنسرت خود داد، اعلام کرد سه نفر که قصد ورود به سینما قدس سیرجان را بدون خرید بلیت داشتند در واکنش به اقدام نگهبانی برای ممانعت از ورودشان به این مکان که محل برگزاری کنسرت بوده است، شیشه‌های ورودی سینما را تخریب کردند.

آقای سبتکی بدون اشاره به هویت این افراد گفت که یکی از آن‌ها که از او با عنوان «عامل اصلی» نام برد، بازداشت شده است و اقدامات برای بازداشت دو تن دیگر ادامه دارد.

گرشا رضایی، خواننده ایرانی، روز جمعه نهم تیر از «حمله» به کنسرت خود خبر داد و اعلام کرد که طی آن دو کارمند وزارت ارشاد « به‌صورت سطحی زخمی شده‌اند».

در پی انتشار ویدیویی از «حمله گروهی با قمه و چاقو» به این کنسرت، مدیرعامل شرکت فرهنگی هنری آوای آرشه کرمان، مسئول برگزاری کنسرت آقای رضایی، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا حمله مهاجمان با «سلاح سرد» و «صورت‌های پوشیده» را تأیید کرد.

پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱ تاکنون بسیاری از هنرمندان برگزاری کنسرت‌های خود را متوقف کردند، شمار زیادی از خوانندگان ممنوع‌الکار شدند و برخی کنسرت‌‌ها مورد حمله قرار گرفتند.

۱۰:۱۸ ۱۱.۴.۱۴۰۲

خبرگزاری فارس خواستار برخورد با دیپلمات‌های بی‌حجاب شد

خبرگزاری فارس روز شنبه، دهم تیر، در مطلبی از تردد سفیران بعضی کشورها و خانواده‌های آنها بدون حجاب اجباری در شهرها انتقاد کرد و خواستار برخورد وزارت خارجه با آن‌ها شد.

این رسانه وابسته به سپاه با نقل قول از یک «کاربر» و انتشار عکس‌هایی، از حضور سه گردشگر با خودرویی با پلاک دیپلماتیک در خرم‌آباد در روز ۲۶ خرداد خبر داد و نوشت که این افراد شامل یک مرد با شلوار کوتاه و دو زن بدون روسری در قلعه فلک‌الافلاک و گرداب سنگی مشغول تفریح‌ بوده‌اند.

این خبرگزاری در ادامه با اشاره به حضور سفیران بریتانیا، هلند و دانمارک با همسران خود بدون حجاب اجباری در روزهای نوروز در تهران، از این اقدام با عنوان «شیطنت» و رفتارهای «خارج از قوانین دیپلماتیک» نام برد و آن را در «ادامه حمایت آنها از اغتشاشات» عنوان کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی و رسانه‌های وابسته به حکومت از واژه «اغتشاشات» برای اشاره به اعتراضات استفاده می‌کنند.

۲۲:۵۲ ۱۰.۴.۱۴۰۲

کامبیز نوروزی، حقوقدان ساکن ایران، می‌گوید که وضعیت آزادی‌های مشروع در ایران «بسیار ضعیف و سطح پایین» است و حقوق ملت در ایران به «پایین‌ترین سطح» در چهار دهه گذشته رسیده است.

این وکیل پایه‌ یک دادگستری در گفت‌وگو با وب‌سایت خبری جماران ضمن اشاره به «خصلت آمرانگی» جمهوری اسلامی در ایران تصریح کرد حکومتی که می‌خواهد «در هر گوشه زندگی مردم، دخالت و امر و نهی کند، قانون‌گذاری «فربه» اما «ناقص» دارد.

آقای نوروزی در این مصاحبه که روز شنبه دهم تیرماه منتشر شد افزود چنین حکومتی «می‌خواهد برای هر ریز و درشت مردم قانون بنویسد و به مردم تکلیف کند که این طور نفس بکشید، راه بروید و کار کنید».

او در عین حال یادآور شد در چنین اوضاعی، قانون‌گذاری‌ها «ناقص است»؛ به‌گونه‌ای که «امروز یک قانون می‌نویسند، یک سال دیگر آن را عوض می‌کنند و شش ماه دیگر اصلاحیه به آن می‌زنند».

۲۲:۲۳ ۱۰.۴.۱۴۰۲

در حالی که تشدید محدودیت‌های حکومتی در زمینۀ حجاب اجباری و فیلترینگ گستردۀ اینترنت پس از اعتراض‌های سال گذشته در ایران ناکام مانده است، گزارش‌هایی منتشر شده مبنی‌بر این‌که در برنامه هفتم توسعه، تلاشی «مضاعف» با هدف کنترل و نظارت بر «سبک زندگی» مردم انجام خواهد شد.

شبکه شرق، پایگاه اینترنتی روزنامه شرق، روز شنبه دهم تیرماه گزارش داد در لایحه برنامه هفتم توسعه، ماده‌ای گنجانده شده که بر اساس آن قرار است دولت سامانه‌ای به‌منظور «رصد و سنجش مستمر دین‌داری، سطح معنویت، اخلاق و سبک زندگی مردم» راه‌اندازی کند.

بر اساس این گزارش، در ماده ۷۵ این لایحه، وزارت ارشاد مکلف شده با همکاری مرکز آمار ایران و راهبری مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی، این سامانه را تأسیس کند.

۲۱:۱۰ ۱۰.۴.۱۴۰۲

۱۹:۱۵ ۱۰.۴.۱۴۰۲

۱۹:۱۰ ۱۰.۴.۱۴۰۲

۱۸:۴۳ ۱۰.۴.۱۴۰۲

هشدار یک نماینده مجلس: با بگیر و ببند مسئله «حجاب و عفاف» درست نمی‌شود

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشدار داد که با «روش‌های قهری» و «بگیر و ببند» نمی‌توان در زمینه عدم رعایت حجاب اجباری از سوی زنان تغییری ایجاد کرد و به گفتۀ او، این مسئله نیاز به «فرهنگ‌سازی» دارد.

علی رضایی در گفت‌وگو با وب‌سایت خبری جماران که روز شنبه منتشر شد موضوع حجاب را در مقولۀ مباحث مربوط به «فرهنگ» دسته‌بندی کرده و افزوده تا جایی که ممکن است نباید در این‌باره «سخت‌گیری» کرد.

این نمایندۀ مجلس شورای اسلامی در عین حال، هم‌سو با دیگر مقام‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی، مطالبۀ حق آزادی پوشش از سوی شهروندان را به خواست «دشمن» منتسب کرده که در صدد است به گفتۀ او، با «هنجارشکنی‌، بدحجابی و بی‌حجابی به حریم خانواده آسیب وارد کند».

در بیش از چهار دهه روی کار آمدن جمهوری اسلامی، حکومت در ایران کوشیده است تا اعتراضات و مطالبات مردمی را هدایت‌شده از سوی «دشمنان» بخواند که عموماً این واژه در ادبیات مقام‌های جمهوری اسلامی به دولت‌های غربی اطلاق می‌شود.

در هفته‌های اخیر تأکید بسیاری از مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی بر «فرهنگ‌سازی» در مورد حجاب اجباری به‌میزان چشمگیری افزایش یافته است؛ تا جایی که حتی برخی از چهره‌های تندرو وابسته به حکومت نیز تلاش کرده‌اند از «بُعد فرهنگی» به مناقشۀ نافرمانی مدنی زنان از حجاب اجباری بپردازند.

در همین زمینه، ابراهیم رئیسی هفته گذشته در جلسه شورای اجتماعی کشور بر «اولویت داشتن کار فرهنگی در زمینه حجاب» تأکید کرده و گفته بود که خواست مردم «سالم‌سازی فضای فرهنگی» است.

از آغاز اعتراضات اخیر در ایران که در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهران رخ داد، شمار زنان و دخترانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند در شهرهای مختلف به میزان قابل ملاحظه و کم‌سابقه‌ای افزایش یافته و تصاویر متعددی از تردد آن‌ها در اماکن عمومی بدون حجاب اجباری منتشر شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG