ادعای تلویحی دولت رئیسی درباره دریافت وسایل الکترونیکی مخالفان
یکی از سخنگوهای دولت ابراهیم رئیسی به طور غیرمستقیم ادعا کرد که «بخشی از هارد و کیسها»ی مخالفان جمهوری اسلامی به ایران منتقل شده است.
سپهر خلجی روز دوشنبه بدون ارائه جزئیاتی نوشت: « بخشی از هارد و کیسها رسید. مشغول بازیابی اطلاعات، شناسایی رابطان و هستههای تخریب و نقاط کور هستند. نتایج تا الان امیدوارکننده است.»
او مستقیما ننوشت که این تجهیزات رایانهای متعلق به چه کسی یا گروهی است، اما به نظر میرسد که منظور این سخنگوی دولت، تجهیزاتی است که در جریان بازرسی اخیر پلیس آلبانی از مقر سازمان مجاهدین خلق در این کشور ضبط شده است.
این ادعای مقامهای جمهوری اسلامی هنوز از سوی منابع مستقل تایید نشده و آلبانی یا سازمان مجاهدین خلق نیز به آن واکنشی نشان ندادهاند.
روز یکشنبه، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نیز مدعی بازداشت «عناصر وابسته» به این سازمان در هفتههای اخیر شد.
در بیانیه وزارت اطلاعات، به هویت افراد بازداشتشده در هفتههای اخیر اشاره نشده اما ادعا شده که بازداشتشدگان، «سابقه خرابکاری» در اعتراضهای سراسری سال گذشته داشتهاند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز روز دوشنبه به دولت فرانسه به دلیل صدور مجوز برای برگزاری یک همایش سازمان مجاهدین خلق در این کشور اعتراض کرد.
در شش ماه اخیر بیش از ۳۵۰ نفر در ایران اعدام شدند
سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی تازه خبر داد که در ششماه نخست سال جاری میلادی، دستکم ۳۵۴ نفر در ایران اعدام شدند.
بنابر این گزارش، ۷۱ شهروند بلوچ در میان اعدامشدگان بودند. اتهام ۲۰۶ تن از اعدامشدگان مربوط به مواد مخدر گزارش شدهاست. این تعداد اعدامِ مرتبط با جرائم مواد مخدر، رشد ۱۲۶ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال قبل نشان میدهد.
محمود امیریمقدم، مدیر این سازمان، گفت: «هدف اعدامها ارعاب جامعه برای پیشگیری از اعتراضات است. بیشتر اعدامها را قربانیان کمهزینه ماشین اعدام، یعنی متهمان مواد مخدر که جزو ضعیفترین اقشار جامعهاند، تشکیل میدهند. ما بهویژه از دفتر جرائم و مواد مخدر سازمان ملل (UNODC) و کشورهایی که هزینه پروژههای مشترک این دفتر با جمهوریاسلامی را تأمین میکنند، میخواهیم تا سکوت معنادار خود را در قبال اعدام بیش از ۲۰۶ متهم جرائم مواد مخدر بشکنند و ادامه هرگونه همکاری با جمهوریاسلامی را به توقف اعدامهای مواد مخدر مشروط کنند.»
پلمب هفت آرایشگاه زنانه در ماهشهر
در ادامه موج گسترده پلمب واحدهای صنفی و مراکز تفریحی، فرمانده انتظامی ماهشهر در استان خوزستان از پلمب هفت آرایشگاه زنانه در این شهر خبر داد.
به گزارش رسانههای داخلی، فرشاد کاظمی دلیل پلمب این آرایشگاهها را «تبلیغات نامتعارف در فضای مجازی» عنوان کرد.
با تداوم و تشدید فشارهای حکومتی برای اعمال حجاب اجباری، در روزهای گذشته خبرهایی از پلمب شماری از اماکن صنفی، تجاری و تفریحی و بهویژه دهها کافه در شهرهای مختلف از جمله بندرعباس، مشهد، تهران، اسلامشهر، اشتهارد، پرند، رشت و سلمانشهر (متلقو) منتشر شده بود.
دادگاه سپیده قلیان بابت شکایت آمنهسادات ذبیحپور برگزار میشود
دادگاه رسیدگی به اتهامات سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی، بابت شکایت آمنهسادات ذبیحپور، مجری و گزارشگر خبری صداوسیما، ۲۸ تیر برگزار میشود.
سایت حقوق بشری هرانا ضمن اعلام این خبر اعلام کرد که موارد اتهامی علیه سپیده قلیان در شکایت خانم ذبیحپور «تشویش اذهان عمومی از طریق نشر اکاذیب» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» هر دو در فضای مجازی عنوان شده است.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی شامگاه ۲۹ دی ۱۳۹۷ گزارشی با عنوان «طراحی سوخته» پخش کرد که بخشی از آن به اعترافات سپیده قلیان اختصاص داشت.
این کنشگر مدنی بعدتر در توئیتی درباره نقش خانم ذبیحپور در مراحل بازجویی و تهیه این برنامه، افشاگری کرده بود.
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات
بازنشستگان مخابرات در چند استان از جمله خوزستان و خراسان رضوی روز دوشنبه ۱۲ تیر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
این چندمین تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات در ماههای گذشته است.
ضربوشتم و بازداشت معلمان معترض مقابل وزارت آموزش و پرورش
شماری از «معلمان اعزامی به خارج از کشور» که روز یکشنبه ۱۱ تیر قصد تجمع اعتراضی مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران را داشتند توسط نیروی انتظامی مورد ضرب و شتم و فحاشی قرار گرفتند و تعدادی از آنها بازداشت شدند.
این معلمان در نامهای اعلام کردند که تجمع آنها در اعتراض به «تضییع» حقشان و عدم توجه مقامات وزارت آموزش و پرورش به مطالبات آنها با وجود رأی عدالت اداری به نفع معلمان بوده است.
معلمان معترض در این نامه گفتهاند که آنها از چند روز پیش، حراست وزارتخانه را در جریان «حضور دستهجمعی» خود قرار داده بودند و این مجموعه به نیروی انتظامی بهگونهای اطلاعات داده بوده است که مأموران آن به معلمان «ناگهان حمله کردند، کتک زدند، دشنامها دادند، حرمت شکستند و معلمان را همچون تبهکاران با سر و صورت خونین و خاکآلود و لباسهای پارهشده و شخصیتی لگدمالگشته، به بازداشتگاه بردند.»
این معلمان در پایان خطاب به رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش جدید، گفتند: «این شروع وزارت شما است. وای به حال معلمان در روزهای آینده!»
در ادامه سرکوب حرکتهای اعتراضی در ماههای گذشته علاوه بر سرکوب شدید تجمعهای معلمان، موج شدید و گسترده احضار، بازداشت و صدور احکام سنگین علیه این قشر شکل گرفته است.
یک معترض اهل ایلام پس از آزادی از زندان «خودکشی کرد»
برخی منابع حقوق بشری از جان باختن مهدی صادقی، معترض اهل ایلام، خبر دادهاند که پس از آزادی از زندان «خودکشی کرد».
ههنگاو نوشت که این شهروند معترض پس از آزادی از زندان، از «شکنجه وحشیانه» و «وضعیت نامناسب روحی خود» در زندان خبر داده بود.
این اولین بار نیست که گزارشهایی از خودکشی معترضان پس از آزادی از زندان منتشر میشود.
درگیری نیروهای مسلح با مردم در خرمآباد دستکم ۱۵ زخمی برجا گذاشت
اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار ویدئویی از یک درگیری در روز یکشنبه ١١ تیر میان نیروهای مسلح حکومتی و مردم معترض در محله تلوری خرمآباد خبر داد.
بر اساس گزارش کانال تلگرامی این اتحادیه، در این درگیری دستکم ۱۵ شهروند زخمی و سه مغازهدار بازداشت شدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران علت این درگیری را «حمله نیروهای مسلح برای مصادره اجناس برقی شماری از مغازهها» اعلام کرد.