لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۰۸
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۳:۵۷ ۱۵.۴.۱۴۰۲

آوازخوانی زنی در مسجد شاه اصفهان باوجود تذکر انتظامات

ویدئویی از آوازخوانی زنی در مسجد شاه اصفهان در شبکه‌های اجتماعی همرسان شده که زمان آن مشخص نیست، اما کاربران از اینکه این زن باوجود تذکر انتظامات مسجد، به آوازخوانی خود ادامه می‌دهد، قدردانی کرده‌اند.

آوازخوانی زنان در ایران در اماکن عمومی مجاز نیست و بارها با زنانی که در فضای عمومی آواز خوانده‌اند، برخورد قضایی شده است.

۱۲:۵۹ ۱۵.۴.۱۴۰۲

لغو نمایشگاه عکاسی دانشجویی به‌خاطر «عکس‌های بی‌حجاب»

باربد گلشیری، هنرمند تجسمی، در حساب کاربری خود در توئیتر، از لغو نمایشگاه گروهی آثار دانشجویان عکاسی به علت «عکس‌های بی‌حجاب» خبر داد.

آن‌طور که او نوشته، قرار بود این نمایشگاه در پردیس باغ ملی برقرار بود و به دستور «ریاست و حراست» دانشگاه هنر سانسور شد.

گلشیری افزوده حراست دانشگاه هنر به دانشجویان طراحی پارچه هم گفته‌اند در مراسم دفاع از پایان‌نامه خود، «پوست زن و صورتش باید حذف شود، وگرنه مانع نمایش آثار خواهند شد».

این خبر در شرایطی منتشر شده که دور جدید اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر تهران از ۲۴ خرداد در پی تأکید حراست و مدیران دانشگاه هنر مبنی بر «اجباری شدن مقنعه»، چند هفته ادامه داشت.

از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در شهریور ماه پارسال و در پی جان باختن مهسا امینی در بازداشت نیروهای گشت ارشاد، دانشگاه‌های مختلف در سراسر ایران به کانون‌های اصلی اعتراضات تبدیل شدند.

گزارش‌ها حاکی است صدها دانشجو با احکام «ممنوع‌الوردی»، «تعلیق» و «محرومیت از تحصیل و خوابگاه» مواجه شده‌اند، اما اعتراضات دانشجویان متوقف نشده و به شکل تجمع، شعارنویسی، صدور بیانیه و در مواردی چون اعتراضات دو هفته گذشته دانشگاه هنر به شکل «تحصن» ادامه یافته است.

۱۲:۳۵ ۱۵.۴.۱۴۰۲

الف شفق «قدرت و استقامت» زنان ایرانی را تحسین کرد

الف شفق (الیف شافاک)، نویسنده ترکیه‌ای، با انتشار ویدئویی از زنی جوان که در خیابانی در تهران، بدون حجاب اجباری، اسکوترسواری می‌کند، «قدرت و استقامت» زنان ایرانی در گروه‌های مختلف سنی را تحسین کرده است.

او بارها از اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ایران حمایت کرده است.

۱۱:۳۹ ۱۵.۴.۱۴۰۲

واکنش سفیر بریتانیا در تهران به شکایت از ایران در لاهه بر سر هواپیمای اوکراینی

توئیت سایمون شرکلیف، سفیر بریتانیا در ایران، درباره کوتاهی جمهوری اسلامی در ارائه پاسخگویی یا پرداخت غرامت برای سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی، با انتقاد شماری از رسانه‌های هوادار حکومت و فعالان حزب‌اللهی در فضای مجازی مواجه شده است.

سایمون شرکلیف در توئیتی به فارسی نوشته: «ایران در ارائه پاسخگویی یا پرداخت غرامت برای سرنگونی پرواز PS752 # کوتاهی کرده است. ما متعهد به پیگیری شفافیت، عدالت و پاسخگویی در این زمینه برای قربانیان و خانواده‌های آنها هستیم.»

کانادا، بریتانیا، سوئد و اوکراین روز چهارشنبه، ۱۴ تیر، به‌دلیل سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراین و کشته شدن همۀ ۱۷۶ مسافر و خدمۀ آن، پرونده‌ای علیه جمهوری اسلامی در عالی‌ترین دادگاه سازمان ملل در لاهه تشکیل دادند.

این چهار کشور در دادخواست خود به دیوان بین‌المللی دادگستری که به «دادگاه جهانی» یا دادگاه لاهه نیز معروف است، تصریح کردند که حکومت ایران «مجموعه‌ای از تعهدات» را در قبال کنوانسیون مونترال، با محوریت تأمین امنیت سفرهای هوایی غیرنظامی، «نقض کرده است».

۱۱:۲۴ ۱۵.۴.۱۴۰۲

۰۸:۵۳ ۱۵.۴.۱۴۰۲

احضار افسانه بایگان به دادسرا بر سر حجاب اجباری

افسانه بایگان، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران در اینستاگرام خود از احضار به دادسرا در رابطه با حجاب اجباری خبر داد. او نوشته شنبه، ۱۷ تیر، ساعت ۸ صبح در دادگاه حاضر خواهد شد.

این احضار دو ماه بعد از آن صورت می‌گیرد که این بازیگر بدون روسری و با کلاه برای دیدن نمایش «کافه عاشقی» به سالن تئاتر شهرزاد رفت.

پس از همراهی شماری از هنرمندان عرصه سینما و تئاتر با اعتراضات و برداشتن حجاب اجباری از سوی تعدادی از بازیگران زن، شماری از آنها به دادسرا احضار و برای تعدادی نیز پرونده قضایی تشکیل شده است.

۰۸:۲۹ ۱۵.۴.۱۴۰۲

تأیید حکم ۱۰ سال تبعید و شش سال حبس سهند نورمحمدزاده در دیوان عالی

وکیل سهند نورمحمدزاده، از بازداشت‌شدگان اعتراضات، در گفت‌وگو با روزنامه شرق، از تأیید حکم ۱۰ سال تبعید و ۶ سال حبس موکلش در دیوان عالی کشور خبر داد.

حامد احمدی افزوده که با این حال هنوز جزئیات حکم به او ابلاغ نشده است.

به گفته او، «آنچه تا الان برای ما مشخص شده، این است که در کمال تعجب، همان شعبه‌ای (شعبه ۳۹ دیوانعالی کشور) که در مرتبه اول، اتهام محاربه سهند نورمحمدزاده را رد و تأکید کرده بود که اقدامات سهند مشمول ماده ۶۸۷ قانون مجازات و اتهام محاربه نیست و صدور این حکم غیرقانونی است، همان شعبه این بار اتهام محاربه را تأیید کرده، ولی اعدام را به تبعید به کهنوج کرمان تبدیل کرد.»

نورمحمدزاده روز ۱۲ مهر ۱۴۰۱ و در جریان اعتراضات سراسری، در مقابل خانه خود در غرب تهران بازداشت و روز ۱۶ آبان‌ به اتهام «محاربه از طریق تخریب و ایجاد حریق در وسایل عمومی و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات» در دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد.

اما پس از ارسال پرونده‌ نورمحمدزاده به شعبه هم‌عرض در دادگاه انقلاب به دستور دیوان عالی کشور، در نهایت وکیل او روز ۹ فروردین از لغو حکم اعدام موکلش خبر داد، اما گفت که اتهام «محاربه» علیه این زندانی سیاسی همچنان باقی است.

۰۸:۲۴ ۱۵.۴.۱۴۰۲

محکومیت محمد نوری‌زاد به دوسال حبس دیگر

به گزارش سازمان حقوق بشر در ایران، محمد نوری‌زاد، مخالف سرشناس حکومت که در حال حاضر در زندان اوین محبوس است، در یک پرونده جدید به دو سال حبس تعزیری دیگر محکوم شده است.

آقای نوری‌زاد با آنکه مشغول گذراندن حبسی ۱۰ ساله است، بارها پرونده‌های اتهامی دیگری نیز برای او گشوده شده است.

به گزارش سازمان حقوق بشر در ایران،«در دادنامه‌ای که روز دوشنبه ۱۲ تیر ماه از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به آقای نوری‌زاد ابلاغ شده، وی از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) تبرئه ولی به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام (تخریب زندان از طریق شکستن شیشه‌ها) هم به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.»

محمد نوری‌زاد در اواخر مرداد ماه ۱۳۹۸ در جریان تجمعی اعتراضی در مشهد بازداشت شده بود. او یکی از ۱۴ فعال مدنی بود که خرداد ماه سال ۹۸ با امضای بیانیه‌ای خواستار استعفای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، شدند.

۰۸:۰۶ ۱۵.۴.۱۴۰۲

هشدار فریبا بلوچ به حکومت: صدای من خیلی بلندتر خواهد شد

فریبا بلوچ، فعال زنان، در هیجدهمین روز بازداشت پسر و برادرش از سوی جمهوری اسلامی، نوشته: «یه تار مو از سرشون کم بشه مطمن باشید فریاد من خیلی خیلی بلندتر خواهد شد. سلاح شما اسلحه وگلوله و شکنجه و اعدام و اعتراف اجباری و گروگان‌گیریه. سلاح من فقط و فقط صِدام.»

او در پستی اینستاگرامی، افزوده: «گروگان گیری قدرت نیست بلکه بر عکس شما با اینکار به ما بیشتر ثابت میکنید که چقدر شما ضعیف هستید و چقدر ما راهی که انتخاب کردیم درسته.»

خانم بلوچ به این نکته اشاره کرده که حکومت ایران، پیش از این برادرش را از کار اخراج کرده بود و حالا او را «که هیچ خطایی نکرده وحتی اعتراض که از نظر اونها خطاست هم مرتکب نشده، برادری که حتی جرم دیدار خواهرش رو هم نداشت»، بازداشت کرده است.

پسر فریبا بلوچ پس از دیدار با مادرش در لندن، هنگام بازگشت به ایران، همراه با دایی‌اش که به استقبال او رفته بود، بازداشت شده است.

جمهوری اسلامی برای فشار بر فعالان خارج از ایران، خانواده‌های آنها در داخل کشور را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهد.

سردار پاشایی، قهرمان سابق کشتی ایران و مخالف حکومت که ساکن آمریکا است، به تازگی از بازداشت برادر نوجوانش در ایران خبر داده است.



۰۷:۵۹ ۱۵.۴.۱۴۰۲

ویدئویی از واکنش شماری از مادران دادخواه هواپیمای اوکراینی پس از شنیدن خبر شکایت از جمهوری اسلامی بابت سرنگونی این هواپیمای مسافربری به دیوان بین‌المللی لاهه، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

کانادا، بریتانیا، سوئد و اوکراین روز چهارشنبه، ۱۴ تیر، به‌دلیل سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراین و کشته شدن همۀ ۱۷۶ مسافر و خدمۀ آن، پرونده‌ای علیه جمهوری اسلامی در عالی‌ترین دادگاه سازمان ملل در لاهه تشکیل دادند.

این چهار کشور در دادخواست خود به دیوان بین‌المللی دادگستری که به «دادگاه جهانی» یا دادگاه لاهه نیز معروف است تصریح کردند که حکومت ایران «مجموعه‌ای از تعهدات» را در قبال کنوانسیون مونترال، با محوریت تأمین امنیت سفرهای هوایی غیرنظامی، «نقض کرده است».

پرواز پی‌اس۷۵۲ هواپیمایی اوکراین سحرگاه ۱۸ دی ۱۳۹۸ تنها سه دقیقه پس از برخاستن از باند فرودگاه بین‌المللی امام خمینی تهران با شلیک دو موشک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی و به‌ویژه فرماندهان سپاه پاسداران پس از سه روز انکار سرانجام اذعان کردند که هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه سرنگون شده، اما دلیل وقوع آن را «خطای انسانی» اعلام کردند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG