لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۷
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۹:۱۴ ۲۳.۴.۱۴۰۲

تعویض پرچم جمهوری اسلامی بر تابوت احمدرضا احمدی

کاربران شبکه‌های اجتماعی، علاوه بر تقدیر از سخنرانی بدون حجاب ماهور احمدی، دختر احمدرضا احمدی، شاعر فقید ایرانی در مراسم تشییع پدرش و حمل تابوت او، به پرچم بدون نشان جمهوری اسلامی بر تابوت آقای احمدی نیز اشاره کرده‌اند.

در تصاویری که ابتدا از تابوت احمدرضا احمدی در بیمارستان منتشر شد، پرچم جمهوری اسلامی بر روی آن قرار داشت، اما بعد پرچم تغییر کرد و پرچم سه‌رنگ ایران، بدون هیچ نشانی از جمهوری اسلامی و تنها با نام خود شاعر بر روی آن، بر روی تابوت قرار گرفت.

۰۹:۰۰ ۲۳.۴.۱۴۰۲

برگزاری «ده‌ها همایش عفاف و حجاب» در سواحل مازندران

روح‌الله سلگی، معاون سیاسی، امنیتی استاندار مازندران، از برگزاری «ده‌ها همایش حجاب و عفاف» در سواحل مازندان خبر داده و افزوده که این «روند با حمایت استانداری با قوت ادامه خواهد داشت».

به گزارش آفتاب‌نیوز، او شامگاه پنجشنبه، ۲۲ تیر در همایش تجلیل از «زنان مروج عفاف و حجاب مازندران» که با حضور نماینده علی خامنه‌ای در استان، در ساری برگزار شد، افزود: «به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم برخی افراد، سواحل استان را به جولانگاه هنجارشکنان تبدیل کنند و در این زمینه هیچگونه مماشاتی پذیرفتنی نیست.»

این مقام سیاسی-امنیتی اضافه کرده: «عفاف و حجاب یکی از سنگرهای کلیدی نظام اسلامی و ترویج بی حجابی همسویی با دشمنان محسوب می شود.»

گزارش‌های دقیقی از بودجه‌ای که در این شرایط اقتصادی حاکم بر ایران، صرف چنین همایش‌هایی می‌شود، در دست نیست.

با وجود برگزاری این همایش‌ها و برنامه‌های مشابه و نیز برخوردهای قضایی و پلیسی، بی‌اعتنایی گسترده به حجاب اجباری در ایران از سوی زنان و مردان ادامه دارد.




۰۸:۵۴ ۲۳.۴.۱۴۰۲

بازداشت پنج شهروند بهایی در کرمان

هرانا و هه‌نگاو نوشته‌اند روز چهارشنبه، ۲۱ تیرماه، پنج شهروند بهایی ساکن کرمان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

بر اساس این گزارش‌ها، «ماموران ضمن تفتیش منزل و خودروهای این شهروندان، برخی از وسایل شخصی آنها را ضبط کردند».

هرانا هویت بازداشت‌شدگان را «فواد شاکر، شهرام فلاح، یکتا فلاح، بهنام پور احمدی و پریدخت شجاعی» گزارش کرده است.

یک منبع آگاه نزدیک به خانواده این شهروندان بهایی به هرانا گفته که «نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل شهرام فلاح، وی و مهمانانش را بازداشت کردند.»

این منبع افزوده «ماموران ضمن تفتیش منزل آقای فلاح و خودروهای مهمانان وی، برخی از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه این شهروندان بهائی را ضبط کردند.»

از اتهامات مطروحه و محل نگهداری این افراد اطلاعی در دست نیست.

گزارش‌های متعدد نهادهای حقوق بشری جهانی در سال ۲۰۲۲ تأکید داشت که آزار بهائیان ایران در این سال با «تشویق» حکومت گسترش یافت و تبلیغات ضدبهایی در رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد.

گزارش سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا و گزارش کمیسیون آزادی‌های مذهبی در روزهای گذشته تداوم نقض اساسی‌ترین حقوق بهائیان در ایران را بخشی از رویکرد «هدفمند» حکومت حاکم دانسته و آن را مایه «نگرانی ویژه» توصیف کردند.

۰۸:۴۲ ۲۳.۴.۱۴۰۲

تصاویری بدون حجاب از امضاکننده بیانیه استعفای خامنه‌ای در اماکن عمومی

تصاویری از پوران ناظمی، فعال حقوق زنان و از امضا کنندگان بیانیه استعفای خامنه‌ای در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در اماکن عمومی، حجاب اجباری از سر برداشته است.

خانم ناظمی در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ که با مرگ مهسا امینی در ایران جرقه خورد نیز در بازداشت شده بود.

از زمان اعتراضات ۱۴۰۱ تصاویر متعددی از زنان شناخته‌شده که در اماکن عمومی بدون حجاب اجباری حاضر شده‌اند، منتشر شده است.

دستگاه قضایی ایران برای بسیاری از این زنان که برخی از آنها از سینماگران مشهور هستند، پرونده تشکیل داده است.

با این حال در مراسم تشییع پیکر احمدرشا احمدی، شاعر مشهور ایرانی، دخترش ماهور، بدون حجاب اجباری سخنرانی کرد و تعداد زیادی از زنان حاضر در این مراسم نیز حجاب بر سر نداشتند.

۰۸:۲۵ ۲۳.۴.۱۴۰۲

گزارش‌هایی از نوشتن «نامه سرگشاده» توسط پسر عباس دریس برای نجات جان او

گزارش‌های تأییدنشده‌ای در شبکه‌های اجتماعی از نوشتن «نامه‌ای سرگشاده» از سوی علی، پسر شانزده ساله عباس دریس که از او به عنوان «تنها شاهد کشتار ماهشهر» نام برده می‌شود، منتشر شده است.

آن‌طور که کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند او در این نامه خواستار کمک جامعه جهانی برای جلوگیری از اعدام پدرش و بازگشت او به خانه شده است.

در روزهای گذشته نیز سه پسر عباس دریس و مادر او، در ویدئوهای جداگانه‌ای خواستار توقف اجرای حکم اعدام پدر و فرزندشان شده بودند.

عباس دریس در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به همراه برادرش محسن دریس در ماهشهر بازداشت و به «محاربه، اخلال در نظم و مشارکت در قتل رضا صیادی، یکی از نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی موسوم به نوپو» متهم شد.

دادگاه انقلاب ماهشهر آذر ماه ۱۴۰۱ او را به «اعدام» محکوم کرد و شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور نیز این حکم را تأیید کرده است.

پسران عباس دریس در ویدئوی یادشده گفته بودند مادرشان پس از شنیدن صدور حکم اعدام برای پدرشان، بر اثر ایست قلبی جان باخت.

در روزهای اخیر تصویری از همسر عباس دریس نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

۰۸:۱۶ ۲۳.۴.۱۴۰۲

علی‌اکبر رائفی‌پور از عربستان «خارج شد»

حساب کاربری مؤسسه «مصاف» در توئیتر که علی‌اکبر رائفی‌پور آن را تأسیس کرده، از بازگشت این چهره اصولگرا به ایران، پس از چند روز ممنوع‌الخروجی از عربستان سعودی خبر داد.

این حساب با انتشار ویدئویی از رائفی‌پور در حالیکه به نظر می‌رسد سوار هواپیماست، در توئیتی نوشت که «سرانجام بعد از چندین روز پیگیری دستگاه دیپلماسی و سایر دستگاه‌های کشورمان» ممنوع الخروجی رائفی‌پور از عربستان «رفع شد و در حال حاضر ایشان در مسیر بازگشت به کشور هستند».

مصاف افزوده: «امیدواریم این آخرین باری باشد که عربستان پس از انجام مناسک حج به ناحق و به دلایل واهی از بازگشت مسافری به کشور جلوگیری می‌کند.»

علی‌اکبر رائفی‌پور از چهره‌های اصولگرا است که به دلیل اظهارات جنجالی درباره موضوعاتی چون مهدویت، صهیونیسم، توطئه و فراماسونری، شناخته می‌شود. در روزهای اخیر، رسانه‌های داخلی ایران از جلوگیری از خروج علی‌اکبر رائفی‌پور از عربستان سعودی خبر دادند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این‌باره گفته بود: «او به عنوان یک شهروند حج‌گزار ایرانی در پایان مناسک حج و به هنگام خروج از فرودگاه جده به دلیلی که هنوز برای ما به درستی مشخص نشده، با مشکل خروج مواجه می شود.»

آقای کنعانی گزارش‌ها درباره بازداشت او را تکذیب کرده و حساب توئیتر مؤسسه «مصاف»‌ که رائفی‌پور مؤسس آن است، در یک رشته ‌توئیت نوشته که عربستان سعودی «برخلاف قوانین بین‌الملل و عرف دیپلماتیک، بدون هیچ توضیح و دلیل قانونی» رائفی‌پور را ممنوع‌الخروج کرده است.

علی‌اکبر رائفی‌پور، کمی بعد در یک فایل صوتی درباره ممنوع‌الخروجی خود از سوی عربستان سعودی در جریان سفر حج توضیح داد.

او مدعی شد که گزارش‌های چند روز اخیر درباره ماجرای او در عربستان سعودی «نادرست» بوده و «برای ضربه زدن» به روابط تازه احیاشده ریاض و تهران «تولید شده» است.

باوجود بازگشت رائفی‌پور به ایران، علت ممنوع‌الخروجی او هنوز اعلام نشده است. گزارش‌های تأییدنشده‌ای حاکی از ممنوع‌الخروجی او به دلیل طرح اظهاراتی علیه خدیجه، همسر پیامبر اسلام و نیز استفاده از گذرنامه «جعلی» است.

۰۷:۵۸ ۲۳.۴.۱۴۰۲

مژگان ایلانلو:همه صداهای متفاوت به ایستگاه «ایران عزیز» می‌رسد

مژگان ایلانلو، مستندسازی که به‌دلیل مخالفت علنی با حجاب اجباری، بازداشت و مدتی زندانی بود، با انتشار تصویری از زنان همبند خود در زندان اوین، پس از آزادی، نوشته: «این عکس مرا امیدوار می‌کند، مثل کسی که در انتهای تونلی تاریک نور دیده باشد، به فردا و امروز این سرزمین امیدوار می‌کند...این که ما می‌توانیم علیرغم اختلاف نظرهای شدید سیاسی و عقیدتی باز هم عاشقانه همدیگر را دوست داشته باشیم و قلب‌مان برای هم بتپد.»

او اضافه کرده:‌ «این یک تجربه ناب برای ما زنان زندانی بند پنج اوین است...یک تجربه زنانه باشکوه ...همان تجربه الهام‌بخش برای ایران متکثرمان...همان که می‌شود علیرغم اختلاف نظر...در کنار هم، این وطن را دوباره وطن کرد.»

خانم ایلانلو در این پست اینستاگرامی، نوشته: «همه ما در زندان اوین، پشت دیوارهایی از بتون و آهن محبوس بودیم، هر کدام نماینده گرایشی سیاسی یا عقیدتی، یا فعالیتی صنفی و مدنی با اختلاف نظرهایی عمیق و بنیادی ...اما و صد اما که همه ما در یک نقطه اشتراک نظر داریم...یک ایستگاه هست که همه واگن‌ها و ریل‌های متفاوت به آن می‌رسند...نام آن ایستگاه "ایران" عزیز ماست.»

مژگان ایلانلو، مستندساز و فعال اجتماعی که اواخر ماه مهر ۱۴۰۱ و به دلیل انتشار تصاویر بدون حجاب در شبکه‌های اجتماعی بازداشت شده بود، از سوی دادگاه انقلاب به ۱۰ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. او پس از دستور عفو گروهی بازداشت‌شدگان اعتراضات از سوی علی خامنه‌ای، آزاد شد.

پس از علنی‌شدن اختلاف میان شماری از اعضای «شورای همبستگی» و خروج چند عضو آن از ائتلاف، انتقادهایی از برخی اپوزیسیون خارج از کشور مطرح شده و در شبکه‌های اجتماعی بر ضرورت هماهنگی میان همه نیروهای مخالف جمهوری اسلامی و اتحاد بر سر آینده ایران مطرح شده است.






۰۷:۴۵ ۲۳.۴.۱۴۰۲

فریبا بلوچ: می‌جنگم تا دختران و پسران بلوچ، حذف و قضاوت نشوند

فریبا بلوچ، فعال حقوق زنان که برادر و پسرش، چندین هفته است که از سوی جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند، در پستی اینستاگرامی، باردیگر تأکید کرده که سکوت نمی‌کند و در سکوت هم می‌جنگد.

او نوشته می‌جنگد تا «شاید روزی که حتی من نبودم پسرم وپسران سرزمینم به‌خاطر بلوچ بودنشون از جامعه حذف نشن و دخترم و دخترای بلوچ دیگه مثل من برای خودشون بودن حذف نشن؛ تهدید نشن قضاوت نشن.»

فریبا بلوچ، فعال حقوق زنان، بامداد پنج‌شنبه، یکم تیر، در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت که جمهوری اسلامی پسر و برادرش را از چهار روز پیش «بدون هیچ دلیلی و فقط به‌خاطر فعالیت‌های او گروگان گرفته است.»

عامر دادآفرین، ١٨ ساله فرزند خانم بلوچ، و محمد ملازهی، ٢۵ ساله برادر او، روز یک‌شنبه ۲۸ خرداد بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.

به نوشته حال‌وش، «فرزند خانم بلوچ طی ماه‌های گذشته به‌صورت رسمی و قانونی برای دیدار با مادر خود به خارج از کشور سفر کرده بود و پس از بازگشت به ایران به‌همراه دایی‌اش که به استقبال او رفته بود در مسیر بازگشت از تهران به ايرانشهر، محل زندگی‌شان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند و پس از آن هیچ اطلاعی از وضعیت‌شان در دسترس نیست.»

۰۷:۳۶ ۲۳.۴.۱۴۰۲

۱۴:۵۵ ۲۲.۴.۱۴۰۲

ادامه دعوای حامیان حکومت بر سر لایحه حجاب‌؛ شریعتمداری: لایحه را پس بگیرید

حسین شریعتمداری از چهره‌های تندرو جمهوری اسلامی در یادداشتی به لایحه موسوم به «لایحه عفاف و حجاب» اعتراض کرد و مدعی شد این لایحه «نه فقط حمایت از عفاف و حجاب نیست، بلکه در صورت تصویب، گسترش بی‌حجابی را نیز به دنبال خواهد داشت».

شریعتمداری در این یادداشت که در روزنامه حکومتی کیهان منتشر شده، در این زمینه اضافه کرد: «اگر لایحه عفاف و حجاب‌ آن‌گونه که هست به تصویب برسد، نقش آن در پیشگیری از بی‌حجابی شبیه آن است که بخواهیم با کشیدن سیم خاردار از آسیب سیل جلوگیری کنیم!»

بیشتر

XS
SM
MD
LG