لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۵
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۵:۰۷ ۲۵.۴.۱۴۰۲

راحله راهدار، قربانی کودک‌همسری، خودکشی نکرده، توسط پدر و مادرش کشته شده است

چند روز پس از انتشار خبر خودکشی یک نوجوانِ قربانیِ «کودک‌همسری» در خوی، گزارش شده که این کودک توسط پدر و مادرش با انگیزه «ناموسی» کشته شده است.

سایت حقوق بشری هه‌نگاو روز یک‌شنبه ۲۵ تیر اعلام کرد که این کودک با هویت «راحله راهدار»، ۱۵ ساله اهل شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی، روز پنج‌شنبه ۲۲ تیر توسط پدر و مادر خود به دلیل آن چه «داشتن رابطه» عنوان شده به قتل رسیده است.

بر اساس این گزارش، راحله راهدار چند روز پیش از مرگ توسط همسرش به داشتن رابطه با فرد دیگری متهم شده بود و پس از برگشتن به خانه پدر و مادرش توسط آنها با شال خفه شده و به قتل رسیده است، اما خانواده او ابتدا دلیل مرگ او را «خودکشی» اعلام کردند.

هه‌نگاو در ادامه اعلام کرده است این نوجوان وقتی ۱۴ سال داشته با اجبار خانواده‌اش با مردی که ۱۲ سال از او بزرگ‌تر بوده، ازدواج کرده است.

روزنامه اعتماد پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که تنها در پنج روز منتهی به ۱۳ خرداد امسال، چهار زن و دختر در ایران قربانی «کودک‌همسری و مسائل خانوادگی» شدند.

همچنین، بر اساس تحقیقات این روزنامه، از ابتدای سال جاری «ده زن و دختر» به همین دلایل جان‌ خود را از دست داده‌اند.

۱۴:۳۱ ۲۵.۴.۱۴۰۲

۱۴:۰۶ ۲۵.۴.۱۴۰۲

ده‌ها کنشگر زن، خواستار آزادی فوری و توقف پرونده‌سازی علیه مریم اکبری منفرد شدند

ده‌ها فعال زن با انتشار بیانیه‌ای در روز یک‌شنبه ۲۵ تیر خواستار توقف «پرونده‌سازی» علیه مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی تبعیدی، و آزادی فوری او شدند.

۴۴ فعال مدنی زندانی کنونی و سابق در این بیانیه هدف از «پرونده‌سازی» علیه خانم اکبری منفرد را «شکنجه» این زندانی سیاسی و خانواده‌اش عنوان و تأکید کرده‌اند: «دستگاه قضا نمی‌تواند با پرونده‌سازی و تحمل حبس‌های بی‌پایان، دادخواهی را متوقف کند.»

این کنشگران در ادامه خواستار آزادی «فوری و بی‌قید و شرط» خانم اکبری منفرد و «توقف روند پرونده‌سازی» علیه او شدند.

حساب توئیتری منسوب به گلرخ ایرائی، زندانی سیاسی، اخیرا اعلام کرد که مریم اکبری‌منفرد که اکنون اواخر دوران محکومیت ۱۵ ساله خود را سپری می‌کند، با «دو پرونده امنیتی» و «شش عنوان اتهامی جدید» روبرو شده است.

به گزارش این منبع، خانم اکبری‌منفرد در مورد یک پرونده جدید به «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «نشر اکاذیب»، «توهین به رهبری» و «تشویق مردم به بر هم زدن نظم عمومی کشور» متهم شده است.

در جلسات بازپرسی مصادیق اثبات اتهامات مطرح‌شده، «نامه‌ها، حمایت‌ها، گزارشات و اخباری» اعلام شده که در فضای مجازی با نام خانم اکبری منفرد منتشر شده‌ است.

مریم اکبری‌ منفرد دی ۱۳۸۸، دو روز بعد از تجمعات اعتراضی در عاشورای همان سال بازداشت شد و به گفته همسرش از سال ۱۳۹۲ و با تغییر قانون مجازات اسلامی، به صورت «غیرقانونی» و «برخلاف قوانین جمهوری اسلامی» در زندان به سر می‌برد.

۱۲:۰۹ ۲۵.۴.۱۴۰۲

گشت‌های خودرویی و پیاده برای مقابله با «بی‌حجابی» مستقر شدند

سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی از استقرار گشت‌های خودرویی و پیاده برای آن چه مقابله با «بی‌حجابی» خواند، خبر داد.

سعید منتظرالمهدی روز یکشنبه اعلام کرد که در نتیجه استقرار این گشت‌ها با کسانی که «پوششِ خارج از عرف» دارند و «همچنان بر هنجارشکنی خود اصرار دارند»، برخورد خواهد شد. او تهدید کرد که پلیس «آنان را به دستگاه قضائی معرفی خواهد کرد.»

رسانه‌های ایران این اظهارات سخنگوی نیروی انتظامی را به معنی «بازگشت گشت‌های ارشاد به خیابان‌ها» دانسته‌اند.

همچنین این اظهارات در حالی است که گزارش‌های شهروندان در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی حاکی از افزایش ون‌های حامل مأموران گشت ارشاد در خیابان‌ها به ویژه در شهرهای بزرگ است.

از سوی دیگر دو ماه مانده به سالروز مرگ مهسا امینی، شمار ویدئوهایی که پلیس یا کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند و حاوی تهدید و ارعاب و درگیری با مخالفان حجاب اجباری است، نیز افزایش یافته است.

پس از مرگ مهسا (ژینا) امینی حین بازداشت توسط گشت ارشاد که به اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» به عنوان گسترده‌ترین اعتراضات علیه جمهوری اسلامی دامن زد، موج فزاینده مخالفت زنان با حجاب اجباری آغاز شد.

۱۱:۳۴ ۲۵.۴.۱۴۰۲

محمد صادقی، بازیگر، در پی پخش یک پیام اعتراضی بازداشت شد

رسانه‌های ایران از بازداشت محمد صادقی، بازیگر، در پی برگزاری یک برنامه پخش زنده اینستاگرامی خبر دادند.

به گزارش‌ این رسانه‌ها، آقای صادقی در واکنش به یورش نیروهای حکومتی به خانه‌اش با حضور در بالکن تهدید کرده بود که خودکشی می‌کند اما «در نهایت خود را تسلیم مأموران» کرده است.

محمد صادقی شامگاه شنبه ۲۴ تیر در یک برنامه پخش زنده از طریق اینستاگرام به بازداشت زنانِ بدون حجاب اجباری واکنش نشان داده بود.

۱۱:۲۱ ۲۵.۴.۱۴۰۲

وضعیت زهرا سعیدیان‌جو هم‌چنان نامشخص است

با ادامه بی‌خبری از وضعیت زهرا سعیدیان‌جو، خواهر دادخواه میلاد سعیدیان‌جو که در اعتراضات ایذه کشته شد، شماری از خانواده‌های دادخواه هم‌چنان با انتشار توئیت‌هایی خواستار روشن شدن وضعیت او هستند.

امید سعیدیان‌جو، برادر زهرا و میلاد، آخرین بار روز شنبه ۲۳ تیر در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشته بود: «شش روز گذشت و هیچ نهاد امنیتی هنوز پاسخی به ما نداده است.»

نیروهای حکومتی ۱۸ تیر خانم سعیدیان‌جو را پس از ترک محل کارش در تهران بازداشت کردند. اما تاکنون هیچ مرجع رسمی درباره دلایل بازداشت او توضیح نداده است.

۰۹:۳۵ ۲۵.۴.۱۴۰۲

سه نفر در ارتباط با برگزاری «پارتی مختلط» در بابل بازداشت شدند

خبرگزاری مهر شامگاه شنبه ۲۴ تیر از بازداشت «عوامل برگزاری پارتی مختلط در بابل» خبر داد.

در گزارش این خبرگزاری بدون اشاره به تاریخ،گفته شده است که ضابطان دادگستری سه نفر را در ارتباط با «برپایی یک پارتی مختلط به‌همراه شرب خمر در تالاری واقع در یکی از محلات بابل» بازداشت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، تالار برگزاری این مهمانی که چهار لیتر مشروبات الکلی هم از آن «ضبط» شده، پلمب شده است.

حمله به محل برگزاری مهمانی‌های خصوصی و بازداشت شهروندان به دلیل نوشیدن الکل و «رقص مختلط» تاریخچه‌ای به اندازه عمر جمهوری اسلامی دارد.

در ماه‌های گذشته نیز هم‌زمان با ادامه اعتراض مدنی زنان با حضور بدون حجاب اجباری در مراسم و مجامع عمومی، فشارهای حکومت به‌ویژه با پلمب اصناف و اماکن تفریحی و تجاری، هم‌چنین کافه‌ها و رستوران‌ها افزایش یافته است.

۰۹:۰۴ ۲۵.۴.۱۴۰۲

اشکان خطیبی خطاب به زنان خواننده: روزی را می‌بینیم که صحنه‌ها را از این بی‌هنران پس گرفتید

اشکان خطیبی، بازیگر و کارگردان معترض، در یک پست اینستاگرامی ضمن شرح تجربه خود از ممنوعیت آوازخوانی زنان در صحنه، خطاب به زنان هنرمند گفت: «روزی را می‌بینیم که صحنه‌ها را از این بی‌هنران پس گرفتید.»

آقای خطیبی در این پست، ضمن انتشار ویدئویی از اجرای کنسرت-تئاتر «ده سال تنهایی» که خود نویسنده، خواننده و کارگردانش بوده، گفته است که اجرای این کنسرت-تئاتر در سال ۱۳۹۶ به دلیل بازخوانی یک ترانه توسط سه خواننده زن، بدون همراهی صدای مردانه توقیف شد.

به گفته این بازیگر، پس از اجرای این کنسرت-تئاتر دیگر به او مجوز کنسرت داده نشد.

او در پایان خطاب به زنان خواننده ایرانی گفت: آن روز رو می‌بینیم که صحنه‌ها رو از این بی‌هنران پس گرفتید و دنیا هنر و صدای ناب‌تان را تحسین می‌کند.

پس از استقرار جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و در پی ممنوعیت‌های گسترده، آوازخوانی و رقص زنان در جامعه ممنوع شد.

۰۸:۴۸ ۲۵.۴.۱۴۰۲

ادعای همشهری آنلاین: زنانِ بازیگرِ معترضِ به حجاب اجباری، از اختلال «دوقطبی» رنج می‌برند

همشهری آنلاین در یک گزارش ویدئویی از زنانِ هنرمندِ معترضِ به حجاب اجباری با عنوان بیماران «دوقطبی» نام برد.

در این گزارش گفته می‌شود: هنرمندان معترض با هدف جلب توجه عمومی با کنار گذاشتن حجاب اجباری قانون را زیر پا می‌گذارند و با کوچک‌ترین برخورد از راه خود برمی‌گردند و این شواهد نشان می‌دهد که آن‌ها از «اختلال دوقطبی» رنج می‌برند.

همشهری در یک گزارش مفصل‌تر پا را فراتر گذاشت و گفت: «بی‌ثباتی فکری و رفتاری، از شاخصه‌های برخی سلبریتی‌ها است.»

این گزارش‌ها چند روز پس از اعلام حکم صادرشده علیه آزاده صمدی، بازیگر سینما و تلویزیون، منتشر شده است.

آزاده صمدی در مراسم تشییع رضا حداد، کارگردان تئاتر، در روز ۳۱ اردیبهشت سال جاری با کلاه حاضر و پس از آن احضار و از سوی دادگاه محکوم شد.

یکی از احکام صادرشده علیه او مراجعه به مراکز روانشناسی «برای مداوای بیماری ضد اجتماعی خود» و ارائه «گواهی سلامت» به مقامات است.

محکومیت این بازیگر واکنش‌های گسترده هنرمندان را در پی داشته است.

۱۵:۱۰ ۲۴.۴.۱۴۰۲

گزارش‌هایی از «افزایش» ون‌های ارشاد در خیابان‌ها

گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی حاکی از افزایش ون‌های حامل مأموران گشت ارشاد در خیابان‌ها به ویژه در شهرهای بزرگ است.

دو ماه مانده به سالروز مرگ مهسا امینی، شمار ویدئوهایی که پلیس یا کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند و حاوی تهدید و ارعاب و درگیری با مخالفان حجاب اجباری است، افزایش یافته است.

کاربرانی نوشته‌اند دیگر با «گشت ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی مواجه نیستیم. آن‌چه که با آن مواجه هستیم گروهی از آمران به معروف است که ربطی به پلیس و حتی دستگاه قضائی ندارند. این آمران در گروه‌ها و دسته‌های سی چهل نفره به سمت سوژه خود یورش می‌برند.»

تهدید و ارعاب زنان در خیابان‌ها، ون‌های بی‌نام و نشان و گروهی از مردان که از دور مراقب زنان آمر به معروف هستند، وجه مشترک روایت‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره این وضعیت است.

در هفته‌های اخیر تقریبا روزی نیست که مقام‌های انتظامی یا روحانیون درباره ضرورت رعایت حجاب، ربط‌دادن مخالفت با حجاب اجباری به «دشمن» حرفی نزنند یا از برنامه‌های حکومتی برای اعمال حجاب خبری ندهند.

علیرغم همه این فشارها، از دیگر سو نیست روزی نیست که ویدئوها یا تصاویر تازه‌ای از حضور زنان بدون حجاب در اماکن عمومی منتشر نشود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG