لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۰۴
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۵:۲۹ ۲۹.۴.۱۴۰۲

اعتراض چهار انجمن علمی به «استفاده ابزاری» از روان‌پزشکی در دادگاه‌های حجاب اجباری

رؤسای چهار انجمن سلامت روان ایران در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، به صدور احکام اخیر برای برخی هنرمندان زن به اتهام «بی‌حجابی» اعتراض کردند و خواستار اصلاح این احکام شدند.

روسای این چهار انجمن در نامه خود به غلامحسین محسنی اژه‌ای که روز پنج‌شنبه، ۲۹ تیرماه، در رسانه‌های داخل و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، نوشتند: «تشخیص اختلالات روانی در صلاحیت روانپزشک است، نه قاضی؛ همان گونه که تشخیص سایر بیماری‌ها در صلاحیت پزشکان است، نه قضات.»

در روزهای اخیر برای سه بازیگر زن، افسانه بایگان، آزاده صمدی و لیلا بلوکات، به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، احکامی از جمله مراجعه اجباری به مراکز روانشناسی برای درمان «بیماری روحیِ شخصیت ضد خانواده» صادر شده است.

۱۵:۱۲ ۲۹.۴.۱۴۰۲

اژه‌ای از ادامه فعالیت گشت ارشاد حمایت کرد، رادان مأموریتش را «بی‌بازگشت» خواند

چند روز پس از اعلام رسمی راه‌اندازی دوباره «گشت ارشاد»، رئیس قوه قضاییه بر ضرورت اجرای آن تا زمان تصویب لایحه «عفاف و حجاب» تأکید کرد و فرمانده کل انتظامی کشور، مأموریت پلیس در کنترل پوشش شهروندان را «بی‌بازگشت» دانست.

به گزارش خبرگزاری فارس، غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه، ۲۹ تیر، اعلام کرد که تا زمان تصویب لایحه «حجاب و عفاف» و تبدیل آن به قانون «باید بر اساس قوانین فعلی در این حوزه عمل» شود.

با وجود حساسیت عمومی نسبت به موضوع گشت ارشاد، احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور هم «مأموریت پلیس در برخورد با بی‌حجابی» را «بی‌بازگشت» توصیف کرد.

۱۵:۰۳ ۲۹.۴.۱۴۰۲

اعتماد: عدم موضع‌گیری آشکار ابراهیم رئیسی درباره حجاب به خاطر نگرانی از انتخابات آینده است

در حالی که رسانه‌ها و چهره‌های تندرو اصولگرایان خواستار موضع‌گیری روشن ابراهیم رئیسی درباره مسئله حجاب اجباری و به‌ویژه آغاز دوباره فعالیت گشت ارشاد شده‌اند، روزنامه اعتماد نوشت که رئیسی سعی دارد از اظهارات «التهاب‌آفرین» در این زمینه خودداری کند.

این روزنامه چاپ تهران روز پنج‌شنبه، ۲۹ تیرماه، در گزارشی نوشت: «نزدیکان رئیس‌ جمهوری همواره به او تذکار دادند که تا پایان انتخابات ۱۴۰۴ و مطمئن شدن از انتخاب دوباره از اجرای هر طرح التهاب‌آفرینی خودداری کند.»

در روزهای اخیر و پس از انتشار یک اطلاعیه از سوی نیروی انتظامی مبنی بر آغاز فعالیت دوباره گشت ارشاد بر اساس «تأکید ریاست جمهور»، برخی مقام‌های دولت ابراهیم رئیسی این ادعا را مطرح کردند که فعالیت دوباره گشت ارشاد با دستور رئیسی نبوده است.

۱۵:۰۱ ۲۹.۴.۱۴۰۲

وکیل سپیده قلیان از «اصرار» دادگاه بر پوشیدن چادر برای تشکیل جلسه «علنی» خبر داد

وکیل سپیده قلیان دلیل برگزار نشدن دادگاه این فعال مدنی زندانی را در روز چهارشنبه، ۲۸ تیر، امتناع او از «پوشیدن چادر» پس از «اصرار» رئیس دادگاه اعلام کرد.

امیر رئیسیان در همین روز به روزنامه «شرق» گفت که دادگاه خانم قلیان قرار بود به‌ صورت «علنی» برگزار شود و این کنشگر زندانی «قانع شد که از روسری استفاده کند اما چون دادگاه اصرار به استفاده از چادر داشت او موافقت نکرد و دادگاه برگزار نشد.»

آقای رئیسیان در ادامه دلیل اصرار برای برگزاری «علنی» دادگاه خانم قلیان را نه «سیاسی» بودن جرم او، بلکه «استفاده از محتوای آموزشی دادگاه در فرآیند دادگاه‌های علنی قوه قضاییه» عنوان کرد.

۱۴:۵۸ ۲۹.۴.۱۴۰۲

ادعای یک نماینده مجلس: گشت ارشاد جدید گشت تذکر است، دستگیری ندارد

چند روز پس از اعلام خبر رسمی بازگشت «گشت‌ ارشاد» به خیابان‌ها، یک نماینده مجلس شورای اسلامی مدعی شد که وظیفه گشت‌های جدید در برابر زنانِ بدون حجاب اجباری تنها «تذکر» است و «دستگیری وجود ندارد».

یعقوب رضازاده، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه، ۲۸ تیر، به نقل از رئیس سازمان اطلاعات فراجا،‌ این رویکرد «تازه» را ناشی از تلاش پلیس برای انجام [کار] «فرهنگی» عنوان کرد.

این نماینده مجلس در حالی چنین ادعایی کرده که در روزهای گذشته، گزارش‌ها و ویدئوهای متعددی از تلاش نیروهای گشت ارشاد برای بازداشت زنانِ بدون حجاب اجباری منتشر شده است.

۱۳:۳۱ ۲۹.۴.۱۴۰۲

سلیمان عبدی، فعال صنفی فرهنگیان، به حبس و شلاق محکوم شد

سلیمان عبدی، عضو انجمن صنفی معلمان کردستان، به دلیل حضور در قبرستان محل دفن مهسا امینی در آخرین پنج‌شنبه سال ۱۴۰۱، به حبس و شلاق محکوم شد.

به گزارش شورای «هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران»، آقای عبدی در روز ۲۶ تیر از سوی دادگاە کیفری سقز، با اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی در قبرستان آیچی» بە هشت ماە حبس تعزیری و تحمل ۷۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شد.این احکام از هشت ماە حبس بە ۷۲۰ ساعت تدریس بە افراد کمیتە ‌امداد، تبدیل و مجازات شلاق بە مدت دو سال تعلیق شد.

به گزارش این شورا آقای عبدی که از فعالان صنفی است پس از حضور در قبرستان آیچی، محل دفن مهسا امینی، در آخرین پنج‌شنبه سال ۱۴۰۱ با شکایت دادستان شهرستان سقز اواخر اسفند پارسال بازداشت شد.

پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، فشار بر فعالان مدنی از جمله معلمان افزایش یافته است و علاوه بر بازداشت و «پرونده‌سازی» برای بسیاری از این کنشگران صنفی، شمار قابل توجهی از آن‌ها با احکام سنگینی چون حبس، شلاق، اخراج، تعلیق و تنزل رتبه روبرو شده‌اند.

۱۲:۵۸ ۲۹.۴.۱۴۰۲

یک زن معترض به حجاب اجباری در گنبد کاووس بازداشت شد

به گزارش سایت حقوق بشری هرانا، یک زن معترض به حجاب اجباری در گنبد کاووس در پی برداشتن شال و سر دادن شعارهای اعتراضی بازداشت شد.

این سایت به نقل از یک منبع آگاه، زمان بازداشت این زن را روز سه‌شنبه، ۲۷ تیر، همراه با «ضرب‌وشتم» اعلام کرد.

تاکنون درباره هویت و وضعیت این زن اطلاعاتی منتشر نشده است.

با وجود موج گسترده فشارها و تهدیدهای حکومتی به‌ویژه از طریق بازداشت زنان معترض به حجاب اجباری در ماه‌های گذشته، هم‌چنان بسیاری از زنان ایرانی به اعتراض مدنی خود با حضور بدون حجاب اجباری در مراکز و مجامع عمومی ادامه می‌دهند.

۱۱:۳۲ ۲۹.۴.۱۴۰۲

لیلا ضیافر، شهروند معترض به حجاب اجباری، بازداشت شد

لیلا ضیافر، شهروندِ معترض به حجاب اجباری، شبانه و با حضور چندین نیروی حکومتی در خانه خود بازداشت شد.

در ویدئویی که کانال‌های تلگرامی وابسته به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، ۲۸ تیر، از لحظه بازداشت خانم ضیافر منتشر کرده‌اند، چند مأمور موسوم به «لباس شخصی» دیده می‌شوند که با مراجعه به خانه خانم ضیافر در تهران او را سوار یک خودروی شخصی می‌کنند و به مکان نامعلومی انتقال می‌دهند.

در این ویدئو یک مرد خطاب به این شهروند با لحنی تهدیدآمیز می‌گوید: «از این راه غلطی که آمدی، برمی‌گردی!»

منابع رسمی درباره دلایل بازداشت خانم ضیافر تاکنون اطلاع‌رسانی نکرده‌اند.

او پیشتر عکسی از خود بدون حجاب اجباری در یک ایستگاه مترو در توئیتر منتشر کرده و نوشته بود: «محاله از مسیری که رفتیم برگردیم... ما برای برداشتن این حجاب و اسارت شهید دادیم.»

در روزهای گذشته ویدئوهای متعددی از بازداشت و تهدید زنان معترض به حجاب اجباری به‌ویژه در رسانه‌های حکومتی در ایران منتشر شده است.

۱۱:۱۷ ۲۹.۴.۱۴۰۲

آلمان برای یک معترض دیگر که چشمش را از دست داده ویزا صادر کرد

سامان پوریغما، یکی دیگر از معترضانی که در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» چشم خود را بر اثر شلیک گلوله‌ نیروهای حکومتی از دست داده بود، با ویزا راهی آلمان شد.

آقای پوریغما روز چهارشنبه، ۲۸ تیر، با انتشار ویدئویی از فرودگاه ترکیه این خبر را اعلام کرد و گفت که او پس از ۹ ماه ترک ایران و مشکلات فراوان در مهاجرت اجباری به ترکیه با پیگیری گروه‌های حقوق بشری با ویزا راهی آلمان است.

بر اساس گزارش‌ها قرار بود او به همراه خانواده‌اش به مونیخ برود.

در هفته‌های گذشته زانیار تندرو، معترض ۱۸ ساله پیرانشهر که در اعتراضات بینایی یکی از چشمان خود را از دست داده بود، پس از مدت‌ها سرگردانی خود و خانواده‌اش در ترکیه، با ویزا به آلمان رفتند.

۰۹:۲۲ ۲۹.۴.۱۴۰۲

موسس کارگاه حجاب و عفاف در گیلان برکنار شد

در پی انتشار ویدئویی مربوط به رابطه جنسی دو مرد، منتسب به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، خبر برکناری این مقام فرهنگی دولت ابراهیم رئیسی منتشر شده است.

در روزهای گذشته ویدئویی مربوط به رابطه جنسی دو مرد در برخی کانال‌های تلگرامی منتشر شده که گفته می‌شود یکی از آن‌ها رضا ثِقَتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و موسس کارگاه حجاب و عفاف، است. رادیوفردا به‌ طور مستقل نمی‌تواند درستی این خبر را تأیید کند.

وزیر و سایر مقامات وزارت ارشاد تاکنون واکنشی به این خبر نشان نداده‌اند، اما سایت خبری «گیل‌خبر» روز چهارشنبه، ۲۸ تیر، بدون اشاره به جزئیات، از برکناری آقای ثقتی «به دلیل حواشی ایجادشده» خبر داد.

این مقام برکنارشده دولت سیزدهم در ماه‌های گذشته موضع‌گیری‌های تندی علیه زنان و اعتراض مدنی آنان به حجاب اجباری اتخاذ کرده بود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG