لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۱۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۹:۲۹ ۱۲.۵.۱۴۰۲

شاکر بوری، طنزپرداز منتقد مقام‌های حکومتی «بازداشت شد»

خبرهایی در شبکه‌های اجتماعی حاکی است که شاکر بوری، یک طنزپرداز که با انتشار ویدئوهایی در اینستاگرام از عملکرد مقام‌های جمهوری اسلامی انتقاد می‌کرد، «بازداشت شده است».

حساب اینستاگرامی «صدای متروپل» روز چهارشنبه گزارش داد که آقای بوری از روز دوشنبه در پی مراجعه به اطلاعات سپاه آبادان «ناپدید شده است».

بر اساس این گزارش، پیش از این احضار، نیروهای لباس‌شخصی با یورش به منزل این شهروند، تلفن همراه او را ضبط کرده بودند.

صدای متروپل اضافه کرد که شاکر بوری تاکنون هیچ تماسی با خانواده نداشته است. همچنین مقام‌های رسمی نیز هنوز در این باره اظهارنظری نکرده‌اند.

۰۸:۴۲ ۱۲.۵.۱۴۰۲

علی‌اصغر حسنی‌راد، زندانی سیاسی، چند ماه پس از «عفو» دوباره بازداشت شد

علی‌اصغر حسنی‌راد، زندانی سیاسی سابق که پس از صدور بخشنامه «عفو» آزاد شده بود، بار دیگر توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد.

سایت حقوق بشری «هرانا» به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرده که بازداشت آقای حسنی‌راد دو ماه پس از آن صورت گرفته است که نیروهای امنیتی به خانه مادرش مراجعه کردند اما به‌دلیل نبود او، موفق به دستگیری او نشدند و این زندانی سیاسی سابق پس از آن به‌صورت مخفیانه در نوشهر زندگی می‌کرده است.

درباره زمان و دلایل بازداشت، اتهامات و محل انتقال آقای حسنی‌راد تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده است.

علی اصغر حسنی راد، در سال ۱۳۹۸ بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب تهران بابت اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری» در مجموع به ۱۶ سال و هفت ماه حبس و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات و خروج از کشور محکوم شد که از مجموع این احکام، مجازات اشد یعنی ۷ سال و نیم حبس اجرایی شد. او ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ و پس از صدور بخشنامه «عفو» از زندان اوین آزاد شده بود.

پس از اجرای پر سر و صدای بخشنامه عفو رهبر جمهوری اسلامی از بهمن پارسال و آزاد شدن شماری از زندانیان سیاسی و مدنی برخی از آن‌ها پس از مدتی بار دیگر احضار و بازداشت و با پرونده‌های تازه روبرو شدند.

۲۱:۵۳ ۱۱.۵.۱۴۰۲

قوه قضائیه ایران از بازداشت یک زن به اتهام «توهین به مقدسات» خبر داد

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، می‌گوید زنی که به «ائمه اطهار و مقدسات دینی» توهین کرده بود، بازداشت شده است.

میزان این خبر را به نقل از دادستان تهران منتشر کرده و مدعی شده که بعد از انتشار ویدئویی در فضای مجازی که نشان می‌داد این زن در «مکان عمومی» مرتکب توهین شده، روز چهارشنبه بازداشت شد.

دادستان تهران گفته که بعد از دریافت کردن نیابت قضایی از استان لرستان، این زن که هویتش فاش نشده است، در زمان کوتاهی توسط نیروی انتظامی شناسایی و دستگیر شد.

میزان و دیگر خبرگزاری‌های حکومتی تصویری مخدوش از این زن منتشر کرده و نوشته‌اند که برای این زن پرونده قضایی تشکیل شده و او در اختیار مقام قضایی قرار گرفته است.

این اتفاق در حالی است که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در مواردی برای اتهام «توهین به مقدسات» حکم اعدام صادر کرده است.

اردیهشت ماه امسال اعلام شد که یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی زارع به خاطر مدیریت یک کانال تلگرامی و به اتهام «سب النبی» اعدام شدند.

۲۱:۴۶ ۱۱.۵.۱۴۰۲

وزیر کشور ایران: عده‌ای معدود «برهنگی» را تئوریزه می‌کنند؛ با آنها برخورد می‌کنیم

وزیر کشور جمهوری اسلامی روز چهارشنبه گفت کسی نباید در ایران برای «تئوریزه کردن برهنگی» تلاش کند چون در این‌صورت، «دستگاه‌های مسئول» با این افراد برخورد می‌کنند.

احمد وحیدی در حاشیه جلسه هیئت دولت ادعا کرد «عده‌ای محدود و معدود» تلاش می‌کنند برهنگی را در ایران ترویج کنند و با «عاملین» این کار برخورد می‌شود.

او بدون اشاره نام فرد یا گروه خاصی افزود: کسانی هم که دیگران را به این موارد تشویق می‌کنند، به عنوان ترویج‌‌کنندگان ایستادگی در برابر قانون شناخته شده و با آنها برخورد می‌شود.

حکومت جمهوری اسلامی قصد دارد با تصویب لایحه «حمایت از عفاف و حجاب» در مجلس، به برخورد با مخالفان حجاب اجباری شدت ببخشد و از سوی دیگر، ‌برخی امامان جمعه خواستار «شلاق زدن» افراد «بی‌حجاب» یا «لغو مجوز» کسب‌و‌کارهایی شده‌اند که به ادعای آنها، با افراد بدون حجاب اجباری مقابله نمی‌کنند.

از سوی دیگر، برخی چهره‌های سیاسی و حقوقدانان و رسانه‌ها با اعمال فشار برای اجرای حجاب اجباری مخالفت کرده‌اند.

آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات، در توییتی علیه «لایحه حجاب و عفاف» نوشت: «از خود بپرسید که چرا این همه اصرار و اجبار و بگیر و ببند، تعطیلی کسب‌وکارها و تحمیل هزینه‌های سنگین به کشور، شما را به سر منزل مقصود نمی رساند».

محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین ایران، نیز در مقدمه «پژوهش اجتماعی جمعی از حقوقدانان، جامعه‌شناسان و حوزویان درباره مسئله حجاب» نوشت: جمهوری اسلامی «باید بپذیرد که بخش کثیری از جامعه، حجاب اجباری را نمی‌خواهند».

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که موج سرباز زدن زنان از حجاب اجباری که پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» اوج گرفت، همچنان ادامه دارد و هر روز تصاویر جدیدی از زنانی منتشر می‌شود که بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی حاضر می‌شوند.

۲۰:۲۸ ۱۱.۵.۱۴۰۲

یک نماینده مجلس: الان با شش ورق «آموکسی سیلین» هم نمی‌توان جلوی گلودرد را گرفت

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از وضعیت بهداشت و درمان در ایران گفت که «قیمت‌های دستوری دارو» باعث شده است تا کیفیت دارو در ایران افت کند.

محمدعلی محسنی بندپی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری «شفقنا» به عنوان مثال گفته است: اگر قبلا با یک ورق «آموکسی سیلین» می‌توانستید جلوی گلودرد را بگیرید الان با شش ورق هم نمی‌شود آن را درمان کرد.

این نماینده مجلس درباره وضعیت بحرانی بیمارستان‌های دولتی در ایران نیز هشدار داده و گفته که این مراکز به‌دلیل «عدم تناسب تعرفه‌های پزشکی با نرخ تورم» بدهکار هستند و اگر تعرفه‌های خدمات پزشکی با تورم متناسب نباشد، این بیمارستان‌ها «ورشکسته» می‌شوند.

این عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز دهم تیرماه هم درباره تبدیل دارو به یک «بحران» هشدار داده و گفته بود که تعداد داروهای کمیاب در ایران به بیش از «۲۰۰ قلم» رسیده است.

آقای بندپی بدهی عظیم دولت به سازمان تامین اجتماعی و بدهی این سازمان به بیمارستان‌ها، همچنین عدم تولید داروی کافی در کشور را از مهمترین عوامل بحران دارو عنوان کرده بود.

۱۹:۱۳ ۱۱.۵.۱۴۰۲

همسر نیلوفر حامدی: اگر پرونده همسرم ارتباطی با مرگ مهسا امینی ندارد، چرا بخشی از کیفرخواست به آن اختصاص دارد؟

محمدحسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار محبوس در زندان اوین روز چهارشنبه در توئیتر با اشاره به صحبت‌های روز گذشته سخنگوی قوه قضاییه نوشت: اگر بازداشت نیلوفر حامدی به مرگ مهسا امینی ارتباطی نداشت چرا قسمتی از کیفرخواست خانم حامدی به این مسئله اختصاص دارد؟

آقای آجرلو با اشاره به اینکه سخنگوی قوه قضاییه وعده داده که به‌زودی درباره پرونده همسرش به مردم «گزارش کامل» داده می‌شود گفت: امیدوارم به این سوال هم پاسخ داده شود که چرا همسرم دقیقا چند روز پس از کشته‌شدن مهسا امینی بازداشت شد؟

سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه با اعلام این‌که پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی در مرحله «انشاء رأی» است، گفت: «موضوع اتهامی این دو خبرنگار ارتباطی با گزارش مرگ خانم مهسا امینی و حرفه خبرنگاری آن‌ها ندارد».

مسعود ستایشی همچنین بار دیگر مدعی شد: «این اشخاص در مقاطعی همکاری‌هایی با دولت متخاصم آمریکا داشتند» و وعده داد «به‌زودی گزارش کاملی از این موضوع در اختیار عموم قرار خواهد گرفت».

همسر نیلوفر حامدی در ادامه توئیت روز چهارشنبه افزود: «چرا هم در بازجویی، هم در دادسرا و هم در دادگاه درباره این موضوع از نیلوفر حامدی سوال شد؟»

محمدحسین آجرلو در انتها با بیان اینکه اتهام خانم حامدی از سوی نهادهای امنیتی و قضایی «گرفتن عکس از مهسا امینی روی تخت بیمارستان» عنوان شده، گفت: «قوه قضائیه که قصد ارائه گزارش کامل دارد چرا با برگزاری دادگاه علنی مخالفت کرد؟ چرا وکلا به استناد قرار غیرعلنی، از بیان هرگونه جزییات دادگاه منع شده‌اند و سخنگو، قول گزارش کامل می‌دهد؟»

جلسه نهایی رسیدگی به پرونده نیلوفر حامدی هفته گذشته در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

خانم حامدی بعد از ۹ ماه بازداشت، در جریان دادگاه، ضمن رد همه اتهامات، از عملکرد خود به‌عنوان روزنامه‌نگار دفاع کرد.

بسیاری از فعالان رسانه‌ای و مدنی در روزهای اخیر خواستار برگزاری علنی دادگاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی شدند، اما در نهایت محاکمه آن‌ها به شکل غیرعلنی برگزار شد.

۱۵:۱۳ ۱۱.۵.۱۴۰۲

حمایت زندانیان سیاسی از دو زندانی بهایی

۴۵ زن زندانی کنونی و پیشین در ایران، در حمایت از فریبا کمال‌آبادی و مهوش شهریاری، دو زن زندانی بهایی، محکومیت و زندانی شدنِ دوباره این دو را ناشی از عدم عقلانیت و برآمده از تعصبی عبوس خواندند.

این نامه همزمان با سالگرد زندانی شدنِ دوباره این دو مدیر پیشین جامعه بهاییان ایران امضا شده است.

فریبا کمال‌آبادی ۶۱ ساله و مهوش شهریاری ۷۰ ساله پیشتر به مدت ده سال زندانی بودند. این دو ، سال گذشته و در موج تازه سرکوب بهاییان بار دیگر بازداشت و به تحمل ده سال زندان محکوم شدند.

نرگس محمدی، نازنین زاغری، فائزه هاشمی، صدیقه وسمقی و ‌شهناز اکلمی از جمله امضاکنندگان نامه حمایت از این دو زن هستند.

امضا کنندگان در نامه خود نوشته‌اند از ایستادگی بر باور و عقیده این دو نفر می‌آموزند اگرچه که زندانی شدنشان تلخی این روزها را دوچندان کرده است.

۱۳:۳۵ ۱۱.۵.۱۴۰۲

ممنوعیت پنج روزه پرواز وسایل فوق سبک «به دلیل گرما»

سازمان هواپیمایی کشوری در ایران اعلام کرد: «کلیه فعالیت‌های پروازی وسایل پرنده فوق سبک اعم از آموزشی، تفریحی- گردشگری و شخصی از تاریخ چهارشنبه، ۱۱
مرداد به مدت پنج روز تعلیق می‌شود.»

این سازمان دلیل این تصمیم را «موج جدید گرما در سطح کشور و پیشگیری از سوانح احتمالی» اعلام کرد.

تعلیق پنج روزه این گونه پروازها همزمان است با تعطیل شدن سراسری روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه در ایران با حکم دولت ابراهیم رئیسی «به دلیل گرمای هوا».

۱۲:۵۰ ۱۱.۵.۱۴۰۲

بلاتکلیفی سینما ماندانا ۴۵ روز پس از پلمب این سینما

پس از گذشت ۴۵ روز از پلمب سینما ماندانا در ارتباط با حجاب اجباری، مدیر این سینما از وضعیت بلاتکلیفی این مجموعه انتقاد کرد.

محمد قاصد اشرفی روز چهارشنبه به خبرگزاری مهر گفت: «سینما ماندانا بعد از گذشت بیش از ۴۵ روز همچنان در وضعیت بلاتکلیف قرار داد و پلمب آن لغو نشده است.»

او با اشاره به بلاتکلیفی «۲۲ پرسنل و ۸ فیلم در جدول اکران» در این سینما افزود: «این توقف فعالیت هم تا همین امروز خسارت جبران‌ناپذیری برای ما به همراه داشته است.»

آقای قاصد اشرفی از عدم پاسخگویی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در این زمینه خبر داد و گفت: «دادستانی که می‌گویند مسئول این پرونده است، طی ۴۵ روز گذشته حتی برای یک نوبت هم به ما وقت ملاقات و گفتگو نداده است.»

اواخر خرداد، رسانه‌های ایران از پلمب سینما ماندانا در تهران به‌ دلیل «عدم رعایت حجاب» اجباری خبر دادند.

قاصد اشرفی در آن زمان به روزنامه اعتماد گفت: «پلیس امنیت اخلاقی پایگاه شکاری ۶ نبرد به دستور دادسرای ناحیه ۸ تهران بزرگ از روز شنبه سینما ماندانا را پلمب کرده است.»

چند روز پیش از آن نیز روزنامه اعتماد خبر داده بود که مجموعه سینمایی گلشن مشهد در برج تجاری آرمیتاژ به‌ دلیل آنچه «برخورد با کشف حجاب در معابر و اماکن عمومی» نامیده شد، پلمب شد.

اوایل اردیبهشت هم به‌دنبال حضور پانته‌آ بهرام بدون حجاب اجباری در یک مراسم در پردیس سینمایی لوتوس مال در تهران، رئیس این مجتمع سینمایی «برکنار» شد و سپس اجازه بلیت فروشی از سینماهای این مرکز به مدت دو روز گرفته شد.

از ابتدای امسال ده‌ها کافه، رستوران، مرکز خرید و سایر اماکن تجاری و تفریحی در سراسر ایران به‌دلیل مشابه پلمب شده‌اند، با این حال موج مخالفت با حجاب اجباری همچنان ادامه دارد.

۱۲:۳۰ ۱۱.۵.۱۴۰۲

تجمع در برلین در سومین سالگرد بازداشت جمشید شارمهد

گروهی از حامیان حقوق بشر روز دوشنبه در سومین سالگرد بازداشت جمشید شارمهد، در برلین تجمع کردند:

بیشتر

XS
SM
MD
LG