فرمانده سپاه قدس گیلان مدعی شد «تعداد زیادی عاملان و لیدرهای اغتشاشات شناسایی و بازداشت شدند».
محمد عبداللهپور همچنین تهدید کرد که «دستگاه قضایی با عاملان اصلی و لیدرها برخورد سختی خواهد داشت».
شهر رشت و برخی شهرهای دیگر استان گیلان در شبهای اخیر شاهد برگزاری تجمعات گستردهای از مردم بود که در موارد بسیاری به درگیری با نیروهای سرکوب منجر شد.
در یکی دو روز اخیر مقامات و نهادهای امنیتی خبرهای متعددی از بازداشت معترضان اعلام میکنند، اما آنان را «اغتشاشگر» معرفی میکنند.
فرمانده سپاه قدس همچنین از مصدوم شدن تعدادی از نیروهای امنیتی و انتظامی و بسیجیان در جریان سرکوب اعتراضات خبر داد اما هیچ آماری از تعداد معترضان زخمی و کشتهشده بهدست نیروهای امنیتی بیان نکرد.
در ادامه واکنشهای اعتراضی استادان دانشگاه به سرکوب اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، نصرالله حکمت، استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران، نیز با انتشار یادداشتی اعلام کرد که تا وقتی که دانشجویانش «با احترام و تکریم تمام و بدون هیچ ترس و وحشتی به دانشگاه قدم نگذارند»، در هیچ کلاسی حاضر نخواهد شد.
آقای حکمت، که متولد ۱۳۳۴ و استاد فلسفه دانشگاه است، همچنین نوشت: «من یکی از بقایای نسلی هستم که روزگاری در اندیشهٔ ساختن مدینهٔ فاضله بودیم اما اینک در قلهٔ هزار گریه و شیون، سر از جهنم جهل و جفا و ریا و دروغ درآوردهایم.»
او از دانشجویان خود خواست: «لطفاً دست مرا بگیرید و به من درس دهید. من باید از شما صدها درس بیاموزم.»
سیامک انصاری، بازیگر و مجری سرشناس، با انتشار پستی در اینستاگرام خود از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» حمایت کرد.
او نوشت حمایت خود را از مردم اعلام میکند بهخصوص «زنان و دختران شریفی که در تمام این سالها با همه مشکلات و بیمهریها و خوشنتها تمامقدر ایستادهاند و رنج زندگی را به جان خریدهاند».
آقای انصاری همچنین افزوده است که «حق مردم ایران باتوم، جنگ، تحریم، بیعدالتی و بیحرمتی نیست».
رئیسجمهور کوزوو خطاب به ایرانیان: چشم همه دنیا به شماست
ویوسا عثمانی سادریو، رئیسجمهور کوزوو، خطاب به معترضان در ایران گفت: «چشم همه دنیا به شماست. هیچ وقت از جنگیدن برای آزادی دست نکشید. ما هم ملتی بودیم که قتلعام و تجاوز را تجربه کردیم، اما جنگیدیم تا پیروز شدیم.»
نیروهای پلیس امنیت در شهرستان سیرجان پس از احضار دو تن از خبرنگاران این شهرستان آنها را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
بنابر گزارشها، بتول بلالی، خبرنگار نشریه پاسارگاد در شهرستان سیرجان همراه با سمیرا علینژاد، خبرنگار ساکن این شهرستان، روز سهشنبه پس از توقیف گوشیهای تلفن همراه در جریان برگزاری تجمع اعتراضی و احضار به پلیس امنیت سیرجان بازداشت شدند.
نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد: تلاش میکنم عرصه را برای اسلامگرایان تنگ کنم
رشید فریور، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد، در نخستین روز کاری خود در پیامی ویدئویی، معترضان ایرانی را «شیرزنان و شیرمردان» نامید که برای آزادی خود با «رژیم دژخیم و خونخوار» جمهوری اسلامی مبارزه میکنند.
او خطاب به مردم ایران و به زبان فارسی گفت: «تا زمانی که نفس در سینه دارم، در کنار شما خواهم ایستاد».
آقای فریور به هموطنان ایرانی خود وعده داد که «تلاش» خود را به کار خواهد گرفت تا در همه دنیا، «عرصه را برای اسلامگرایان متحجر تنگ» کند.
این نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد افزود که «خون» کشتهشدگان اعتراضات در ایران از جمله «مهسا، ندا، سهراب و ستار» پایمال نخواهد شد.
از زمان جان باختن مهسا امینی بر اثر خشونت پلیس در ایران و آغاز اعتراضات، شمار زیادی از ایرانیان دوتابعیتی خارج از کشور یا ایرانیتبارها نیز به حمایت صریح از معترضان پرداختهاند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا کشورهای سراسر جهان را به پشتیبانی از مردم ایران در بحبوحه اعتراضات جاری ترغیب کرد و گفت که مردم ایران باید بتوانند از «حقوق جهانشمول خود» بهره ببرند.
ند پرایس روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفت: «ما معتقدیم که این وظیفه جامعه بینالمللی است که صدای خود را در این مورد بلند کند.»
او افزود که واشینگتن از حمایت از هر کشوری که به «آرمانهای مردم ایران برای آزادی بیشتر» کمک کند، دریغ نمیورزد.
آقای پرایس در این نشست مطبوعاتی در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه خبری روداو نیز گفت که حقایق مربوط به جانباختن مهسا امینی «به نظر نمیرسد مورد مناقشه باشد، زیرا او در زمان دستگیری زنده بوده و ویدئویی از آن وجود دارد.»
آمریکا روز پنجشنبه پلیس امنیت اخلاقی جمهوری اسلامی را تحریم و نیروهای این نهاد را به قتل مهسا امینی متهم کرد.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران، روز سهشنبه مدعی شد که در جریان اعتراضات ۱۰ روز اخیر، «۷۲ دستگاه آمبولانس» تخریب شده است.
او گفت که «کشور با کمبود آمبولانس روبروست ... و با توجه به اینکه برخی از دستگاههای آمبولانس در ناوگان اورژانس کشور فرسوده است، شرایط دشواری ایجاد شده است.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که در روزهای گذشته ویدئوهای بسیاری در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشانگر استفاده از آمبولانسها و اتوبوسهای شهری توسط نیروهای امنیتی و یگان ویژه است.
در این ویدئوها حضور نیروهای امنیتی در آمبولانسها، شلیک مستقیم گارد ویژه به معترضان از اتوبوسهای مسافربری و انتقال معترضان بازداشتشده به کلانتریها دیده میشود. حتی تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که نشان میدهد خودروهایی با پلاک نظامی با ظاهر آمبولانس در سطح شهر تردد میکنند.
حمایت علنی سه فوتبالیست دیگر از اعتراضات و مواضع علی کریمی
جواد کاظمیان، مهرداد پولادی و امیرارسلان مطهری، سه بازیگر شناختهشده فوتبال ایران، از معترضان در ایران و نیز موضعگیری انتقادی علی کریمی، ستاره سابق فوتبال ایران، حمایت کردند.
جواد کاظمیان، بازیگر سابق تیم پرسپولیس، در چند پست و استوری اینستاگرامی، درباره اعتراضات اخیر در ایران نوشته است: «بغض داره خفهمون میکنه، حالمون خوب نیست. جوونامون دهه هشتادیا گناه دارن. آقای پلیس، آقای نیروی انتظامی، نزنین نزنین نزنین. به حرفاشون گوش کنین ببینین چی میخوان»
کاظمیان در یک استوری نیز حسن عباسی، رئیس «اندیشکده یقین» را که علیه علی کریمی و دیگر سلبریتیهایی که از مهسا امینی و اعتراضات پس از مرگ او حمایت کردهاند، موضعگیری کرده و او را «دوزاری و کفتار» نامیده است.
آقای عباسی پس از حمایت علی کریمی و مهران مدیری از اعتراضات در ایران، گفته بود: «فوتبالیستهایی که از اغتشاشات پس از فوت مهسا امینی حمایت کردهاند به فکر دفاع از وضعیت بیحجاب زنان خود هستند نه درگذشت مهسا امینی».
مهرداد پولادی، بازیکن سابق تیمهای فوتبال استقلال و پرسپولیس، هم در یک استوری از علی کریمی حمایت کرده و با انتشار عکسی از وی نوشته است: «بدون شک، تو سمت درست را انتخاب کردی و جاودانه شدی در تاریخ».
امیرارسلان مطهری، مهاجم تیم فوتبال استقلال تهران، نیز در یک استوری، روی نقشه ایران که به رنگ سیاه درآمده، نوشته است: «حال هیچکس خوب نیست و این بزرگترین اشتراک ما است».
با این حال، او نوشته قبلی خود مبنی بر اینکه «چرا میزنی؟ اینها مردم ایران هستند، با دست خالی. سالهاست زیر فشار اقتصادی و اجتماعی، له شدن....به جای زدن، گوش کن به حرفشون...» را حذف کرده است.
فرشته حسینی و کامبیز دیرباز هم به جمع سلبریتیهای حامی اعتراضات پیوستند
فرشته حسینی، بازیگر افغانتبار سینمای ایران و همسر نوید محمد زاده، در یک پست اینستاگرامی، از اعتراضات در ایران حمایت کرد.
خانم حسینی با انتشار چند تصویر از مهسا امینی، نوشته است: «در این روزهای آشفته بارها در خود شکستم، بارها همهچیز را در سرم گذراندم، بارها ترسیدم، بارها به مادر مهسا فکر کردم. خشمگینم. این خشم سالهاست در وجود من هست».
او افزوده است: «سالهاست احساس تحقیر و از دست دادن مردم و کشورم را با خود دارم. سالهاست کشته شدن دختران سرزمینم را نظاره کردم و کاری از دستم بر نیامده و در خود شکستم .و حالا انگار تکرار دوباره درد، تکرار دوباره ظلم».
موضعگیری این بازیگر سینما، خشم شماری از هواداران جمهوری اسلامی را در شبکههای مجازی برانگیخته و آنها به طعنه نوشتهاند در حالی به انتقاد از جمهوری اسلامی دست زده که اگر ایران نبود، «معلوم نبود طالبان تا حالا چه بلایی بر سر او آورده بود».
کامبیز دیرباز، بازیگر، نیز در چند پست و استوری، از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته است که صدای اعتراض مردم را بشنوند و افزوده است: «بترسید از عاقبت دست بلند کردن و دشنام دادن روی مردم مظلوم و زجر کشیده این خاکِ خسته».
او از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران هم خواسته که «فرصت تاریخی» حمایت از اعتراضات را از دست ندهند و از خطخوردن از تیم ملی نترسند».
آقای دیرباز نوشته است: «بذارید جای شما تیم منتخب نیروهای مسلح رو بفرستن، اونوقت ببینیم چند تا از آمریکا و انگلیس میخورن و برمیگردن».