لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۶:۵۷ ۶.۷.۱۴۰۱

«ما در کنار بی‌قدرتان ایستاده‌ایم»

در ادامه واکنش‌های داخلی به اعتراضات جاری در ایران، جمعی از استادان و مدرسان دانشگاه فردوسی مشهد نیز روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای ضمن تقبیح خشونت نیروهای امنیتی علیه معترضان به جان باختن مهسا (ژینا) امینی، خواستار «پاسخ‌گویی» مسئولان حکومت جمهوری اسلامی شدند.

در این بیانیه آمده است: «ما در کنار بی‌قدرتان ایستاده‌ایم و تنها ابزار و پناه ما قلم و گفت‌وگوست ... ما خواستار شفافیت و پاسخ‌گویی هستیم. اگر نفرت بکاریم، نفرت درو خواهیم کرد».

۱۸:۱۹ ۶.۷.۱۴۰۱

خبرگزاری‌های ایران روز چهارشنبه گزارش دادند که رئیس‌جمهوری اسلامی قرار است امشب به صورت زنده در تلویزیون حکومتی صحبت کند.

گفت‌وگوی زنده ابراهیم رئیسی در دوازدهمین روز اعتراضات گسترده داخلی به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و سرکوب نیروهای امنیتی صورت می‌گیرد.

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در روزهای گذشته اعتراضات مردم ایران را «اغتشاش» و «شرارت» خوانده و خواستار «برخورد قاطع» دستگاه‌های مسئول با معترضان شده بود.

۱۸:۲۲ ۶.۷.۱۴۰۱

ادعای دادستان کل: وضعیت نگهداری بازداشت‌شدگان مطلوب است

دادستان کل ایران روز چهارشنبه ششم مهر پس از بازدید دو ساعته از زندان مرکزی تهران بزرگ معروف به «فشافویه» مدعی شد که «وضعیت نگهداری از بازداشت‌شدگان مطلوب است».

به گزارش ایسنا، او اضافه کرد: «حتی افرادی که کسالت و بیماری داشته باشند، پزشکان مستقر به امور آن‌ها رسیدگی خواهند کرد».

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که شهروندان و فعالان مدنی در روزهای گذشته با توجه به شمار چشمگیر بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر، درباره احتمال تکرار وقایع مشابه سال ۱۳۸۸ در زندان کهریزک ابراز نگرانی کرده و هشدار داده‌اند.

در همین زمینه، شهناز اکملی، مادر مصطفی کریم‌بیگی، از کشته‌شدگان اعتراضات ۸۸، که اکنون دیگر فرزندش، مریم کریم‌بیگی، نیز در بازداشت است سه‌شنبه‌شب در توئیتی نوشت که دخترش از «زندان قرچک» با او تماس گرفته و گفته است: «تعداد بازداشتی‌ها زیاد و شرایط‌ بسیار بد است و با کم‌ترین امکانات نگهداری می‌شوند».

به نوشته ایسنا، حمدجعفر منتظری در عین حال از «تسریع در امورد بازداشت‌شدگان» خبر داد و گفت: «اگر کسی بدون شواهد و قرائن لازم بازداشت شده باشد آزاد خواهد شد».

پیشتر، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی شامگاه ۳۱ شهریور خواستار «برخورد بازدارنده و فوری» دادستان کل کشور و مراجع قضایی با «عناصر اصلی اغتشاشگر و آشوب‌طلب حرفه‌ای» شده بود.

مقامات جمهوری اسلامی از واژه «اغتشاشگر» برای اشاره به مردم معترض در جریان اعتراض‌های مدنی استفاده می‌کنند.

۱۹:۰۵ ۶.۷.۱۴۰۱

«روایت تازه‌» از مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد

گروه هکری «عدالت علی» می‌گوید به سندی محرمانه دست یافته است که «روایت تازه‌ای» از مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد به‌دست می‌دهد.

بر اساس این سند که نامه علی امرائی، دادیار شعبه پنج دادسرای ناحیه ۳۸ ، خطاب به سرپرست این دادسرا است، گزارشی از تحقیقات اولیه تا روز ۲۳ شهریور در مورد بازداشت، به کما رفتن و بستری شدن مهسا امینی در بیمارستان کسری ارائه شده است.

این دادیار در نامه خود با اشاره به تحقیقات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ از کلیه افراد حاضر در محل بازداشت مهسا امینی، نوشته که کلیه افراد بر این موضوع «تاکید داشتند» که رفتار گشت موسوم به ارشاد که «همواره در همان محل مستقر می‌باشد بعضا نامناسب بوده و تنش‌های زیادی بین آن‌ها و مردم رخ می‌دهد که گاهی به‌دلیل برانگیخته شدن تعصبات منتهی به برخورد فیزیکی می‌شود».

در ادامه با اشاره به مورد مهسا امینی آمده است: «در خصوص شخص فوق‌الذکر برخی اظهار داشتند که در همان روز و همان ساعت (سه‌شنبه مورخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ ساعت حدود ۱۸:۳۰) مشاهده کرده‌اند که دختر خانمی حین انتقال به خودرو وانا مقاومت نموده که در اثر کشمکش ایجاد شده سرش به جدول برخورد نموده است».

در بخش دیگری از نامه با بیان نحوه انتقال افراد بازداشتی به مقر «پلیس امنیت اخلاقی» در ساعت حدود ۱۹:۱۵ برای «آموزش رعایت حجاب»، آمده است: «همهمه زیادی بین افراد منتقل شده که تعدادشان زیاد بوده است صورت می‌گیرد که ناگهان احدی از دختران در سالن به نام خانم مهسا امینی بیهوش می‌شود. بعد از چند دقیقه اورژانس در محل حضور می‌یابد و اعلام می‌کند که وی فوت شده که منجر به برهم خوردن سالن و سروصدای زیاد و حتی درگیری میان ماموران و افراد حاضر می‌شود».

این نامه می‌افزاید که «نهایتا فرد بیهوش شده به بیمارستان جهت احیا و اقدامات درمانی منتقل می‌شود».

دادیار شعبه پنج دادسرای ناحیه ۳۸ در نامه خود به تحقیقات از بازرسی فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ و همچنین افرادی که همراه با مهسا امینی بازداشت شده بودند اشاره کرده و می‌گوید: «احدی از این اشخاص اظهار داشته که متوفی با وی در خودرو وانا صحبت نموده و از ضربه وارد آمده به سر و همچنین خونریزی از ناحیه سر ابراز ناراحتی نموده و دائما شیون می‌نموده و تقاضای دریافت موبایل خود را داشته است که از سوی مامورین توجهی نشده است».

علی امرائی افزوده که «ادامه رسیدگی به پرونده باید با رعایت تمای جوانب آن توسط مسئولین تصمیم‌گیری گردد».

رادیو فردا به‌طور مستقل نمی‌تواند صحت‌وسقم این نامه را تایید کند.

۲۰:۰۱ ۶.۷.۱۴۰۱

جی. کی. رولینگ: رژیم ایران را باید به‌خاطر نقض حقوق بشر پاسخگو کرد

خالق داستان‌های پرطرفدار هری پاتر روز چهارشنبه ضمن بازنشر گزارش روزنامه بریتانیایی «تایمز» درباره بازداشت نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار، به‌دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، خواستار پاسخگو کردن «رژیم ایران» به دلیل «نقض حقوق بشر» شد.

جی‌. کی. رولینگ که در روزهای گذشته بارها حمایت خود را از اعتراضات به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد اعلام کرده است، در توئیتی نوشت: «رژیم می‌کوشد به هر طریق ممکن زنان ایرانی را ساکت کند. (جمهوری اسلامی) را باید به دلیل نقض حقوق بشر پاسخگو کرد».

خانم حامدی خبرنگاری است که در ابتدا، گزارش‌های مربوط به مهسا امینی و خانواده او را از بیمارستان کسری در تهران منتشر کرد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران روز چهارم مهر گزارش داد که به‌دنبال اعتراض‌های گسترده اخیر در ایران، دست‌کم ۱۴ روزنامه‌نگار و عکاس رسانه در شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند.

۲۰:۵۰ ۶.۷.۱۴۰۱

حمایت حسین علیزاده از اعتراضات جاری در ایران

در ادامه واکنش‌های چهره‌های سرشناس داخل ایران به اعتراضات جاری، حسین علیزاده، موسیقی‌دان و نوازنده سرشناس، نیز در ویدئویی ضمن اعلام همبستگی با جوانان معترض گفت: «وای به حال کسانی که این نسل را در خیابان‌ها به گلوله ببندند».

آقای علیزاده در این ویدئو که روز چهارشنبه در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، افزوده است: «تمام این نسل حرفی را می‌زنند و مطالبه‌ای دارند که در دنیا امری بسیار طبیعی است: آزادی و حق بیان».

او در پایان تاکید کرده است: «متاسفیم از این شرایطی که هست، اما بسیار بسیار مهم‌تر از آن امید است که با هر چیزی که بخواهد جلودارش شود، مواجه می‌شود و مقابله می‌کند».

۲۱:۱۲ ۶.۷.۱۴۰۱

محمود شهریاری به اتهام «هم‌صدایی با دشمن» بازداشت شد

یک خبرگزاری نزدیک به حکومت ایران شامگاه چهارشنبه از بازداشت محمود شهریاری، مجری سابق رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی، به اتهام «تشویق به اغتشاش» و نیز «هم‌صدایی با دشمن» خبر داد.

به نوشته خبرگزاری مهر، بازداشت این چهره سرشناس با «صدور دستور قضایی» و در پی «اعلام جرم مدعی‌العموم علیه برخی از سلبریتی‌ها از جمله برخی بازیگران و مجری‌های سابق صدا و سیما» صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، فرآیند پیگیری قضایی در رابطه با آن‌چه که «ادعاهای بی‌اساس و دروغین برخی از سلبریتی‌ها در فضای مجازی» خوانده شده، در حال انجام است.

آقای شهریاری پیش از این یک‌بار در فروردین‌ ۹۹ با اتهام انتسابی «انتشار اخبار کذب در رابطه شیوع کرونا» بازداشت شده بود.

او که در سال‌های اخیر در تلویزیون ایران ممنوع‌التصویر بوده است، پیش از این هم از حضور نیروهای شبه‌نظامیان حشدالشعبی در کشور برای کمک به سیل‌زدگان خوزستان از اقدامات حکومت جمهوری اسلامی انتقاد کرده بود.

در همین حال، طی روزهای گذشته با به راه افتادن موج تازه‌ای از اعتراضات در ایران که در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، شماری از چهره‌های سرشناس داخل کشور از جمله هنرمندان و ورزشکاران مطرح به حمایت از معترضان پرداختند.

با توجه به گستردگی اعتراضات و شدت سرکوب از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، این حمایت‌ها همچنان با گذشت ۱۲ روز ادامه دارد.

۲۲:۳۸ ۶.۷.۱۴۰۱

بیانیه جمعی از نخبگان مقیم خارج از ایران: از قیام مردم برای «زن، زندگی، و آزادی» حمایت می‌کنیم

جمعی از نخبگان و دانشگاهیان ایرانی مقیم خارج از کشور با انتشار بیانیه‌ای ضمن «محکومیت قتل مهسا امینی» در بازداشت گشت ارشاد و همچنین حمایت از اعتراضات جاری در ایران، خواستار توقف سرکوب‌ها و محاکمه «عاملان و آمران کشتار مردم معترض» شدند.

امضاکنندگان همچنین خواستار رسیدگی به پرونده «قتل» مهسا (ژینا) امینی و «محاکمه علنی» دست‌اندرکاران و مسئولان دستگیری و ضرب و شتم او شدند.

در این بیانیه آمده است: «ما [...] ضمن حمایت از بیانیه‌ای که بیش از ۲۰۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های داخل کشور در محکومیت قتل مهسا امینی صادر کرده‌اند، به این وسیله هم صدایی، همدلی و همبستگی خود را با اعتراضات میلیون‌ها مردم ناراضی ایران که خواهان آزادی، دموکراسی، عدالت و رفع تبعیض، و زندگی رها ازسرکوب و تحمیل استبداد دینی-ولایی هستند، اعلام می‌داریم».

امضاکنندگان این بیانیه اضافه کرده‌اند: «معترضین نه تنها علیه حجاب اجباری، بلکه علیه فقر، فساد، جنایت و دیکتاتوری ولایی نیز فریاد می‌زنند».

آن‌ها این اعتراضات را «نقطه عطف مهمی در فرآیند گسست مردم از حکومت و هم در فرهنگ و مناسبات جنسی و جنسیتی ایران» دانستند و خواهان برچیده شدن گشت پلیس موسوم به ارشاد و انحلال نهاد حکومتی «امر به معروف و نهی از منکر» شدند.

محمدعلی همایون کاتوزیان، اروند آبراهامیان، آزاده کیان، احمد کریمی حکاک، تورج اتابکی، فاطمه حقیقت‌جو، فرزانه میلانی و رامین جهانبگلو از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

۲۳:۱۱ ۶.۷.۱۴۰۱

به صدا درآوردن بوق ممتد خودروها توسط برخی از شهروندان در سنندج به نشانه اعتراض به جان باختن مهسا امینی؛ چهارشنبه شب

۰۱:۵۲ ۷.۷.۱۴۰۱

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان متحد خواستار تشکیل یک کمیته تحقیقاتی مستقل برای بررسی بی‌طرفانه جان‌باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت «گشت ارشاد» شده است.

آنتونیو گوترش در توییتی نوشته است: «می‌بایست تحقیقات فوری، بی‌طرفانه و مؤثر در مورد مرگ خانم مهسا امینی توسط یک مرجع و نهادی مستقل و دارای اختیارات کامل انجام شود.»

او اضافه کرده است: جمهوری اسلامی باید «حقوق بشر از جمله آزادی بیان، گردهمایی و اجتماعات مسالمت آمیز» را رعایت کند.

.

بیشتر

XS
SM
MD
LG