نماینده مجلس آلمان مرکز اسلامی هامبورگ را «لانه جاسوسی» جمهوری اسلامی خواند
نماینده ایرانیتبار پارلمان آلمان از مرکز اسلامی شهر هامبورگ به عنوان «لانه جاسوسی» جمهوری اسلامی نام برد و از تلاشها برای متوقف ساختن فعالیتهای آن خبر داد.
امید نوریپور، سخنگوی سیاست خارجی حزب سبزهای آلمان، که روز چهارشنبه، ششم مهر در یک تجمع مردمی در محکومیت سرکوب اعتراضهای اخیر در ایران شرکت کرده بود، درباره سایر فعالیتهای پارلمان آلمان برای حمایت از مردم ایران گفت در حال «افزایش فشار بر اتحادیه اروپا هستیم تا صدایش را بلندتر و فشارش را بیشتر کند».
قطع اینترنت معاش یک میلیون نفر را در ایران با مشکل روبهرو کرده
انجمن تجارت الکترونیک تهران در بیانیهای اعلام کرد که قطع دسترسی به اینستاگرام در ایران بیش از ۴۰۰ هزار کسب و کار را با خطر نابودی و امرار معاش بیشتر از یک میلیون نفر را با مشکلات جدی روبهرو کرده است.
در این بیانیه که روز پنجشنبه، هفتم مهر، منتشر شد آمده است: «فیلترینگ شبکههای اجتماعی، برخورد قهری با کاربران این فضا و دهها تصمیم اشتباه دیگر، نه تنها تیشه به ریشه تجارت الکترونیک کشور میزند، این بار موجی از نارضایتی را در بین پرسنل شرکتها و کسبوکارهای فناور پدید آورده که باعث اعتصاب بخشی از کارکنان این شرکتها شده است.»
اذعان جانشین فرمانده سپاه
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران دلیل بروز اعتراضات سراسری را ناموفق بودن نظام در «جهاد تبیین» عنوان کرد.
علی فدوی روز چهارشنبه به خبرگزاری مهر گفت: «اگر در جهاد تبیین موفق بودیم، در خیابانهای تهران و برخی دیگر از شهرها این روال را نمیدیدیم، ما به طور کامل موفق نشدیم که ارزشهای والای الهی را تبیین کنیم.»
عبارت «جهاد تبیین» را چندی پیش علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در یک سخنرانی خود مطرح کرد و از مقامها و نیروهای جمهوری اسلامی خواست تحت این عنوان به تبلیغ سیاستها و مواضع جمهوری اسلامی بپردازند.
ساعتی پیش اینستاگرام کتایون ریاحی با یک استوری بهروز شد با این متن که «جان کتایون ریاحی در خطر است. صدای او باشیم».
پیش از آن خبر رسیده بود که مأموران امنیتی «شامگاه دوشنبه با حکم جلب به خانه کتایون ریاحی مراجعه کرده و برخی وسایل شخصی او را با خود بردهاند».
کتایون ریاحی، بازیگر، از اولین چهرههایی بود که در حمایت از اعتراضاتِ ««زن، زندگی، آزادی» حجاب از سر برداشت و گفت «دروغ دیگر بس است».
درخواست فعالان ایرانی در اروپا از مکرون برای حمایت از «خیزش سراسری» مردم
ده روز پس از دیدار امانوئل مکرون با ابراهیم رئیسی در حاشیه هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، شماری از ایرانیان ساکن اروپا در نامه به رئیس جمهوری فرانسه از او پرسیدهاند که آیا فکر نمیکند که این دیدار «بسیاری از ایرانیان را خوش نیامده است؟»
امضاکنندگان نامه با اشاره به «خیزش سراسری مردم ایران که در پی مرگ مهسا (ژینا) امینی همچنان ادامه دارد»، ابراهیم رئیسی را «یکی از متهمان کشتار هزاران زندانی بیگناه ایرانی در تابستان سال ۱۳۶۷ در زندانهای ایران» توصیف کردهاند.
نامه به آقای مکرون از سوی شماری از روزنامهنگاران، دانشگاهیان و فعالان سیاسی در اروپا، از جمله عدهای در فرانسه امضا شده است.
تلاش شماری از تظاهرکنندگان برای «ورود» به سفارت ایران در پایتخت نروژ
پلیس نروژ از تلاش «شماری از معترضان» برای ورود به سفارت جمهوری اسلامی ایران در جریان تجمع اعتراضی روز پنجشنبه در اسلو خبر داد.
مقامهای پلیس نروژ میگویند «۹۰ نفر» از معترضانی را که در جریان تجمع اعتراضی روز پنجشنبه در مقابل سفارت ایران با ماموران درگیر شده بودند، بازداشت کردهاند.
بر اساس گزارش پلیس، «بسیاری از معترضان رفتاری خشونتآمیز داشتند» و به سمت ماموران سنگ پرتاب کردند.
همچنین به گفته پلیس، دو تن در جریان این رخداد دچار جراحتهای جزئی شده و در همین حال، «نیروهای قابل توجهی» برای بهدست گرفتن کنترل دوباره موقعیت در محل استقرار یافتهاند.
هنوز جزئیات بیشتری در مورد هویت مجروحان منتشر نشده است.
صفحه رسمی کتایون ریاحی در اینستاگرام روز پنجشنبه در یک استوری خبر داد که جان این بازیگر سابق سینما «در خطر است».
در این استوری گفته میشود که برای بازداشت کتایون ریاحی «حکم جلب» صادر شده و دوشنبه شب هنگام «یورش» ماموران امنیتی، او در خانه حضور داشت ولی موفق شد که پیش از دستگیری بگریزد.
این خبر میافزاید که ماموران امنیتی «دوشنبه شب با حکم جلب به خانه او حمله کردند و وسایل شخصی او از جمله تلفن همراه او را ضبط کردند».
در این استوری که توسط ادمین حساب کاربری خانم ریاحی منتشر شده، از سلامت و محل اقامت او ابراز بیاطلاعی شده است.
کتایون ریاحی هفته گذشته عکسی بدون روسری از خود با هشتگ مهسا امینی و «زنان ایرانی صدای یکدیگرند» منتشر کرد،و در گفتوگو با شبکههای تلویزیونی خارج از ایران گفت که «دروغ بس است».
«شلیک هوایی» طالبان برای متفرق کردن تجمع همبستگی با معترضان ایران در کابل
خبرگزاری فرانسه میگوید که طالبان روز پنجشنبه هفتم مهر برای پراکنده کردن تظاهرات اعتراضی زنان در کابل در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، اقدام به «تیراندازی هوایی» کرده است.
بر اساس این گزارش، حدود ۲۵ زن در تجمع اعتراضی امروز در برابر سفارت ایران در پایتخت افغانستان شعار «زن، زندگی، آزادی» سر دادند.
این زنان که با حجاب در این تجمع حاضر شده بودند، بنرهایی با شعارهایی چون «مهسا ژینا خونت راه و الهام ما»، «ایران برخاست، اکنون نوبت ماست!» و «از کابل تا ایران، نه به دیکتاتوری!» در دست داشتند.
نام «مهسا امینی» در میان نامزدهای ریاست جمهوری لبنان
یک نماینده پارلمان لبنان روز پنجشنبه در نخستین جلسه انتخاب رئیسجمهوری این کشور نام «مهسا امینی» را روی برگه رای نوشت.
ویدئوی منتشر شده از این جلسه در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که هنگام قرائت نتایج رایگیری در صحن پارلمان، نام «مهسا امینی» خوانده میشود.
به گزارش روزنامه النهار لبنان، میشال معوض، نامزد ریاستجمهوری لبنان ۳۶ رای از ۱۲۸ رای را کسب کرد و ۶۳ نماینده نیز با برگه سفید رای دادند.
به این ترتیب، هیج یک از نامزدهای ریاستجمهوری لبنان دو سوم آرای نمایندگان را کسب نکردند و این رایگیری در تعیین ریاستجمهوری ناکام ماند.
ظاهر شدن نام مهسا امینی در این جلسه از بازتاب گسترده جان باختن او در بازداشت گشت ارشاد در مجامع بینالمللی حکایت دارد.