مجله فرانسوی «لو پواَن» روی جلد شماره ویژه پنجاهمین سال انتشار خود را به اعتراض زنان ایران به حجاب اجباری اختصاص داد:
بیانیهای منسوب به «جمعی از طلاب و مدرسین حوزههای علمیه قم، مشهد و تهران» در شبکههای اجتماعی منتشر شده که در آن آمده است «علی خامنهای مجتهد و مرجع تقلید نیست».
نویسندگان این بیانیه همچنین از حکومت جمهوری اسلامی خواستهاند که به کشتار مردم معترض در خیابانها پایان دهد.
در بیانیه این طلاب که روز جمعه، هشتم مهر، منتشر شده آمده است: «بهعنوان کسانی که عمر خود را در راه تحصیل علوم دینی صرف کردهایم، قاطعانه و با اطلاع کامل عرض میکنیم که در این حکومت موسوم به اسلامی، هیچ یک از صاحبمنصبان تأثیرگذار و افراد دارای تریبون مجتهد نیستند و تحصیلات حوزوی درخوری ندارند: نفر اول حکومت، یعنی آقای علی خامنهای، به هیچ وجه مجتهد محسوب نمیشود، تا چه رسد به مرجع تقلید.»
در پی مرگ مهسا امینی، معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری ایران روز جمعه، هشتم مهرماه، اذعان کرد که برگزاری کلاسهای آموزشی دوساعته در گشت ارشاد با موضوع حجاب تاکنون هیچ اثری نداشته است.
خبرگزاری ایلنا روز جمعه به نقل از انسیه خزعلی از برنامهها و طرحهای جدید در موضوع حجاب خبر داد و گفت: «آموزشها باید حتما توسط دستگاههای متولی و با فنون لازمی که تاثیرگذار است، انجام بگیرد.»
حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» روز جمعه از شکلگیری تجمعاتی اعتراضی در دستکم یکی از محلههای شهر اهواز خبر میدهد:
در پی تجمع مردم در شهر اهواز در روز جمعه، نیروهای امنیتی با پرتاب گاز اشکآور تلاش کردند آنها را متفرق کنند.
روز جمعه از شهر اهواز چندین ویدئو ارسال شده است که از ادامه اعتراض در این شهر خبر میدهند.
در یک ویدئوی دیگر زنان از رانندگان خودروها میخواهند که «بوق بزنید».
ساعتی پس از انتشار خبر بازداشت حسین ماهینی، مهرداد پولادی، بازیکن سابق فوتبال، در چند پست در شبکههای اجتماعی از او حمایت کرد.
آقای پولادی در یکی از این پیامها نوشت: «باشرف که باشی بیشرفها تو را تحمل نمیکنند.»
عارف غلامی، دیگر بازیکن مطرح فوتبال، هم در پیامی از حسین ماهینی حمایت کرده است:
و وُریا غفوری:
هیئت قضات دادگاه بینالمللی آبان روز جمعه، هشتم مهرماه، رسما اقدامات مقامات ایران در جریان سرکوب خشونتآمیز اعتراضات آبان ۹۸ را مصداق «جنایت علیه بشریت» اعلام کرد.
بر اساس رای این دادگاه که روز جمعه در محل این دادگاه در لندن قرائت شد از ۱۶۰ نفر از مقامات جمهوری اسلامی که به «جنایت علیه بشریت» متهم شده بودند محاکمه ۱۳ نفر از این اشخاص ضروری است.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، حسن روحانی، رئیس جمهور وقت ایران، علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی، ابراهیم رئیسی، رئیس وقت قوه قضائیه، عبدالرحمان رحمانی فضلی، وزیر کشور وقت، حسین اشتری، فرمانده کل نیروی انتظامی، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، غلامحسین سلیمانی، رئیس سازمان بسیج، حسن کرمی، فرمانده یگانهای ویژه ناجا، حبیبالله جاننثاری، جانشین فرمانده یگانهای ویژه ناجا، لیلا واثقی، فرماندار وقت شهر قدس، عبدالکریم گراوند، فرماندار بوشهر، و محمد محمودآبادی، فرماندار سیرجان، این ۱۳ نفر هستند.
اسلاوُی ژیژک، فیلسوف و متفکر اسلوونیایی، در پیامی تاکید کرد که رخدادهای روزهای اخیر در ایران «معنا و اهمیتی تاریخی و جهانی» دارد.
آقای ژیژک در این پیام که رادیوزمانه منتشر کرده است از جنبش زنان ایران برای اعتراض به حجاب اجباری حمایت کرده و از آن با عنوان جنبش «زن، زندگی، آزادی» یاد کرده است.
به گفته این فیلسوف، در جنبش امروز ایران که ترکیبی از مبارزات مختلف است «زنان و مردان در کنار یکدیگر ایستادهاند و دشمن آنها بنیادگرایی دینی است که از پشتوانه ترور و اختناق حکومتی برخوردار است».
اسلاوی ژیژک در پایان تاکید کرده است که مبارزه ایرانیها «مبارزه همه ماست».
ماموران امنیتی قروه واقع در استان کردستان روز سەشنبە، پنجم مهر، با هجوم به خانه پدری ناصر رضایی از جانباختگان آبان ۹۸ برادر او منصور رضایی را با ضرب و شتم شدید بازداشت و به سازمان اطلاعات سنندج منتقل کردەاند.
تاکنون خبری از منصور رضایی در دست نیست. این ماموران همچنین تلفن تمامی اعضای این خانواده را ضبط کردهاند.