روز سهشنبه، ۱۲ مهر، اعتراضات و تحصنها در دانشگاههای مختلف ایران از جمله دانشگاه علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی بوشهر، فردوسی مشهد، علوم پزشکی یزد و آزاد نجفآباد ادامه یافت.
بر اساس ویدئوهای دریافتی از این اعتراضات، در دانشگاه علوم پزشکی یزد، دانشجویان بنری را که مربوط به حجاب اجباری بود، پایین کشیدند.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز شعار میدادند «آزادی حق ما است»
دانشگاه فردوسی مشهد، روز ۱۲ مهر؛ «رفراندوم، رفراندوم، اینه شعار مردم»
علی کریمی «تحت تعقیب قضایی» قرار گرفت
خبرگزاری حکومتی «مهر» روز سهشنبه در یک گزارش اختصاصی نوشت که علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران، «یکی از لیدرهای اصلی اغتشاشات اخیر در کشور» است و بهدلیل «همصدایی با دشمن» و «تشویق به اغتشاش» تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.
این خبرگزاری افزوده که در حال حاضر تحقیقات قضایی در خصوص «اقدامات علی کریمی» در جریان «اغتشاشات» اخیر تحت نظر مقام قضایی در حال انجام است.
خبرگزاری مهر جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نکرده است.
تعقیب قضایی علی کریمی در حالی است که برخی گزارشها حاکی است که او در ایران به سر نمیبرد.
این بازیکن سابق فوتبال در ۱۸ روزی که از اعتراضات سراسری به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد میگذرد، در صفحات اینستاگرامی و توئیتری خود به حمایت از معترضان پرداخته است.
پیشتر برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و رسانههای نزدیک به حکومت خواستار توقیف اموال علی کریمی شده بودند. این بازیکن فوتبال نیز در یک استوری اینستاگرامی گفته بود که «خانه بدون خاک ارزشی ندارد، فدای سرتون».
از زمان اعتراضات تاکنون بیش از پنج میلیون نفر به دنبالکنندههای علی کریمی در اینستاگرام اضافه شده است که نشان از تاثیرگذاری او در حمایت از معترضان است. اما ایران، روزنامه دولت، روز سهشنبه مدعی شد که بسیاری از دنبالکنندههای او، «ربات» هستند.
ایران نوشته که «جادوگر سابق فوتبال ایران، در شبکههای اجتماعی هم از جادوی رباتها برای برجسته کردن و چهرهسازی خود به عنوان لیدر آشوبها استفاده میکند».
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، میگوید «آغوش دولت به روی همه هنرمندان باز است و ممکن است چند نفر ناآگاهانه کاری کنند ولی به معاونانم گفتم که با آنها صحبت کنند».
این اظهارات در حالی بیان شده که شماری از هنرمندان بهدلیل حمایت از اعتراضات مردمی و مخالفت با حجاب اجباری بازداشت شده یا تحت تعقیب قرار گرفتهاند.
آقای اسماعیلی در عین حال گفته است: جوانان و نوجوانانی که در خیابانها حضوری اعتراضی دارند، «پیام انقلاب» را دریافت نکردهاند.
او در عین حال «تقصیر» را متوجه آنها ندانست و افزود: «تقصیر ماست که در پیام انقلاب را به آنان نرساندیم و این به عهده ماست و ما کوتاهی داشتیم».
وزیر ارشاد پیشتر تهدید کرده بود هنرمندانی که از معترضان حمایت کنند دیگر اجازه فعالیت پیدا نخواهند کرد.
فرانسه: اتحادیه اروپا بهدنبال مسدود کردن دارایی و ممنوعیت سفر مقامات ایرانی درگیر سرکوب است
وزیر خارجه فرانسه روز سهشنبه گفت که اتحادیه اروپا بهدنبال مسدود کردن داراییها و ممنوعیت مسافرت شماری از مقامات جمهوری اسلامی است که در سرکوب معترضان دخالت داشتهاند.
کاترین کولونا به نمایندگان پارلمان فرانسه گفت: «اقدام فرانسه با محوریت اتحادیه اروپا این است که کسانی که در سرکوبها دست داشتهاند هدف قرار گیرند تا آنها را بواسطه اقداماتشان پاسخگو کرد».
به گزارش خبرگزاری رویترز، او افزود که اتحادیه اروپا بهدنبال مسدود کردن داراییها و ممنوعیت مسافرت آنهاست.
خانم کولونا تصریح کرد: «این اقدامات، چهرههای رژیم سرکوبگر که فرزندان خود را برای زندگی به کشورهای غربی میفرستند هدف قرار میدهد».
بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، معترضان در تهران روز سهشنبه در مقابل ایستگاه مترو در خیابان شریعتی تجمع کردند.
بر اساس این گزارشها معترضان که در میان آنها تعداد زیادی زن دیده میشود، خیابان شریعتی را «مسدود» کردند.
پیش از این شماری از کاربران شبکههای اجتماعی پیشنهاد کرده بودند خیابان شریعتی از آنجا که دارای خط اتوبوس بیآرتی نیست و ماموران امنیتی و پلیس قادر به حضور زودهنگام در این منطقه با استفاده از این خط ویژه نیستند، محل مناسبی برای برگزاری تجمع اعتراضی است.
حمایت بیش از هزار نفر از سینماگران فرانسوی از معترضان ایران
بیش از هزار نفر از سینماگران فرانسوی شامل تقریبا تمام چهرههای شناخته شده سینمای فرانسه در اقدامی کمسابقه با انتشار بیانیه سرگشادهای از معترضان ایرانی حمایت کردند.
این هنرمندان ابراز امیدواری کردند که اعتراضهای اخیر دوران تازهای را در ایران آغاز کند. آنها نوشتند که شعار «زن، زندگی، آزادی» شعار آنها هم هست.
لئا سیدو، ماریون کوتیارد، ایزابل هوپر، آلیس دیوپ، ژولیت بینوش، میشل هازاناویسوس، جولیا دوکونارو، آدری دیوان و ژاک اودیار از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
برخی گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از اختلال و قطعی شماری از «شبکههای ماهوارهای» فارسیزبان و کرد زبان بر روی ماهواره یوتلست در ایران است.
این اختلال همزمان با محدودیت گسترده در دسترسی شهروندان به اینترنت و قطع اینترنت تلفن همراه صورت میگیرد.
مقامهای جمهوری اسلامی همواره هنگام اعتراضات خیابانی، اقدام به محدودکردن دسترسی شهروندان به اینترنت و شبکههای ماهوارهای کرده و در نبود اینترنت و امکان ارسال تصویر و گزارش از ایران، دست به سرکوب میزنند.
روز سهشنبه، همچنین یازده سازمان حقوق بشری در بیانیهای از مقامات جمهوری اسلامی خواستند فورا دسترسی کامل به اینترنت و ارتباطات را برقرار کرده و از قطعی و کم کردن سرعت اینترنت و نیز مسدود کردن و اختلال در شبکههای مختلف اجتماعی و ابزارهای ارتباطی آنلاین خودداری کند.
حمایت بهروز وثوقی، بازیگر قدیمی سینمای ایران، از اعتراضات سراسری در ایران
زنان نیروی یگان ویژه
آزادی حسین ماهینی، کاپیتان سابق تیم فوتبال پرسپولیس تهران
گزارشها حاکی است که حسین ماهینی، کاپیتان سابق تیم پرسپولیس تهران، به قید وثیقه از زندان آزاد شده است. او به اتهام «تشویق به اغتشاش و همصدایی با دشمن» در اعتراضات اخیر بازداشت شده بود.
حسین ماهینی پس از اعتراضات اخیر که با مرگ مهسا امینی در بازداشت پلیس، بیشتر شهرهای ایران را فراگرفت، با انتشار استوریهایی در صفحه اینستاگرام خود، از اعتراضها حمایت کرد.
این فوتبالیست همچنین از علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران، که در شبکههای اجتماعی به صراحت از اعتراضات حمایت و از روشهای جمهوری اسلامی در برخورد با شهروندان انتقاد میکرد، نیز حمایت کرده بود.
بازداشت آقای ماهینی با انتقاد گسترده بازیکنان فوتبال مواجه شده بود.
حمیدرضا علیعسگری، بازیکن سابق پرسپولیس، نیز پس از انتشار پستی در حمایت از خواستههای شهروندان در اعتراضهای جاری بازداشت شده است.