ضرب و شتم «اشتباهی» مستندساز نزدیک به دفتر رهبری
جواد موگویی، کتابنویس و مستندساز نزدیک به دفتر رهبر جمهوری اسلامی، از بازداشت «اشتباهی» خود در میدان انقلاب و ضرب و شتم خود توسط مأموران امنیتی خبر داد.
آقای موگویی این واقعه را در اینستاگرام خود شرح داده و از جمله نوشته است: «ناگهان ۶-۷ بسیجی ریختند سرم. با لگد. بلند شدم. یکیشان داد زد «مادر...». بلند شدم لگدی زدم به آنی که فحش ناموس میداد. یکی از پشت زد. خوردم زمین. لگد بود که میخورد تو سر و سینهام. فحش ناموس میدادند. دوباره بلند شدم. خوردم زمین. ۱۰نفری میزدند. هلم دادند داخل یک مینیبوس. سرم کمی گیج میرفت. جوانی آمد: «چتونه؟ میخاید لخت بیاید بیرون؟»گفتم «زر نزن! من هفتجدم چادریاند.» یک نفر از پشت کوبید تو صورتم. جا نبود بلند شوم. چند دستگیرشده هم بودند.
شب گذشته پخش مسابقه فوتبال بین دو تیم پورتو و بایرن لیورکوزن که با احتمال حضور دو ستاره فوتبال ایران همراه بود، بدون اعلام قبلی از جدول پخش تلویزیون حکومتی ایران حذف شد. پس از بازی و انتشار تصاویر درون ورزشگاه مشخص شد که این تصمیم بهدلیل حمایت تماشاگران این بازی از اعتراضات سراسری در ایران بود.
حامد اسماعیلیون: نمیتوانم برای ایرانیان داخل کشور فراخوان بدهم
حامد اسماعیلیون که در نتیجه فراخوان او شنبه گذشته ایرانیان مقیم بیش از ۱۵۰ شهر دنیا تجمع اعتراضی برگزار کردند، گفت تا زمانی که خودش در ایران حضور نداشته باشد، نمیتواند برای ایرانیان داخل کشور فراخوان بدهد، زیرا «پاسخش از طرف نظام چیزی نخواهد بود جز گلوله و من نمیتوانم مسئولیت [اخلاقی] آن را بپذیرم.»
او که سخنگوی انجمن خانوادههای قربانیان هواپیمای اوکراینی است، همچنین بار دیگر خواستار اخراج عوامل وابسته به جمهوری اسلامی و خانوادههایشان از کانادا شد.
یک فعال اجتماعی از بازداشت سپیده سالاروند، مستندساز و پژوهشگر اجتماعی، در شامگاه دوشنبه و انتقال او به زندان اوین خبر داد.
پس از احضار کاردار فرانسه در تهران، وزارت خارجه جمهوری اسلامی با متهم کردن مقامهای بریتانیا به بیان «اظهارات مداخلهجویانه»، سایمون شرکلیف، سفیر بریتانیا در تهران، را نیز احضار کرد.
وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، ۱۳ مهر، با انتشار بیانیهای اعلام کرد که در جریان احضار سفیر بریتانیا «دخالت وزارت خارجه بریتانیا در امور داخلی ایران با توسل به تعابیر جعلی و تحریکآمیز» را رد و محکوم کرده است.
اعلام همبستگی اصغر فرهادی و داوران جشنواره زوریخ با مردم ایران
اصغر فرهادی، که ریاست هیئت داوران فستیوال سینمایی زوریخ را بر عهده دارد، بیانیهای را در حمایت از اعتراضات سراسریِ «زن، زندگی، آزادی» در ایران از طرف هیئت داوران این جشنواره به زبان انگلیسی خواند:
«در حالی که مشغول تماشای فیلمهایی بودیم که موضوع بسیاری از آنها انواع مختلف ظلم سیستماتیک است، در ایران زنان و مردان شجاع برای آزادی و حقوق انسانی خود در خیابانها دست به اعتراض زدهاند. ما از شجاعتشان شگفتزدهایم، آنها به ما امید میدهند. ما داوران برای همبستگی در کنار آنها میایستیم. از شما تماشاگران دعوت میکنیم به افتخارشان بایستید و به این طریق به مهسا امینی، که نامش نماد اعتراضات این روزهاست، ادای احترام کنیم.»
امیرحسین صادقی، بازیکن پیشین تیم ملی و استقلال، با انتشار یک استوری در اینستاگرام خود نوشت: «خوش به حال مسافرکشان میدان آزادی که آزادانه فریاد میزنند: آزادی. عابری را دیدم که پرسید: آزادی کجاست؟ و راننده گفت: رد کردی، آزادی قبل از انقلاب بود.»
ظهر چهارشنبه ویدئوهای دیگری از اعتراضات دیروز شهر سنندج در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میدهد دانشآموزان دختر در در خیابانها مقنعههای خود را درآورده و شعار داده بودند و مردم آنان را تشویق کرده بودند. امروز در ایران تعطیل رسمی است و مدارس و دانشگاهها نیز تعطیلاند.
بر اساس ویدئوهای منتشرشده، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سنندج نیز تجمع کرده بودند و شعار «شریف تنها نیست، سنندج پشتیبانش است» سر داده بودند.
اذعان دادستان کل به ناکامی حکومت در کنترل فضای مجازی
دادستان کل کشور اعتراضات جاری در ایران را «شبیخون فرهنگی» توصیف کرد و ضمن حمله به مقامهای پیشین دولتی گفت سالها پیش که علی خامنهای خواستار «مقابله با تهاجم فرهنگی در فضای مجازی» شده بود باید «شبکه ملی اطلاعات» ایجاد میشد.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل، روز سهشنبه در «مرکز بسیج قوه مقننه» گفت: «اینکه در جریانهای این روزها، جوانان شانزده ساله حضور دارند، به دلیل فضای مجازی است.»
او همچنین با اشاره به حضور گسترده مردم ایران برای کسب و کار در شبکههای مجازی گفت: «باید آن زمان که هنوز کسبوکار مردم در فضای مجازی نبود دوراندیشی میکردیم تا به جای استفاده از برنامه خارجی و با کمک فکر و اندیشه جوانان، شبکه داخلی ایجاد میکردیم.»
توئیت فارسی سرویس کنش خارجی اتحادیه اروپا
«سرویس کنش خارجی اروپا» روز چهارشنبه در حساب رسمی خود در توئیتر با انتشار پیامی به زبان فارسی و با هشتگ مهسا امینی نوشت: «مردم در ایران حق اعتراض مسالمتآمیز دارند. مقامات باید پاسخگوی مرگ مهسا امینی و بسیاری از تظاهرکنندگان مسالمتآمیز از آن زمان باشند. اتحادیه اروپا اقداماتی را جهت اعمال فشار برای احترام به حقوق بنیادی در نظر میگیرد.»