بنیانگذار تلگرام: واتساپ ناامن است
پاوِل دوروف، بنیانگذار تلگرام، چهارشنبهشب در یک یادداشت با تأکید بر آسیبپذیری واتساپ متعلق به کمپانی مِتا در برابر هکرها از همگان خواست از آن دوری کنند.
آقای دوروف در این یادداشت تأکید کرده است که واتساپ «۱۳ سال است که ابزار تجسس بوده» و هکرها «میتوانند» به همه چیز روی گوشی کاربران واتساپ دسترسی پیدا کنند.
پیامرسان تلگرام بهرغم فیلتر بودن همچنان در ایران با فیلترشکن فعال است و برخی گزارشها از استفاده مجدد مردم از این پیامرسان به جای واتساپ حکایت دارد.
ابراهیم رئیسی از دانشجویان دانشگاه شریف خواست مسئولیتپذیر باشند
رئیسجمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در نشستی با وزیر علوم و جمعی از مسئولان دانشگاه صنعتی شریف، در واکنش به گزارشی که از یورش نیروهای امنیتی و لباسشخصی به این دانشگاه ارائه شد، گفت: «همگان باید به رعایت حریم دانشگاه پایبند باشند».
ابراهیم رئیسی در سخنان خود، درباره دلیل و مسئولیت یورش ۱۰ مهرماه نیروهای امنیتی به دانشگاه شریف توصیحی نداد، اما بهگزارش خبرگزاری ایسنا «از مسئولان دانشگاهها و اساتید و دانشجویان خواست تا با مسئولیتپذیری، تلاش برخی جریانات را برای انحراف این فضا به محیطی برای وهن دانشگاه خنثی کنند».
این در حالی است که بهگفته انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف در روز دوشنبه، تا این مرحله دستکم ۳۰ تا ۴۰ نفر از دانشجویان دانشگاه شریف بازداشت شدهاند «که از وضعیت اکثر آنها هیچ اطلاعی در دست نیست». شورای این دانشگاه نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که استادان دانشگاه شریف روز ۱۶ مهر «به نشانه اعتراض به هتک حرمت دانشگاه و وقایع ناگوار یکشنبه» در محوطه این دانشگاه تجمع خواهند کرد.
انتقال دنیا راد به زندان قرچک؛ تماس با خانواده برای قرار وثیقه
خواهر دنیا راد، که عکس بدون حجاب او هنگام صبحانه خوردن در یک قهوهخانه در شبکههای مجازی فراگیر شد، میگوید که خواهرش را به زندان قرچک منتقل کرده و برای قرار وثیقه با خانواده راد تماس گرفتهاند.
دینا راد عصر پنجشنبه در توئیتی نوشت: «الان تماس گرفتند که قرار وثیقه برای خواهرم صادر شده است، شنبه برای پیگیری به دادسرا مراجعه میکنیم».
خانم راد ساعتی پیش از آن در یک توئیت دیگر از انتقال خواهرش به «زندان قرچک» خبر داده بود.
مادر نیکا شاکرمی: دخترم را کشتند و مرا برای اعتراف اجباری تهدید میکنند
نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی، در یک پیام ویدئویی به شایعات و ادعاهای حکومت و رسانههای وابسته به آن در مورد جانباختن دخترش پاسخ داد و گفت نیکا روز ۲۹ شهریور در تظاهرات کشته و جنازهاش همان روز به سردخانه کهریزک تحویل داده شد.
خانم شاکرمی در این پیام ویدئویی که به صورت اختصاصی در اختیار رادیو فردا قرار گرفته است از تهدیدها و فشارهای امنیتی میگوید و اینکه تحت فشار است تا روایت و سناریوی حکومت را درباره جان باختن دخترش تکرار کند.
او میگوید که دخترم را کشتند و مرا برای اعتراف اجباری تهدید میکنند.
مادر نیکا افزود که برادر و خواهرش محسن و آتش شاهکرمی بازداشت و تحت فشار شدید مجبور به اعتراف دروغ شدهاند.
نیکا شاکرمی نوجوان ۱۷ ساله روز ۲۹ شهریور در اعتراضات بلوار کشاورز مفقود شد و به گفته مادرش براساس گواهی پزشکی قانونی بر اثر «اصابت ضربات متعدد جسم سخت» بر سرش کشته شده است.
رسانههای حکومتی و مقامات قضایی جمهوری اسلامی مدعی شدهاند که او از بالای یک ساختمان به پایین «پرتاب» و کشته شده است، اما مادر نیکا این ادعا را دروغ میخواند.
بوق ممتد معترضان در تهران؛ شامگاه چهارشنبه
مولوی عبدالحمید نقش داشتن جیش العدل در کشتار جمعه گذشته زاهدان را رد کرد
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، با رد روایت رسمی حکومت جمهوری اسلامی از حمله مرگبار به نمازگزاران زاهدانی در روز هشتم مهر تاکید کرد که در این کشتار، نه جیش العدل و نه هیچ گروه دیگری نقش نداشتهاند.
امام جمعه زاهدان روز چهارشنبه ۱۳ مهر در نشست سران طوایف بلوچ و مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: «کشتار بیرحمانه مردم از دیدگاه ما واضح و کاملا محکوم است».
یک روز پس از این اظهارات، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی اعلام کرد که احمد وحیدی، وزیر کشور، صبح پنجشنبه به منظور بررسی «موضوع اغتشاشات اخیر» به زاهدان سفر کرده است.
پیشتر، مولوی عبدالحمید تایید کرده بود که تکتیراندازهای یگان ویژه و لباس شخصیها با استقرار در کلانتری و با هدف کشتن، اقدام به شلیک گلوله جنگی به سر و قلب مردم کردند.
فرزین کدخدایی، فعال بلوچ ساکن آلمان، روز پنجشنبه در حساب توئیتر خود از احراز هویت «۹۱ تن» از کشتهشدگان اعتراضات زاهدان خبر داد.
تا لحظه تنظیم این گزارش، رسانههای رسمی حکومت از قول استاندار سیستان و بلوچستان، جان باختن تنها ۱۹ تن در اعتراضات زاهدان را تایید کرده و شمار زخمیها را ۲۰ تن اعلام کردهاند.
فراری دادن معترضان از دست نیروهای حکومتی در تهران
دانشآموزان دختر در خیابانهای رشت شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر میدهند
تجمع اعتراضی دانشآموزان در اسلامشهر؛ روز پنجشنبه
مهتاب کرامتی، بازیگر سینما و سفیر حسن نیت «یونیسف» در ایران، در واکنش به انتقادها مبنی بر سکوت و انفعال در برابر کشتهشدن کودکان در نقاط مختلف ایران در جریان «سرکوب» اعتراضات اخیر گفت که مقامهای یونیسف را از این موارد مطلع کرده است.
خانم کرامتی روز پنجشنبه ۱۴ مهر با انتشار یادداشتی در حساب رسمی خود در اینستاگرام، «هرگونه خشونت علیه مردم، خصوصا زنان و کودکان» را محکوم کرد.
او نوشت: «من هم در جریان گزارشهای دلخراش مربوط به کشته و زخمی شدن و بازداشت تعدادی از کودکان و نوجوانان در اعتراضات و استفاده از کودکان زیر ۱۸ سال برای مقابله با معترضان هستم».