در ادامه حملات سپاه به خاک عراق، همزمان با یازدهمین روز از اعتراضات مردم در دهها شهر ایران، این نیروی نظامی روز سهشنبه نیز با هدف ضربه زدن به مقر گروههای کرد ایرانی، به شمال عراق حمله کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، پس از آنکه سپاه پاسداران روز دوشنبه ارتفاعات کوهستانی اقلیم کردستان عراق را آماج حمله قرار داد، روز سهشنبه، پنجم مهر، نیز این حملات را دنبال کرد.
به نوشته مهر، نیروی زمینی سپاه صبح سهشنبه «مواضع گروه تروریستی پژاک در منطقه چومان در نوار مرزی ایران و عراق را منهدم کرد».
در همین زمینه، وبسایت کردستان ۲۴ روز سهشنبه نوشت که سپاه پاسداران «یکی از روستاهای حومه چومان» را با پهپاد هدف قرار داده است.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، روز چهارم مهر گفته بود که دور تازهای از حملات سپاه در «پاسخ به حمایت تجزیهطلبان از اغتشاشات جاری» ایران آغاز شده است.
سپاه مشخصا به دو حزب کومله و دموکرات کردستان ایران اشاره کرده و گفته بود که این احزاب درگیر «ایجاد آشوب و اغتشاش» در شهرهای مرزی بودهاند.
به گزارش تسنیم، نیروی زمینی سپاه با یگانهای توپخانهای و پهپادی و با به کارگیری تسلیحات «هوشمند» و «نقطهزن» به مقرهای گروههای کرد حمله کرد.
هنوز از واکنش دولت مرکزی بغداد یا حکومت خودمختار اقلیم کردستان عراق به دور تازه حملات سپاه پاسداران به خاک اقلیم خبری منتشر نشده است.
سپاه در حمله روز شنبه، دوم مهر، نیز مدعی شده بود که به «مقرهای آموزشی» احزاب کرد، «خسارات سنگین» وارد کرد اما افرادی از نیروهای احزاب کرد در منطقه اربیل عراق گفتند که آن حمله «آسیب جانی یا مالی نداشت».
به گفته منابع کرد در شمال عراق، مناطقی که در نزدیکی شهر اُشنویه در استان آذربایجان غربی است، هدف نخستین حمله سپاه بود.
ساعاتی پیش از آن، صدها تن از جوانان اشنویه آخر هفته گذشته کنترل شهر را دستکم برای ساعاتی به دست گرفته و نیروهای انتظامی با قرار گرفتن در حالت تدافعی خیابانها را ترک کرده بودند.
وضعیتی که در شهر اشنویه رخ داد، ظاهرا این نگرانی را در میان مقامات سپاه برانگیخته که چنین شرایطی میتواند در برخی از شهرهای دیگر تکرار شود و نیروهای امنیتی کنترل اوضاع را از دست بدهند.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی به بهانه برخی شعارهای محدود که در حمایت از گروهها و احزاب کردی در اعتراضهای گسترده اخیر در مناطق کردنشین ایران سر داده شده، با پخش پیاپی گزارشهای تحریف شده تقلا میکند تا تظاهرکنندگان را ماموران اعزامی و مهرههای مسلح این احزاب معرفی کند.
مرگ مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله کرد سقزی که دو هفته پیش همراه خانوادهاش برای سفری به تهران رفته بود، اما سه روز پس از بازداشت از سوی «پلیس امنیت اخلاقی» جان داد، ابتدا موجی از خشم در شهرهای سنندج و سقز در استان کردستان به دنبال آورد که بلافاصله به بیش از صد شهر در ایران سرایت کرد و شعارهایی با مطالبه سرنگونی کلیت نظام ایران اکنون در محور تظاهرات اعتراضی عنوان میشود.