لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۶

وی‌پی‌ان چیست و چطور یک وی‌پی‌ان خوب پیدا کنیم؟


می‌خواهید به فیس‌بوک یا اینستاگرام سر بزنید؟ نمی‌دانید از چه راه امنی جی‌میل خود را چک کنید؟ دسترسی‌تان به وب‌سایت‌های خبری مثل رادیو فردا غیرممکن شده و این موضوع کلافه‌تان کرده است؟

در این مطلب یکی از امن‌ترین راه‌ها برای دور زدن اینترنت سانسورشده ایران را خیلی کوتاه و ساده با هم مرور کنیم.

وی‌پی‌ان چیست و چطور یک وی‌پی‌ان خوب پیدا کنیم؟
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:39 0:00
لینک مستقیم
وی‌پی‌ان

مخفف انگلیسی شبکه های خصوصی مجازی است. یک تونل امن بین کامپیوتر و یا تلفن همراه هوشمند شما و اینترنت است تا از دستبرد اطلاعات شخصی، نفوذ به سامانه کامپیوتری و در نهایت سانسور اینترنت جلوگیری کند.

اما چگونه یک وی‌پی‌ان انتخاب کنیم؟

فقط همین قدر بدانید که یک وی‌پی‌ان ناامن می‌تواند موقعیت شما و اطلاعاتی را که رد و بدل می‌کنید به خطر بیاندازد.

وی‌پی‌ان خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

اصلی‌ترین ویژگی یک وی‌پی‌ان مناسب داشتن پروتکل رمزگذاری قوی و غیر قابل شکستن است.

برای مثال در یک وی‌پی‌ان امن، وقتی شما وب‌سایت رادیو فردا را جست‌وجو می‌کنید، درخواست شما به جای انتقال به سرویس ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی، به سرور وی‌پی‌ان انتقال پیدا می‌کند. به این ترتیب خیال شما از بابت نفوذ به کامپیوتر و اطلاعات شخصی‌تان راحت می‌شود.

می‌خواهید بدانید چگونه می‌شود از امنیت وی‌پی‌انی که استفاده می‌کنید خاطر جمع شوید.

زمانی که با وی‌پی‌ان خود به اینترنت وصل می‌شوید، عبارت WebRTC leak test را جست‌وجو کنید، وب‌سایت‌هایی را خواهید دید که شما را به انجام این آزمایش قادر می‌کنند.

ضمناً یک وی‌پی‌ان امن، از ابزاری به نام VPN kill switch برخوردار است که با قطع اتصال وی‌پی‌ان ارتباط تمام اپلیکیشن‌های مورد استفاده شما با اینترنت تا ارتباط مجدد قطع می‌شود، به این ترتیب شرکت سرویس‌دهنده خدمات اینترنتی قادر به رهگیری فعالیت‌های مجازی شما نخواهد بود.

یکی از دغدغه‌های استفاده‌کنندگان وی‌پی‌ان در ایران موضوع درگاه‌های امن است. دقت کنید، هر درگاهی که از شیوه‌نامه‌های SSL و یا TLS استفاده می‌کند می‌تواند امن باشد برای مثال https درگاهی امن به حساب می‌آید.

چند نشانی برای در اختیار گرفتن وی‌پی‌ان‌های امن

پروتون وی‌پی‌ان ProtonVPN یکی از این گزینه‌هاست که به تازگی خدمات رایگان هم برای مک، ویندوز، آی‌اواس و اندروید فراهم کرده است. کافی است یک ای‌میل در سایت پروتون درست کنید تا به بیش از ۱۰۰ سرور امن در آمریکا، هلند و ژاپن دسترسی داشته باشید.

اگر ارتباط شما با این وی‌پی‌ان برقرار نشد، گزینه پروتکل را از حالت خودکار به حالت پنهانی Stealth تغییر دهید.

جدای از این روش شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت‌های پس‌کوچه، توشه و ایران در خاموشی به طیف گسترد‌ه‌ای از اپلیکیشن‌ها برای عبور از فیلترینگ دسترسی پیدا کنید؛ اپ‌هایی که در نظر گرفتن خطرهای امنیتی که شهروندان ایرانی با آن روبه‌رو هستند، طراحی و تولید شده‌اند.

اگر از تلگرام استفاده می‌کنید، تلگرام پس‌‌کوچه برای دریافت آخرین اطلاعات و وی‌پی‌ان‌ها انتخاب مناسبی است. اگر به اینترنت خانگی دسترسی دارید به سایت ایران در خاموشی سری بزنید، و اگر به ماهواره دسترسی دارید، حتماً توشه را راه‌اندازی کنید که کاربردی خواهد بود.

با این حال اگر پیشنهادهای این وبسایت‌ها برای شما شناخته‌شده نیستند، بهتر است از وی‌پی‌ان‌هایی استفاده کنید که آوازه جهانی دارند.

در وبسایت رادیوفردا لینک‌های مستقیمی برای دسترسی به وی‌پی‌ان‌های شناخته‌شده وجود دارد که توسط صندوق آزاد فناوری حمایت می‌شوند: از جمله سایفون و لنترن.

برای دسترسی به وی‌پی‌ان سایفون می‌توانید به این نشانی ایمیل بزنید: farda@psiphone3.com یک ایمیل خالی بدون هیچ متن یا عنوانی کافی است.

یک نام شناخته‌شده و قابل اعتماد دیگر هم تونل‌بیر است که می‌توانید از طریق وب‌سایت تونل‌بیر به آن دسترسی داشته باشید.

چند یادآوری مهم
  • به وی‌پی‌ان‌هایی که به صورت اتفاقی به دست می‌آورید اعتماد نکنید، مگر اینکه از شرکت فراهم‌کننده وی‌پی‌ان دریافتش کرده باشید.
  • به افرادی که مدعی فروش وی‌‌پی‌‌ان هستند هم اعتماد نکنید، چون ممکن است این وی‌پی‌‌ان‌ها با نهادهای امنیتی مرتبط باشند.
  • حتماً از نسخه به‌روز‌شده وی‌پی‌ان‌‌ها استفاده کنید.
  • عجول نباشید و به وی‌‌پی‌‌ان زمان بدهید تا خودش را با شرایط جاری اینترنت سازگار کند.

XS
SM
MD
LG