لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۹

لبنان گزارش انتقال سلاح به این کشور از طریق خط هوایی ایرانی را تکذیب کرد


مقامات رسمی لبنان گزارش یک رسانه سعودی در مورد استفاده شرکت هوایی ایرانی «معراج» از فرودگاه بیروت برای «ارسال محموله‌های سلاح» را رد کردند.

فادی الحسن، مدیرکل امور هوانوردی غیرنظامی لبنان، روز پنج‌شنبه، ۱۷ آذر، گفت «ادعاهای انتشار یافته نادرست است و شرکت هوایی "معراج" از روز ۲۳ آبان که پروازهای خود را به بیروت از سر گرفته، تمامی مقررات امنیتی را رعایت می‌کند».

شبکه العربیه با اشاره به «منابعی» که نام آن‌ها را نبرد، روز ۱۶ آذر گفته بود که پروازهای خط هوایی «معراج» «می‌تواند حامل سلاح و تجهیزات حساس و مورد نیاز حزب‌الله لبنان باشد».

همزمان شبکه اسرائیلی «کان» گفت که «یک منبع موثق» این خبر را در اختیار العربیه گذاشته اما به احتمال انتقال این خبر از سوی منابع اسرائیلی اشاره نکرد.

رسانه‌های اسرائیل گزارش شبکه العربیه در مورد ازسرگیری پروازهای شرکت «معراج» به بیروت را بازتاب داده و افزودند که سیاست کشورشان در تعقیب و ضربه زدن به هر نوع نقل و انتقال سلاح برای حزب‌الله روشن است.

شرکت «معراج» به گزارش‌های انتشار یافته در رسانه‌های سعودی و اسرائیلی واکنش نشان نداده است.

اما بسام مولوی، وزیر کشور لبنان، که روز ۱۷ آذر همراه با مدیرکل امور هوانوردی در فرودگاه بیروت حضور یافت و از بخش‌های مختلف آن بازدید کرد، به رسانه‌ها گفت که هواپیمایی کشوری در جریان تحولات فرودگاه قرار دارد و لبنان قوانین خود و حفاظت از کشور را با شدت و حدت اجرا می‌کند.

با این حال، سایت شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل در گزارش روز ۱۷ آذر نوشت، با توجه به «تمایل قوی» نیروی قدس سپاه پاسداران و حزب‌الله برای افزایش تسلیحات و تجهیزات ویژه برای این سازمان متحد جمهوری اسلامی ایران در لبنان، در صورت درستی گزارش انتقال مستقیم تجهیزات خطرناک از ایران به لبنان، دولت لبنان شهروندان خود را در معرض تهدید بیشتری قرار می‌دهد.

شبکه ۱۳ اسرائیل با لحن هشدار تلویحی افزود، در چنین سناریویی، نه تنها فعالیت روزمره فرودگاه بین‌المللی لبنان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت بلکه اقتصاد این کشور که در حال حاضر نیز در وضعیت بحرانی است، آسیب بیشتری خواهد دید و لبنان ممکن است در معرض تحریم‌های بین‌المللی هم باشد.

خط هوایی «معراج» از تابستان سال ۱۳۹۳ در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار دارد.

واشینگتن گفته بود که این شرکت ایرانی دست‌کم از سال ۱۳۹۲ در کار «حمل محموله‌های غیر قانونی، از جمله سلاح برای حکومت سوریه» بود.

ایران در یک دهه اخیر همواره در مظان اتهام حمل سلاح و تجهیزات نظامی به سوریه، عمدتا از طریق فرودگاه دمشق، بوده است.

در حملات متعدد منتسب به اسرائیل، هواپیماهای جنگی به طور پیاپی در یک دهه اخیر آن‌چه را مقامات اسرائیلی «اهداف ایرانی و متحدان آن در سوریه‌» نامیده‌اند، بمباران کرده‌اند تا خطوط تدارکاتی ایران را مختل کنند.

به گزارش شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل، حملات منتسب به اسرائیل در فرودگاه دمشق بارها علیه پروازهای شرکت «معراج» بوده است.

یکی از سخت‌ترین حملات چند ماه پیش منتسب به اسرائیل و تخریب باندهای پرواز، کار فرودگاه بین‌المللی دمشق را بیش از دو هفته به تعطیلی کشاند.

غیر از «معراج» که به تایید مقامات رسمی لبنان از چهار هفته پیش پروازهای مسافربری مستقیم میان تهران- بیروت را از سر گرفته، شرکت‌های هوایی «ماهان‌ایر» و «ایران‌ایر» نیز دو بار در هفته از تهران به لبنان پرواز مستقیم دارند.

XS
SM
MD
LG