لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۲۱

کنفرانس مونیخ آغاز شد؛ تجمع حامیان اعتراضات ایران در برابر محل اجلاس


کنفرانس مونیخ با سخنرانی رئیس جدید آن آغاز شد
کنفرانس مونیخ با سخنرانی رئیس جدید آن آغاز شد

کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه، ۲۸ بهمن، نشست سه روزه خود را با شرکت رهبران و هیئت‌های ارشد از ۹۰ کشور جهان در شرایطی آغاز کرد که مدیریت کنفرانس برای نخستین بار در تاریخ این نشست‌های بین‌المللی، از شخصیت‌های برجسته مخالف جمهوری اسلامی به جای نمایندگان حکومت تهران دعوت کرده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی رادیوفردا به اجلاس مونیخ، همزمان با آغاز کنفرانس، گروهی از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی نیز در برابر محل برگزاری اجلاس تجمع کردند تا حمایت خود از شاهزاده رضا پهلوی را به حاضران در اجلاس نشان دهند.

صدراعظم آلمان، رئیس ‌جمهور فرانسه، نخست‌ وزیر بریتانیا، معاون رئیس‌ جمهور آمریکا، وزیر دفاع اسرائیل، در میان حاضران در پنجاه ‌و نهمین دوره اجلاس امنیتی مونیخ هستند.

کریستوف هویسگن، رئیس کنفرانس، با یادآوری تقارن این روزها با نخستین سالروز یورش نظامی روسیه به اوکراین، گفت جنگ اوکراین «نبردی میان حاکمیت قانون و قانون قدرتمندترین است» و «اینجا در مونیخ فقط هواداران حاکمیت قانون حضور دارند».

مسئله جنگ روسیه در اوکراین از محورهای اصلی کنفرانس امسال مونیخ است. امنیت انرژی و امنیت نظامی کشورهای دیگری نیز که ممکن است در تهدید باشند، مورد توجه نشست امسال کنفرانس است.

ژنرال یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، یکی از اولین سخنرانان در اجلاس مونیخ، روز جمعه گفت با وجود تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران، دولت تهران به حدود ۵۰ کشور جهان اسلحه می‌فروشد.

به گزارش یدیعوت آحرونوت، ژنرال گالانت افزود که ایران به کشورهای شرق اروپا، مانند بلاروس و دولت‌هایی در آمریکای لاتین، مانند ونزوئلا، «پهپاد می‌دهد». او که کشورش روابط نزدیکی با روسیه دارد، نام روسیه را ذکر نکرد.

وزیر دفاع اسرائیل خواهان آن شد که جامعه جهانی «سازوکار بازدارنده و تنبیهی موثری علیه ایران» برقرار کند.

تأکید بر «تقویت» کمک‌های نظامی به اوکراین

رهبران فرانسه و آلمان در کنفرانس امنیتی مونیخ خواستار تقویت کمک‌های نظامی جامعه جهانی به اوکراین برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه شدند.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، در سخنرانی روز جمعه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «مادامی که روسیه شکست نخورد، صلح در اوکراین برقرار نخواهد شد.»

او در ادامه تصریح کرد هنوز زمان مذاکره فرا نرسیده، چون روسیه گزینه جنگ را انتخاب کرده است.

آقای مکرون در عین حال افزود:‌ «روسیه در آینده محکوم به شکست است. کرملین تصمیم گرفته زیرساختهای غیرنظامی و شهروندان اوکراینی را هدف قرار دهد و مرتکب جنایت جنگی شود. تهاجم روسیه باید شکست بخورد تا مذاکرات با شروطی که اوکراین تعیین می‌کند، آغاز شود.»

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، نیز در سخنرانی روز جمعه در روز نخست کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد متحدانی که می‌توانند تانک‌های جنگی را به اوکراین تحویل دهند، باید این کار را «هم‌اکنون انجام دهند».

او گفت که آلمان این تصمیم را با ارائه تدارکات و تکمیل انبار و آموزش سربازان اوکراینی تسهیل خواهد کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، نیز در این اجلاس به صورت آنلاین حضور یافت و سخنرانی کرد.

او گفت اوکراین آخرین ایستگاه تهاجم نظامی روسیه نخواهد بود و بی‌تردید، بعد از اوکراین در تدارک حمله به دیگر کشورهای عضو در بلوک جماهیر شوروی سابق خواهد بود.

او گفت در حالی که غرب در مورد تأمین تانک به اوکراین بحث و مذاکره می‌کند، کرملین به فکر راه‌هایی برای «خفه کردن» مولداوی است. پیشتر مایا ساندو، رئیس جمهور مولداوی، روز ۲۴ بهمن کرملین را به طراحی برای براندازی حکومت این جمهوریِ کوچک همسایه اوکراین متهم کرده بود.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز که روز جمعه از ترکیه راهی کنفرانس امنیتی مونیخ می‌شد اعلام کرد ناتو اجازه نخواهد داد روسیه در جنگ اوکراین پیروز شود، چون این یک «تراژدی» خواهد بود.

او بر حمایت ناتو از اوکراین «تا هر زمان که لازم باشد» تأکید کرد و گفت ما اجازه نخواهیم داد ولادیمیر پوتین در این جنگ پیروز شود: «این یک تراژدی برای اوکراین خواهد بود، و برای ما نیز بسیار خطرناک است.»

آقای استولتنبرگ با تأکید بر اینکه اگر روسیه در اوکراین پیروز شود، بر سیاست خارجی و امنیتی چین نیز تأثیر خواهد گذاشت، گفت: «جنگ اوکراین نشان می‌دهد که امنیت منطقه‌ای نیست، بلکه جهانی است.»

موضوع جنگ روسیه در اوکراین که به عنوان حمله روسیه به یک کشور اروپایی تلقی شده، یکی از مهم‌ترین مقوله‌های کنفرانس امسال مونیخ است، خصوصا اینکه هفته آینده اولین سالگرد این تهاجم است.

حذف نمایندگان جمهوری اسلامی از نشست امسال

جمهوری اسلامی ایران از عدم دعوت نمایندگان رسمی خود به اجلاس مونیخ ابراز ناخشنودی کرده، اما با این حال دست‌کم یک مقام رسمی در اظهار نظری در این باره گفته است که شخصیت‌های مخالف حکومت که از هفته گذشته فعالیت سیاسی بین‌المللی خود را وارد مرحله تازه کردند «عددی نیستند».

شاهزاده رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد و نازنین بنیادی، سه شخصیت ایرانی دعوت شده به کنفرانس، روز شنبه، ۲۹ بهمن در میزگردی با عنوان «زن، زندگی، آزادی» حضور خواهند داشت.

در این میان، به دعوت هواداران شاهزاده پهلوی و سایر چهره‌های مخالف حکومت اسلامی، شماری از ایرانیان از بامداد جمعه در برابر هتل محل اجلاس مونیخ گرد آمده‌ و شعارهای «جاوید شاه» سر می‌دهند.

این گروه از ایرانیان پرچم‌های شیروخورشید نشان و تصاویر شاهزاده رضا پهلوی را در دست دارند.

روزهای شنبه و یک‌شنبه نیز در ادامه اجلاس، ایرانیان از آلمان و سایر نقاط اروپا برای حضور در برابر محل کنفرانس برنامه‌ریزی کرده‌اند تا به رهبران جهانی نشان دهند که چهره‌های برجسته اپوزیسیون جمهوری اسلامی از حمایت مردم ایران برخوردار هستند.

XS
SM
MD
LG