لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۲۷

دادستان کل کشور: مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان قم «احتمالاً عمدی» است


پس از گذشت حدود سه ماه از آغاز مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان اغلب دختر مدارس قم، دادستان کل کشور اعلام کرد که این مسمومیت‌ها «احتمالاً عمدی» است.

محمدجعفر منتظری روز دوشنبه یکم اسفند در نامه‌ای به حسن غریب، دادستان عمومی و انقلاب قم، نوشت: «اخبار واصله از یک جریان نگران‌کننده نوعی مسمومیت در بعضی مراکز آموزشی قم نشان از احتمال اقدامات مجرمانهٔ عمدی دارد که قابل توجه و پیگیری دقیق می‌باشد.»

این نامه یک روز پس از آن صادر شده که دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد ۱۱ دانش‌آموز دیگر در این استان با علائم مسمومیت به مراکز درمانی منتقل شدند.

خبرگزاری ایسنا هم تأکید کرد که این دانش‌آموزان با «علائم تنفسی و سوزش گلو و حالت تهوع» به بیمارستان منتقل شدند.

در ماه‌های اخیر، این چندمین بار است که گزارش‌هایی از مسمومیت دانش‌آموزان، به‌ویژه دختران دانش‌آموز، در قم منتشر شده است. در این میان، گزارشی از مسمومیت مشابه در یکی از مدارس تهران هم منتشر شد.

تکرار این اتفاق‌ها و تأکید دادستان کل کشور بر احتمال عمدی بودن آن‌ها در حالی است که یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، روز ۲۶ بهمن اخبار مربوط به این موضوع را «شایعه» خواند و گفت که برخی دانش‌‌آموزان به دلیل «بیماری‌های زمینه‌ای» در بیمارستان بستری شدند.

دادستان کل کشور همچنین در نامهٔ خود از دادستان قم خواسته است که «چنانچه کسانی در این امر قصور و یا تقصیر داشته و یا توطئه‌ای در کار بوده، برخورد قاطع و قانونی» انجام شود و نتیجهٔ آن نیز گزارش شود.

پیشتر دو تن از نمایندگان قم در مجلس نیز این موضوع را «مسئله‌ای امنیتی» عنوان کرده و خواستار واردشدن نهادهای امنیتی به موضوع شده بودند.

در میان اظهارنظرها دربارهٔ مسمویت‌های سریالی دختران دانش‌آموز، روز ۲۵ بهمن یادداشتی از نفیسه مرادی، دانش‌پژوه دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا، در برخی رسانه‌های کشور منتشر شد که در آن نوشته بود «تمرکز این وقایع بر مدارس دخترانه ظن خرابکاریِ منبعث از دیدگاه‌های طالبانی را تقویت می‌کند».

خانم مرادی همچنین با اشاره به ادعای نهادهای امنیتی مبنی بر «قدرت، دقت و سرعت عمل در شناسایی هرگونه عوامل خرابکارانه و تروریستی» تأکید کرده بود که «طولانی، تکراری و بیشترشدن مسمومیت‌ها در مدارس قم و عدم شناسایی عوامل آن سطح توقع خانواده‌ها را از ایشان بیشتر می‌کند».

با این حال و در عین ابراز نگرانی شدید والدین دانش‌آموزان، به برگزاری تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری قم هم منجر شد، مدیران استانی تاکنون فقط به این‌ نکته بسنده کرده‌اند بگویند نمی‌دانند دلیل مسئله چیست، اما جای نگرانی نیست.

بر اساس گزارش‌ها، این نوع مسمومیت پس از «انتشار بویی شبیه نارنگی» آغاز می‌شود و از نشانه‌های آن سردرد، سرگیجه، سستی بدن، عدم توانایی در راه رفتن و بی‌حالی است.

دستور دادستان کل کشور برای پیگیری این مسمومیت‌ها در حالی منتشر شده که پیشتر مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، از شکایت ده‌ها نفر از والدین دانش‌آموزان قربانی خبر داده بود.

پیشتر یک منبع مطلع در بیمارستان ولی‌عصر قم هم که خواست نامش فاش نشود، به رادیوفردا گفته بود که نیروهای اطلاعات سپاه در بیمارستان حضور دارند و تمام‌مدت ایجاد وحشت می‌کنند.

بر اساس گفته‌های این منبع مطلع، سازمان اطلاعات سپاه « از قبل» در جریان دست‌کم برخی از این مسمومیت‌ها قرار دارد.

او به رادیوفردا گفت: «نکتۀ مهم این است که چند روز پیش صبح زود از اطلاعات به بیمارستان ما زنگ زدند و خبر دادند که آماده باشید زیرا ممکن است برای دانش‌آموزان چهار مدرسه مشکلاتی پیش بیاید و آن‌ها به این‌جا منتقل شوند. یعنی قبل از اتفاق هشدار داده بودند.»

XS
SM
MD
LG