لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۲

افزایش دوباره مسمومیت‌های مشکوک در مدارس دخترانه؛ «۴۰۰ دانش‌آموز» در اردبیل مداوا شدند


مدارس دخترانه اردبیل در روز شنبه ۱۹ فروردین با بیشترین تعداد مسمومیت‌های مشکوک روبه‌رو شدند و صدها دانش‌آموز به مراکز درمانی انتقال یافتند
مدارس دخترانه اردبیل در روز شنبه ۱۹ فروردین با بیشترین تعداد مسمومیت‌های مشکوک روبه‌رو شدند و صدها دانش‌آموز به مراکز درمانی انتقال یافتند

گزارش‌ها از ایران حاکی است که مسمومیت‌های مشکوک با گاز در شماری از مدارس دخترانه روز شنبه ۱۹ فروردین نیز ادامه یافت؛ تنها در استان اردبیل ۴۰۰ دانش‌آموز به مراکز درمانی منتقل شدند و تحت مداوا قرار گرفتند.

خبرگزاری وابسته به صدا و سیما گزارش داد پیش از ظهر شنبه تعدادی از دانش آموزان مدارس دخترانه دین و دانش، عفاف، معراج، خلبان ذاکر، دادمان، بهاران، سماء و تعدادی دیگر از مدارس اردبیل دچار مسمومیت با علائم تهوع و استفراغ شده بودند.

مدیرکل امور امنیتی و انتظامی استانداری اردبیل در مصاحبه با رادیو و تلویزیون حکومتی جمهوری اسلامی شمار دانش‌آموزان مسموم‌شده را «حدود ۴۰۰ نفر» اعلام کرد که همگی با اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند.

ساعاتی بعد، خبرگزاری حکومتی مهر به نقل از این مقام استانی نوشت که «بیش از ۹۵ درصد از دانش‌آموزان بدحال اردبیلی از بیمارستان و مراکز درمانی ترخیص شدند».

به گفته علی محبوبی‌پور، در دانش‌آموزان در پی «استشمام بوی نامطبوع» با «احساس سوزش در گلو و سستی» مواجه شده بودند.

به‌رغم گذشت دست‌کم چهار ماه از آغاز این مسمومیت‌های مشکوک در مدارس عمدتاً دخترانه ایران، عامل یا عواملی که در بروز این مسمومیت‌ها نقش دارند، ماهیت آن‌ها، و نیز روشی که عاملان برای مسموم‌سازی از آن استفاده می‌کنند، هنوز نامشخص یا مشکوک مانده است. مسئولان جمهوری اسلامی تا کنون از ارائه پاسخ شفاف و قانع‌کننده به والدین دانش‌آموزان طفره رفته‌اند.

روز گذشته اما رئیس کارگروه ویژه حقیقت‌یاب مسمومیت دانش‌آموزان وعده داد که تا دو هفته آینده؛ گزارشی در مورد این مسمومیت‌های مشکوک در صحن علنی مجلس ارائه شود.

حمید کاظمی بدون اشاره به نتیجه تحقیقات این کمیته مدعی شد که در هر حال، دانش‌آموزان مسئول مراقبت از خود در مدارس هستند.

در شرایطی که ابهام‌ها در این زمینه ادامه دارد، خبرگزاری کار ایران، ایلنا، هم گزارش داد که روز شنبه، دانش‌آموزان دختر مدرسه ابتدایی هیئت امنایی شهر ارومیه به طرزی مشکوک مسموم شدند.

شاهدان عینی در محل به این خبرگزاری گفته‌اند که روز شنبه در پی «انتشار گاز در این مدرسه تعدادی از دانش‌آموزان مسموم شدند که با حضور نیروهای انتظامی و فوریت‌های پزشکی» این حادثه در دست پیگیری است.

بر اساس این گزارش، از تعداد دانش‌آموزان مسموم‌شده در این مدرسه اطلاعی در دست نیست اما شاهدان، انتقال برخی از دانش‌آموزان به مراکز درمانی را تأیید کردند.

مسمومیت دانش‌آموزان در خوزستان

زنجیره مسمومیت دانش‌آموزان در روز شنبه به دو مدرسه دخترانه در خوزستان نیز گسترش یافت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تأیید کرد که روز شنبه مسمومیت‌های مشکوک با گاز در دو مدرسه دخترانه در شهرستان‌ هفتکل و اهواز، شماری از دانش‌آموزان را راهی مراکز درمانی کرد.

خبرگزاری ایسنا به نقل از حبیب حی‌بر نوشت: «تعدادی از دانش‌آموزان (این دو مدرسه) به صورت سرپایی مداوا شدند و تعدادی نیز تحت نظر و در حال مداوا هستند.»

از آغاز بازگشایی مدارس پس از تعطیلات نوروزی، روز شنبه با ثبت بیشترین تعداد مسمومیت‌های مشکوک در مدارس دخترانه ایران به پایان رسید.

بروز مسمومیت‌های مشکوک زنجیره‌ای در مدارسِ عمدتاً دخترانه ایران از اوایل آذرماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و در اواخر بهمن و در طول ماه اسفند، امنیت روانی جامعه را به‌شدت مختل کرد و به ایجاد هراس در میان خانواده دانش‌آموزان دامن زد.

بنابر اعلام مقامات رسمی جمهوری اسلامی از جمله گفته سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، در طول این مدت دست‌کم ۱۳ هزار دانش‌آموز دختر در پی مسمومیت‌های مشکوک با گاز به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی منتقل شدند.

هم‌زمان با افزایش هراس عمومی از بروز این مسمومیت‌های مشکوک دانش‌آموزان، گروهی از گزارشگران سازمان ملل متحد در ۲۵ اسفند با ابراز نگرانی شدید در این‌باره اعلام کردند که زنان و دختران در ایران بار دیگر هدف «بدترین شکل تبعیض و خشونت سیستماتیک» قرار گرفته‌اند.

پیشتر، رسانه‌ها و منابعی در داخل ایران احتمال داده بودند که مسمومیت‌ها اقدامی «سازمان‌یافته» از سوی اسلامگرایان افراطی برای خانه‌نشین کردن دختران است؛ نظیر اتفاقی که با قدرت‌گیری دوباره طالبان در افغانستان در حال رخ دادن است.

با استفاده از گزارش‌های خبری رسانه‌های ایران، توییتر و گزارش‌های رادیو فردا/آ.ت/ک.خ
XS
SM
MD
LG