لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۲

سپاه پاسداران گزارش‌ها درباره «مزاحمت» برای کشتی تجاری با پرچم مارشال را رد کرد


تصویری که نیروی دریایی آمریکا از مانور قایق‌های مورد مناقشه در اطراف این کشتی تجاری منتشر کرده‌ است
تصویری که نیروی دریایی آمریکا از مانور قایق‌های مورد مناقشه در اطراف این کشتی تجاری منتشر کرده‌ است

یک روز پس از گزارش نیروی دریایی ایالات متحده مبنی بر «ایجاد مزاحمت» قایق‌های تندروی نظامی ایران برای یک کشتی تجاری در تنگه هرمز، سپاه پاسداران مدعی شد که به این کشتی کمک کرده است.

دریادار عباس غلامشاهی، فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران، روز دوشنبه ۱۵ خرداد در روایتی متفاوت با بیانیه نیروی دریایی ایالات متحده گفت که این قایق‌ها غیرنظامی بوده‌اند و واحد فرماندهی و کنترل تنگه هرمز پس از اطلاع از درخواست کمک کشتی تجاری با پرچم جزایر مارشال موجبات رفع نگرانی کاپیتان این کشتی را فراهم کرده است.

این مقام نظامی ایران توضیحی درباره ماهیت قایق‌های مورداشاره و علت نزدیک شدن آنها به کشتی تجاری با پرچم مارشال نداد و تنها گفت که پس از رفع و نگرانی ابهام، کاپیتان کشتی یادشده «تشکر »کرده و «با اطمینان‌خاطر به مسبر دریانوردی خود ادامه داده است».

دریادار غلامشاهی سپس تاکید کرد که «موضوع تامین امنیت، امدادرسانی و پاسخ به موقع به درخواست کمک شناورها و کشتی‌های در حال تردد در تنگه هرمز و خلیج فارس امری همیشگی بوده و تازگی نداشته است و قطعا هم ادامه خواهد داشت».

روز یکشنبه نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که ملوانان آن به همراه نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا به درخواست کمک یک کشتی تجاری که با «مزاحمت» قایق‌های تندروی سپاه پاسداران در تنگه هرمز مواجه شده بود، پاسخ داده‌اند و پس از مداخله برای کمک به این کشتی، قایق‌های سپاه منطقه را ترک کرده‌اند.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای گفت که ناوچه بریتانیایی اچ‌ام‌اس لنکستر یک هلی‌کوپتر و ناوشکن آمریکایی یواس‌اس مک فال یک هواپیمای گشت دریایی را به محل حرکت این کشتی اعزام کردند و در نهایت یک ساعت پس از این اقدامات، کشتی تجاری یادشده در تماسی اعلام کرد که قایق‌های تندرو از تعقیب آن دست کشیدهاند و به این ترتیب توانسته که از منطقه خارج بشود.

دریادار غلامشاهی اما این روایت را «کذب محض» نامیده و گفته است که «در موقعیت درخواست کمک کشتی تجاری، هیچ شناور فرامنطقه‌ای حضور نداشته» و اساسا هدف این روایت، «توجیه حضور غیرموجه کشورهای فرامنطقه‌ای در خلیج فارس است».

این گزارش‌ها در حالی منتشر شده که جمهوری اسلامی از تشکیل یک «ائتلاف دریایی» با کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی خبر داده است. ایالات متحده اما این ادعا را زیر سئوال برده و گفته است که چنین امری با اقدامات ایران جور درنمی‌آید چرا که ایران خود عامل «بی‌ثباتی» و «تهدید» در آن منطقه است.

با استفاده از گزارش‌های وبسایت انتخاب و رادیو فردا؛ س.ن
XS
SM
MD
LG