لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۴۰

ادامه جنجال سفر زاکانی؛ سوال نمایندگان از نخست‌وزیر و وزیر خارجه بلژیک در پارلمان


یکی از أحزاب راست افراطی بلژیک خواستار استعفای الکساندر دی‌کرو، نخست‌وزیر این کشور است
یکی از أحزاب راست افراطی بلژیک خواستار استعفای الکساندر دی‌کرو، نخست‌وزیر این کشور است

نخست‌وزیر و وزیر خارجه بلژیک در پارلمان این کشور به سوالات نمایندگان در مورد رسوایی سفر شهردار تهران به بروکسل پاسخ دادند.

الکساندر دی‌کرو و حاجا لحبیب، روز چهارشنبه،‌ ۳۱ خرداد، در پارلمان بلژیک حاضر شدند تا در مورد صدور ویزا به هیئت‌های شهرهای ایران و روسیه برای شرکت در همایش شهرداران در بروکسل پاسخ دهند.

موضوع سفر علیرضا زاکانی به بروکسل در روزهای اخیر موجب نزاع سیاسی میان دولت فدرال بلژیک و مقام‌های منطقه‌ بروکسل شده است.

سفر علیرضا زاکانی به بروکسل پس از تبادل اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی زندانی در بلژیک، با اولیویه فاندکاستیل، امدادگر بلژیکی زندانی در ایران، انجام شد.

خانم لحبیب سه هفته پس از تبادل آقای فاندکاستیل به دلیل تایید درخواست ویزای مسئولان دو کشور تحت تحریم‌های بین‌المللی، تحت نظارت قرار گرفته است.

نخست‌وزیر و وزیر خارجه بلژیک در پارلمان این کشور گفتند که نمی‌خواسته‌اند پس از تبادل زندانیان اروپایی از ایران، روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی را به خطر بیندازند.

قانون‌گذاران و احزاب مخالف بلژیک اما با این استدلال مخالفند.

رسانه‌های بلژیک سه روز پیش گزارش دادند که پاسکال اسمت، یک مقام بلژیکی، پس از اعتراض‌های فراوان به سفر زاکانی به بروکسل، از مقام خود استعفا کرده است.

آقای اسمت مدعی شده بود که تصمیم دعوت از آقای زاکانی به کنگره شهرداران شهرهای بزرگ در بروکسل، بر اساس «تصمیم نهایی» وزارت خارجه بلژیک بود.

تلویزیون ملی بلژیک نیز گزارش داده که هیئت ایرانی در زمان حضور در بروکسل از دریا صفایی، نماینده ایرانی-بلژیکی مجلس این کشور و سیاستمداران اپوزیسیون ایرانی، فیلمبرداری کرده‌اند.

خانم صفایی که سال ۱۳۷۹ از ایران خارج شده، عنوان کرده که دیگر در بلژیک إحساس امنیت نمی‌کند.

أحزاب بلژیکی مخالف دولت، خواستار استعفای حاجا لحبیب هستند، همزمان یکی از أحزاب راست افراطی این کشور نیز خواستار استعفای الکساندر دی‌کرو است.

سفر زاکانی به یکی از شهرهای اتحادیه اروپا در شرایطی صورت گرفته، که این اتحادیه اول خرداد امسال بسیج دانشجویی را در ارتباط با نقض «جدی» حقوق بشر در ایران از جمله سرکوب «خشونت‌بار» اعتراضات دانشجویی در پاییز پارسال در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

زاکانی که از چهره‌های تندرو حکومت ایران به شمار می‌رود، در زمان سرکوب اعتراض‌های ۱۸ تیر ۱۳۷۸، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان تهران بود.

بر اساس گزارش‌های رویترز و رادیو فردا/پ.م/ک.ر
XS
SM
MD
LG