ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، روز دوشنبه ۱۲ تیر از دستگاههای انتظامی و قضایی خواست که با «برنامهریزی دقیق» با زنانی که از حجاب اجباری سر باز میزنند، برخورد کنند.
آقای رئیسی که در نشست مشترک هیات دولت و استانداران سراسر کشور سخن میگفت، بدون ارائه شواهدی سرباز زدن زنان از حجاب اجباری را ناشی از «برنامهریزی دشمن» خواند و با اشاره به اظهارات علی خامنهای در همین مورد گفت «کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی» است.
او مدعی شد که «کشف حجاب با یک برنامهریزی دقیق و حسابشده از سوی دشمن» دنبال میشود و جمهوری اسلامی نیز «باید برای مقابله با این طراحی و توطئه دشمن، برنامهریزی دقیق» داشته باشد.
رئیس دولت سیزدهم در ادامه سخنان خود تن ندادن شماری از زنان به حجاب اجباری را « از روی غفلت» خواند و گفت که آنها باید «آگاهی داده شود».
وی سپس عنوان کرد که شماری از زنان نیز «از روی غرض و با اراده، به دنبال برهم ریختن نظم اجتماعی کشور هستند» که باید با آنها «با درایت و بر اساس قانون برخورد لازم» انجام شود.
همزمان محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، نیز در پاسخ به نامه همسر حمیدرضا بابالخانی، از اعضای کشته شده سپاه پاسداران در سوریه، که خواهان تشدید برخورد با زنان بیحجاب و تسریع در تصویب لایحه حجاب شده بود، تاکید کرد که «بدون یک روز تاخیر» و «به زودی» قانون جدید حجاب تصویب خواهد شد.
این مقام جمهوری اسلامی گفت «لایحه حجاب» ارسالی قوه قضائیه و دولت با «تردیدها و اشکالاتی درباره میزان بازدارندگی موثر آن» همراه است، به ویژه در رابطه با «سلبریتیها، هنجارشکنان، پیادهنظامهای تابوشکن، مروجین بیحجابی در فضای مجازی».
وی در عین حال اذعان داشت که نگرانیهایی هم درباره افزایش «ایجاد دوقطبی در جامعه» وجود دارد.
با این حال رئیس مجلس شورای اسلامی از برخوردهای فعلی انتظامی و قضایی با زنان به اتهام تن ندادن به حجاب اجباری، حمایت کرد و افزود: «هماکنون ماموران فراجا، کمبود قانونی برای برخورد با جرم مشهود ندارند.»
سرباز زدن زنان از حجاب اجباری در ایران از شهریور ماه پارسال به دنبال کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» روندی پرشتاب گرفته است.
با وجود تشدید برخوردهای حکومتی، مقاومت مدنی زنان در ایران و سر باز زدن از حجاب اجباری نیز گسترش یافته است.
طبق نتایج نظرسنجی «یک موسسه وابسته به حوزه علمیه» که روز دهم تیر اعلام شد «۵۲ درصد از زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمیکنند، گفتهاند که بعد از اعتراضهای سراسری از تن دادن به پوشش دلخواه حکومت سر باز زدهاند» و «بیش از ۶۰ درصد جامعه ایران نیز مخالف ورود حکومت به مقوله حجاب» است.