وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت ابراهیم رئیسی اعلام کرد پیش از طرح «محدودیتهایی» مثل حجاب اجباری، ایجاد «سرویس بهداشتی» به ویژه در جادههای کشور «اولویت اول مردم است».
عزتالله ضرغامی روز یکشنبه ۱۸ تیر به رسانههای ایران گفت: «اگر واقعیت را بخواهید در شرایط فعلی یکی از مهمترین مشکلاتی که در حوزه گردشگری وجود دارد را مناسب نبودن سرویسهای بهداشتی بینراهی میدانم و این از همه چیز مهمتر است.»
او افزود: «من فکر میکنم قبل از اینکه برای مردم اجمالاً کنسرت، حجاب و محدودیتهای اینجوری مطرح شود، فعلا سرویس بهداشتی اولویت اول مردم است. یعنی مردم میگویند آقا شما که نمیتوانید سرویس بهداشتی را درست کنید، بقیه حرفهایتان هم مثل این است.»
این مقام بلندپایه جمهوری اسلامی از تدوین یک «طرح جامع» از سوی وزارتخانه گردشگری برای ایجاد سرویسهای بهداشتی با همکاری استانداریها و شهرداریها در سراسر ایران خبر داد.
پیشتر رسانههای ایران بارها از «وضعیت نامناسب» توالتها و اماکن رفاهی بینراهی در کشور گزارش دادهاند.
همچنین پیشتر گزارشی «نگرانکننده» از سوی مرکز پژوهشهای مجلس در مورد وضعیت توالتها در مدارس ایران منتشر شده است که نشان میدهد دستکم ۱۸ درصد از مدارس ایران دستشویی یا روشویی ندارند.
تعطیلی و تعلیق ۱۰۶ شرکت گردشگری تهران؛ توقف ورود گردشگر غربی
همزمان با سخنان وزیر گردشگری، معاون گردشگری استان تهران از تعطیلی و تعلیق ۱۰۶ شرکت خدمات مسافرتی و گردشگری در بهار سال جاری خبر داد.
علی رفیعی روز یکشنبه ۱۸ تیرماه به خبرگزاری ایسنا گفت در سهماهه نخست ۱۴۰۲ حدود ۹۰ شرکت مسافرتی و گردشگری تعلیق شدهاند و ۱۶ شرکت نیز فعالیت خود را کلاَ متوقف کردهاند یا لغو پروانه شدهاند.
جمشید حمزهزاده، رئیس جامعه حرفهای هتلداران ایران نیز روز شنبه در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا از کاهش محسوس اقامت در هتلهای کشور خبر داده و گفت که «درحال حاضر تقریباً هیچ گردشگری از کشورهای آمریکا و بعضاً اروپایی نداریم.»
او کاهش اقامت در هتلهای کشور را مربوط به بدتر شدن وضعیت اقتصادی مردم عنوان کرد.
ایران طی سالهای گذشته دهها شهروند غربی یا دوتابعیتی را بازداشت و در ازای دریافت امتیازات از کشورهای غربی آزاد کرده و مذاکرات با کشورهای اروپایی و آمریکا برای آزادی زندانیان باقیمانده را ادامه میدهد.
کشورهای غربی، جمهوری اسلامی را به «گروگانگیری» متهم کردهاند.
تعطیلی و تعلیق شرکتهای گردشگری و توقف ورود گردشگران غربی به ایران در حالی است که ترکیه، کشور همسایه ایران در پنج ماه نخست سال ۲۰۲۳ میزبان بیش از ۱۴ میلیون گردشگر خارجی بوده که ۲۴ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.
نیمی از گردشگران ورودی به ترکیه از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بوده و گردشگران روسیه، آلمان، بریتانیا و بلغارستان صدرنشین گردشگر خارجی در این کشور هستند.
در دوره یادشده نزدیک ۸۰۰ هزار ایرانی نیز به ترکیه سفر کرده و مقام پنجم را در میان گردشگران خارجی ترکیه داشتهاند.