سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه با اشاره به روابط تهران و باکو تاکید کرد که جمهوری اسلامی امنیت سفارت جمهوری آذربایجان را در بالاترین سطح تامین خواهد کرد.
ناصر کنعانی در نشستی خبری گفت: «ایران به مسئولیت خود آگاه است و مسئولانه عمل خواهد کرد و طبیعتا از سفارت جمهوری آذربایجان در تهران تا حد امکان محافظت خواهد شد.»
این مقام دولت ایران همچنین تحولات «سازنده» در روابط تهران و باکو خبر داد و عنوان کرد: «اکنون در یک مسیر خیلی خوب و سازنده دوجانبه قرار گرفتیم، دو طرف اتفاق نظر دارند از آن چیزی که اتفاق افتاد با گفتوگو و در چهارچوب روابط دوجانبه عبور کنند.»
خبرگزاری رسمی جمهوری آذربایجان، توران، با انتشار اظهارات آقای کنعانی نوشت که باکو «شناسایی و مجازات عاملان حمله تروریستی به سفارت جمهوری آذربایجان» را به عنوان «شرط عادیسازی روابط» مطرح کرده است.
این رسانه آغاز تنش میان باکو و تهران را به سال گذشته و «مخالفت شدید ایران با پروژه کریدور زنگزور» و «مانور نظامی ایران در نزدیکی مرزهای جمهوری آذربایجان» مرتبط دانسته و افزوده است که پس از آن هم مقامهای جمهوری اسلامی ایران به خاطر تصمیم باکو برای افتتاح سفارت در اسرائیل، «شروع به تهدید جمهوری آذربایجان کردند».
علاوه بر این، سفارت جمهوری آذربایجان در تهران روز جمعه ۷ بهمن ۱۴۰۱، هدف حمله مسلحانه یک فرد قرار گرفت که این رویداد منجر به کشته شدن یکی از کارکنان سفارت و زخمی شدن دو تن دیگر شد.
در پی این حمله روابط دو کشور رو به وخامت گذاشت و جمهوری آذربایجان با تخلیه شبانه سفارت خود در تهران، کارکنان سفارت را از ایران خارج کرد و تنها سرکنسولگری این کشور در تبریز باقی ماند.
خبرگزاری توران با تاکید بر اینکه «اخیرا تهران اقدامات دیپلماتیک برای عادیسازی روابط را آغاز کرده است»، افزود: باکو «شناسایی و مجازات عاملان حمله تروریستی به سفارت آذربایجان در تهران» را به عنوان شرط عادیسازی روابط و بازگشایی سفارت خود در تهران تعیین کرده است.
حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز ۱۴ اردیبهشت ماه در حاشیه «نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در باکو» با الهام علیاف، رئیس جمهور آذربایجان، دیدار کرد اما جزئیات آن اعلام نشد.