پنتاگون روز دوشنبه ۲۶ تیر اعلام کرد، آمریکا با هدف ایجاد امنیت برای کشتیهای تجاری که ایران در صدد توقیف آنها است، جتها و کشتیهای جنگی بیشتری را به تنگه هرمز و دریای عمان اعزام میکند.
به گفته پنتاگون، آمریکا قرار است چندین فروند هواپیمای جنگنده اف-۳۵ و ناوشکن «توماس هادنر» را - که پیش از این در دریای سرخ مستقر بوده - به آن منطقه اعزام کند.
مقامات دفاعی آمریکا نیز هفته گذشته از استقرار تعدادی هواپیمای اف-۱۶ در منطقه در طول تعطیلات آخر هفته خبر دادند. همچنین از دو هفته پیش، هواپیماهای جنگنده اِی-۱۰ برای مواجهه با فعالیتهای ایران، در منطقه مستقر شدهاند.
در پی تلاش ایران برای توقیف دو نفتکش و شلیک به یکی از آنها در حوالی تنگه هرمز در اوایل ماه ژوئیه، آمریکا تصمیم گرفت جنگندههای جدیدی را به منطقه خلیج فارس اعزام کند.
هواپیماهای آمریکایی قرار است با پرواز بر فراز کشتیهای تجاری که این مسیر دریایی را در پیش میگیرند، از آنها محافظت کنند و ظرفیت نظامی منطقه را بهمنظور ممانعت از توقیف این کشتیها توسط ایران، افزایش دهند.
به گفته نیروی دریایی آمریکا، زمانی که ناوشکن مکفاول که حامل موشک هدایت شونده نیز هست، به نقطهای که ایران در صدد توقیف نفتکشها بود رسید، ناوهای ایرانی در دو مرحله وادار به عقبنشینی شدند.
نیروی دریایی آمریکا از ادامه استقرار ناوشکن مکفاول در منطقه خلیج فارس برای محافظت بیشتر از مسیرهای دریایی آن منطقه خبر داده است.
سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون تاکید کرد که مشخص نیست این ناوشکن و هواپیماهای جنگی آمریکایی تا چه مدت در منطقه خلیج فارس باقی بمانند.
خانم سینگ در نشست خبری پنتاگون به خبرنگاران گفت: «پنتاگون با در نظر گرفتن ادامه یافتن تهدیدهای ایران و با هماهنگیهایی که با شرکا و متحدان ما انجام داده است، قصد دارد حضور و سطح کنترل ما را در تنگه هرمز و آبهای مجاور افزایش دهد.»
نیروی دریایی آمریکا میگوید که ایران ظرف دو سال گذشته، دست کم پنج کشتی تجاری را توقیف کرده و دوازده کشتی دیگر را مورد حمله قرار داده است. بیشتر این حملات و توقیفها در حوالی تنگه هرمز رخ داده که یکی از راهبردیترین مسیرهای بینالمللی کشتیرانی به شمار میرود و گذرگاه نفتکشهای حامل ۲۰ درصد از کل نفت خام جهان است.
با استفاده از گزارش آسوشیتدپرس؛ س.ن