لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۳۱

پنتاگون: افزایش حضور نظامی آمریکا در خلیج‌فارس اثر بازدارنده بر اقدامات مخرب ایران دارد


پت رایدر
پت رایدر

پت رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، روز پنجشنبه ۲۶ مرداد تاکید کرد حضور نظامی ایالات متحده و متحدانش در منطقه خلیج فارس تاثیر بازدارنده بر فعالیت‌های «مخرب» جمهوری اسلامی ایران دارد.

سخنگوی پنتاگون در نشست خبری خود و در پاسخ به این پرسش که آیا حضور نظامی آمریکا تاثیری بر کاهش «اقدام مخرب» ایران داشته است گفت: «از نظر آماری و تاثیر(حضور نظامی) بر فعالیت‌های مخرب، این روندی است که به مرور زمان مشخص خواهد شد. ما معتقدیم که اکنون با همکاری نزدیک با متحدان و شرکای خود در منطقه اثر بازدارنده‌ای داریم. به همین دلیل است که نیروهای بیشتری را در منطقه مستقر کردیم.»

وزیر دفاع آمریکا روز ۲۹ تیر ماه اعلام کرده بود که در واکنش به تلاش‌های اخیر ایران برای توقیف کشتی‌های تجاری در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز علاوه بر ارسال جنگنده‌های اف- ۳۵ و اف- ۱۶ و ناوشکن مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده، دستور اعزام بخشی از نیروهای واحد آبی-خاکی ارتش این کشور را به منطقه تحت پوشش مسئولیت سنتکام صادر کرده است.

پت رایدر در ادامه تصریح کرد: « ما امیدواریم که (فعالیت‌های مخرب) روند نزولی داشته باشد، اما در نهایت، این موضوع به ایران بستگی دارد. در همین حال، ما تمامی توان خود را برای حصول اطمینان از تضمین امنیت و ثبات منطقه و تردد آزاد کشتی‌های تجاری در منطقه به کار خواهیم گرفت.»

پیشتر خبرگزاری آسوشیتدپرس در ۱۲ مرداد، با استناد به منابع رسمی، از طرح آمریکا برای استقرار تفنگداران دریایی بر عرشهٔ کشتی‌های تجاری در تنگهٔ هرمز به‌منظور جلوگیری از تعرض نیروهای نظامی ایران به آزادی کشتی‌رانی در خلیج فارس خبر داده بود.

ایران از سال ۲۰۱۹ تاکنون چندین کشتی تجاری و نفتکش را در خلیج فارس توقیف کرده و اخیراً نیز دو نفتکش را توقیف و تلاشی نافرجام در توقیف دو کشتی دیگر داشت.

در همین زمینه فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، موسوم به سنتکام، روز گذشته در پیامی در شبکه اجتماعی اکس با انتشار تصاویری از جنگنده‌های اف-۳۵ نوشت: «جنگنده‌های اف-۳۵ اس نیروی هوایی آمریکا برای پشتیبانی ناوگان پنجم دریایی در ماموریت‌های دریایی و کمک به بازدارندگی از اقدامات جمهوری اسلامی در منطقه هستند.»

مقامات آمریکایی می‌گویند نیروهایی تازه، ظرفیت بیشتری از نیروهای هوانوردی و دریایی را به منطقه اضافه خواهد کرد و انعطاف‌پذیری و توانایی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا را افزایش خواهد داد.

منطقهٔ عملیاتی ناوگان پنجم ایالات متحده تقریباً ۲.۵ میلیون مایل مربع فضای آبی را در بر می‌گیرد و شامل خلیج فارس، دریای عرب، دریای عمان، دریای سرخ، بخش‌هایی از اقیانوس هند و سه نقطهٔ استراتژیک تنگه هرمز، کانال سوئز و تنگهٔ باب‌المندب می‌شود.

با استفاده از وب سایت پنتاگون و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG