اعتراض نماینده حقوق بشری آمریکا در ژنو به بازداشت مهدی یراحی
در ادامه موج انتقاد از بازداشت مهدی یراحی، خواننده معترض، نماینده امور حقوق بشری آمریکا در ژنو نیز روز جمعه در یک پیام توییتری به پشت کردن «آشکار» حکومت ایران به آزادی بیان اعتراض کرد.
میشل تیلور در این پیام بازداشت آقای یراحی و «بسیاری دیگر از ایرانیان شجاع» را «نمونهای دیگر از بیتوجهی رژیم» ایران به حقوق بشر و آزادی بیان دانسته است.
به گفته خانم تیلور، همین نشان میدهد که جمهوری اسلامی جایی «در نظام حقوق بشری سازمان ملل ندارد».
نام دیمیتری موراتوف، روزنامهنگار برنده جایزه نوبل، به فهرست عوامل خارجی روسیه اضافه شد
روسیه روز جمعه، دهم شهریور، دیمیتری موراتوف، روزنامهنگار برنده جایزه صلح نوبل و مخالف حکومت، را به فهرست «عوامل خارجی» خود اضافه کرد، عنوانی که به گفته کارشناسان مسکو برای خاموش کردن صدای منتقدان خود به کار میبرد. فهرست یادشده اکنون ۶۴۷ فرد حقیقی و حقوقی را دربرمیگیرد.
وزارت دادگستری روسیه اعلام کرد که آقای موراتوف از «پلتفرمهای خارجی برای نشر نظراتی با هدف برانگیختن نگرش منفی نسبت به سیاستهای داخلی و خارجی روسیه» استفاده کرده است.
به نوشته گاردین در روز ۱۱ شهریور، آقای موراتوف عضو تیم حقوقی دفاع از اولگ اورلوف، رئیس یک نهاد حقوق بشری روسیه است که به دلیل انتقاد از حمله روسیه به اوکراین و انتشار مقاله در این باره در نشریات فرانسه، در حال محاکمه است.
دیمیتری موراتوف سردبیر نشریه مستقل نووایا گازِتا دو سال پیش جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. به توصیف گاردین، این نشریه یکی از انگشتشمار رسانههای باقیمانده در روسیه است که از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور، انتقاد میکند.
شش تن از خبرنگاران و همکاران این نشریه در ۲۳ سال اخیر کشته شدهاند. میخائیل گورباچوف آخرین رهبر شوروی و برنده صلح نوبل، کمی پس از فروپاشی شوروی از پایهگذاران این نشریه بود.
محدود شدن رسانهها و دستاندرکاران آن در روسیه از پیش از حمله به اوکراین آغاز، و از بعد از جنگ، تشدید شده است.
زلزله ۴.۶ درجهای جزیره کیش را لرزاند
رسانههای ایران به نقل از مرکز لرزهنگاری نوشتند زلزلزهای به بزرگی ۴.۶ درجه صبح روز شنبه ۱۱ شهریور جزیره کیش در جنوب ایران را لرزانده است.
زمان وقوع این زلزله ساعت پنج صبح اعلام شده و خبرگزاری مهر نوشته ساکنان این جزیره آن را حس کردند.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، این زمینلرزه در پنج کیلومتری بند چارک در استان هرمزگان رخ داده و مرکز زلزله با جزیره کیش ۳۷ کیلومتر فاصله داشته است.
این خبرگزاری به نقل از موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران نوشته که زلزله در عمق ۱۷ کیلومتری رخ داده است.
ایسنا همچنین به نقل از مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران نوشته که از سال ۱۳۷۴ تاکنون بیشترین تعداد زلزله در استانهای کرمان، فارس و هرمزگان رخ داده است.
مرگ ۱۲ «زائر ایرانی» بر اثر تصادف دو خودرو در عراق
یک مقام هلال احمر ایران روز شنبه اعلام کرد برخورد دو دستگاه وَن در مسیر سامرا به کاظمین در کشور عراق ۱۹ کشته به جا گذاشته که از این تعداد ۱۲ نفر ایرانی بودند.
رئیس مرکز کنترل و هماهنگی عملیات اضطراری هلالاحمر گفت که این تصادف رانندگی حوالی ساعت ده و نیم شب ۱۰ شهریور رخ داد.
به گفته او، در این حادثه ۱۹ نفر جان باختهاند، شامل ۱۲ نفر ایرانی، ۴ نفر افغانستانی و ۳ نفر عراقی، و مصدومان این حادثه که شامل ۷ ایرانی و ۴ شهروند افغانستان بودند، به بیمارستان شهر بلد در کشور عراق منتقل شدند.
روز ۶ شهریور هم خبرگزاری دولتی ایرنا خبر داده بود چهار زن «زائر» ایرانی که برای شرکت در مراسم اربعین به عراق سفر کرده بودند، بر اثر واژگونی اتوبوس جان باختند.
جمهوری اسلامی در سالهای اخیر با تبلیغات گسترده درباره مراسم اربعین، مردم را با مشوقهای مالی و غیرمالی به راهپیمایی یا سفر به کربلا، شهر محل دفن امام سوم شیعیان در عراق، تشویق کرده است.
دو عامل دیگر حمله به کنگره آمریکا به حبس طولانی محکوم شدند
در ادامه محکومیت و اعلام مجازاتهای اعضای گروه راست افراطی موسوم به «مردان مغرور» به دلیل شورش و حمله به ساختمان کنگره آمریکا در رویدادهای دو سال و ۹ ماه پیش، دادگاه فدرال واشینگتن روز جمعه، ۱۰ شهریور، دو عضو دیگر این گروه را به حبسهای طویلالمدت محکوم کرد.
به گزارش گاردین، ایتان نوردین، که دادستانها او را «رهبر مردان مغرور» نامیدند، به ۱۸ سال حبس و دومینیک پِزولا به ده سال زندان محکوم شدند. آقای پزولا متهم به حمله به یک افسر پلیس در جریان آن وقایع بود. این دورههای حبس کمتر از مجازات مورد نظر دادستانها بود.
قاضی تیموتی کلی گفت هرگز در خواب هم ندیده بود که متعرضانی این چنین به کنگره هجوم برده و جان قانونگذاران را تهدید کنند.
روز ۹ شهریور نیز جان بیگز و زاکاری ریل، دو عضو ارشد دیگر «مردان مغرور» به ۱۷ و ۱۵ سال حبس محکوم شدند.
دادگاه تعیین کرده که شورش کنگره در روز ۱۷ دی سال ۱۳۹۹ تبانی و فتنه علیه نهادهای قانونی و کوشش برای جلوگیری از انتقال مسالمتآمیز قدرت از دونالد ترامپ به جو بایدن در انتخابات پاییز آن سال بود.
محمد الفاید، میلیاردر مصری که پسرش به همراه پرنسس دایانا در تصادف کشته شد، درگذشت
محمد الفاید، میلیاردر مصری و مالک پیشین مجموعه تجاری لوکس هرودز در لندن که پسرش به همراه پرنسس دایانا در تصادف کشته شد، در سن ۹۴ سالگی درگذشت.
دودی الفاید، فرزند محمد الفاید ، در سال ۱۹۹۷ به همراه پرنسس دایانا در سانحه رانندگی در پاریس جان باخت.
محمد الفاید متولد شهر اسکندریه مصر ابتدا فعالیت اقتصادی خود را با فروش نوشابه آغاز کرد و پس از به دست ثروت در زمینه املاک، کشتیرانی و ساخت و ساز در خاورمیانه به اروپا نقل مکان کرد.
آقای الفاید به رغم این که صاحب مجموعه تجاری لوکس هرودز در لندن، مالک باشگاه فوتبال فولام در لندن و هتل لوکس ریتز در پاریس بود٬ اما شهروند بریتانیا نبود.
او به دنبال کشته شدن پسرش و پرنسس دایانا در سانحه رانندگی، به مدت ده سال تلاش کرد تا ثابت کند که این دو به قتل رسیدند. محمد الفاید خاندان سلطنتی بریتانیا را به دست داشتن در مرگ این دو متهم کرد. اما پزشکی قانونی و هئیت منصفه دادگاه این ادعا را رد کرد و از این ادعا به عنوان «تئوری توطئه»یاد میشود.
خانواده الفاید میگوید محمد الفاید روز چهارشنبه و یک روز پیش از بیستوششمین سالگرد مرگ دودی و دایانا درگذشت.
اعتصاب غذای بهاره هدایت در اعتراض به «سرکوب مضاعف» در جمهوری اسلامی
بهاره هدایت، فعال سیاسی زندانی، در اعتراض به آنچه «سرکوب مضاعف» در جمهوری اسلامی خواند، دست به اعتصاب غذا زد.
او روز جمعه ۱۰ شهریور با ارسال پیامی از زندان اوین گفت «در آستانه سالگرد "قتل دختر ایران" مهسا امینی، قاتلانش دست به سرکوب مضاعف زدهاند تا نام اویی را که "اسم رمز ما" شد، از خاطرمان و از وجدانمان بزدایند».
او در ادامه به بازداشت فعالان سیاسی، رسانهای و هنرمندان اشاره کرده و گفته است جمهوری اسلامی در تلاش است که واقعیتها را وارونه کرده و آن را عادی جلوه دهد: «عادی جلوه دهد که صدها و هزاران جوان این مرز و بوم را به خاک و خون کشیده به جرم رقصیدن همچون جواد روحی و خدانور، به جرم وجدان بیدار همچون نیکا و سارینا. عادی جلوه دهد که دانشگاه را از دانشجو گرفته تا استاد قلع و قمع کرده و عادی جلوه دهد که در آستانه سالگرد مهسا خانوادههای داغدار را زیر ضرب بیامان سرکوب گرفته است».
خانم هدایت که پیش از این هفت سال را در زندان گذرانده بود، اکنون برای تحمل چهار سال حکم زندان بهدلیل اعتراض به سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران، در زندان اوین محبوس است.
او پیشتر در آذرماه سال ۱۴۰۱، در اوج اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، در نامهای دیگر ضمن برشمردن جدایی مسیر جنبش اعتراضی ۱۴۰۱ از جریان اصلاحطلبان گفته بود که «جمهوری اسلامی باید برود، زیرا سرشت و سرنوشتش تباهی است».