شهردار پاریس نشان افتخاری محمود عباس را «پس گرفت»
دفتر آن هیدالگو، شهردار پاریس، نشان افتخاری را که شهرداری به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی اعطا کرده بود، در پی سخنرانی اخیر او که «یهودستیزانه» خوانده شد، «پس گرفت».
دفتر خانم هیدالگو روز جمعه ۱۷ شهریور در بیانیهای نوشت که شهردار در نامه به محمود عباس تأکید کرده که او با سخنان خود «نابودی یهودیان اروپا را توجیه کرده» و دیگر نمیتواند مفتخر به نشان یادشده باشد. اشاره او به نشان «گراند ورمیل» است که هشت سال پیش به محمود عباس اعطا شده بود. شهروندی افتخاری آقای عباس در پاریس نیز لغو شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه و تایمز اسرائیل، محمود عباس بهتازگی در یک سخنرانی گفت آدولف هیتلر، رهبر حکومت نازی در آلمان همزمان با جنگ جهانی دوم، یهودیان را به دلیل «نقش اجتماعی» آنها مانند رِبا و پول کُشت، نه بهخاطر یهودی بودن. ویدئویی از اظهارات آقای عباس در جمع اعضای ارشد حزب فتح در رامالله در کرانه باختری، در روزهای گذشته منتشر و با محکومیت اسرائیل و دولتها و مقامات غربی روبهرو شد.
دبورا لیپشتاد، نماینده ویژه دولت آمریکا در مبارزه با یهودستیزی، اظهارات محمود عباس را «یهودستیزانه» و «نفرتانگیز» نامید. لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز گفت که سخنان او «چشمانداز آیندهای امن و صلحآمیز برای اسرائیلیها و فلسطینیان» را تضعیف میکند. بیانیه واکنش اتحادیه اروپا حاکی است که سخنان محمود عباس «بهشدت گمراه کننده» و حاوی «تحریفهای تاریخی تحریکآمیز» و «توهینآمیز» است.
دفتر رهبری تشکیلات فلسطینی در پاسخ به انتقادهای متعدد، نوشته است که او نوشتههای مورخین و نویسندگان دیگر را «نقل» کرده بود. سخنگوی آقای عباس نیز گفت که رئیس فلسطینی «به هیچ وجه هولوکاست را انکار نکرده» و موضع او در این خصوص روشن است. این سخنگو مدعی وجود «یک کارزار» برای تحریف و نسبت دادن سخنان ناگفته به محمود عباس شد.
رویا حکاکیان دعوت برای حضور در یک نشست را بهدلیل حضور ابراهیم رئیسی رد کرد
رویا حکاکیان، نویسنده و روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی، از رد دعوت اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا برای شرکت در یک نشست در ماه آینده، بهدلیل حضور ابراهیم رئیسی در آن برنامه خبر داد.
خانم حکاکیان در شبکه ایکس، حضور رئیسی در این نشست را با توجه به دستداشتن او در «جنایتهایی بیشمار»، «تطهیر و مشروعیتبخشیدن» به رئیسجمهوری فعلی ایران دانسته است.
این نویسنده و روزنامهنگار با تأکید بر اینکه تنها محل گفتوگو با ابراهیم رئیسی باید «دادگاه باشد»، دعوت از او برای سخنرانی در اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا را «توهین» به معترضانی عنوان کرده که برای «دموکراسی میجنگند» و به همین دلیل «بازداشت شده، مورد تجاوز قرار گرفته و یا اعدام شدهاند».
در تابستان ۱۳۶۷، یک گروه چهارنفره با فرمان روحالله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، هزاران زندانی سیاسی و عقیدتی را که در حال گذراندن دوران حبس خود در زندانها بودند، دوباره «محاکمه» و با اتهامهای سیاسی اعدام کردند.
حسینعلی نیری، مرتضی اشراقی، ابراهیم رئیسی و مصطفی پورمحمدی چهار مقام قضایی و چهره اصلی این «هیئت مرگ» بودند. ابراهیم رئیسی، پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، از علمکرد خود در نقش دادستان در اعدامهای ۶۷ دفاع کرده و گفته بود که باید «تقدیر و تشویق» هم بشود.
ویدئویی از مادر رامین حسینپناهی در جستوجوی مزار فرزند
ویدئویی از دایه شریفه، مادر رامین حسینپناهی، در پنجمین سالروز اعدام پسرش و دو جوان کُرد دیگر در شبکههای اجتماعی منتشر شده که میگوید همه قبرستانها را برای پیداکردن مزار او گشته است.
مادر رامین حسینپناهی که به اتهام «بَغی و عضویت در حزب کومله» اعدام شد، ولی جمهوری اسلامی پیکرش را به خانواده تحویل نداد، هر سال در سالروز اعدام پسرش به مزار زندانیان سیاسی اعدامشده از جمله در گورستان خاوران تهران سر میزند و به یاد رامین بر مزار آنها گل میگذارد.
علاوه بر رامین حسینپناهی، زانیار و لقمان مرادی، دو پسرعمو نیز به اتهام «محاربه و قتل پسر امام جمعه مریوان» به اعدام محکوم شدند، در حالی که این اتهام را رد کرده بودند.
مقامهای جمهوری اسلامی برای زندانیان سیاسی، دادگاههای عادلانه برگزار نکرده و اجازه دسترسی آنها به وکیل مستقل و دفاع از خود را نمیدهند. تحویلندادن پیکر جانباخته به خانواده، هتک حرمت مزار و بازداشت و آزار و اذیت بازماندگان، رویهای مسبوق به سابقه در جمهوری اسلامی است.
درخواست سناتورها: حذف روادید برای اسرائیلیها مشروط به تردد آزادانه فلسطینیها باشد
۱۵ تن از سناتورهای دموکرات در نامه به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، از دولت جو بایدن خواستند اسرائیل را در آینده نزدیک به فهرست کشورهایی اضافه نکند که شهروندان آنها برای سفر به آمریکا نیاز به گرفتن روادید ندارند.
به گزارش وبسایت خبری اکسیوس در روز جمعه ۱۷ شهریور، سناتورهای امضاکننده این نامه نوشتهاند که دولت اسرائیل هنوز شرایط مورد نیاز از سوی آمریکا در قبال تردد آزادانه آمریکاییهای فلسطینیالاصل را فراهم نکرده و لذا، نباید در کنار ۴۰ کشور دیگری در دنیا باشد که مردمان آن بدون نیاز به دریافت ویزا به آمریکا سفر میکنند.
دولتهای اسرائیل چند دهه است که برای ارتقای کشور خود به موقعیتی که شهروندانش نیازی به گرفتن روادید سفر به آمریکا نداشته باشند، در تلاش بودهاند، اما پیشرفت در این زمینه از زمان دولتهای نفتالی بنت و یائیر لاپید در دو سال گذشته آغاز شد. دولت بنیامین نتانیاهو این کوشش را در ماههای اخیر ضمن همکاری با شرایط تعیین شده از سوی دولت آمریکا پیگیری کرد.
مقامات اسرائیلی گفته بودند که از اوایل پاییز امسال مردم کشورشان دیگر نیازی به گرفتن روادید سفر به آمریکا نخواهند داشت. اما ۱۵ سناتور در نامه به آقای بلینکن نوشتند که اسرائیل ممکن است تنها در بهار سال آینده سیستمی برای تمامی مسافران آمریکایی را اجرا یی کند و هنوز تبعیض در قبال شهروندان آمریکایی فلسطینیتبار ادامه دارد.
به نوشته سناتورها، شهروندان آمریکایی ساکن در کرانه باختری از سوی اسرائیل مورد رصد و تفتیش دوبرابری قرار گرفته و برخی از آمریکاییهای فلسطینی نیز پس از فرود در فرودگاه اسرائیل مجاز به اجاره خودرو در فرودگاه نبودهاند. امضاکنندگان نامه افزودند که آمریکاییهای فلسطینی در کرانه باختری در چارچوب یک برنامه ویژه امنیتی اسرائیلی حق ورود ۹۰ روزه به اسرائیل را دارند و وضعیت حدود ۷۰۰ آمریکایی فلسطینیالاصل ساکن باریکه غزه نیز پیچیدهتر از کرانه باختری است.
دادگاه انقلاب سمنان یک شهروند بهایی را به ۱۶ سال حبس محکوم کرد
دادگاه انقلاب سمنان شهدخت خانجانی، شهروند بهایی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «تشکیل گروه به قصد برهمزدن امنیت» به ۱۶ سال حبس، ۱۷ سال محرومیت از حقوق اجتماعی، جریمه نقدی، دو سال ممنوعیت در فضای مجازی و منع عضویت در احزاب و گروههای اجتماعی محکوم کرده است.
وبسایت «بهائیان در آئینه مطبوعات» که تعقیب و آزار جامعه بهائیان ایران با ارائه اسناد و مدارک را ثبت میکند، روز ۱۶ شهریور خبر داد که حکم خانم خانجانی غیابی صادر شده و روز شنبه ۱۹ شهریور آخرین مهلت اعتراض به حکم تعیین شده است.
شهدخت خانجانی، مادر دو فرزند، روز ۸ خرداد امسال در خانه خود در سمنان بازداشت و پس از ۱۰ روز با قرار وثیقه آزاد شده بود. اتهاماتی که او براساس آن به حبس طولانیمدت محکوم شده، بندهای تکراری در کیفرخواستهای دادگاههای انقلاب علیه بسیاری از بهائیان و همچنین سایر شهروندان ایران است.
گزارشهای پیاپی ارائه شده از سوی نهادهای جهانی مدافع حقوق بشر شامل گزارشگر ویژه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر همواره تأکید کردهاند که آزار و اذیت و پیگرد بهائیان ایران بخشی از رویکرد تبعیضآمیز و سیستماتیک حکومتی علیه این گروه از شهروندان کشور است.
تازهترین گزارش سالانه «آزادی مذهبی بینالمللی» با ارائه جزئیات تصویری از تشدید سرکوب، محاکمه، خشونت و تبعیض علیه شهروندان بهائی ایران در یک سال اخیر را ترسیم کرده بود.
احتمال افزایش تلفات سیل شدید در مرکز یونان
در پی جاری شدن سیل مرگبار در مرکز یونان که تا به حال ۱۰ کشته بر جا گذاشته، دولت یونان هلیکوپترها و قایقها را برای نجات صدها روستایی گرفتار شده در سیلاب اعزام کرده است.
کیریاکوس میسوتاکیس، نخستوزیر این کشور، بعد از بازدید از مناطق سیلزده در تسالی در ۳۰۰ کیلومتری شمال آتن، وعده داد «هرکاری در توان انسان» باشد، برای کمک به آنها انجام خواهد داد.
بارانهای سیلآسا علاوه بر یونان، در بلغارستان و ترکیه هم باعث بروز سیل شده و از روز سهشنبه تا به حال در مجموع ۲۲ نفر در این سه کشور کشته شدهاند.
با واضحتر شدن ابعاد ویرانی سیل، آقای میسوتاکیس گفت این بارندگی قدرتمندترین پدیده جوی است که یونان تا به حال تجربه کرده است. یک شهروند ۱۰۴ ساله یونانی نیز به تلویزیون دولتی ایآرتی درباره این حادثه گفت: «در عمرم چنین چیزی ندیده بودم. ما جنگها و مشقتها و قحطی را از سر گذراندهایم. اما هیچوقت غرق نشده بودیم.»
بر اساس گزارشها، در مرکز یونان طی ۲۴ ساعت به اندازه یک سال باران باریده و عمق آب در برخی مناطق به ۲ متر میرسد. مقامها بیم آن را دارند که با پایین رفتن سطح آب، اجساد بیشتری کشف شود. همچنین پیشبینی میشود هزاران رأس از احشام در این سیل تلف شده باشند و تصاویر ماهوارهای نشان میدهد زمینهای کشاورزی اصلی مرکز یونان در گل و لای غرق شده است.
تلاش برای شناسایی «تخم طلایی» یافتشده در نزدیکی خلیج آلاسکا
پیدا شدن یک تخم طلایی رنگ مرموز که میتواند تخم یک موجود دریایی ناشناخته باشد و در کف اقیانوس آرام در نزدیکی خلیج آلاسکا پیدا شده است، دانشمندان را شگفتزده کرده است.
این تخم صیقلی که سوراخی در مرکزش دارد، هفته گذشته در عمق بیش از سه کیلومتری اقیانوس توسط یک کاوشگر زیردریایی کنترل از راه دور یافت شده است.
محققان اداره ملی اقیانوسها و آبوهوا در آمریکا میگویند این کُره طلایی میتواند یک اسفنج آبی یا ناشی از تخمگذاری یک موجود دریایی باشد.آزمایشها و تحلیل دیانای برای شناسایی این شیء ناشناخته در حال انجام است و محققان این اداره که از طریق کاوشگر آن را بررسی اولیه کردند، گفتهاند که «بافتی شبیه پوست» دارد.
بعد از بررسی اولیه در کف اقیانوس، این کره طلایی به آزمایشگاه منتقل شده است و یکی از دانشمندان درباره تلاش برای بررسی آن گفته است: «امیدوارم وقتی به آن ضربه میزنیم، چیزی بیرون نیاید. شبیه شروع یک فیلم ترسناک است.»
پروفسور کری هاول، اکولوژیست آبهای عمیق در دانشگاه پلیموث گفته یافتن پدیدههای جدید در اعماق اقیانوسها چیز عجیبی نیست اما اتفاق غیرمعمول درباره این کره طلایی آن است که «حتی مطمئن نیستیم چه چیزی است.»
مادر مهسا امینی: دایی ژینا را آزاد کنید
مژگان افتخاری، مادر مهسا (ژینا) امینی، بهدنبال بازداشت صفا عائلی، دایی ژینا، در دو استوری اینستاگرامی، خواستار آزادی او شد.
خانم افتخاری در یکی از این استوریها نوشته: «ژینا جان عشق دایی جانش بود و همچنین دایی جان افتخار ژینا جانش بود.» او در یک استوری دیگر نیز نوشته «دایی ژینا را ازاد کنید.»
پیش از این یک عضو خانواده مهسا (ژینا) امینی در گفتوگو با رادیو فردا، بازداشت آقای عائلی در ۱۴ شهریور را تائید کرده بود. او عصر روز یادشده در منزل خود از سوی گروهی از مأموران امنیتی، بدون نشان دادن حکم، بازداشت شد.
با نزدیک شدن به سالگرد جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد که جرقه آغاز اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ ایران را زد، فشارها بر خانوادههای دادخواه و فعالان سیاسی و مدنی افرایش کمسابقهای یافته و شمار زیادی بازداشت و تهدید شدهاند.
«بازداشت یک راننده تاکسی به دلیل نصب دستنویسی» در حمایت از حجاب اختیاری
سازمان اطلاعات فراجا، از «بازداشت راننده خطی و تاکسی اینترنتی که با نصب دست نوشتهای» از داشتن حجاب اختیاری زنان حمایت میکرد، خبر داد.
به گزارش عصر ایران، بازداشت این راننده پس از آن صورت گرفت که تصاویری از دستنوشته او در فضای مجازی همرسانی شد. بر اساس این گزارش، «همچنین در بررسیهای تکمیلی، فعالیتهای مجازی متهم پیرامون بازنشر فراخوانها و تشویش اذهان عمومی نیز مشاهده و در نهایت نامبرده پس از تشکیل پرونده کیفری، تحویل مقام محترم قضایی» شده است.
پلمب اماکن صنفی، تجاری، فروشگاهها، مجتمعهای گردشگری، هتلها، اماکن تجاری، اداری، و شرکتهای اینترنتی از جمله اقداماتی است که دستگاههای حکومتی در ایران برای وادار کردن زنان به سر کردن روسری به اجرا گذاشتهاند.
برخورد و بازداشت زنان به خاطر سر باز زدن از حجاب اجباری، توقیف خودروها، پیامکهای تذکر حجاب، و تشکیل پرونده قضائی برای زنان هم از جمله دیگر اقدامات حکومتی برای اعمال حجاب اجباری است اما مجموعه این اقدامات تاکنون نتوانسته بر موج فزاینده نافرمانی مدنی زنان ایران در سر باز زدن از حجاب اجباری غلبه کند.
گزارشها از «بازداشت» سه شهروند در کرمانشاه
در ادامه بازداشتها در آستانه سالگرد اعتراضات سراسری۱۴۰۱، رسانههای حقوقبشری روز جمعه ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ از «بازداشت سه شهروند به نامهای تحسین یوسفی، فردین صداقت و مسلم حمدی در کرمانشاه» خبر میدهند.
به گزارش هرانا، سه شهروند مذکور پس از بازداشت در روز دوشنبه سیزدهم شهریورماه توسط «نیروهای امنیتی»، به یکی از بازداشتهای کرمانشاه منتقل شدهاند. این شهروندان اهل شهرستان ثلاث باباجانی هستند.تاکنون از «دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروندان» اطلاعی حاصل نشده است.
همزمان با نزدیک شدن به سالروز جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، جمهوری اسلامی موج گستردهای از احضار و بازداشت فعالان سیاسی و مدنی، معترضان و خانوادههای کشتهشدگان را از بیم جرقه دوباره اعتراضات آغاز کرده است.