تلفات سربازان اسرائیلی از ابتدای جنگ با حماس به ۶۴ تن رسید
ارتش اسرائیل روز یکشنبه از کشته شدن ۵ سرباز دیگر خود در جریان درگیریهای زمینی در نوار غزه خبر داد که شمار تلفاتش از ابتدای جنگ با گروه افراطی حماس را به ۶۴ تن میرساند.
بر اساس این گزارش، همه این سربازان در شمال غزه و در جریان نبرد با اعضای حماس کشته شدند که سه تن از آنان از نیروهای ذخیره ارتش بودند و روز شنبه جان خود را از دست دادند.
همچنین یک سرباز وظیفه و یک نیروی ذخیره دیگر ارتش روز یکشنبه در داخل نوار غزه کشته شدند.
انتشار ویدئویی از دو گروگان خارجی در بند حماس داخل بیمارستان الشفا غزه
مقامهای نظامی و امنیتی اسرائیلی شامگاه یکشنبه ویدئویی از صبح روز ۱۵ مهر منتشر کردهاند که به گفته آنها اعضای گروه افراطی حماس را در حال جابجایی دو گروگان خارجی در بیمارستان الشفا عزه نشان میدهد.
گروه حماس در این روز به داخل خاک اسرائیل حمله کرد و به گفته مقامهای اسرائیلی، علاوه بر کشتن ۱۲۰۰ نفر، حدود ۲۴۰ تن را به گروگان گرفت و به داخل نوار غزه برد. مقامهای اسرائیلی میگویند بیمارستان الشفا مرکز فرماندهی حماس بوده است.
بر اساس اعلام ارتش اسرائیل، ویدئوی منتشر شده بخشی از فیلمهای دوربینهای مداربسته بیمارستان است و دو فردی که داخل بیمارستان دیده میشوند، شهروندان نپالی و تایلندی هستند که یکی از آنها مجروح شده و بر روی برانکارد و دیگری در حال راه رفتن است.
در این بیانیه آمده است که جنازه جودیت ویس، یکی از گروگانها، و نوا مارسیانو، سرباز اسرائیلی، در ساختمانیهایی در نزدیکی بیمارستان الشفا پیدا شدند.
سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین خبر داد که خانم مارسیانو توسط حماس کشته شده است، در حالی که حماس پیش از این گفته بود او بر اثر حملات هوایی اسرائیل جان خود را از دست داد.
دنیل هگاری در توضیح بیشتر گفت گزارش پزشکی نشان میدهد که این سرباز در یکی از ساختمانهای اطراف بیمارستان الشفا بر اثر بمباران اسرائیل زخمی شده، اما جراحتش شدید نبوده است. او سپس به داخل بیمارستان برده شده و توسط یک «تروریست حماس» به قتل رسیده است.
حماس: دستکم ۱۳ هزار نفر در نوار غزه کشته شدهاند
وزارت بهداشت نوار غزه، تحت کنترل گروه حماس، میگوید تعداد تلفات ساکنان بر اثر حملات نظامی اسرائیل در این منطقه دستکم به ۱۳ هزار نفر رسیده است.
بر اساس این گزارش، از روز ۱۵ مهر تا یکشنبه ۳۰ هزار نفر نیز در نوار غزه زخمی شدهاند.
این وزارتخانه همچنین در بیانیه خود خبر داده که در میان ۱۳ هزار قربانی، حدود ۵۵۰۰ کودک و ۳۵۰۰ زن دیده میشوند.
وزارت بهداشت مستقر در نوار غزه پیش از این گفته بود به دلیل شدت گرفتن درگیریها و نبود دسترسی به اجساد، دیگر نمیتواند آمار دقیق کشتهشدگان را اعلام کند.
نتانیاهو ادعای مقامات فلسطین مبنی بر «قتلعام اسرائیلیها توسط خود ارتش» را محکوم کرد
نخستوزیر اسرائیل ادعای مقامات خودگردان فلسطینی درباره «قتلعام شهروندان اسرائیلی توسط خود ارتش اسرائیل» در جریان حمله ۱۵ مهرماه حماس را به شدت محکوم کرد.
بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه گفت امروز مقامات فلسطینی در کرانه باختری ادعای «کاملا مضحکی» کردند و قتلعام هولناک شهروندان اسرائیلی توسط حماس در جشنواره موسیقی در نزدیک مرزهای نوار غزه را انکار کردند.
او در ادامه تصریح کرد ادعای مقامات تشکیلات خودگردان خود اسرائیل را عامل قتل شهروندانش معرفی کرده که کاملا خلاف واقع است.
نتانیاهو گفت محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان که پیشتر منکر هولوکاست شده بود، اکنون منکر قتل شهروندان اسرائیلی توسط حماس شده است؛ موضعی که غیر قابل قبول است.
او همچنین تصریح کرد، هدف من این است که فردای آن روز که حماس را نابود کنیم، هیچ کسی که کشتار را انکار و فرزندانش را برای عملیات تروریستی تربیت کند، اداره غزه را در دست نداشته باشد.
آمریکا و برخی کشورهای غربی خواهان اداره غزه بعد از نابودی حماس توسط تشکیلات خودگردان فلسطینی شدهاند.
پیشتر، وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی با انتشار بیانیهای مدعی شد بالگردهای اسرائیلی غیرنظامیان اسرائیلی را در جریان جشنواره موسیقی سوپرنوا در ۱۵ مهرماه بمباران کردند.
اسرائیل ویدئوهایی از «شبکه تونلهای حماس» در زیر بیمارستان الشفا غزه منتشر کرد
ارتش اسرائیل و آژانس امنیت این کشور، شاباک، ویدئوهای جدیدی منتشر کردهاند که به گفته آنها بخشی از شبکه تونلهای گروه افراطی حماس در زیر بیمارستان الشفا در غزه را نشان میدهند.
اسرائیل میگوید حماس از فضای زیر این بیمارستان به عنوان مرکز فرماندهی خود استفاده میکرد، اما حماس و کارکنان الشفا این ادعا را رد کردهاند.
ویدئوهای منتشر شده توسط دو دستگاه مختلف ضبط شدهاند که ورودی یک تونل کشف شده توسط ارتش اسرائیل در مجتمع بیمارستانی الشفا در روز پنجشنبه را نشان میدهند.
دریچه تونل در زمینهای اطراف بیمارستان و زیر یک سایه بان واقع شده است که نیروهای نظامی اسرائیلی یک کامیون متعلق به حماس و سلاحهای درونش را یافته بودند.
ویدئوهای جدید همچنین فاش میکنند ورودی تونل یک راهپله مارپیچ دارد که تا حدود سه متر عمق دارد و سپس هفت متر دیگر پایین میرود تا به بخشی از شبکه تونلها میرسد و بعد از پنج متر دیگر به راست میپیچد و تا ۵۰ متر ادامه دارد.
در انتهای این تونل، دری ضد انفجار متصل به یک پناهگاه نشان داده میشود که ارتش اسرائیل میگوید روی آن حفرهای برای تیراندازی نیروهای حماس ایجاد شده است.
در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است که این یافتهها ثابت میکنند ساختمانهای مجتمع بیمارستانی الشفا به عنوان «زیرساخت برای فعالیتهای تروریستی» حماس استفاده شده است.
گوترش حمله به مدارس سازمان ملل در غزه را «شوکه کننده» خواند
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز یکشنبه حمله به دو مدرسه سازمان ملل را در غزه در کمتر از ۲۴ ساعت «عمیقا شوکه کننده» خوانده است.
دبیرکل سازمان ملل در شبکه ایکس نوشت: «ده ها نفر ، از جمله زنان و کودکان٬ در حالی که به دنبال یافتن جای امنی در امکان سازمان ملل بودند، کشته و زخمی شدند.»
یکی از مقامات وزارت بهداشت غزه تحت کنترل حماس روز گذشته اعلام کرد که «دستکم ۵۰ نفر» روز شنبه،۲۷ آبان در حمله نیروهای اسرائیلی به یک مدرسه سازمان ملل که به عنوان پناهگاه برای آوارگان استفاده میشد، کشته شدند.
او افزوده که حمله به مدرسه الفاخوره تحت اداره سازمان ملل در اردوگاه آوارگان جبالیا در شمال نوار غزه، «سحرگاه» شنبه رخ داد.
وزارت بهداشت غزه تحت نظر گروه افراطی حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی در نظر گرفته شده، اداره میشود.
کاخ سفید: به توافق آزادی گروگانهای حماس «نزدیکتر از همیشه» هستیم
یک مقام کاخ سفید روز یکشنبه گفت نهایی شدن توافق برای آزادی تعدادی از گروگانهای در بند گروه افراطی حماس «نزدیکتر از همیشه» است.
جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، گفت که توافق برای آزادی «بیش از ۱۲ تن» از گروگانها احتمالا شامل وقفه طولانیتر در حملات نظامی اسرائیل خواهد بود که اجازه میدهد کمکهای بشردوستانه بیشتری در نوار غزه توزیع شود.
آقای فاینر در گفتوگو با شبکه تلویزیونی انبیسی آمریکا خبر داد که بخشی از «مهمترین اختلافات در جریان مذاکرات پیچیده و حساس» کمرنگ شده است.
این مقام شورای امنیت ملی آمریکا درباره مذاکرات برای آزادی گروگانهایی که روز ۱۵ مهر توسط حماس ربوده شدند، افزود: «به اعتقاد من، بعد از مدتی، شاید از زمان آغاز مذاکرات، به نهایی کردن توافق نزدیکتر هستیم.»
در همین حال، سفیر اسرائیل در ایالات متحده نیز روز یکشنبه به شبکه آمریکایی ایبیسی گفت که کشورش امیدوار است تعدادی از گروگانها «در روزهای پیش رو» آزاد شوند.
نخستوزیر قطر نیز ساعاتی پیشتر، موانع باقیمانده بر سر راه دستیابی به توافقی برای آزادی گروگانهای حماس را «بسیار جزئی» توصیف کرد.
گروه حماس که از سوی آمریکا و اروپا تروریستی شناخته میشود، در جریان حمله به خاک اسرائیل بیش از ۲۰۰ تن را ربود و به گروگان گرفت.
فرانسه: برای ارسال ایمن کمکهای بیشتر به غزه نیاز به آتشبس است
دفتر ریاستجمهوری فرانسه با انتشار بیانیهای گفته است این کشور کمکهای بشردوستانه و دارویی بیشتری به غزه ارسال میکند و دومین کشتی بیمارستانی خود را راهی منطقه میکند؛ اما برای رسیدن آنها به مردم غزه نیاز به آتشبس است.
دفتر امانوئل مکرون روز یکشنبه در ادامه افزود٬ فرانسه بر اساس تعهد خود در نشست اول نوامبر، یک میلیارد یورو کمک بیشتر به نهادهای سازمان ملل، صلیب سرخ و دیگر نهادهای غیردولتی اختصاص داده و بیش از صد تن کمکهای بشردوستانه نیز راهی مصر شده تا تحویل مردم غزه شود: «فرانسه همچنین هواپیماهای نظامی و غیرنظامی بیشتری برای انتقال مجروحان غزه مستقر میکند و دومین کشتی بیمارستانی با ۴۰ تخت راهی آبهای ساحلی غزه شده است».
فرانسه پیشتر اولین ناو بالگرد بیمارستانی خود با ۶۰ تخت را در آبهای منطقه مستقر کرده و ۵۴ تن کالاهای بشردوستانه را نیز از طریق مصر تحویل نوار غزه داده بود.
دفتر ریاست جمهوری فرانسه در ادامه گفته است برای رسیدن کمکهای بشردوستانه بیشتر، نیاز به امنیت و آتشبس وجود دارد.
این بیانیه در ادامه تصریح کرده است آزادی همه گروگانها از دست حماس، یک «اولویت مطلق» برای فرانسه است: «ما با شرکای خود هر کاری از دستمان بیاید انجام میدهیم تا همه گروگانها، به ویژه هشت هموطن فرانسوی خود را آزاد کنیم».
گروه افراطی حماس ۱۵ مهرماه با حمله به اسرائیل ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۴۰ تن شهروند اسرائیلی و خارجی را گروگان گرفت. در همین حال وزارت بهداشت غزه تحت کنترل حماس میگوید در حملات اسرائیل بیش از ۱۲ هزار نفر کشته شدند.
نتانیاهو «ربوده شدن» یک کشتی باری توسط حوثیها را حمله ایران خواند
دفتر نخستوزیری اسرائیل روز یکشنبه ربوده شدن یک کشتی باری توسط شبه نظامیان حوثی در یمن را «حمله ایران» خوانده و آن را محکوم کرد.
در بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو آمده است: «اسرائیل حمله ایران به یک کشتی بینالمللی را به شدت محکوم میکند.»
این بیانیه افزوده است: «این کشتی که متعلق به یک شرکت بریتانیایی است و توسط یک شرکت ژاپنی اداره میشود، با هدایت ایران توسط شبه نظامیان حوثی یمن ربوده شد.»
اسرائیل میگوید کشتی باری «گالکسی لیدر»، ۲۵ خدمه از ملیتهای مختلف از جمله اوکراینی، بلغاری، فیلیپینی و مکزیکی دارد و هیچ یک از خدمه آن نیز اسرائیلی نیستند.
دفتر نخستوزیری اسرائیل توقیف «گالکسی لیدر» را یکی دیگر از «اقدامات تروریستی» حکومت ایران خوانده و گفته است چنین اقدامی پیامدهای بینالمللی در رابطه با امنیت خطوط کشتیرانی جهانی در پی خواهد داشت.
انتقال ۳۱ نوزاد نارس از بیمارستان شفاء غزه
یکشنبه ۲۸ آبانماه هلال احمر فلسطینی از انتقال موفقیتآمیز ۳۱ نوزاد نارس از بیمارستان شفاء خبر داد.
این عملیات با همکاری و هماهنگی سازمان جهانی بهداشت و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد انجام شد.
ساعاتی پیش سازمان جهانی بهداشت تعداد نوزادان نارس باقیمانده در بیمارستان شفاء را ۳۲ تن ذکر کرده بود. با توجه به گزارش هلال احمر فلسطینی مبنی بر انتقال ۳۱ نوزاد، مشخص نیست دلیل تفاوت این دو عدد، باقی ماندن یا مرگ یک نوزاد در بیمارستان است یا دلیل دیگری داشته است.
در مطلب تازه سازمان جهانی بهداشت در شبکه ایکس هم، تعداد نوزادان منتقل شده ۳۱ ذکر شده است.