حزبالله لبنان میگوید نیروهای اسرائیلی را با پهپاد، توپخانه و موشک هدف قرار داده است
گروه حزبالله لبنان روز دوشنبه مدعی شد که نیروهای اسرائیلی را در شمال این کشور با پهپاد، آتش توپخانه و شلیک موشک هدف قرار داده است.
نوار مرزی لبنان و اسرائیل از زمان حمله روز ۱۵ مهر حماس، هر روز شاهد تبادل آتش بین شبهنظامیان حماس و نیروهای اسرائیلی بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حزبالله در بیانیهای اعلام کرد که شبهنظامیان آن با «انجام سه حمله پهپادی»، سربازان اسرائیلی را در کریات شمونا هدف قرار دادند. بیانیه دوم این گروه میافزاید که کمی بعد این حملات با آتش توپخانه ادامه یافت.
در هر دو بیانیه ادعا شده که این حملات «ضربات مستقیم» بوده است.
گروه حزبالله اوایل روز دوشنبه نیز مدعی شده بود که «موشکهای برکان» به سمت یک پایگاه اسرائیلی و شماری دیگر از اهداف این کشور شلیک کرده است.
ارتش اسرائیل حملات پهپادی به یک پست نظامی را تایید کرده ولی نگفت که این پست نظامی در کدام منطقه است. آن تاکید کرده که این حملات تلفاتی بهدنبال نداشته است.
ارتش اسرائیل همچنین از ۲۵ شلیک به سوی چند موضع خود در نوار مرزی این کشور با لبنان خبر داد و میگوید که اکثر این پرتابهها رهگیری شدند و شماری از آنها نیز در زمینهای غیرمسکونی سقوط کردند.
اسرائیل میگوید در واکنش به این حملات، «یک فروند جت جنگنده و یک فروند هلیکوپتر اقدام به هدف قرار دادن زیرساخت ترور حزبالله کردند».
دبیرکل اتحادیه آفریقا: واکنش اسرائیل به حمله حماس غیرقابل توجیه است
دبیرکل اتحادیه آفریقا روز دوشنبه گفت واکنش اسرائیل به حمله گسترده ماه گذشته حماس «غیرقابل توجیه» است و هشدار داد که تلفات غیرنظامیان به تشدید «افراطگرایی» منجر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ازلی آسومانی در یک کنفرانس خبری در برلین گفت: «اقدامات (حماس) شنیع هستند... اما واکنش به آن غیرقابل توجیه است».
او تصریح کرد: «تصور کنید بچهای که دیده است مادرش کشته شده، پدرش کشته شده... این موجب افراطیگری میشود».
شبهنظامیان گروه افراطی حماس روز ۱۵ مهرماه حمله گستردهای به شهرها و شهرکهای اسرائیلی انجام دادند که در نتیجه آن دستکم ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و حداقل ۲۴۰ نفر را نیز ربوده و به غزه منتقل کردند.
ارتش اسرائیل در واکنش به این حمله، بیش از یک ماه است که نوار غزه را بمباران و یا از راه زمینی مورد حمله قرار میدهد که به گفته مقامهای وزارت بهداشت فلسطینی بیش از ۱۲ هزار کشته برجا گذاشته است.
گروه افراطی حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دارد.
محکومیت «حمله اسرائیل» به بیمارستان اندونزیایی غزه از سوی جاکارتا
وزیر خارجه اندونزی حمله هوایی منتسب به اسرائیل به بیمارستان اندونزیایی غزه را محکوم کرد.
رتنو مارسودی گفت: «همه کشورها، بخصوص آنهایی که با اسرائیل روابط نزدیکی دارند باید از نفوذ و امکاناتشان برای متوقف کردن جنایات اسرائیل استفاده کنند.»
صبح دوشنبه گزارشهایی از استقرار تانکها و سربازان اسرائیلی در نزدیکی این بیمارستان، که در منطقه جبالیا قرار دارد، منتشر شد. کمی پیشتر مقامهای بیمارستانی، کشته شدن دستکم ۱۰ نفر بر اثر حمله هوایی منتسب به اسرائیل را تأیید کرده بودند.
اسرائیل تاکنون درباره حمله به این بیمارستان و یا بیمارستان یوسف النجار در رفح نظری نداده، اما تأکید کرده که «تروریستها را هدف قرار میدهد».
آمار بالای کودکان قربانی جنگ غزه
همزمان با روز جهانی کودک، حماس میگوید از آغاز جنگ جاری با اسرائیل دستکم ۵۵۰۰ کودک در نوار غزه کشته شده اند.
بر اساس گزارشی که در کانال تلگرام این گروه افراطی منتشر شده، از سرنوشت حدود ۱۸۰۰ کودک یا افراد زیر سن قانونی هم خبری در دست نیست.
حماس از سازمان ملل متحد خواست که از کودکان غزه حفاظت کرده و برای متوقف کردن «کشتار آنها»، «تدابیری جدی بیاندیشد».
حماس همچنین خواستار قرار گرفتن نام اسرائیل در میان «لیست شرم» کشورهای ناقض حقوق کودک شد.
این در حالیاست که در میان گروگانهایی که خود حماس در روز پانزدهم مهرماه ربود و به غزه منتقل کرد هم تعدادی کودک وجود دارند.
آمریکا و اتحادیه اروپا گروه حماس را که از سوی ایران حمایت میشود تروریستی میدانند.
انتقال ۲۸ نوزاد نارس از مسیر گذرگاه رفح به سوی مصر
به گفته هلال احمر فلسطینی ۲۸ نوزاد نارسی که دیروز از بیمارستان الشفاء غزه خارج شده بودند، در راه مصر هستند.
قرار است این نوزادان، که به مراقبتهای ویژه پزشکی نیاز دارند، با عبور از گذرگاه رفح وارد مصر شوند.
وزیر بهداشت مصر هم برای استقبال از این نوزادان به فرودگاه العریش در فاصله پنجاه کیلومتری مرز غزه رفته است.
روز یکشنبه ۳۱ نوزاد نارس از بیمارستان شفاء غزه خارج شدند و هنوز مشخص نیست که چرا ۲۸ نوزاد در راه مصر هستند و چه بر سر ۳ نوزاد دیگر آمده است.
تأکید مدیر یونیسف بر آزادی کودکان ربودهشده
در روز جهانی کودک، مدیر یونیسف مشکلات ناشی از جنگ غزه برای کودکان هر دو طرف درگیری را یادآوری کرد.
کاترین راسل با اشاره به اهمیت بازسازی و مسکونیشدن دوباره غزه (برای کودکان)، گفت مهم است که کودکانی که از سوی حماس به گروگان گرفته شده اند را هم فراموش نکنیم.
مدیر صندوق کودکان سازمان ملل متحد گفت: «ربودن کودکان نقض قوانین بینالمللی حقوق بشر است و این کودکان باید بلافاصله آزاد شوند.»
خانم راسل با تأیید اینکه هنوز پیشرفت چندانی در این زمینه رخ نداده، ابراز امیدواری کرد که کودکان ربودهشده هر چه زودتر آزاد شده و به خانوادههایشان بپیوندند.
کاترین راسل پنج روز پیش هم در دیدار از نوار غزه، مشاهداتش از وضعیت کودکان آواره و خانوادههایشان را «ویرانکننده» توصیف کرده بود.
شرایط ناگوار آوارگان در پی بارندگی شدید در غزه
آژانس کمک به آوارگان فلسطینی، وابسته به سازمان ملل متحد، با اشاره به بارندگی شدید در غزه، وضعیت اردوگاههای موقت آوارگان را به شدت ناگوار توصیف کرده است.
اونروا با انتشار مطلبی در شبکه ایکس، توئیتر سابق، نوشته: «مردم هیچ چارهای ندارند. انسانیت باید پیروز شود.»
از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل در نیمه مهرماه، صدها هزار نفر از مردم نقاط شمالی باریکه غزه بیخانمان شده اند و هزاران تن از آنها سرپناهی جز چادر ندارند.
حمله مرگبار اسرائیل به نزدیکی یک بیمارستان دیگر در جنوب غزه
همزمان با انتشار گزارشهایی از عملیات نظامی اسرائیل در نزدیکی بیمارستان اندونزیایی در شمال غزه و کشتهشدن دستکم ۱۰ نفر در این بیمارستان، گزارشهایی هم از حملاتی به نزدیکی یک بیمارستان در رفح در بخش جنوبی نوار غزه منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطینی، وفا، در اثر بمباران خانههای مسکونی در نزدیکی بیمارستان «یوسف النجار» در رفح، پانزده نفر از جمله چند زن و کودک کشته شده اند. بر اساس این گزارش، چندین نفر هم زخمی شدهاند.
شهر رفح در جنوب نوارغزه، از مهمترین نقاطی است که صدها هزار تن از ساکنان مناطق شمالی این باریکه، برای در امان ماندن از حملات اسرائیل، به آن پناه بردهاند.
ارتش اسرائیل بدون اشاره به حمله به اطراف این بیمارستانها تنها گسترش عملیاتش در نوار غزه را تأیید کرده است.
استقرار تانکهای اسرائیلی در «نزدیکی» بیمارستان اندونزیایی
گزارشها از شمال غزه از استقرار تانکهای اسرائیلی در نزدیکی- و حتی داخل محوطه- بیمارستان اندونزیایی حکایت دارند.
پیشتر گزارش شده بود که بر اثر حملات هوایی اسرائیل به این بیمارستان در ساعات اولیه دوشنبه ۲۹ آبانماه، دستکم ۱۰ نفر کشته و چندین تن زخمی شده اند.
دکتر مروان السلطان مدیر بیمارستان هم حضور نیروهای اسرائیلی در فاصله بسیار کم از بیمارستان را تأیید کرده و گفته بود که بخش ریکاوری بیمارستان آسیب دیده است.
ارتش اسرائیل در تازهترین بیانیهاش که در تلگرام منتشر کرده، بدون نام بردن از بیمارستان اندونزیایی، تنها به ادامه و گسترش عملیات ارتش و هدایت حملات هوایی برای هدف قرار دادن «زیرساختهای تروریستی و تجهیزات نظامی» اشاره کرده است.
در این بیانیه همچنین به کشته شدن سه تن از فرماندهان عملیاتی گروه افراطی حماس اشاره شده است.
بیمارستان اندونزیایی در منطقه جبالیا در شمال غزه قرار دارد. ارتش اسرائیل دیروز با اذعان به گسترش منطقه عملیاتیاش از ساکنان اردوگاه جبالیا خواسته بود این منطقه را ترک کنند.
روز شنبه هم در حمله دیگری به اردوگاه جبالیا و یک مدرسه سازمان ملل متحد در این منطقه دهها تن کشته شدند؛ موضوعی که اعتراض چهرههای بینالمللی از جمله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد را در پی داشت.
چندین کشته و زخمی در حمله هوایی به بیمارستان اندونزیایی غزه
در اثر حمله هوایی به بیمارستان اندونزیایی غزه دستکم ۱۰ نفر کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند.
این موضوع را اشرف القدره سخنگوی وزارت بهداشت غزه تحت کنترل حماس در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه تأیید کرد.
بیمارستان اندونزیایی غزه در منطقه جبالیا در شمال نوار غزه و در نزدیکی بیتحانون قرار دارد.
روز شنبه هم حمله اسرائیل به اردوگاه جبالیا و یک مدرسه تحت مدیریت سازمان ملل متحد دهها کشته بر جا گذاشته بود.
ارتش اسرائیل از گسترش منطقه عملیاتیاش در نوار غزه خبر داده و از ساکنان اردوگاه جبالیا خواسته منطقه را ترک کنند.
این در حالیاست که فشارهای بینالمللی برای برقراری آتشبس با هدف آزادی گروگانها و تسهیل کمکرسانی به غیرنظامیان رو به افزایش است.