پیتر ولش، سناتور دموکرات خواستار «آتشبس دائم» در غزه شد
پیتر ولش، سناتور دموکرات ایالت ورمونت، روز سهشنبه ۷ آذر، خواستار برقراری آتشبس دائم در غزه پس از به سر رسیدن مهلت توافق کنونی اسرائیل و حماس در خصوص آتشبس موقت برای تبادل گروگانها شد.
این سناتور دموکرات گفت: «دشمن اسرائیل حماس است، نه مردمان فلسطینی.» او افزود: «ایالات متحده نمیتواند از سر گیری بمبارانها را نادیده بگیرد وقتی باعث مرگ و مجروح شدن آن همه غیرنظامی میشود.»
با مطرح شدن درخواست پیتر ولش برای آتشبس دائم در غزه، برنی سندرز به تنها عضو هیئت ورمونت تبدیل شد که چنین درخواستی نداشته است.
آقای ولش با اشاره به درخواست جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در خصوص اختصاص دادن بیش از ۱۴ میلیارد دلار کمک نقدی به اسرائیل گفت تلاش خود را خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که دلارهایی که از مالیاتدهندگان در آمریکا دریافت میشود، تنها در جهتی صرف شود که با قوانین بشردوستانه بینالمللی مطابقت داشته باشد.
در اوایل ماه نوامبر، یک عضو کمیسیون سازمان ملل گفته بود که هر دو طرف جنگ اسرائیل و حماس، مرتکب جنایت جنگی شدهاند.
حماس برای تمدید آتشبس با قطر و مصر در تماس است
قاضی حامد، عضو شاخه سیاسی گروه افراطی حماس گفت که این گروه «در تلاش است» که با بازی کردن با تمام کارتهای خود در مذاکرات، توافق آتشبس موقت با اسرائیل را «تمدید» کند.
او گفت، حماس در رابطه با آتشبس موقت، با قطر و مصر در تماس است و «تلاشهایی نیز از سوی دیگر کشورها صورت گرفته تا برای برقراری آتشبس دائم، فشارهایی اعمال شود.»
حامد با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «ما با بازی کردن با کارتهایی که در دست داریم، در تلاشیم آتشبس موقت را تمدید کنیم تا تهاجم یک بار برای همیشه متوقف شود.»
عضو شاخه سیاسی حماس گفت «تاکنون» هیچ مذاکرهای برای آزادسازی سربازان اسرائیلی در ازای آزادسازی زندانیان فلسطینی صورت نگرفته است.
به گفته یک مشاور ارشد دولت اسرائیل، قرار بر این است که حماس در طول آتشبس موقت کنونی که امروز پنج روز از آغاز آن میگذرد، روزانه ده گروگان اسرائیلی را در ازای آزادسازی زندانیان فلسطینی، آزاد کند.
آمریکا سه فروند هواپیمای حامل کمکهای انسان دوستانه برای غیرنظامیان غزه ارسال میکند
مقامات ارشد دولت ایالات متحده روز سهشنبه اعلام کردند که ارتش این کشور سه فروند هواپیما حامل کمکهای انساندوستانه به صحرای شمالی سینا در مصر اعزام میکند تا کمکها از آنجا به نوار غزه منتقل شود و در اختیار غیرنظامیان قرار گیرد.
به گفته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نخستین پرواز روز سهشنبه انجام شد که ۲۵ تن تجهیزات پزشکی و درمانی و غذا را به یک مرکز لجستیکی در مصر منتقل کرد.
آقای سالیوان در بیانیهای عنوان کرد: «نیازهای بشردوستانه در غزه ایجاب میکند که جامعه بینالمللی دست به اقدامات بیشتری بزند. و ایالات متحده خود را به این امر متعهد میداند.»
این اقدامات در حالی انجام میشود که آتشبس میان اسرائیل و حماس برای دو روز دیگر تمدید شده است تا امکان ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر به غزه فراهم شود و از سویی، حماس نیز شمار بیشتری از گروگانهایی را که در اختیار دارد، آزاد کند.
گزارشها درباره حمله ارتش اسرائیل به کرانه باختری
شبکه تلویزیونی سیانان به نقل از روزنامهنگاران محلی و بر اساس تصاویر ویدیویی دریافتی گزارش داد که ارتش اسرائیل حملهای به منطقه جنین در کرانه باختری انجام داده است.
تصاویر ویدیویی حاکی از حضور خودروهای نظامی در نزدیکی اردوگاه پناهندگان جنین است در حالی که صدای شلیک در صحنه شنیده میشود.
وزارت دفاع اسرائیل به سیانان گفت که نمیتواند جزییاتی از این رخداد ارائه کند اما انتظار میرود که این اقدامات سراسر شب ادامه داشته باشد.
جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد تعدادی از گروگانهای خود را آزاد کرده است
گردانهای القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین، روز سهشنبه اعلام کرد «چند زندانی غیرنظامی» را در قالب توافق گروه افراطی حماس با اسرائیل آزاد کرده است.
تصاویر پخش شده از شبکه تلویزیونی الجزیره و ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهند که افرادی از حماس و جهاد اسلامی فلسطین هنگام آزادی گروگانهای اسرائیلی و خارجی در روز سهشنبه حضور داشتهاند.
یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه نیز گفته است شبهنظامیان مسلح نقابدار را دیده است که برخی از آنها از اعضای حماس و برخی دیگر از جهاد اسلامی بودند و هنگام تحویل گروگانها در شامگاه سهشنبه به صلیب سرخ در گذرگاه رفح در مرز غزه و مصر حاضر بودهاند.
روز دوشنبه، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته بود احتمالا تعدادی از گروگانهای به اسارت گرفته شده در روز ۱۵ مهر در دست گروههایی به غیر از حماس هستند.
پنتاگون میگوید پرواز پهپادها بر فراز غزه را در دوره آتشبس متوقف کرده است
وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا، پنتاگون، روز سهشنبه اعلام کرد که پرواز پهپادهای شناسایی خود بر فراز غزه را در روزهای آتشبس بین اسرائیل و گروه افراطی حماس متوقف کرده است.
پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، در یک کنفرانس خبری گفت: «در همراهی با توافق بین اسرائیل و حماس، ما در حال حاضر آن پروازهای شناسایی را انجام نمیدهیم و در حال حاضر متوقف شده است».
ارتش ایالات متحده در طول جنگ بین اسرائیل و حماس، پهپادهایی برای شناسایی محل اختفای گروگانهای آمریکایی که در حمله روز ۱۵ مهر حماس به خاک اسرائیل ربوده شده بودند را به خدمت گرفته بود.
۱۲ تن دیگر از گروگانهای اسرائیل آزاد شدند
یک مقام فلسطینی آشنا به مذاکرات آتشبس شامگاه سهشنبه به خبرگزاری رویترز گفت که گروه حماس شمار دیگری از گروگانهای اسرائیل را تحویل کمیته بینالمللی صلیب سرخ داده است.
ارتش اسرائیل هم اعلام کرده که بر اساس اطلاعات دریافتی از این کمیته، ۱۲ تن از گروگانها شامل ۱۰ اسرائیلی و دو تبعه خارجی آزاد و وارد خاک مصر شدهاند.
بر اساس بیانیه ارتش، گروه حماس ۹ زن و یک دختر نوجوان ۱۷ ساله را شامگاه سهشنبه آزاد کرده است. این گروگانها قرار است با پرواز به بیمارستانها در خاک اسرائیل منتقل شوند که در آنجا به خانوادههای خود ملحق خواهند شد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرنگار خود گزارش داده که مردان نقابپوش و مسلح حماس، این گروگانها را در گذرگاه رفح در نزدیکی مرز مصر تحویل صلیب سرخ دادهاند.
ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر که کشورش میانجی مبادله گروگانهای اسرائیلی و زندانیان فلسطینی است، نیز گفته که ۱۰ گروگان شامل یک نوجوان و ۹ زن از غزه آزاد شدند.
او افزوده که در میان این افراد، یک استرالیایی، دو آرژانتینی و یک فیلیپینی به چشم میخورند.
گزارشها حاکی است که اسرائیل نیز در مقابل، ۳۰ زندانی فلسطینی شامل ۱۵ زن و ۱۵ مرد را آزاد کرده است و این افراد به شهر رامالله در کرانه باختری منتقل شدهاند.
گروه حماس در حمله روز ۱۵ مهر خود به اسرائیل حدود ۲۴۰ نفر را در خاک اسرائیل به گروگان گرفت و به غزه منتقل کرد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز سهشنبه اعلام کرد که تا کنون ۷۴ تن از این گروگانها شامل ۵۰ زن و کودک آزاد شدهاند.
اسرائیل در مقابل، ۱۵۰ زندانی فلسطینی را آزاد کرده و اجازه ورود تدارکات و سوخت بیشتر به نوار غزه را صادر کرده است.
گزارشها از فشار آمریکا بر اسرائیل درباره شرایط ازسرگیری عملیات نظامی در غزه
دولت جو بایدن به اسرائیل گفته است در صورت ازسرگیری عملیات زمینی برای نابودی گروه افراطی حماس، باید از «آوارگی زیاد» غیرنظامیان فلسطینی خودداری شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سهشنبه به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، خبر داد دولت آمریکا به اسرائیل تأکید کرده است نیروهای نظامیاش در عملیات جدید احتمالی خود در جنوب نوار غزه باید «دقت» بیشتری نسبت به آنچه در شمال این باریکه انجام دادند، به کار گیرند تا مثل هفتههای اخیر باعث تلفات گسترده غیرنظامیان و آوارگی آنها نشود.
در حالی که فشارهای داخلی و بینالمللی درباره شمار کشتهشدگان فلسطینی افزایش یافته است، کاخ سفید فشار خود بر اسرائیل را بیشتر کرده تا در عملیات احتمالی بعد از پایان وقفه فعلی، «با دقت همه جوانب را درنظر بگیرد».
یک مقام آمریکایی گفته است که اسرائیلیها نگرانیهای واشینگتن را «پذیرا» شدهاند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، پیش از این گفته بود ارتش این کشور بعد از پایان وقفههای بشردوستانه در جنگ با حماس، عملیات نظامی در نوار غزه را از سر خواهد گرفت.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، تمایل خود برای تمدید وقفه را اعلام کرده بود. این وقفه که ابتدا چهار روز اعلام شده بود، برای دو روز دیگر تمدید شد تا امکان آزادی گروگانهای دیگری فراهم شود و کمکهای بیشتری به غیرنظامیان ساکن غزه برسد.
در همین حال قطر میگوید در تلاش است که وقفههای بشردوستانه جاری را برای مدت بیشتری تمدید کند.
بنیامین نتانیاهو: اسرائیل تا کنون ۷۴ گروگان را آزاد کرده است
نخستوزیر اسرائیل روز سهشنبه گفت که این کشور «تاکنون ۷۴ گروگان، شامل ۵۰ زن و کودک، را آزاد کرده است و خود را متعهد میداند تا همه گروگانهایش را آزاد کند».
به گزارش روزنامه هاآرتص، بنیامین نتانیاهو در ادامه تصریح کرد اسرائیل باید به اهداف خود در این جنگ دست یابد که شامل «آزادی همه ربودهشدگان، نابودی سازمان تروریستی حماس بر روی زمین و زیرزمین، و البته اینکه غزه به وضعیتی که بود بازنگردد و دیگر تهدیدی برای کشور نباشد».
گروه افراطی حماس که در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد روز ۱۵ مهر با حمله به شهرها و شهرکهای اسرائیلی دستکم ۱۲۰۰ شهروند این کشور را به قتل رساند و حدود ۲۴۰ نفر دیگر را به گروگان گرفت و به نوار غزه منتقل کرد.
با آماری که نخستوزیر اسرائیل اعلام کرده است، در حال حاضر ۱۶۶ نفر دیگر در اختیار حماس و سایر گروههای شبهنظامی فلسطینی است؛ هرچند که دیگر گروهها هنوز حاضر به آزادی گروگانهای خود نشدهاند.
توافق اسرائیل و حماس برای وقفههای بشردوستانه پنجمین روز خود را میگذراند و قرار است که شامگاه سهشنبه شمار دیگری از گروگانهای اسرائیلی و زندانیان فلسطینی با هم مبادله شوند.
سازمان جهانی بهداشت: بیماری در غزه ممکن است بیش از بمبارانها کشته بدهد
یک سخنگوی سازمان جهانی بهداشت روز سهشنبه گفت اگر سیستم درمانی نوار غزه بازسازی نشود، ساکنان این باریکه ممکن است از بیماری بیشتر کشته شوند تا بمبارانهای اسرائیل.
مارگارت هریس با هشدار نسبت به افزایش بیماریهای واگیردار و اسهال در میان کودکان، گفت: «اگر نتوانیم سیستم درمانی را به حالت عادی خود برگردانیم، در نهایت شاهد آن خواهیم بود که مردم بیشتر از بیماری خواهند مرد تا آنچه را که در بمبارانها شاهد بودیم».
او تاکید کرد میزان ابتلا به بیماریهای واگیردار و اسهال در میان کودکان پنج ساله و به بالا در اوایل ماه نوامبر بیش از ۱۰۰ برابر میزان عادی افزایش یافته است.
این سخنگو تصریح کرد: «همه مردم نیازمند رسیدگی درمانی جدی هستند زیرا از گرسنگی، عدم دسترسی به آب سالم و فشردگی جمعیتی رنج میبرند».
بهدنبال حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهرماه، نوار غزه برای حدود ۵۰ روز زیر بمبارانهای شدید و حمله زمینی ارتش اسرائیل بود که به گفته مقامات وزارت بهداشت حماس، منجر به کشته شدن بیش از ۱۵ هزار نفر شده است.
این حملات از روز سوم آذر و بهدنبال توافق طرفین برای آزادی گروگانهای اسرائیلی و زندانیان فلسطینی و همچنین ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر به نوار غزه متوقف شده است.
اسرائیل تهدید کرده است که در پایان وقفههای بشردوستانه، حملات خود را برای نابودی زیرساختهای حماس و توان نظامی آن از سر خواهد گرفت.