لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۹
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۷:۰۳ ۸.۹.۱۴۰۲

دیدار اعضای یک تیم فوتبال اسرائیلی با نوجوان آزادشده از اسارت

اوهاد موندر، پسر ۱۲ ساله‌ای که این هفته بعد از ۵۱ روز از اسارت حماس در غزه آزاد شد، به خانواده‌اش گفته است اعضای مسلح حماس، هر چند روز یکبار او را به خانه دیگری منتقل می‌کردند، اما در روزی که مصادف با تولدش بود به خانه‌ای منتقل شده بود که یک کودک اسرائیلی دیگر هم حضور داشته و به او می‌گوید: «اوهاد امروز تولد تو است.»

وقتی اوهاد می پرسد که کودک دیگر از کجا می‌داند،‌ در پاسخ می‌شنود که
یک عضو حماس، شب قبل از آن فیلمی را از تلویزیون به وی نشان
داد که در آن، بازیکنان و سرمربی تیم فوتبال «هاپوئل بئرشبع» تولد اوهاد موندر را تبریک گفته و همراه با خانواده موندر بالن‌هایی را به رنگ قرمز، که رنگ این تیم فوتبال اسرائیلی است، به سوی آسمان غزه فرستادند؛ به این امید که اوهاد در اسارت آن را ببیند.

اوهاد و کودک دیگر این هفته رها شدند. سرمربی تیم «هاپوئل بئرشبع» و بازیکنان این تیم همگی بعد از آزادی اوهاد موندر به دیدار او رفتند.

۱۶:۵۵ ۸.۹.۱۴۰۲

حضور گروگان پیشین در تجمع اعتراضی در تل‌آویو

یوخود لیفشیتس یکی از نخستین زنان سالمندی که ماه گذشته از اسارت حماس آزاد شده، از سه‌شنبه شب در تل‌آویو به معترضینی پیوسته که خواهان افزایش کوشش دولت برای آزادی بقیه ربوده شدگان اسرائیلی به غزه هستند.

خانم لیفشتیس ۸۵ ساله عکسی از همسر ۸۶ ساله خود را در دست داشت که هنوز در اسارت حماس است. او که نوه‌هایش را هم به همراه داشت، از صحبت با رسانه‌ها خودداری کرد.

آقای عودد لیفشیتس یک روزنامه‌نگار سرشناس در روزنامه‌های چپ‌گرا و از حامیان زندگی مسالمت‌آمیر در کنار فلسطینیان بوده است.

۱۶:۴۶ ۸.۹.۱۴۰۲

تأکید بلینکن بر تمایل آمریکا و اسرائیل به تمدید آتش‌بس

وزیر خارجه آمریکا می‌گوید کشورش مایل است شاهد تمدید دوباره وقفه درگیری‌ها در غزه باشد.

آنتونی بلینکن که در نشست وزرای خارجه عضو ناتو در بروکسل سخن می‌گفت آمریکا همه روزه برای تمدید وقفه تلاش می‌کند. وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد که ادامه وقفه به معنای آزادی تعداد بیشتری از گروگان‌ها و رسیدن میزان بیشتری از کمک‌های بشردوستانه به غزه خواهد بود.

آقای بلینکن در ادامه گفت معتقدم اسرائیل هم همین را می‌خواهد.

آنتونی بلینکن در نشست ناتو
آنتونی بلینکن در نشست ناتو

۱۶:۳۲ ۸.۹.۱۴۰۲

جوان‌ترین فلسطینی آزاد‌شده از زندان اسرائیل

اسرائیل سه‌شنبه شب ۷ آذر در گام پنجم از معامله با گروه افراطی حماس ۳۰ زندانی فلسطینی را در مقابل ۱۰ اسرائیلی آزاد کرد.

این گروه از زندانیان فلسطینی شامل ۱۵ زن و ۱۵ پسر نوجوان بود. احمد نواف نیاز سلایمه کم‌ سن‌وسال‌ترین آن‌ها هنگام ارتکاب «جرم ضد امنیتی» ۱۴ ساله بود.

خانواده سلایمه در خانه‌شان درمحله صورباهر در شرق قدس از فرزند خود استقبال کردند.

اسرائیل چهارشنبه شب ۸ آذر هم پس از اطمینان از آزادی ۱۰ اسرائیلی دیگر، ۳۰ تن دیگر از زندانیان فلسطینی را رها خواهد کرد.

از آغاز این معامله تا سه‌شنبه شب در مجموع ۱۸۶ زندانی فلسطینی، عمدتا زنان و نوجوانان آزاد شده‌اند.

برخی سازمان‌های حقوق بشری اسرائیل را به نقض حقوق بنیادین افراد کم سن‌وسال در زندان‌ها متهم کرده‌اند؛ امری که اسرائیل انکار می‌کند و تأکید دارد که جرم تمامی آن‌ها ارتکاب اقداماتی برضد امنیت اسرائیل است. سازمان‌های حقوق بشری بخصوص از آنچه «بازداشت اداری» خوانده شده و به مقام‌های اسرائیلی اجازه می‌دهد بازداشتی‌های فلسطینی و بخصوص نوجوانان را، مدت‌ها بدون محاکمه در بازداشت نگهدارند. انتقاد دیگر سازمان‌های حقوق بشری هم در ارتباط با آنچه «عدم تناسب جرم و تنبیه» می‌خوانند،‌ مطرح می‌شود؛‌ از جمله صدور احکام طولانی برای پرتاب سنگ.

شماری از زنان فلسطینی آزاد شده در روزهای اخیر با جرایم سنگینی مانند خرابکاری و تلاش برای کشتن مردم اسرائیل محاکمه شده بودند.

۱۵:۳۴ ۸.۹.۱۴۰۲

روایت «بدرفتاری» با برخی گروگان‌های اسرائیلی در زمان اسارت

بستگان شماری از اسرائیلی‌هایی که از اسارت گروه افراطی حماس آزاد شده‌اند، به نقل از گروگان‌های پیشین می‌گویند در طول اسارت از سوء تغذیه و گرسنگی مزمن در رنج بوده‌اند. خوراکی که در دوران اسارت در اختیارشان قرار می‌گرفته، به تناوب روزها کمی پنیر و نان پیتا و گاهی اندکی برنج یا کمی پاستا یا سیب‌زمینی بوده است.

سیلویا الیاکیم، مادربزرگ دافنا و اِلا الیاکیم، دو کودکی که این هفته از اسارت حماس آزاد شدند، در گفت‌وگو با رسانه‌های اسرائیل گفت الا دختر ۶ ساله در روزهای نخست اسارت چیزی نمی‌خورد اما خواهر بزرگش او را وادار به غذا خوردن کرد.

این مادربزرگ ادعا کرده که دافنا و الا در ابتدای ورود به خاک غزه بدست گروهی از مردم کتک خورده بودند.

سیلویا از حرفهای نوه ۶ ساله‌اش متوجه شد که اعضای حماس چندین‌بار آنها را جابجا می‌کرده‌اند؛ تا این‌که «دیگر خانه‌ای نمانده و همه جا ویران شده بود».

به گفته این مادربزرگ، نوه‌هایش از اینکه مردم اسرائیل و جهان به سرنوشت آن‌ها توجه کرده‌اند، شگفت‌زده شده‌اند، زیرا اعضای حماس به آن‌ دو گفته بودند «هیچ کسی به فکر شما نیست و همین‌جا خواهید مرد».

نوعام الیاکیم پدر خانواده، برادر ۱۶ ساله و دیکلا الیاکیم، نامادری دافنا و الا در حمله حماس کشته شدند. گفته می‌شود اعضای حماس در روز هجوم به خانواده الیاکیم پسرنوجوان را وادار کردند به خیابان محل زندگی‌شان رفته و به مردم بگوید که «خطر برطرف شده و وضعیت امن است». مردمی که از خانه بیرون آمدند، از سوی حماس به رگبار گلوله بسته شده و کشته شدند. این پسر نیز همان‌جا کشته شد.

خانم مَعیان، مادر حقیقی دافنا و الا، که در روز وقوع حادثه در شهر دیگری بود، این هفته دو دختر خود را در لحظه آزادی آن‌ها در آغوش گرفت.

این در حالی‌است که نخستین زنان سالمندی که از اسارت حماس آزاد شده بودند تأکید داشتند که در اسارت هدف بدرفتاری قرار نگرفته‌اند و غذایشان هم مشابه غذای اعضای حماس بوده‌است. به گفته آنها در طول اسارت امدادگران و پزشکان فلسطینی به وضعیت سلامت گروگان‌ها رسیدگی می‌کرده و از مناسب‌بودن حال جسمی و روحی آنها مطمئن می‌شده اند.

مشخص نیست که آیا این تفاوت روایت ناشی از اسارت این افراد در دست گروه‌های متفاوتی بوده یا دلیل دیگری داشته است.

۱۴:۵۸ ۸.۹.۱۴۰۲

هشدار مدیر سازمان جهانی بهداشت درباره شرایط نابسامان غزه

مدیر سازمان جهانی بهداشت می‌گوید با توجه به وضعیت زندگی در غزه و در غیاب خدمات بهداشتی،‌ ممکن است میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری از مرگ‌ بر اثر بمباران پیشی بگیرد.

دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس همزمان با انتشار مطلبی در شبکه ایکس، توئیتر سابق، آماری از موارد شناسایی شده بیماری در نواز غزه منتشر کرد و بعنوان نمونه از جمله به ۱۱۱ هزار مورد عفونت تنفسی، ۱۲ هزار مورد ابتلا به گال، یازده هزار مورد آلودگی به شپش، ۷۵ هزار مورد اسهال،‌ ۲۵۰۰ مورد آبله مرغان،‌۱۱۰۰ مورد یرقان، ۲۵۰۰ مورد زردزخم و ۲۴هزار مورد مشکلات پوستی اشاره کرد.

پیشتر برخی پزشکانی که در بیمارستان‌های شمال غزه مشغول به کار بوده‌اند هم از عفونت شدید بیماران و در مواردی خروج کرم از زخم‌های کودکان خبر داده و درباره تعداد بسیار زیاد قطع عضو کودکان هشدار داده بودند.

دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس همزمان با انتشار مطلبی در شبکه ایکس، توئیتر سابق، آماری از موارد شناسایی شده بیماری در نواز غزه منتشر کرد و بعنوان نمونه از جمله به ۱۱۱ هزار مورد عفونت تنفسی، ۱۲ هزار مورد ابتلا به گال، یازده هزار مورد آلودگی به شپش، ۷۵ هزار مورد اسهال،‌ ۲۵۰۰ مورد آبله مرغان،‌۱۱۰۰ مورد یرقان، ۲۵۰۰ مورد زردزخم و ۲۴هزار مورد مشکلات پوستی اشاره کرد.

پیشتر برخی پزشکانی که در بیمارستان‌های شمال غزه مشغول به کار بوده‌اند هم از عفونت شدید بیماران و در مواردی خروج کرم از زخم‌های کودکان خبر داده و درباره تعداد بسیار زیاد قطع عضو کودکان هشدار داده بودند.

۱۴:۴۲ ۸.۹.۱۴۰۲

اتهام «ریاکاری» به اعضای حماس از سوی مقام‌های اسرائیلی

مقام‌های اسرائیلی که برای کسب اطلاع از وضعیت گروگان‌ها با خانواده برخی از گروگان‌های آزادشده گفت‌وگو کرده‌اند، می‌گویند رفتار برخی از اعضای حماس در دقایق انتقال ربوده شدگان به صلیب سرخ، «دروغ و ریاکاری» است.

در روزهای نخست از آزادی اسرائیلی‌های ربوده شده، برخی از اعضای حماس برای «خداحافظی» با گروگان‌های پیشین دست تکان می‌دادند و یا یک بطری آب در اختیار آن‌ها می‌گذاشتند.

مقامات اسرائیلی که با بستگان شماری از آزادشدگان بالغ در تماس بوده‌اند، گفته‌اند حماس ساعاتی قبل از آزادی، به این افراد امکان داده موهایشان را شانه و مرتب کنند و برای برخی از آن‌ها لباسی تازه آورده تا هنگام تحویل به صلیب سرخ ظاهر مناسبی داشته باشند.

شبکه کان به نقل از این مقامات افزود برخی از ربوده شدگان در اسارت «شکنجه شده و گاه ساعت‌ها با زنجیر بسته شده بودند».

این گزارش حاکی است زنان سالمند اسرائیلی بسیاری که در میان ربوده شدگان بودند و تعدادی از آن‌ها در روزهای اخیر آزاد شده‌اند، حتی پیش از انتقال به غزه با خشونت زیاد اعضای حماس روبه‌رو شدند که انگشتر، گردنبند و گوشواره را از بدن آن‌ها کنده و به غارت بردند.

۱۴:۰۹ ۸.۹.۱۴۰۲

بازدید مدیر آژانس کمک‌رسانی سازمان ملل متحد از نواحی شمالی باریکه غزه

مدیر آژانس کمک به آوارگان فلسطینی، اونروا می‌گوید بخش‌هایی از شمال نوار غزه، غیرقابل دسترسی شده‌اند.

توماس وایت که توانسته بود به بخش‌هایی از شمال باریکه و اطراف شهر غزه برود گفته «دیدن تبدیل‌شدن شهری سرزنده و پر جنب‌وجوش، به جایی که خیابان‌هایش با زباله و مصالح ساختمانی و فلزات درهم تنیده پوشیده شده، وحشتناک بود».

آقای توماس گفته: در برخی از حومه‌ها تمامی ساختمان‌ها آسیب دیده و اثری از حیات به چشم نمی‌خورد. در برخی نقاط هم که کمتر آسیب دیده اند، نشانه های اندکی از زندگی باقی مانده و چند نفری در مقابل مغازه‌ها یا ورودی خانه‌ها به چشم می‌خورند، اما همچنان کل شهر در سکوتی مرگبار فرو رفته است».

آقای وایت که به جبالیا در شمال باریکه هم سر زده می‌گوید «بخش‌هایی از این منطقه، ‌بدلیل میزان بالای تخریب،‌ عملا غیرقابل سکونت شده اند؛ هرچند بخش‌هایی هم تقریبا آسیبی ندیده اند. اما حتی در این مناطق هم خبری از برق و خدمات معمولی نیست و دسترسی به آب هم بسیار محدود است.»

۱۳:۵۱ ۸.۹.۱۴۰۲

تجمع هزاران اسرائیلی با درخواست آزادی اعضای یک خانواده

هزاران اسرائیلی شامگاه سه‌شنبه ۷ آذر در تل‌آویو گرد آمدند تا همراه با خانواده بی‌باس و بستگان آن‌ها از جامعه جهانی برای آزاد کردن یک مادر و دو کودک خردسال او که هنوز در اسارت حماس هستند، درخواست یاری کنند.

شیری بی‌باس، ۳۲ ساله، مادر «کفیر» نوزادی که اکنون در اسارت ۱۰ ماه و نیمه شده و آرئیل، پسر ۴ ساله، در روز حمله حماس از خانه خود ربوده شدند. یاردن بی‌باس پدر خانواده، ۳۴ ساله نیز در حالی که زخمی شده بود، به غزه ربوده شد.

از روز جمعه گذشته که هر روز ۱۰ تا ۱۳ تن از اسرائیلی‌های ربوده شده به غزه به اسرائیل برگردانده شده‌اند، خانواده بی‌باس در انتظار آزادی عزیزان خود بوده اند.

خواهر شیری در تجمع سه‌شنبه شب در تل‌آویو با نام بردن از امیر قطر، دولت اسرائیل و جامعه جهانی خواهان کوشش برای آزاد کردن این مادر و دو فرزند خردسالش شد. خواهر خانم شیری خطاب به حماس هم گفت: «از شما هم می‌پرسم، کشتن و دزدیدن زن و کودک مردم مرام اسلام است یا مرام شما؟»

اسرائیلی‌ها بادکنک‌هایی را به رنگ نارنجی، که رنگ موی دو کودک ربوده شده است، به امید رهایی آن‌ها در آسمان رها کردند.

روزنامه بریتانیایی دیلی میل این هفته با انتشار عکس نوزاد در بند نوشت: او «کوچک ترین سپر انسانی» حماس در غزه شده است.

سخنگوی ارتش اسرائیل می‌گوید که این مادر و دو کودکش در اسارت جبهه خلقی آزادی فلسطین در غزه هستند.

فیلم لحظه بیرون کشیدن خانم شیری و دو طفل او در آغوشش از خانه و ربودن آن‌ها، یکی از پربیننده‌ترین فیلم‌ها در شبکه‌های اجتماعی در ارتباط با حملات اعضای گروه افراطی حماس در روز ۱۵ مهر بود.

۱۳:۴۵ ۸.۹.۱۴۰۲

کنسرتی به یاد قربانیان حمله حماس به جنوب اسرائیل

شماری از دی‌جی‌های اسرائیلی عصر سه‌شنبه ۷ آذر در کشتزار «رعیم» در جنوب کشورشان به یاد صدها تن از جوانانی که در حمله اعضای گروه افراطی حماس در روز ۱۵ مهر کشته، زخمی، یا ربوده شدند یک کنسرت موسیقی بدون تماشاچی برگزار کردند.

در محل این کنسرت یادبود تصاویری از کشته‌ها، زخمی‌ها و ربوده شدگان قرار داشت و هر دی‌جی به یاد آن فستیوال خونین برنامه اجرا کرد.

دی‌ جی‌هایی که در این برنامه یادبود شرکت کردند، عمدتا موسیقی الکترونیک پخش کردند. این برنامه به صورت آنلاین برای مردم جهان پخش می‌شد.

براساس مجموعه گزارش‌های نهادهای اسرائیلی، ۳۶۴ تن از حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته شده در حمله روز ۱۵ مهر، حاضران در جشنواره موسیقی «نووا» بودند؛ شامل ۳۴۷ تن از شرکت‌کنندگان در جشنواره و ۱۷ تن از نیروهای پلیس.

پلیس اسرائیل پس از تحقیقاتی گسترده می‌گوید حماس ظاهرا از وجود این جشنواره و حضور هزاران اسرائیلی در بامداد آن روز در فاصله اندکی از غزه خبر نداشت اما زمانی که نخستین اعضای حماس با پاراگلایدر از هوا وارد جنوب غزه شدند، متوجه این کنسرت با شمار زیاد شرکت‌کننده در آن شده و با دادن اطلاع به فرماندهی عملیات در غزه موجب شدند که ده‌ها تن از اعضای مسلح حماس سوار بر وانت‌ها، راه‌های ورود و خروج به کشتزار «رعیم» را بسته و صدها تن را کشته و ده‌ها نفر را زخمی کرده و به غزه بربایند.

رومی گونن، نوه ۲۳ ساله یک مادربزرگ ایرانی‌تبار هم در آن جشنواره حضور داشت که زخمی شد و وضع خود را با تلفن به مادرش خبر داد اما ظاهرا در حالی که در لابلای کشتزار پنهان شده بود، نیروهای حماس سررسیده و او را ربودند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG