لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۰۷
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۵:۲۶ ۹.۹.۱۴۰۲

بهبود نسبی روند کمک‌رسانی به مردم غزه

هلال احمر فلسطینی تأیید کرد که در پنج روز نخست وقفه بشردوستانه در جنگ غزه ۱۱۳۲ کامیون حامل مایحتاج ضروری وارد نوار غزه شده‌اند.

نهادهای امدادی و خیریه اما می‌گویند برای برطرف کردن نیازهای مردم غزه به کمک‌های بسیار بیشتری نیاز است.

پیشتر فیلیپه لاتزارینی مدیر کل آژانس کمک‌رسانی به آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل متحد، اونروا، گفته بود پیش از جنگ،‌ روزانه حدود ۵۰۰ کامیون به این منطقه وارد می‌شده اند. این در حالیست که در شش هفته ابتدایی جنگ و پیش از آغاز وقفه بشردوستانه، تقریبا هیچ کامیونی وارد این باریکه و بخصوص مناطق شمالی آن نشد.

۱۵:۰۵ ۹.۹.۱۴۰۲

تلاش ناموفق یک فلسطینی برای حمله به دو نظامی اسرائیلی

به گفته رئیس شورای «بیکعت‌هایاردِن» (بقاع اردن) در اسرائیل ظهر پنجشنبه یک فلسطینی از اهالی یک دهکده همجوار، تلاش کرد دو نظامی اسرائیلی را با خودرو زیر بگیرد، اما آن‌دو توانستند مهاجم را «خنثی» کنند.

اصطلاح «خنثی کردن تروریست» در اسرائیل برای کشتن مهاجمان در حملات علیه مردم این کشور به کار می‌رود.

داوید لحیانی، رئیس شورای منطقه یادشده احتمال داد که مهاجم فلسطینی از حمله دیگری که بامداد پنجشنبه در ورودی شهر اورشلیم از سوی دو برادر مسلح فلسطینی علیه افراد ایستاده در یک ایستگاه اتوبوس انجام شد، «الهام گرفته باشد».

۱۴:۵۹ ۹.۹.۱۴۰۲

تأیید بی‌ارتباط‌ بودن حادثه شهر لود با یهودستیزی یا جنگ غزه

پلیس لود در جنوب تل‌آویو اعلام کرد حادثه قتل یک زن جوان باردار در بامداد پنجشنبه در خیابانی در این شهر، با انگیزه ضد اسرائیلی یا یهودستیزانه انجام نشده و ارتباطی با جنگ جاری اسرائیل و گروه افراطی حماس ندارد.

مقتول، یک زن عرب بادیه‌نشین مسلمان بوده که به احتمال زیاد توسط دو برادر خود کشته شده است. پلیس دو برادر او را بازداشت کرده و بازجویی کرده است.

کشتن زنان و دختران در طوایف عرب مسلمان ساکن اسرائیل در زمینه آن‌چه که خانواده‌ها ناخشنودی از رفتار و امور «اخلاقی» مقتول می‌نامند،
امری سابقه‌دار است.

طوایف عرب دارای شهروندی اسرائیل در قتل‌هایی با انگیزه «انتقام» هم در دو سال گذشته حدود ۴۰۰ تن از یکدیگر را کشته‌اند.

۱۴:۳۱ ۹.۹.۱۴۰۲

افزایش آمار مجروحان حمله پنجشنبه در اورشلیم

پلیس اسرائیل آمار تازه‌ای از قربانیان حادثه تیراندازی امروز در اورشلیم اعلام کرد.

بر اساس بیانیه پلیس، علاوه بر ۳ نفری که در این حمله جان خود را از دست دادند، ۱۶ نفر هم زخمی شده‌اند که جراحات سه نفرشان جدی است.

همچنین اعلام شد که مهاجمان از یک مسلسل ام-۱۶ و یک سلاح کمری استفاده کرده‌اند.

۱۴:۱۹ ۹.۹.۱۴۰۲

تشکر روسیه از حماس بابت آزادی دو شهروندش

وزارت خارجه روسیه از حماس بابت آزاد کردن خارج از برنامه دو شهروندش تشکر کرد.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه،‌ علاوه بر تشکر از رهبری حماس، بر ادامه تلاش برای آزادی سایر شهروندان این کشور تأکید شده است.

چهارشنبه عصر دو زن روس‌تبار اسرائیلی پیش از سایر گروگان‌های اسرائیلی آزاد شدند. پیشتر هم یک مرد ۲۵ ساله روس‌تبار به شکل یک‌جانبه آزاد شده بود.

۱۴:۰۸ ۹.۹.۱۴۰۲

دفاع نتانیاهو از سیاست مسلح‌کردن غیر نظامیان اسرائیلی

نخست‌وزیر اسرائیل هم با اشاره به حادثه پنجشنبه و نقش یک غیرنظامی مسلح در ازپا درآوردن مهاجمان گفت: «دولت من به افزایش تجهیز مردم به اسلحه ادامه می‌دهد. این کار تمهیدی است که هر بار کارایی خود را در جنگ در برابر حملات مرگبار ثابت کرده است».

بنیامین نتانیاهو بار دیگر در مورد حماس گفت: «تمامی خرابکاران حماس خود را مرده بدانند؛ در اورشلیم، غزه، یهودا و شومرون (کرانه باختری رود اردن)، هر جا».

بنیامین نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو

۱۴:۰۱ ۹.۹.۱۴۰۲

کشته‌شدن یک گروگان اسرائیلی در اسارت

خانواده اوفیر تسارفاتی، یکی از گروگان‌های اسرائیلی، می‌گویند پسرشان در اسارت کشته شده است. این موضوع را، ارتش به اطلاع خانواده اوفیر رسانده است.

اوفیر تسارفاتی ۲۷ ساله دانشجوی مهندسی برق و ساکن شهر کریات آتا در اسرائیل بود که بامداد روز ۱۵ مهر همراه با شماری از دوستانش برای
شرکت در جشنواره موسیقی «نووا» به منطقه «رعیم» در نزدیکی مرز غزه رفته بود.

هنوز جزئیات بیشتری در مورد مرگ اوفیر تسارفاتی اعلام نشده
است.

۱۳:۵۲ ۹.۹.۱۴۰۲

جزئیات تازه از هویت قربانیان تیراندازی پنجشنبه در اورشلیم

محل حادثه تیراندازی در اورشلیم
محل حادثه تیراندازی در اورشلیم

پلیس اورشلیم اسامی سه شهروند کشته شده اسرائیلی در حمله برادران فلسطینی مراد و ابراهیم نمر در بامداد پنجشنبه ۹ آذر را اعلام کرد: حانا ایفرگن، ۶۷ ساله، لیبیا دیکمن دختر ۲۴ ساله و الی‌ملح واسرمن ۷۳ ساله.

آقای واسرمن یک خاخام از ساکنان شهر بندری اشدود بود که در روز حمله به اورشلیم سفر کرده بود. خانم ایفرگن هم مدیر مدرسه‌ای در اورشلیم بود. هر سه قربانی در ایستگاه منتظر اتوبوس بودند.

دو مهاجم عضو گروه حماس معرفی شدند و هر دو سابقه حبس در زندان اسرائیل را داشته‌اند. دوره حبس برادر بزرگتر به جرم معاونت در «عملیات تروریستی» ۱۰ سال بوده است. هر دو برادر در جریان حمله در ورودی اورشلیم در ایستگاه اتوبوس محله «راموت» کشته شدند.

شهروند اسرائیلی مسلح که همراه با دو سرباز دوره ذخیره دو مهاجم را کشتند، به شدت زخمی شده و به بیمارستان انتقال یافته است.

۱۳:۴۵ ۹.۹.۱۴۰۲

گزارش روزنامه قطری درباره روند مبادله در روز هفتم

روزنامه قطری العربی الجدیده در سایت خود خبر داده که حماس موافقت کرده غیر از آزاد کردن ۸ زن و کودک اسرائیلی در مرحله هفتم از تبادل گروگان‌ها و زندانیان فلسطینی، جسد سه اسرائیلی را هم به این کشور برگرداند.

مشخص نیست که اشاره حماس به کدام اجساد بوده است.

حماس روز چهارشنبه مدعی شد که خانم شیری بی‌باس زن ۳۲ ساله و کفیر نوزاد ۱۰ماهه و آریئل پسر ۴ ساله‌اش در اسارت و در جریان بمباران‌ اسرائیل کشته شده‌اند.

ارتش اسرائیل ادعای حماس را یک «بازی روانی ظالمانه» نامید اما اعلام کرد به راستی‌آزمایی این خبر پرداخته است.

بنیامین نتانیاهو چهارشنبه‌شب با اعضای خانواده بی‌باس دیدار کرد. جزییات بیشتری از این دیدار اعلام نشده است.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل بامداد پنجشنبه به رسانه‌ها گفته بود قطر و میانجی‌گران را زیر فشار گذاشته تا حماس را وادار کنند غیر از ۸ گروگان، سه جسد را نیز امشب به اسرائیل تحویل دهد.

پیشتر حماس مدعی شده بود که اسرائیل پیشنهاد دریافت ۷ گروگان و سه جسد را رد کرده است.

۱۳:۳۸ ۹.۹.۱۴۰۲

دیدار رئیس‌جمهور اسرائیل با وزیر خارجه آمریکا

دیدار وزیر خارجه آمریکا با رئیس‌جمهور اسرائیل در تل‌آویو
دیدار وزیر خارجه آمریکا با رئیس‌جمهور اسرائیل در تل‌آویو

اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، روز پنجشنبه ۹ آذر در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در تل‌آویو گفت اسرائیل خواهان رهایی تمامی شهروندان خود است که به غزه ربوده شده‌اند و برای این هدف، تلاش می‌کنیم.

آقای هرتسوگ از «کوشش بزرگ» آمریکا برای آزادی شهروندان اسرائیلی تقدیر کرد.

آنتونی بلینکن با تأکید بر حمایت آمریکا از اسرائیل و حق دفاع این کشور از خود گفت «ما از روز نخست بر این تلاش متمرکز بودیم که ربوده‌ شدگان آزاد شوند. من در این سفر انتظار دارم مذاکرات عمیقی‌ با دولت اسرائیل در مورد ادامه راه در خصوص غزه داشته باشم».

از آغاز یورش گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل، این سومین سفر آنتونی بلینکن به این کشور است.

آمریکا از ۸ اکتبر سال ۱۹۹۷، زمانی که دولت دموکرات بیل کلینتون بر سر کار بود، رسما گروه اسلام‌گرای رادیکال حماس را به عنوان گروه تروریستی معرفی کرد. در آن زمان ۲۱ سال از تأسیس حماس سپری شده بود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG