لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۲
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۲۰:۳۱ ۱۰.۹.۱۴۰۲

رویترز: اسرائیل طرح ایجاد «منطقه حائل» در نوار غزه را به کشورهای عربی داده است

یک تانک اسرائیلی در مرز فعلی اسرائیل با نوار غزه
یک تانک اسرائیلی در مرز فعلی اسرائیل با نوار غزه

منابع مصری و منطقه‌ای می‌گویند اسرائیل به برخی از کشورهای عربی اطلاع داده است که قصد دارد یک «منطقه حائل» در بخش فلسطینی نوار غزه برای جلوگیری از حملات آینده گروه‌های شبه‌نظامی به خاک خود ایجاد کند.

خبرگزاری رویترز روز جمعه در گزارشی اختصاصی نوشت که این طرح بخشی از پیشنهادهای مطرح برای آینده باریکه غزه در پایان جنگ است.

به گفته سه منبع منطقه‌ای، اسرائیل طرح‌هایش در این زمینه را به همسایگان خود، مصر و اردن، به علاوه امارات متحده عربی که در سال ۲۰۲۰ مناسبات خود را عادی کردند، ارائه کرده است.

این منابع افزودند: عربستان سعودی که مناسبات عادی با اسرائیل ندارد نیز در جریان طرح‌ها قرار گرفته است.

آن‌ها اشاره نکردند که این اطلاعات چگونه به مقامات عربستانی منتقل شده است.

ترکیه نیز از دیگر کشورهایی است که در جریان طرح‌های آینده اسرائیل برای آینده غزه قرار گرفته است.

یکی از این منابع گفته است: «اسرائیل خواهان منطقه حائل بین غزه و اسرائیل، از شمال این باریکه تا جنوب آن، است تا مانع هرگونه نفوذ یا حمله حماس و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی به خاک خود شود».

هیچ یک از کشورهای عربی هنوز تمایل خود را برای نظارت یا اداره نوار غزه پس از جنگ نشان نداده است. بسیاری از این کشورها حملات اسرائیل به این باریکه را محکوم کرده‌اند.

۱۹:۲۷ ۱۰.۹.۱۴۰۲

یک سخنگوی دولت اسرائیل: هنوز ۱۳۷ نفر در گروگان حماس هستند

یک سخنگوی دولت اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که هنوز ۱۳۷ گروگان این کشور در دست گروه افراطی حماس است.

ایلون لوی با بیان این‌که ۱۱۵ نفر از این افراد مرد، ۲۰ نفر زن و دو تن نیز کودک هستند، گفت مخاصمه میان طرفین پس از آن آغاز شد که گروه حماس اقدام به راکت‌پراکنی به خاک اسرائیل کرد.

گروه حماس این ادعا را تکذیب کرده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، گروگان‌ها همچنین شامل یک زن و دو کودک خردسال او هستند که گروه حماس مدعی شده است روز دوم آذر در بمباران‌های اسرائیل کشته شده‌اند.

ارتش اسرائیل گفته که در حال تحقیق در مورد این خبر است. حماس همچنین گفته که اسرائیل از تحویل گرفتن سه جسد خودداری کرده است.

سخنگوی دولت اسرائیل می‌گوید گروگان‌ها شامل ۱۲۶ اسرائیلی و ۱۱ خارجی هستند. خارجی‌ها از جمله شامل هشت تایلندی، یک شهروند اهل نپال و یک تانزانیایی هستند. یک گروگان دیگر دارای تابعیت فرانسوی- مکزیکی است.

هشت تن از شهروندان اسرائیلی، به گفته‌های خانواده‌های آن‌ها، دارای گذرنامه آلمانی هستند.

از روز سوم تا ۹ آذر وقفه‌های بشردوستانه بین اسرائیل و گروه حماس برقرار بود و در این فاصله بیش از صد گروگان اسرائیلی و صدها زندانی فلسطینی از زندان‌های اسرائیل آزاد شدند.

۱۸:۳۶ ۱۰.۹.۱۴۰۲

حزب‌الله لبنان درباره از سرگیری جنگ در غزه: گوش به زنگ و آماده هستیم

با آغاز مجدد جنگ میان حماس و اسرائیل پس از یک هفته «وقفه بشردوستانه»، گروه حزب‌الله لبنان اعلام کرد که گوش به زنگ و آماده است.

در پی شنیده شدن آژیر خطر در مناطق مرزی با لبنان، ارتش اسرائیل روز جمعه از رهگیری یک «هدف هوایی» که از لبنان وارد حریم هوایی این کشور شده بود خبر داد.

حسن فضل‌الله از مقامات ارشد گروه حزب‌الله لبنان روز جمعه اعلام کرد ما نگران رویارویی با این چالش هستیم، گوش به زنگ بوده و همیشه آماده مقابله با هر احتمال و خطری هستیم که در کشورمان پیش بیاید.

او گفت کسی انتظار ندارد که لبنان از معرکه جنگ حماس و اسرائیل در امان بماند.

حزب‌الله لبنان که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است، از زمان آغاز جنگ غزه در روز ۱۵ مهر، هر روز به خاک اسرائیل راکت‌پرانی می‌کند و طی هفته‌های گذشته بیش از صد لبنانی، از جمله ۸۰ عضو حزب‌الله، در حملات تلافی‌جویانه اسرائیل به مناطق مرزی لبنان کشته شده‌اند.

شبه‌نظامیان وابسته به حماس و جهاد اسلامی فلسطین نیز از خاک لبنان حملاتی علیه اسرائیل انجام می‌دهند.

هزاران نفر از ساکنان مناطق مرزی هر دو کشور مجبور به تخلیه خانه‌های خود شده‌اند.

۱۷:۴۴ ۱۰.۹.۱۴۰۲

اسرائیل می‌گوید به «بیش از ۲۰۰ هدف» در نوار غزه حمله کرده است

اسرائیل روز جمعه پس از سرگیری عملیات نظامی در نوار غزه اعلام کرد که به بیش از «۲۰۰ هدف ترور» در این باریکه حمله کرده است.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای گفت: «نیروهای زمینی، هوایی و دریایی در چند ساعت گذشته اهداف ترور در شمال و جنوب نوار غزه، از جمله خان یونس و رفح، را مورد حمله قرار دادند».

وقفه‌های بشردوستانه که از روز سوم آذر برای تبادل گروگان‌ها و زندانیان سیاسی و همچنین ارسال کمک‌های بیشتر به نوار غزه آغاز شده بود، بامداد ۱۰ آذر پایان یافت و ارتش اسرائیل حملات خود را برای دستیابی به آنچه که «نابودی» گروه افراطی حماس خوانده است از سر گرفت.

۱۶:۳۵ ۱۰.۹.۱۴۰۲

حماس دو نوجوان مسلمان اسرائیلی را شامگاه ۹ آذر آزاد کرد

گروه افراطی حماس برای نخستین بار دو نوجوان مسلمان اسرائیلی‌ را که در حمله روز ۱۵ مهر به مناطق جنوبی اسرائیل ربوده بود آزاد کرد.

عایشه الزیدانه که نزدیک به ۱۷ سال دارد و برادرش بلال الزیدانه که چندی دیگر ۱۸ ساله خواهد شد، شامگاه ۹ آذر آزاد شدند. به قول عموی آن‌ها، طایفه چهار هزار نفری الزیدانه هر شب منتظر آزادی دو عزیز خود بود، اما حماس آزادی آن‌ها را به مرحله آخر موکول کرد.

دولت اسرائیل در برابر این دو نوجوان شش زندانی عرب از شهروندان خود یا فلسطینی‌ها را آزاد کرده بود.

پدر و برادر عایشه و بلال در میان ده‌ها مرد اسرائیلی هستند که هنوز در اسارت حماس مانده‌اند.

پدر خانواده ۲۰ سال است نزد اسرائیلی‌ها در یک کیبوتص کار می‌کند و سرپرست کارگران خارجی است. فرزندان او نیز در روز حمله حماس برای کمک به پدر، به مزرعه رفته بودند و همان جا اسیر شدند.

حماس ده‌ها تن از مسلمانان عرب اسرائیل را نیز در حمله روز ۱۵ مهر کشت.

۱۶:۰۷ ۱۰.۹.۱۴۰۲

مرگ مرد سالخورده اسرائیلی در اسارت حماس

کیبوتص «نیرعوز»، یکی از شهرک‌هایی که بر اساس مزارع اشتراکی از ده‌ها سال پیش در اسرائیل برپا بوده، روز جمعه اعلام کرد ارتش اسرائیل به اطلاع اعضای کیبوتص رسانده که آریه زلمانوویچ، ۸۵ ساله، از پایه‌گذاران کیبوتص، از سوی حماس در غزه کشته شده است.

ماه گذشته حماس فیلمی از این مرد سالخورده در اسارت منتشر کرد که همان زمان نگرانی دو پسر و پنج نوه او را در پی آورد. اکنون ارتش اسرائیل خبر داده که حماس او را کشته است. اما معلوم نیست وی بعد از آن فیلم اعدام صحرایی شده یا در موعد دیگری.

ده‌ها مرد سالخورده اسرائیلی هنوز در اسارت حماس هستند. احتمال داده شده که حدود ۱۴۰ مرد اسرائیلی در اسارت حماس باشند.

کیبوتص «نیرعوز» یکی از مناطقی بود که ده‌ها تن از ساکنان آن در حمله حماس در روز ۱۵ مهر کشته، ده‌ها تن دیگر ربوده و خانه‌های بسیاری در آن سوزانده و غارت شد.

آریه زلمانوویچ
آریه زلمانوویچ

۱۶:۰۵ ۱۰.۹.۱۴۰۲

توقف ورود کامیون‌های کمک‌رسانی از رفح

مقامات مصری در الرفح، گذرگاه مشترک کشورشان با باریکه غزه، ظهر جمعه گفتند ورود کامیون‌های حامل کمک در پی آغاز دوباره جنگ متوقف شده است.

در هفت روز وقفه‌ای که ایجاد شده بود، هر روز ۲۰۰ کامیون حامل اقلام انسانی و سوخت وارد غزه می‌شد.

مصر در تمامی هشت هفته گذشته اجازه نداد که جمهوری اسلامی ایران کمکی وارد غزه کند. معلوم نیست سرنوشت ۶۰ تن محموله اعزامی از ایران چه شده است. اسرائیل از مصر خواسته بود مانع از ورود هر محموله‌ای از ایران شود.

۱۵:۳۹ ۱۰.۹.۱۴۰۲

تاسف عمیق آنتونیو گوترش از آغاز دوباره عملیات نظامی در غزه

دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه، دهم آذر، در شبکه ایکس با ابراز تأسف از تجدید عملیات نظامی و اظهار امیدواری نسبت به توقف دوباره جنگ نوشت این وضعیت نشان می‌دهد که «یک آتش‌بس بشردوستانه حقیقی چقدر مهم است».

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، تجدید درگیری در غزه را «فاجعه‌بار» نامید و از همه «طرف‌ها و کشورهایی که بر طرفین جنگ نفوذ دارند» خواست «به فوریت برای کسب اطمینان از آتش‌بس، به دلایل بشردوستانه و حقوق بشری، کوشش‌های خود را دوچندان کنند».

جیمز الدر، سخنگوی یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل، نیز در یک پیام ویدئویی گفت بی‌عملی افرادی که دارای نفوذ هستند، در دستیابی به آتش‌بس پایدار «تأیید کشتار کودکان است». به گفته او، حملات بیشتر در غزه منجر به چیزی غیر از مرگ بیشتر نخواهد شد.

کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه، روز جمعه گفت شکست وقفه در جنگ «خبری بسیار بد و مایه تأسف است، هیچ راه‌ حلی دربر ندارد و حل معضلات را نیز پیچیده‌تر خواهد کرد».

۱۵:۰۸ ۱۰.۹.۱۴۰۲

نارضایتی چند زن عرب آزادشده از مرتبط دانسته شدن با حماس

خانواده‌های چند زن عرب آزادشده از زندان‌ اسرائیل از این‌که گروه حماس خواهان آزادی آن‌ها شده و اسرائیل این خواسته را عملی کرده است، ابراز نارضایتی کردند.

شماری از اعضای این خانواده‌ها یا وکلای زنان آزادشده به رسانه‌های اسرائیل گفتند این زنان هیچ ارتباطی با حماس ندارند و از این‌که در ارتباط با این گروه در جامعه شناخته شوند، ابا دارند.

اسرائیل شامگاه ۹ آذر ۳۰ زندانی فلسطینی را آزاد کرد که هشت تن از آن‌ها اعراب دارای تابعیت اسرائیلی بودند. شامگاه هشتم آذر نیز از میان ۳۰ فلسطینی آزاد شده دیگر هفت تن شهروندان عرب اسرائیلی بودند. حماس در مجموع خواهان آزادی ۲۰ تن از زنان عرب دارای تابعیت اسرائیلی شده بود.

۱۹ تن از آن‌ها عمدتا بعد از ۱۵ مهر، روز حمله حماس به مردم اسرائیل، به دلیل انتشار مطالبی در فضای مجازی درباره حمایت از حمله حماس به مردم اسرائیل بازداشت شدند، اما هنوز مراحل قانونی برای محاکمه آن‌ها تمام نشده بود.

تنها یک تن از ۲۰ زن یادشده، اسما ابوتکفا، ۳۲ ساله از ساکنین شهر اعراب بادیه‌نشین «راهات»، قبل از ۱۵ مهر بازداشت و علیه او به اتهام تلاش برای قتل یک سرباز در اورشلیم با حمله از طریق چاقو، کیفرخواست صادر شده بود.

اسرائیل در هفت شب در مجموع حدود ۲۴۰ زندانی فلسطینی را آزاد کرده بود که اکثر آن‌ها ساکنین شرق اورشلیم یا شهرهای کرانه باختری بودند.

۱۵:۰۲ ۱۰.۹.۱۴۰۲

دیدار رئیس جمهور اسرائیل با رهبران عرب در سفر به اجلاس کاپ ۲۸

با گذشت هشت هفته از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل که اعلان جنگ این کشور علیه این گروه در باریکه غزه را در پی آورد، رئیس‌جمهور اسرائیل به یک کشور عربی سفر کرده و با رهبران شماری از کشورهای عربی دیگر نیز در آن‌جا دیدار کرده است.

اسحاق هرتسوگ که شامگاه ۹ آذر در کنفرانس «کاپ ۲۸»، برای بررسی تغییرات اقلیمی جهانی به دوبی رسید، روز جمعه ابتدا با امیر قطر دیداری طولانی داشت. قطر با اسرائیل رابطه رسمی ندارد و اسرائیل را به رسمیت نشناخته و میزبان سران حماس در خاک خود است.

با این حال، قطر در کنار مصر و آمریکا، میانجی‌گر اصلی در جنگ جاری اسرائیل و حماس است.

آقای هرتسوگ روز جمعه همچنین در دوبی دیدارهای جداگانه‌ای با چارلز سوم، پادشاه بریتانیا و ناراندرا مودی، نخست‌وزیر هند داشته و ملاقات‌های دیگری برای او از جمله با سران امارات متحده عربی برنامه‌ریزی شده است.

وزیر سرمایه‌گذاری عربستان تأکید کرده عادی‌سازی روابط کشورش با اسرائیل هنوز گزینه به روی میز است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG