آیا معاملاتی در بورس نیویورک، در آستانه حمله حماس، با این حمله مرتبط بود؟
دو استاد حقوق آمریکایی در دانشگاههای نیویورک و کلمبیای آمریکا تحقیقاتی انجام دادهاند که حاکی است از چند روز قبل از حمله حماس به مردم اسرائیل، معاملهگرانی در بازار بورس آمریکا به ناگهان معاملاتی انجام دادند که همگی بر کاهش قریبالوقوع ارزش سهام اسرائیلی در روزهای آتی تأکید داشت.
تحقیقات انجام شده توسط رابرت جکسون و جاشوا میتس نشان داده که معاملهگران یکباره شروع به مبادلات گستردهای کردند که عمق نگرانی آنها را از سقوط آتی ارزش سهام شرکتها و صنایع اسرائیلی نشان میداد.
چنین معاملاتی در آن حجم در ارتباط با سهام اسرائیلی در ۱۳ سال قبل از آن سابقه نداشت.
به گزارش رسانههای اسرائیل، منبع درز احتمالی این نگرانی به عوامل مرتبط با بازار سهام و بورس در نیویورک، ممکن است افراد و عوامل مرتبط با گروه افراطی حماس بودند.
به گزارش شبکه اسرائیلی کان، ممکن است در رهگذر آن معاملات، حماس نیز درآمد سریع و سرشاری را نصیب خود کرده باشد.
پروفسور جاشوا میتس به رسانههای اسرائیل گفت اکنون نهادهای آمریکایی باید این معاملات و عوامل مرتبط با آن را ردگیری کنند.
مقامات اسرائیلی نیز در حال بررسی ادعاهایی هستند که حاکی است رویکرد معاملهگران در بازار سهام آمریکایی در روزهای قبل از حمله حماس، بر برخی عملکرد سرمایهگذاران در بازار سهام اسرائیلی نیز اثر گذاشت بدون آنکه دلیل آن را بدانند.
چهار روز بعد از حمله حماس به مردم اسرائیل در روز ۱۵ مهر، بورس آمریکا باز شد و شاهد کاهش ۶.۱ درصدی سهام اسرائیلی شد. در روز بیستم بحران نیز، سهام اسرائیلی ۱۷.۵ درصد دیگر کاهش یافت.
معاملات غیرعادی یادشده در آمریکا عمدتاً از طریق شیوه موسوم به «شورتینگ» انجام شده بود. فروشندگان «کوتاه مدت» سرمایهگذارانی هستند که به روی کاهش قیمت اوراق بهادار، شرط بندی میکنند. آنها معمولاً این کار را با قرض گرفتن سهام یک شرکت خاص و سپس فروش آن آنجام میدهند.
اگر قیمت سهام کاهش یابد، آنها همان سهام را با بهای نازلتر بازخرید میکنند و مابهتفاوت سود را به جیب خود میریزند و اصل سهام را به سرمایهگذار اصلی که از او قرض گرفته شده، باز میگردانند.
مخالفت سندرز با کمک غیرمشروط آمریکا به ارتش اسرائیل
برنی سندرز، یکی از سناتورهای جناح موسوم به «مترقی» در حزب دموکرات آمریکا، روز دوشنبه ۱۳ آذر با اختصاص مبلغ ۱۰.۱ میلیارد دلار کمک آمریکا به ارتش اسرائیل بدون آنکه مشروط باشد، مخالفت کرد.
به نوشته سایت آمریکایی دِهیل، سناتور سندرز گفت «کاری که دولت افراطی بنیامین نتانیاهو انجام میدهد، غیراخلاقی و ناقض قوانین بینالمللی است و ایالات متحده نباید شریک این گامها شود».
برنی سندرز، یک سیاستمدار کهنهکار مخالف دولتهای اسرائیل، افزود که او از اختصاص کمک آمریکا به سامانههای دفاعی برای حفظ جان غیرنظامیان اسرائیلی در برابر حملات موشکی و راکتی حمایت میکند اما دادن بیش از ۱۰ میلیارد دلار کمک نظامی «بدون قید و شرط که به دولت نتانیاهو اجازه میدهد رویکرد نظامی تهاجمی کنونی را دنبال کند، کاملا غیرمسئولانه است».
به نوشته دهیل، دموکراتهای سنا به روی پیشنهادی کار میکنند تا شرایطی را برای ارائه کمک نظامی آمریکایی به اسرائیل در جریان جنگ جاری این کشور و گروه افراطی حماس، قائل شوند و این پیشنهاد باعث اختلافات میان دموکراتهای سنا شده است.
جمهوریخواهان و دموکراتها در آغاز حمله حماس به مردم اسرائیل که به اعلان جنگ اسرائیل علیه آن در غزه منجر شد، بر حمایت
فراجناحی خود از اسرائیل تأکید گذاشتند. آمریکا حماس را از پاییز ۲۱ سال پیش ذیل گروههای تروریستی قرار داده است.
دولت بایدن، پس از سفر ابراز همدردی او به اسرائیل در آغاز جنگ، ارائه کمک به مبلغ بیش از ۱۴ میلیارد دلار را برای اسرائیل
در وضعیت فعلی ضروری دانست. بیش از ۱۰ میلیارد دلار از این مبلغ قرار است برای پر کردن دوباره راکتهای سامانه دفاعی گنبد آهنین و فلاخن داوید و همچنین تکمیل ذخایر نظامی ارتش اسرائیل به کار رود که در جنگ کاهش یافته است.
ارتش اسرائیل روز ۱۴ آذر تأیید کرد که از آغاز ورود زمینی نیروهایش به غزه از بیش از ۱۰۰ هزار گلوله توپ استفاده کرده است.
تنها چهار بیمارستان در غزه با حداقل خدمات درمانی فعال هستند
منابع بیمارستانی غزه که در تسلط گروه افراطی حماس هستند، روز سهشنبه ۱۴ آذر خبر دادند که در حمله ارتش اسرائیل به خان یونس در جنوب باریکه غزه، دهها فلسطینی، از جمله زنان و کودکان کشته و شماری از آنها جان دادند.
تصاویر گرفته شده از بیمارستان ناصر در خان یونس نشان میدهد که در کنار آمبولانسهای مملو از زخمی، مردم نیز خود مجروحان بسیاری را با خودروهای شخصی به بیمارستان منتقل میکنند.
وزارت بهداشت زیر کنترل حماس همچنین خبر داد که در این روز تلفاتی در شمال غزه نیز از غیرنظامیان به بار آمده است. این نهاد اعلام کرد که در حال حاضر چهار بیمارستان در غزه فعال ماندهاند که تنها میتوانند حداقل خدمات درمانی را ارائه کنند.
دوشنبه شب فیلمی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن یک مرد زخمی همراه با محافظ از یک خودروی شخصی در برابر بخش مراقبتهای اضطراری بیمارستان ناصر پیاده شد و در همان زمان، مأمورین حماس دهها تن از مردمی را که در برابر بیمارستان تجمع کردهاند، ظاهراً برای جلوگیری از گرفتن فیلم و عکس، با ضربات باتون کتک میزدند. مرد مجروح برای جلوگیری از شناسایی خود کیسهای از پلاستیک بر سرش کشیده بود.
به گزارش شبکه اسرائیلی کان، ممکن است فرد زخمی یکی از مقامات حماس یا از شخصیتهای اقتصادی مهم در غزه بود. حماس درباره فرد یادشده و دلیل کتک زدن مردم در برابر این بیمارستان توضیح بیشتری نداد.
وزارت بهداشت حکومت حماس از آغاز جنگ نگفته است که چه شمار از کشتهها در بمبارانهای اسرائیلی، اعضای گروه افراطی حماس بودهاند. بیانیههای این وزارت شمار زنان و کودکان را در میان تعداد کلی تلفات اعلام میکند. با این حال، این دادهها نیز راستیآزمایی نشده است.
سخنگوی ارتش اسرائیل: حماس از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند
ارتش اسرائیل میگوید اعضای حماس خود را در میان غیرنظامیان جا زده و مردم غزه را به «تحمل عواقب جنایات خود» وادار میکنند.
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل شامگاه دوشنبه ۱۳ آذر گفت جنگ اسرائیل «علیه حماس است، نه مردم غزه». او افزود: ارتش در حال انجام «اقدامات گستردهای برای کاهش آسیب به غیرنظامیانی است که حماس از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده میکند».
به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، اسرائیل زیر فشار دولتهای متحد خود برای کاهش تعداد تلفات در غزه، اکنون از فناوری پیشرفته برای طرح تخلیه غیرنظامیان استفاده میکند.
حمله زمینی ارتش اسرائیل به گروه حماس اکنون بر بخش جنوبی غزه متمرکز است که ارزیابی شده در حال حاضر حدود ۸۰ درصد از جمعیت بیش از دو میلیون نفری غزه را در خود جای داده است.
به نوشته روزنامه اسرائیلی هاآرتص، عملیات گسترده ارتش در شهر خان یونس و اطراف آن نشان میدهد که اسرائیل بر هدف قرار دادن یحیی سنوار، رهبر داخلی و پنهان شده حماس، متمرکز شده است.
انتقاد از سکوت و تعلل سازمان ملل در مورد گزارشها از «تجاوز جنسی اعضای حماس به زنان اسرائیلی»
اسرائیل و شماری از مدافعان حقوق زنان، روز دوشنبه ۱۳ آذر، سازمان ملل متحد را به «سکوت ننگین» و یا واکنش کُند و دیرهنگام نسبت به گزارشهای «تجاوز جنسی» اعضای گروه افراطی حماس به زنان اسرائیلی، در حمله روز ۱۵ مهر به خاک اسرائیل متهم کردند.
گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد در این نشست گفت حماس از تجاوز و خشونت جنسی به عنوان سلاح جنگی در حمله خود استفاده کرد. به گفته آقای اردان، «تجاوز جنسی به زنان اسرائیلی»، برنامهای «از پیش طراحی شده» بوده است.
سفیر اسرائیل تأکید کرد که کشورش شواهد کافی در این زمینه در دست دارد و اظهارات خود را در این زمینه با استناد به شواهد متقن ارائه میکند. او در عین حال ابراز تأسف کرد که زمانی که نهادهای بینالمللی مدافع زنان سخن از زن اسرائیلی میشوند، نشان دادهاند که بیتفاوت هستند.
سفیر اسرائیل گفت سازمان ملل پس از هفتهها از این «جنایات»، اکنون پیشنهاد تحقیق در این خصوص داده اما به گفته او، تنها تحقیقی که میبایست انجام شود باید علیه «سکوت منزجرکننده» و «بیتفاوتی سازمان ملل» باشد.
مقامات اسرائیلی از نخستین روزهای حمله حماس به مردم کشورشان تأکید دارند که شواهد زیادی از تجاوز به زنان گردآوری شده و پلیس اسرائیل با شماری از زنان باقیمانده که خود در معرض این تجاوز بودند یا شواهد دیگری که حاکی از کشتن زنان بعد از تجاوز به آنها است، گردآوری شده است.
اعضای تیمهای پزشکی، پلیس و حقوقدانان اسرائیلی در نشست ویژه سازمان ملل در خصوص یافتههایی که «جنایات جنسی حماس علیه زنان اسرائیلی را ثابت میکند»، سخنرانی کردند.
همچنین هیلاری کلینتون، وزیرخارجه پیشین آمریکا، در اظهاراتی که در این نشست پخش شد، تأکید کرد که جامعه جهانی و نهادهای مدافع حقوق زنان باید اقدامات مؤثری در بیان و محکومیت اعمال حماس در قبال زنان اسرائیلی، انجام دهند.
همزمان با نشست سازمان ملل متحد که حدود ۷۰۰ تن از سفیران، دیپلماتها و اعضای آژانسهای سازمان ملل در آن حضور داشتند، دهها تن از زنان اسرائیلی و آمریکایی در برابر مقر این سازمان در نیویورک تجمع اعتراضی برگزار کرده و فریاد میزدند که سازمان ملل «خیلی کم، خیلی دیر» به فکر بررسی این «جنایات شرمآور» پرداخته است.
ابراز ناامیدی کارشناسان پزشکی از «زنده بودن» تعدادی از گروگانهای اسرائیلی
کارشناسان پزشکی اسرائیل روز سهشنبه تعدادی از افراد گروگان گرفتهشده بهدست گروه افراطی حماس را جزو افراد «جانباخته در اسارت» اعلام کردند.
گروه افراطی حماس که آمریکا و اتحادیه اروپا آن را تروریستی میدانند، نیمه مهرماه در حمله به خاک اسرائیل دهها تن را به گروگان برد، و اکنون یک کمیته پزشکی متشکل از سه نفر، با بررسی دقیق ویدئوهای این حملات به این نتیجه که برخی از گروگانها ممکن است دیگر زنده نباشند.
این کمیته پزشکی پس از یافتن نشانههایی از جراحات مرگبار بر بدن ربودهشدگان و مقایسه این اطلاعات با اظهارات گروگانهایی که در جریان آتشبس یکهفتهای غزه آزاد شدند، اعلام کرده است که امیدی به زنده بودن تعدادی از گروگانها نیست.
در حمله حماس به جنوب اسرائیل در روز ۱۵ مهر حدود هزار و ۲۰۰ نظامی و غیرنظامی اسرائیلی کشته و حدود ۲۴۰ نفر به گروگان گرفته شدند.
در وقفه یکهفتهای اخیر در جنگ غزه بیش از ۱۰۰ گروگان شامل ۸۱ اسرائیلی، ۲۳ تایلندی و یک فیلیپینی در ازای آزادی ۲۴۰ زندانی فلسطینی که همه آنها زن و افراد زیر سن ۱۸ سال بودند، آزاد شدند.
برخی از کارشناسان معتقدند اکثر گروگانهایی که هنوز در اسارت حماس و سایر گروههای شبهنظامی فلسطینی باقی ماندهاند، از سربازان اسرائیلی هستند و حماس به سادگی آنها را آزاد نخواهد کرد.
حملات شبانه اسرائیل به مواضع حزب الله لبنان
ارتش اسرائیل اعلام کرد که در واکنش به موشکهایی که حزب الله لبنان شلیک کرده است، بار دیگر مواضع این گروه شبهنظامی را مورد هدف قرار داده است.
اطلاعیه این نهاد میگوید که جتهای جنگی نیروی هوایی اسرائیل روز دوشنبه یک مجتمع نظامی و نقاطی را که از حزب الله از آنجا اقدام به موشکپراکنی میکرد، مورد هدف قرار دادند.
این اطلاعیه میافزاید که حزب الله لبنان از جمله اقدام به پرتاب موشک به سمت منطقه زرعیت در شمال اسرائیل کرده بود که نیروهای اسرائیلی در پاسخ به این رخداد، مواضع حزب الله را زیر آتش گرفتند.
پیش از این، ارتش اسرائیل گفته بود که سه سرباز اسرائیلی در این حملات به طور سطحی مجروح شدهاند. شبهنظامیان حزب الله مسئولیت حمله به سربازان اسرائیلی و شلیک به اهداف دیگر را بر عهده گرفتهاند.
کاخ سفید یک روز پس از حملات موشکی شورشیان حوثی یمن به سه فروند کشتی اعلام کرد که ایالات متحده احتمالا یک نیروی دریایی ویژه برای اسکورت کشتیهای تجاری در دریای سرخ ایجاد کند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه گفت که آمریکا در حال رایزنی با متحدان خود درباره اسکورت کشتیهاست، اگرچه هنوز این طرح نهایی نشده است.
گزارش زیر را بخوانید:
ارتش اسرائیل: به اهداف خود در شمال غزه تقریبا دست یافتهایم
فرمانده سپاه زرهی ارتش اسرائیل روز دوشنبه ۱۳ آذر اعلام کرد که نیروی دفاعی اسرائیل تقریبا به اهداف خود در شمال غزه دست یافته است.
سرتیپ هشام ابراهیم روز دوشنبه در گفتوگو با رادیو ارتش اسرائیل عنوان کرد: «تقریبا به اهداف جنگی خود در شمال نوار غزه دست یافتهایم.»
اظهارات او از سوی یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل نیز در حین بازدید روز دوشنبهاش از مرز اسرائیل و غزه تکرار شد.
آقای گالانت گفت: «آنچه امروز در شمال نوار غزه میگذرد، به زودی منجر به سقوط کل شهر غزه و شمال نوار غزه خواهد شد.»
این نخستین باری نیست که مقامات اسرائیلی میگویند ارتش این کشور به اهداف خود در شمال غزه تقریبا دست یافته است. هرتزل لوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، در تاریخ ۱۶ نوامبر و پیش از شروع آتشبس موقت با حماس، گفته بود: «به لحظه در هم شکستن کامل دستگاه نظامی حماس در شمال نوار غزه نزدیک شدهایم.»
آژانس سازمان ملل: شمار کشتهشدگان غیرنظامی در غزه به سرعت رو به افزایش است
فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا)، روز دوشنبه ۱۳ آذر گفت که با ازسرگیری حملات هوایی و زمینی اسرائیل به نوار غزه، تعداد کشتهشدگان غیرنظامی در این منطقه «به سرعت رو به افزایش است».
آقای لازارینی با انتشار بیانیهای گفت: «از سرگیری عملیات نظامی و گسترش آن به جنوب غزه، باعث تکرار شرایط هولناک هفتههای گذشته میشود.»
او افزود: «تعداد غیرنظامیانی که در غزه کشته میشوند، به سرعت رو به افزایش گذاشته است. در میان این غیرنظامیان، زنان، کودکان، افراد کهنسال، بیماران و افراد دارای معلولیت، بیشترین رنج را متحمل میشوند.»
طبق گزارش اونروا، این سازمان در حال حاضر، ۱.۲ میلیون نفر را در پناهگاههای خود، از جمله پناهگاههای جنوب غزه اسکان داده است.